Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם מה שגורם לבזבוז יתר של דלק באוטומטיות לעומת ידניות הוא איבוד הכוח בממיר המומנט?

חיובי.

כמו כן, משקל הרכב גדל. משקל של תיבה אוטומטית יכול להיות כפול ממשקל של תיבת הילוכים ידנית.

פורסם

אמרו לי שעוד גורם לבזבוז נוסף של דלק, במיוחד בעיר בעיר הוא העובדה שאין את המשחק של הקלאץ' ועזיבת הגז, והיות שכל הזמן אתה לוחץ על הדוושה אתה מאבד דלק.

כנ"ל גם לגבי בלמים - בידני אפשר להאט ע"י הורדת הילוך לעומת אוטומטי.

פורסם
אם כן , אז מדוע לא חושבים על משהו יותר חסכוני. כגון קלאץ' צנטריפוגלי ?

אם היית מכיר את עקרונות הפעולה של תיבת הילוכים אוטומטית היית יודע שמצמד צנטריפוגלי לא ישים.

יצרני הרכב כן מצאו פתרונות לנושא תצרוכת הדלק בתיבות אוטו',

ע"י שימוש במצמד גישור בתוך הממיר מומנט . שמבטל\מגשר את פעולת הממיר במהירויות שיוט.

וביחס העברה סופי יותר נמוך מהמגבילה בתיבה רגילה.

ובכך תצרוכת הרכב משתפרת וכמעט קרובה לרכב עם תיבה רגילה.

פורסם

בנוסף לממיר המונמט, הגורם לעליה בצריכת הדלק - ברכב אוטומטי בד"כ ישנם פחות הילוכים מאשר לגרסה הידנית. (נסיעה מיותרת בסל"ד גבוה).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

משהו שעלה לי בראש

יש הבדל בעוצמות הבלימה של רכב אוטומטי לרכב ידני ? (אך ורק על רכב זהה , ולא התכוונתי בין קורולה אוטומט לגולף ידנית)

מדובר על בלימה באמצעות הבלמים בלבד

ללא בלימת מנוע באמצעות הורדת הילוכים ...

אם מצרפים בלימת מנוע נראה לי שהיכולת בלימה של הידני תהיה יותר גבוהה (?) לפחות זה מה שההיגיון אומר..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
בנוסף לממיר המונמט, הגורם לעליה בצריכת הדלק - ברכב אוטומטי בד"כ ישנם פחות הילוכים מאשר לגרסה הידנית. (נסיעה מיותרת בסל"ד גבוה).

דווקא בשיוט , הסל"ד בתיבה אוטומטית נמוך יותר מאשר בתיבה ידנית.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

בתיבה ידנית בלימת המנוע אפקטיבית יותר בגלל החיבור הקשיח של המצמד והיכולת לבחור הילוך נמוך יותר להשיג אפקט בלימת מנוע חזק יותר.

פורסם

איבוד הכוח בממיר המומנט, אינו הגורם היחיד לבזבוז יתר של דלק באוטומטיות לעומת ידניות .

ישנם גורמים נוספים וחשובים יותר ממשקל התיבה, שהוא גורם זניח בתצרוכת.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

התשובה שלך לא נראת לי, בעצם היא נראת לי זניחה.

ואם לא הבנת את הרמז העבה, אז אולי תוכל לפרט איזה עוד גורמים משפיעים על תצרוכת הדלק העודפת של התיבה האוטומטית על הידנית?

פורסם

במנוע יש מושג שנקרא: טווח עבודה. זהו הטווח בין הסל"ד במומנט מקסימלי לבין הסל"ד בהספק מקסימלי. זהו הטווח הכי יעיל וחיסכוני בפעולת המנוע.

תיה"ל אוטומטיות מעבירות הילוכים בסל"ד נמוך יחסית (מתחת לטווח העבודה) וזהו גורם נוסף לבזבוז של דלק.

מה גם שהדבר גורם לבלאי מואץ יותר של מנועים בעלי תיה"ל אוטומטית (המנוע מתאמץ יותר).

פורסם

בתיבות אוטומטיות, לרוב יש פחות הילוך מהמקבילה הידנית, אך יחסי ההעברה הם שונים ומותאמים כל שהמנוע יעבוד בתחומי העבודה הנכונים.

העברות ההילוכים מתבצעות בהתאם לעומס על המנוע ומהירות הרכב ולפי תכנון מדוייק מראש כדי שהמנוע יעבוד בתחום היעיל.

באותה מידה ניתן לשלב הילוך בתיבה ידנית במהירות מנוע נמוכה והרבה נהגים עושים זאת.

פורסם

ברוב תיבות ההילוכים החדישות מספר ההילוכים בתיבה ידנית ואוטומטית ברכבי VAG הינו זהה.

ההפרש בצריכת הדלק בין בתיבה ידנית לאוטומטית בדור החדש של התיבות הינו קטן מאוד, תיבות מסוג DSG הם בעלי משקל יחסית נמוך לעומת תיבות מהדור היישן וגם הייצרן מצהיר שצריכת הדלק משתווה לתיבה ידנית.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...