Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,כמו שיש בחתימה,מונו R500 רוקפורד,320 ב4אוהם ו-550 ב2אוהם.

כרגע מחוברים שני סאבים,שביחד יורדים ל2אוהם,חשבתי להביא סאב שלישי,ולרדת להתנגדות סופית של 1.3אוהם.

רציתי להתייעץ לפני,האם זה יגרום נזק בפרק זמן הקצר או הארוך,או שמה בכלל לא ייגרם נזק,כי כרגע ב2אוהם המגבר לא מראה בכלל סימני התעמצות,ולא התחממות,הבאס בוסט על אפס כמובן,HZ בערך על 60-70 וגיין במגבר עד הסוף ואני מכוון לפי הצורך מהשלט שמגיע למושב הנהג,אין זיוף גם בפול גייו.

רציתי לשאול אם לפי הנתונים האלו,להוריד אותו ל1.3 אוהם יהיה נורא כלכך או סביל? יש בי אמונה שהוא ישרוד את זה טוב דווקא.

מה אתם אומרים שווה לנסות?

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

ג׳ינו אני בספק שהמגבר הזה יהיה יציב ב1.33 אוהם. תזכור שזה גם סדרת הפריים, הסדרת כניסה של רוקפורד. הם לא בנויים בצורה מסיבית כמו הפאוור שלהם.

עדיף לשדרג למגבר שיציב באוהם. יש הייפוניקסים למיניהם שלא כלכך יקרים, ביד שניה אפילו.

פורסם

העינין שזה לא יהיה לי כלכך כלכלי..להביא מונו יותר טוב ועוד סאב..אמרתי אולי אפשר לנסות לדחוק אותו לשם.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

תנסה. יש דבר שקוראים לו עליות התנגדות, במצב נומינלי אתה תראה 1.3 אוהם. אבל במוזיקה ההתנגדות עולה ויורדת עם שינויי התדרים. אם המגבר לא נכנס למצב הגנה בגלל ההתנגדות הנמוכה זה יעבוד. רק תהיה מאוד עדין עם הגיין ותחזק חשמל.

אם קראתי נכון הגיין שלך הוא על המקסימום? תוריד אותו ומהר!! זה לא ווליום, זה רגישות מתח הכניסה של המגבר.

מה מתח יציאת הRCA שלך ברדיו דיסק?

נ.ב

שום דבר בעולם האודיו לא משתלם כלכלית ;)

פורסם

הגיין שלי אף פעם על פול מהשלט אני מכוון כמה שבא לי בערך שלושת רבע חצי.

לא יודע מה הפרה אאוט של הHU שלי אני יתן לך דגם אולי אתה תדע,אלפיין 9846..

אה אה..היום קיבלתי דו"ח 250 על הפרעה לאיכות הסביבה אחרי שעברתי ליד נידת משטרה עם פול ווליום והוא הסתכל עלי כאילו נפל גראד :p חתיכת רשע שכמותו..יש לי בנתיים באוטו JBL GT5 וCVR שניהם בתיבות אטומות 45ליטר השמיעה מפחידה אפילו אותי הזעקות מעשרות מטרים פועלות ה' ישמור כמה שזה מעורר תשוקה :)

פורסם

גיין לא אומר כלום, אתה יכול לנסות אבל זה סיכון.

לרוב אני מניח שבזמן שתהיה בעיה של חום גבוהה הוא יכנס לפרוטקשן או שישרף פיוז מצריכת יתר.

השליטה באלמנטים תפחת לכן לא יודע מה תשיג אם זה... קצת יותר ווווווופ וווווווופ :confused:

פורסם

לכן אני מתלבט,יש לי כרגע זוג סאבים וזה מאוד מאוד מאוד ועוד פעם מאוד חזק כרגע,חשבתי לעבור לזוג אלמנטים במידה 15אינצ' אב לאני לא מוצע שום דבר בהישג יד,אפילו יד שניה במחיר שפוי אני לא מחפש איזה סאב משוגע,אפילו זוג JBLים 15אינצ' 300RMS כל אחד שאני יכול להגביר אותם כראוי על המונו שלי,אבל קשה להשיג סאבים 15 במדינה שלנו!

מישהו מכיר בנאדם שמוכר משהו כזה?

פורסם

זה לא תמיד בריא לעבוד בהתנגדויות נמוכות ממה שהמגבר תוכנן.

אבל.

כל עוד אין למגבר הגנה בפני התנגדויות (כמו לדוגמא במגברי JL).

ובנוסף, כל עוד אתה לא עובר את ההספק המוצהר ב2 אוהם, כאשר אתה עובד ב1 אוהם- פיזית לא יקרה כלום.

לכן, אם בכוונתך לעבוד עם אלמנט בעל התנגדות נמוכה יותר בכדי "לסחוט" מהמגבר שלך עוד הספק, זה לא ישנה לך עם תעבוד ב2 או ב1 אוהם.

כי לא תוכל לעבוד בהספק גבוה יותר, או יותר נכון לא מומלץ.

במקרה כזה בו אתה מעוניין בעוד הספק, אין לך מנוס מאשר לשדרג אתה המגבר.

כמוכן שאתה תמיד יכול לנסות, ולראות האם המגבר אולי כן יעמוד בזה, אבל אתה מעמיד אותו בסכנה וגם את האלמנט המחובר אליו.

under construction..

פורסם

אתה יכול לחבר אותם על 1 אום ושום דבר כנראה לא יקרה, עד שתגיע למגבלות של המגבר.

לא נשכח את עניין עליית ההתנגדות, הבוקס רייז, וכשיש אלמנטים מרובים העלייה היא אפילו יותר גבוה, וכשאתה בתיבה פתוחה גדולה, העלייה עוד יותר גדולה!

אז גם אם הוא יחבר אותם על 1 אום, יכול להיות שהם ינגנו רוב הזמן בהתנגדות "אמיתית" של 3-4 אום ואולי אפילו יותר.

צרריך למדוד ולראות.

כי התנגדות נומינלית לא אומרת שום דבר.

כי ניקח לדוגמה את אחד המגברים שהכי התלהבתי מהם לאחרונה, הקרסנדו BC3500D. המגבר הזה מוצהר יציב ב0.5 אום.

http://www.caraudioclassifieds.org/forum/crescendo/96625-clamped-results-bc3500.html

הנה לינק למדידות שעשו לו.

ניתן לראות שבחיבור נומינלי של 0.5 אום ההתנגדות האמיתית הייתה 1.6 בכלל.

אז גם אם הוא יחבר את הסאבים על 1 אום, כנראה שרוב הזמן הוא ינגן על יותר.

בגלל זה גם אפשר לחבר סאבים למגברים חזקים מהם בהרבה והם עדיין ירגישו בנוח.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

בגדול אתם ממליצים לנסות? אני יכול היום לבדוק את זה..

ג'ינו.

פורסם

אוקיי רשמים ראשוניים.

הוספתי היום סאב JBL GT5 נוסף בעל סליל בודד של 4אוהם לבדיקה מחבר.

כמו שחשבתי,(האוטו היה מונע) המגבר סחב אותם ביתר כבוד,הופתעתי שהוא לא ניכנס לפרוטקשן,את שלושת הסאבים הוא "קרע" אותם בצורה מפתיעה,לא היה התחממות מעבר למה שהיה תמיד,כמובן שאין מה לדבר על העוצמה נישארתי עם פה פעור לגמרי! אני עדיין בשוק וכאבי אוזניים.

את הרמקולים כמעט לא שמעו אבל את מי מעניין העיקר ראיתי שזה אפשרי ולא קרע שום תקלה..כל סאב היה בתיבה 50ליטר אטומה מאותו סוג זהות לגמרי.

מה אתם אומרים על איזה התנגדות הוא היה המגבר? לפי חישובים יבשים הוא היה צריך בפיקים לרדת ל1.3אוהם איך יתכן שהוא בכלל לא הראה ימני כיבוי וכו'? מדהים,העיקר כולם מלכלכים על המגבר הזה הא :p

הפתיעה אותי נורא לטובה..

עכשיו אני מתכנן להחליף את הסאבים שלי לשלוש סאבים זהים אותו דגם והכל.

חשבתי על הJBL GT5 כי הוא נציל ומאוד חזק,לעומתו הCVR כבד מאוד.אבל אין על הצליל והאפקט המפחיד שלו.

ג'ינו.

פורסם

גם נכון,אבל אפשר להגיד שהסאבים קת פחות פאנצ'ים,לא משהו דרסתי אבל כן טיפה פחות אך לעומת זאת נמוכים כמו ים המלח..

ג'ינו.

• תוכן חדש...