Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכיני קפיץ?

mintho
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי להסתכל באיביי כמה סכיני קפיץ יפים ומעניינים, וחשבתי להתחיל אוסף.

המחירים שלהם בכלל לא בשמים ואני דיי בהלם מהמחירים גם, מדובר מדולר עד 50 דולר,

http://www.ebay.com/itm/Assisted-Open-Special-Forces-Rescue-Knife-YC-478SF-zix-/290620083681?pt=Collectible_Knives&hash=item43aa4e8de1

http://www.ebay.com/itm/CRKT-M16-14SFG-Big-Dog-Special-Forces-Knife-Black-New-/130587570659?pt=Collectible_Knives&hash=item1e67a031e3

בכל מקרה גלגלתי בגוגל קצת על סכיני קפיץ, והבנתי שזה לא חוקי?

גם אם אין לזה שום שימוש פשוט יושב על ארון?

מכס פשוט יחרים לי את המוצר?

תודה. :)

פורסם

לא חוקי להסתובב ברחוב (לגבי החזקה בבית אני לא יודע) עם אולר שהלהב שלו קופץ ו/או ננעל במצב פתוח.

זה שמוכרים יפה מאוד, אך תירוץ זה לא ייתפוס אם משום מה שוטר יחליט לפשפש בכליך/כיסך.

פורסם

בואו נעשה קצת סדר.

הלינק השני שצורף, הוא לא של סכין קפיצית, בואו נתחיל מפה (קולומבייה ריבר, רק נראה קפיצי).

יש גם הבדלה בין קפיצית, קפיצית הנפתחת מלפנים (OTF), ומערכת סיוע לפתיחה (SPRING ASSISTED).

אני מכיר את ההבדלים והדקויות הללו, כי אני אספן. שוטר, לא יכיר אותם, ויזמבר לך את הבי3ים כמו שאומרים האמריקאים- "3 ways from sunday".

חוקי מדינת ישראל:

אסור להחזיק עליך סכין או אולר, שלהבה ננעל, ואורך הלהב הוא מעל 10 ס"מ. שימו לב, שגם לדרמן נכנס להגדרה הזו, אבל אני גם מכיר אישית אדם שהסתבך עם אולר שוויצרי (שהינו חוקי למהדרין ע"פ חוקי המדינה, רק השוטר חי בסרט של ברוס ויליס).

קישור אל החוק המלא, מתוך אתר סכינים למבינים.

שימו לב, שלשון החוק מלווה בפרשנות של מקים האתר, עו"ד במקצועו.

מותר לך להחזיק סכינים בביתך, על פי לשון החוק.

לגבי סכין קפיצי, ספציפית, אני לא מכיר חוק כלשהו (זה לא אומר שאינו קיים, כן?) האוסר על כך בצורה חמורה יותר מסכין רגילה. למרות הנאמר, סכין קפיצית נחשבת לנשק התקפי מטבעה. אני לא מצליח להבין את זה כל כך, מאיפה הקיבעון הזה, אבל זה מה יש. אני רואה סכין ככלי, לפני שהיא כלי נשק. אצלי היא כלי עבודה נטו.

עכשיו.

לפי הראייה וההבנה (הדלה אחו-שילינג) של שוטרי ישראל, סכין שהיא בעלת מערכת סיוע לפתיחה, גם היא נחשבת קפיצית. רוב הסיכויים שיהיו לך בעיות רבות עם המכס ואף עם החוק, במידה והיא תיתקע בביקורת.

סכין קפיצית OTF, בכלל תעשה לך סרטים מפה ועד אתונה. אפילו אני לא מעיז לקנות אחת למרות שיש כמה שתפסו לי את תשומת הלב.

עקרונית, אין מניעה שתקנה ושזה ישב בבית, כאוסף, אבל שוב- אם זה ייתפס בדרך, חובת ההוכחה שאין לך אחות היא עליך ועליך בלבד. "אשם עד שהוכחה חפותו"...

אישית, כשניהלתי את האתר שממנו הבאתי את הלינק, ניסיתי לנסח הצעת חוק שתשנה מעט את המצב הלא הכי ברור של חוקי האחזקה והנשיאה (אז טרם היו פרשנויות לצד החוק, והוא בפני עצמו מבלבל מאד) כך שאפילו שוטר יוכל להבין אותם. היוזמה התקבלה ע"י מקים האתר והוא דוחף אותה קדימה, למיטב ידיעתי.

היו עוד כמה רעיונות שניסחתי ש"מסתובבים" להם שם היום. אבל נעזוב את זה...

לסיכום, באופן אישי:

יש לי באוסף מספר סכינים בעלי סיוע בפתיחה. רובן ניקנו בארץ מהיבואנים שלהם. בודדות ניקנו מחו"ל ועברו את שלב המכס בשלום. אני לחלוטין לא מעוניין בשלב זה לקנות קפיצית OTF, מהפחד כי יזמברו אותי, למרות הכל.

אני מסוגל לדעתי להוכיח מטרה כשירה, עקב העובדה שניהלתי והייתי פעיל בפורום אספנים, שם (וגם פה) אני ידוע כברווז אוהב שלום, ואינני טיפוס אלים, וכי אני עובד עם הסכינים שלי, בעבודתי הקבועה, כל הזמן (חיתוך קרטונים, דבק, נייר וכולי). לא בעבודה? לא עם סכין עליי, אלא בתיק. יש לי הרבה חברים ומכרים מהבראנג'ה שיכולים להעיד עליי ועל האופי שלי, כולל מקים האתר.

אלמלא התנאים למעלה, לא הייתי כל כך בטוח בעצמי ואולי לא מסתובב עם סכין כלל. אני יודע שיש לי עדי אופי שיגבו אותי אם אצטרך. לך, אני מניח, אין כל כך.

מצטער על החפירות, נקווה שנמצא משהו עתיק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הקולומבייה איננה SA, ואיננה קפיצית, בשום צורה. היא סכין מתקפלת, וזהו.

עניין הקפיציות קצת פחות מעניין את רשויות המיסים, יותר מעניין אותם ערך החבילה, אבל זה יכול בקלות להסתבך.

ואיפה ראית ש-SA אינה ננעלת?...

עקרונית יש מעט מאד מתקפלות (להבדיל מאולרים, למרות שבעברית תקינה המילה אולרים מתייחסת ל-2 הקטגוריות. לך תבין) שאינן ננעלות, עם או בלי קפיץ. הסוג הזה נקרא friction folder.

אני מציע שתתחיל להתעניין מעט בתחום, לפני שאתה קונה משהו. השאלה לגבי הנעילה מצביעה על חוסר ידע שעלול לבאס אותך כשתחליט לקנות משהו.

הנה הסבר על סוגי הנעילה השונים.

ויש עוד טונות של מידע ברשת. רק לחפש קצת.

לגבי התכנון שלך להתחיל אוסף:

הכל נהדר, רק מה, יש לי שאלה אחת קטנה: אתה יודע מה אתה רוצה לאסוף?

גם אם תגיד לא, זה בסדר. אני מכיר אספנים שהתהפכו 180 כמה פעמים ושינו את הקו שלהם.

אם אתה רוצה רק לאסוף "מגניב שנראה טוב", גם אין בעייה- זכותך. אבל, אני כמעט משוכנע שבשלב כלשהו אתה תתחיל להתעניין במה בדיוק הקטע של מה שאתה אוסף, לעומק, כולל סוגי המתכות, הפירמות וכולי. כך שלדעתי האישית, חבל להתחיל פשוט לקנות מכל הבא ליד בלי להקדיש דקה מחשבה- אתה עלול למצוא עצמך עם חרטות לגבי "למה קניתי את הזבל הזה", או "אני אוהב יותר X עם Y כמו Z, בעסה".

אני ממליץ לך לעיין בפורום הזה, הוא בעברית ויש בו המון ידע והמון חברים המוכנים לעזור עם כל שאלה. כמוני.

גילוי נאות, ניהלתי בעבר את האתר למשך מספר שנים.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור כמיטב יכלתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...