Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע מתוקן באוטו רמקולים 6.5 של אלפין 60RMS (אקסנט 96)

ואני לא ממש מרוצה מהם, הייתי רוצה המלצה לרמקולים חדשים, עדיף 6.5 זה ההתקנה המקורית שיש באוטו,

המגבר :

http://www.magnat.de/index.php?id=2945&L=1&cHash=d24e94152cab5ec6f88bec9f84a5b054

מחובר למגבר הנ"ל גם קומפוננטים של HERTZ 60RMS , אז הייתי מעדיף אפילו רמקולים נוספים של 70RMS

תקציב : לא 100 אבל גם לא להגזים :)

פורסם

אם ההספק של המגבר נמוך מיכולת הספיגה של הקומפוננט, יכולת הספיגה לא תהיה רלוונטית לעוצמה הסופית שתתקבל.

אם המגבר של מפיק 55RMS, ותחבר פעם רמקול של 60RMS ופעם שניה רמקול של 70RMS, בהנחה ששאר הנתונים זהים, לא אמור להיות הבדל בעוצמה שהרמקול יגיע אליה.

מה שכן, בהינתן הספק מוגבל, ניתן להגיע לעוצמה גבוהה יותר ע"י אלמנטים נצילים יותר. הטמפו של מורל מאוד איכותיים (והם ההמלצה האישית שלי, ללא ספק) אך אם תרצה להגיע לעוצמה מעט גבוהה יותר ע"י המגבר שלך, הייתי שוקל אולי עוד סט של הרץ, שהוא יותר נציל (אך פחות איכותי, בהתייחס לדגם דיצ'י שעולה לא רחוק מהטמפו).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול תוכל להמליץ לי על סט ספציפי?

אני לא הכי מבין במגבר שיש לי , תוכל להגיד לי כמה RMS הוא עוד יכול לקבל מלבד ה60RMS שהוא מקבל מהקומפוננט?

פורסם

עם יש לך רק קומפוננט.

אז הוא מוציא בגישור 2X150W RMS ב 4 אום.

עם מחובר משהוא נוסף. אז הוא נותן 55W RMS ב 4 אום לכל ערוץ.

אתה פתוח ליד שניה?

ומה התקציב? 300-400 או שאתה מוכן 600-1000.? ואולי בכלל 1500?

חובה תקציב כדי לתת לך אופציות מתאימות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
עם יש לך רק קומפוננט.

אז הוא מוציא בגישור 2X150W RMS ב 4 אום.

עם מחובר משהוא נוסף. אז הוא נותן 55W RMS ב 4 אום לכל ערוץ.

אתה פתוח ליד שניה?

ומה התקציב? 300-400 או שאתה מוכן 600-1000.? ואולי בכלל 1500?

חובה תקציב כדי לתת לך אופציות מתאימות.

כרגע מחובר למגבר רק קומפוננט ורמקולים רגילים, ז"א שהמגבר נותר 2X150W RMS שזה אומר שאני יכול לחבר מלבד הקומפוננטים שיש לי עוד רמקולים/קומפוננטים שמוציאים עד 150RMS? הבנתי נכון?

והתקציב שלי יותר בכיוון 300-400-500 בלי להגזים :)

פורסם

המלצה לסט איכותי- Morel Tempo 6.5

יכול לספוג עד 120w RMS.

המלצה לסט פחות איכותי אבל יותר נציל (שיתפרש, בהינתן הספק נמוך, ליותר חזק): Hertz Dieci DSK165.

יכול לספוג עד 80w RMS.

העדפתי האישית- טמפו.

סט ברמה גבוהה יותר, נעים יותר לאוזן, מפורט יותר.

פורסם
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=578142

זה המורל

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=t-speakers&db141014=2804374

זה ההרץ

120 RMS ו 180RMS אלו יכולות הספיגה של הסטים.

עדיין לא הבנתי מה הכוונה שאתה אומר "יכולת ספיגה" ?

יש לי מגבר שיכול להוציא 2X150w RMS ב2 אוהם,

ז"א שהוא יכול להגביר 2 זוגות של רמקולים, שכל זוג הוא עד 150w RMS?

ז"א שהוא יכול להגביר בצורה טובה מאוד את המורל?

פורסם

אתן לך הסבר כללי ואולי לא מדויק במיוחד, אבל מספיק טוב:

מגבר מוציא הספק, שנמדד בוואט, או וואט נקי לאורך זמן (RMS), רמקול מקבל/סופג את הוואטים האלו.

יכולת ספיגה משמעותה היכולתשל רמקול להתמודד עם הספק גבוה יותר (יכולת ספיגה גבוהה יותר ומגבר חזק יותר יביאו לעוצמה גבוהה יותר).

אם הרמקולים שלך הם 4 אוהם, הם לעולם יגרמו למגבר לעבוד ב- 4 אוהם, הם לצורך העניין קובעים על איזו קטגוריית הספק אתהצריך להסתכל בנתוני המגבר, ולכן, אם יש לך קומפוננט של 4 אוהם עם יכולת ספיגה של 60 וואט, ומגבר שמוציא 100 וואט ב- 4 אוהם ו 200 וואט ב- 2 אוהם, המקסימום שהוא יוכל לתת לרמקולים זה 100 וואט, אך זה לא יהיה בריא ומומלץ לתת להם אתכל ה- 100, אלא לתת להם עד 60 וואט.

שוב, זה הסבר מאוד כללי ולא מדויק לחלוטין, כי יש אלמנטים שיוכלו לספוג יותר ממה שהם מוצהרים, וההתנגדות בזמן עבודה שונה ההתנגדות המוצהרת, מה שמשפיע על ההספקים של המגבר, אבל בגדול, אלו הבנות בסיסיות.

פורסם

תודה רבה על התגובה הבנתי פחות או יותר,

רק 2 שאלות:

אפשר בהסבר הכי פשוט מה זה 2 אוהם ו4 אוהם, מה ההבדל ביניהם ומה יותר טוב?

זה לא אמור להיות ההפך שהרמקול מוציא Xוואט והמגבר סופג את הוואט של הרמקול?

לדוגמא רמקול בעל 60w rms מחובר למגבר שמוציא 120w rms אז כביכול המגבר סופג (מגביר) רק חלק מהרמקול, ז"א המגבר יכול לספוג גם רמקולים בעוצמה פי 2, לא ככה זה אמור להיות?

פורסם

ככל שההתנגדות יורדת- כך המגבר יכול להוציא יותר הספק, אך יציבותו, יכולותיו ויעילותו פוחתות.

לרוב, אין לך אפשרות בחירה. הרמקול מגיע בהתנגדות של 4 אוהם ולכן המגבר שלך יעבוד ב- 4 אוהם. יש קומפוננטים בודדים שהם בהתנגדות נמוכה יותר.

לא, יוצא אות מהר"ד, המגבר מגביר את האות הנ"ל ושולח אותו לרמקולים, ברמקולים הוא מתפרש לתנודות שיוצרות תדרים (קול בנוי מספקטרום של תדרים).

• תוכן חדש...