Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השבוע התחדשתי בסוזוקי סוויפט 2007 עם כ41000 ק"מ.

אני מעוניין להעביר את הרכב יישור קו.

מה לדעתכם כדאי להחליף חוץ מהדברים הבסיסיים (שמן, פילטר שמן, פילטר אויר).

שמן גיר?

לרוקן רדיאטור ולהחליף נוזל קירור?

להחליף נוזל בלמים?

את הטיפול האחרון במוסך מורשה סוזוקי (בשביל האחריות) הרכב עבר ב 12/1/2010.

אחרי זה היא טיפלה במוסך אחר ולא דאגה לאסוף קבלות ו/או פרוט טיפולים.

ועוד משהו, קראתי איפשהו שסוזוקי שינו את ההמלצות לשמן מנוע ומעכשיו ממליצים להשתמש בשמן סינטטי מלא.

מישהו יכול לאשר לי את זה בבקשה?

תודה!

עודד.

נ.ב

מצורף קובץ עם מפרט טיפולים (של מוסך "דרך השטח" -שם במקרה הרכב גם טופל שם במסגרת האחריות).

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

ראשית כל-מה מועד העלייה לכביש?

לגבי יישור הקו:

פילטר שמן דורש החלפה בכל מקרה. אינך יודע איפה הרכב טופל כי אין קבלות ומסמכים ולכן אינני יודע האם הפילטר מקורי או משהו גנרי. מקסימום תחליף שוב, לא קרה שום אסון.

לגבי שמן המנוע הסינטטי-בסוזוקי סוויפט של אמא שלי (שנתון 2010) יש המלצה (לא מחייבת) לשמן מנוע סינטטי בספר הרכב ויש טווח צמיגויות די רחב. אם אתה רוצה אני יכול לסרוק ולשלוח לך את החלקים הרלוונטיים במידה ואין לך ספר רכב, כי לא נראה לי שיש כזה שוני בין המנועים מבחינת השימון הנחוץ. בכל מקרה-טוב תעשה אם תיצור קשר עם היבואן ותבקש ספר רכב שמתאים לשנתון ולדגם המנוע שלך, ליתר בטחון. עם קילומטרז' כמו שלך הייתי מחליף לשמן סינטטי ללא חשש-זה בטוח לא יזיק.

לגבי שמן גיר-לטעמי דורש החלפה (אם הפרוטה מצויה בכיסך) כי 5 שנים זה די והותר לשמן בשביל לאבד את התכונות שלו. למיטב זכרוני הגיר שלך הוא אוטומטי. אתה מוזמן להסתכל על השמן בזמן ההחלפה ולראות מה יוצא :roll: . לפי הלוח ההחלפה הנדרשת היא ב11 שנים, שלטעמי מוגזמת לגמרי ולא בטוח שהתיבה תמשיך לעבוד באופן תקין אם תבחר לפעול על פי הלוח הזה. אני במקומך הייתי מקצר מרווח טיפולים ומחליף שמן תיבת הילוכים כל שנתיים-שלוש על מנת לשמור על תפקוד התיבה באופן תקין.

מבחינת נוזל הקירור-אצלי ביאריס נדרשת החלפה כל 5 שנים, אם הנוזל שלך הוא כמו שלי (LLC או SLLC) הגיע הזמן להחליף כי אין לך תיעוד טיפולים ובכל מקרה תוקף הנוזל הנ"ל הוא ל5 שנים גג. אם יש לך "מים ירוקים"-על אחת כמה וכמה.

מבחינת נוזל בלמים-כנ"ל. ברכבים שנתקלתי בהם מחליפים כל שנתיים, אפילו אם החליפו לך שנה שעברה זה לא יזיק אלא רק יועיל-תמיד עדיף שיהיה נוזל בלמים טרי במערכת.

תחליף מסנן מזגן בנוסף (קראת לזה פילטר אוויר?) אם אינך יודע אם צריך החלפה אתה יכול לבקש מהמוסך לפתוח את בית המסנן ולהוציא אותו-ולבדוק את מצבו.

פורסם
ראשית כל-מה מועד העלייה לכביש?

12/2/2007

לגבי יישור הקו:

פילטר שמן דורש החלפה בכל מקרה. אינך יודע איפה הרכב טופל כי אין קבלות ומסמכים ולכן אינני יודע האם הפילטר מקורי או משהו גנרי. מקסימום תחליף שוב, לא קרה שום אסון.

לגבי שמן המנוע הסינטטי-בסוזוקי סוויפט של אמא שלי (שנתון 2010) יש המלצה (לא מחייבת) לשמן מנוע סינטטי בספר הרכב ויש טווח צמיגויות די רחב. אם אתה רוצה אני יכול לסרוק ולשלוח לך את החלקים הרלוונטיים במידה ואין לך ספר רכב, כי לא נראה לי שיש כזה שוני בין המנועים מבחינת השימון הנחוץ. בכל מקרה-טוב תעשה אם תיצור קשר עם היבואן ותבקש ספר רכב שמתאים לשנתון ולדגם המנוע שלך, ליתר בטחון. עם קילומטרז' כמו שלך הייתי מחליף לשמן סינטטי ללא חשש-זה בטוח לא יזיק.

אודה לך אם תוכל לסרוק את זה עבורי. מה שמוזר הוא שבספר רכב אצלי כתוב במפורש (כמו בקישור שנתתי- "יש להשתמש אך ורק בשמן חצי סינטטי". מוזר:shock:

לגבי שמן גיר-לטעמי דורש החלפה (אם הפרוטה מצויה בכיסך) כי 5 שנים זה די והותר לשמן בשביל לאבד את התכונות שלו. למיטב זכרוני הגיר שלך הוא אוטומטי. אתה מוזמן להסתכל על השמן בזמן ההחלפה ולראות מה יוצא :roll: . לפי הלוח ההחלפה הנדרשת היא ב11 שנים, שלטעמי מוגזמת לגמרי ולא בטוח שהתיבה תמשיך לעבוד באופן תקין אם תבחר לפעול על פי הלוח הזה. אני במקומך הייתי מקצר מרווח טיפולים ומחליף שמן תיבת הילוכים כל שנתיים-שלוש על מנת לשמור על תפקוד התיבה באופן תקין.

זה בדיוק מה שחשבתי! האם יש המלצה לשמן ספציפי? RP לדוגמא?

מבחינת נוזל הקירור-אצלי ביאריס נדרשת החלפה כל 5 שנים, אם הנוזל שלך הוא כמו שלי (LLC או SLLC) הגיע הזמן להחליף כי אין לך תיעוד טיפולים ובכל מקרה תוקף הנוזל הנ"ל הוא ל5 שנים גג. אם יש לך "מים ירוקים"-על אחת כמה וכמה.

נראה לי שאחליף. בכל מקרה טיפול 45 דורש את זה.

מבחינת נוזל בלמים-כנ"ל. ברכבים שנתקלתי בהם מחליפים כל שנתיים, אפילו אם החליפו לך שנה שעברה זה לא יזיק אלא רק יועיל-תמיד עדיף שיהיה נוזל בלמים טרי במערכת.

אחליף בכל מקרה.

תחליף מסנן מזגן בנוסף (קראת לזה פילטר אוויר?) אם אינך יודע אם צריך החלפה אתה יכול לבקש מהמוסך לפתוח את בית המסנן ולהוציא אותו-ולבדוק את מצבו.

התכוונתי למסנן אוויר. אבל טיפול 45 דורש גם החלפה של מסנן מזגן.

תודה!

פורסם

אחרי שראיתי את תשובתך אני חושב שיש מקום להשתמש בשמן חצי-סינטטי, עקב תכנון מנוע שונה. מצד שני, אין שום סיבה לא לעבור לשמן סינטטי עקב היתרונות שלו והקילומטרז' הנמוך של הרכב.

אם אתה רוצה, שלח לי בה"פ את קוד המנוע שלך והנפח שלו, ייתכן והרבי גוגל ייתן תשובה יותר מוסמכת-אולי יצאה הוראת יצרן שבה ניתן להשתמש בשמן סינטטי ללא שום חשש.

לגבי שמן הגיר-מה צמיגות השמן+ תקן השמן (API GL4 או GL5) הרשומים בספר הרכב? אם RP מייצרים שמן בצמיגות ובתקן שמאושר ע"י יצרן הרכב, אין שום סיבה שלא תשתמש בהם. למיטב זכרוני, אב הבית (איתמר) החליף בתיבת ההילוכים שלו לשמן גיר מתוצרתם, לא ראיתי שהוא רשם על בעיות כלשהן. יש חברות נוספות כגון valvoline, redline, mobil שגם מייצרות שמני גיר-ושוב, על פי ספר הרכב אפשר לבדוק מה יותר מתאים.

פורסם

מצורף מפרט טיפולים מספר שרות מקורי של סוויפט עם מנוע 1500, שימו לב במיוחד לקיצור מרווחי שרות בתנאי שימוש קשים.

1.pdf

פורסם

שים לב לזה.

לא נראה לי שיש הבדל מנועי 2007 למנועי 2008. תקן אותי אם אני טועה.

אשלח לך קוד מנוע ונפח בהקדם.

תודה על העזרה והנכונות! :mm_yeah:

עודד.

רק אחרי שפירסמתי ראיתי את ההודעה שלך -BUKI- תודה!

פורסם

אהלן

קודם כל אתה לא צריך לעשות טיפול 45000 {זה טיפול פעם בשנה או 15K]אם לא נעשה טיפול עד 12.2.2011 אתה צריך לעשות

טיפול 60K.

ועד 12.2.2012 לעשות טיפול 75K

קשה באימונים קל בים

פורסם

בגלל שאני לא סגור על הטיפולים שהרכב עבר מאז הטיפול האחרון במוסך עם קבלות ופירוט טיפול. ובגלל שההבדל בין טיפול "גדול" לטיפול "קטן" הוא לא רציני, (בסך הכל מי קירור, מסנן אוויר, נוזל בלמים ומסנן אוויר למזגן), אני אחליף כבר את הכל!

לדעתי ההבדל במחיר לא יעלה על 200-300 ש"ח בין טיפול גדול לקטן. וגם אחליף נוזל תיבת הילוכים על הדרך.

לדעתי זה שווה את השקט הנפשי. וכך גם יהיה לי הרבה יותר קל לעקוב אחרי הטיפולים בהמשך.

השאלה היחידה היא לגבי סוג השמן- האם חצי סינטטי או סינטטי מלא- וצמיגותו.

עודד.

• תוכן חדש...