Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הרכב שברשתותי מגיע עוד מעט ל100000 ( כרגע עומד על 97500) - שאלתי היא האם בנוסף לטיפול ה 10000 שאבצע במוסך צריך גם לבקש שיחליפו את שמן הגיר ואת פילטר הגיר? יש תופעה ברכב שבין הילוך ראשון לשני יש קפיצה קטנה ....

האם יש צורך? במידה וכן האם כדאי לרכוש שמן ופילטר גיר איכותיים ולתת למוסך שיחליפו?

אודה לעזרתכם...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי הלא מחייבת:

חד משמעית כן.

אני חושב שפשוט חבל שחיכית עם שמן גיר מקורי 100 אלף ק"מ, לא אתפלא אם ייצא משם שמן שחור משחור.

אני אישית (כן,זה רק אני) ,הייתי עושה החלפה כפולה או משולשת כי בהחלפת השמן גיר אין תחלופה של כל הכמות.

ויש כאלה שטוענים = כל עוד אין בעיה = אל תיגע , גם זאת צורת מחשבה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

גם אני בעלים של בלנו 96, לא החלפץי שמן גיר והאוטו היום על 150000 קילומטר, המערכת היא מערכת סגורה ואם אני לא טועה היצרן אומר שאין צורך להחליף (יכול להיות שאני טועה ) שווה בדיקה במוסך מורש או אצל היבואן בטלפון.

פורסם
לפי דעתי הלא מחייבת:

חד משמעית כן.

אני חושב שפשוט חבל שחיכית עם שמן גיר מקורי 100 אלף ק"מ, לא אתפלא אם ייצא משם שמן שחור משחור.

אני אישית (כן,זה רק אני) ,הייתי עושה החלפה כפולה או משולשת כי בהחלפת השמן גיר אין תחלופה של כל הכמות.

ויש כאלה שטוענים = כל עוד אין בעיה = אל תיגע , גם זאת צורת מחשבה.

אוקיי.

את האמת אני רק עכשיו מודע להוראות היצרן ומתי מותר ואסור .. זאת הסיבה שאני שואל.

כל כמה זמן מומלץ להחליף את הפילטר ואת השמן?

פורסם

לפי דעתי האישית והלא מחיבת:

במקרה שלי:

על אף שהרכב ייסע גם עם שמן מקורי עד סוף ימיו ללא תקלות (טויוטה...).

פילטר גיר, החלפתי פעם אחת אחרי הקנייה (האטם המקורי היה במצב חדש אז השארתי אותו).אח"כ החלפתי החלפה כפולה נוספת וכרגע מבחינתי, כל המערכת נקיה.

מאז ,אני כנראה אחליף שמן גיר טיפול כן טיפול לא.

למרות שהוראות היצרן אומרות כל 120 אלף אם איננטי טועה ,ואצלי זה שמן יקר ATF5 ,לא דקסרון 3 .

לפי דעתי אם אתה לא משוגע יותר מידיי,תחליף שמן+פילטר וסע בשקט,פשוט שכח מזה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי האישית והלא מחיבת:

במקרה שלי:

על אף שהרכב ייסע גם עם שמן מקורי עד סוף ימיו ללא תקלות (טויוטה...).

פילטר גיר, החלפתי פעם אחת אחרי הקנייה (האטם המקורי היה במצב חדש אז השארתי אותו).אח"כ החלפתי החלפה כפולה נוספת וכרגע מבחינתי, כל המערכת נקיה.

מאז ,אני כנראה אחליף שמן גיר טיפול כן טיפול לא.

למרות שהוראות היצרן אומרות כל 120 אלף אם איננטי טועה ,ואצלי זה שמן יקר ATF5 ,לא דקסרון 3 .

לפי דעתי אם אתה לא משוגע יותר מידיי,תחליף שמן+פילטר וסע בשקט,פשוט שכח מזה.

אוקיי,

אז אבקש מהמוסך לבצע החלפת פילטר ושמן גיר. כמה החלפה כזאת עולה במוסך?

פורסם

אני עדיין לא מבין למה לעשוות את זה ...

כל עוד המערכת סגורה הרמטית מהיצרן למה לגעת?

אם תעשה את ההחלפה אתה תצטרך לפתוח את המערכת דבר שבעתיד יכול להביא לנזילות מהמקום מאחר והאטימה המקורית תיפגע

פורסם

אם תעשה את ההחלפה אתה תצטרך לפתוח את המערכת דבר שבעתיד יכול להביא לנזילות מהמקום מאחר והאטימה המקורית תיפגע

הוראות יצרן מדגישות שכל 100000 צריך להחליף פילטר שמן ושמן לגיר - מי אני שאתווכח איתם?:roll:

פורסם

ראשית אין כזה דבר הרמטית.

שנית, אם תשתמש באטם מקורי ולא תלך לחאפרים, אז לא יהיו לך נזילות.

שלישית,רק לשם הויכוח, היצרן אומר שחיי ממיר קטאליטי הינו כ 5 שנים - למה אתה לא רואה אנשים שרצים להחליף ממירים?!

פורסם
ראשית אין כזה דבר הרמטית.

שנית, אם תשתמש באטם מקורי ולא תלך לחאפרים, אז לא יהיו לך נזילות.

שלישית,רק לשם הויכוח, היצרן אומר שחיי ממיר קטאליטי הינו כ 5 שנים - למה אתה לא רואה אנשים שרצים להחליף ממירים?!

המוסך שאני ניגש אליו לטיפולים הוא לא מוסך מורשה של סוזוקי.. האם כדאי לרכוש את האטם ואת החלקים הנלווים ממקום שמוכר

חלקים מקוריים לרכב או שפשוט לתת למוסך לעשות את שלו?

פורסם

אטם ורשת (זה מגיע יחדיו).

לפי דעתי במקרה הזה:ההפרש בין המקורי לתחליפי הוא דיי זניח.

פורסם
אטם ורשת (זה מגיע יחדיו).

לפי דעתי במקרה הזה:ההפרש בין המקורי לתחליפי הוא דיי זניח.

מהם ההפרשים?

מאיפה מביאים חלפים מקוריים / תחליפים?

פורסם
הוראות יצרן מדגישות שכל 100000 צריך להחליף פילטר שמן ושמן לגיר - מי אני שאתווכח איתם?:roll:

שמן גיר מחליפים חלקית כל X ק"מ או X שנים.

לא ידוע לי על פילטר שמן שצריך להחליף, לא יודע איפה קראת את זה אבל אני לא חושב שזה נכון או הכרחי.

לדעתי? אל תחליף את כל השמן אלה החלפה חלקית.

והיו כאן מספר תגובות ומרוב תגובות לא רואים "פורום" אבל עדיף לך להקשיב לבעלי דגמים זההים לשלך.

יום טוב!

פורסם
שמן גיר מחליפים חלקית כל X ק"מ או X שנים.

לא ידוע לי על פילטר שמן שצריך להחליף, לא יודע איפה קראת את זה אבל אני לא חושב שזה נכון או הכרחי.

לדעתי? אל תחליף את כל השמן אלה החלפה חלקית.

והיו כאן מספר תגובות ומרוב תגובות לא רואים "פורום" אבל עדיף לך להקשיב לבעלי דגמים זההים לשלך.

יום טוב!

אני לא מתכוון להחליף כלום אלא המכנואי רכב יעשה את זה.....

שאלתי היא האם בהגעתי ל 100000 צריך לעשות את הטיפול הזה או לא? מבחינת טיפולים קודמים הרכב לא עבר שום דבר

כזה.. רק טיפול 10000 שגרתי.

פורסם

איפה זה כתוב ?

הוראות ייצרן אומרות כל 100000 מייל .

אם השמן אדום ומריח טוב אל תגע .

מה שכן תבדוק שיש שמן בכמות הרצויה .

לגבי הקפיצה בגיר , אל תעשה דבר היות וברוב הבאלנו זה כך .

• תוכן חדש...