Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 409
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
באיזור זיכרון.

אין לי קשר למוכר.

זאת הפעם הראשונה שאני רואה קדט עם חלודה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

בקדט בתי הגלגלים האחוריים הם מקום רגיש מבחינת חלודה.

וגם מסגרת השמשה האחורית, אבל פחות.

לגבי כנף קידמית - כנראה הייתה שם מכה שגרמה לפגיעה בצבע, או תיקון פחחות לא מוצלח. אחרת החלודה לא מתפתחת באיזור זה.

אגב, (היה) אוטו מצויין, אמין ופשוט, מודרני לזמנו. אחד הדגמים הראשונים שנתש את העיצוב הרבוע של שנות ה 70 ו ה 80.

פורסם
בקדט בתי הגלגלים האחוריים הם מקום רגיש מבחינת חלודה.

וגם מסגרת השמשה האחורית, אבל פחות.

לגבי כנף קידמית - כנראה הייתה שם מכה שגרמה לפגיעה בצבע, או תיקון פחחות לא מוצלח. אחרת החלודה לא מתפתחת באיזור זה.

אגב, (היה) אוטו מצויין, אמין ופשוט, מודרני לזמנו. אחד הדגמים הראשונים שנתש את העיצוב הרבוע של שנות ה 70 ו ה 80.

בין 89 ל91 קיבלה מחשב הצתה של סימנס מאין מחשב הצתה שחובר לואקום מנוע וסלד .

צריכת הדלק שופרה משמעותית .

הדסטרביוטורים היו ללא מקדם ואקום ,אלא אך ורק הפקת פולס HALL EFECT ,ושונו לבוש במקום DELCO .

פורסם

דרך אגב מישהו יודע איפה אפשר להשיג היום את הקישוטים הקלאסיים שיש על הפיז'ו?

אני מתכוון לפרסה של הסוס והמגן שמש הכחול\ירוק

גם אני מת למגן שמש הזה של שנות השבעים. מישהו יודע איפה אפשר להשיג דבר כזה?

(את הפרסות תמצא בחלק גדול מחנויות חלקי חילוף במשולש או בגליל)

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
גם אני מת למגן שמש הזה של שנות השבעים. מישהו יודע איפה אפשר להשיג דבר כזה?

(את הפרסות תמצא בחלק גדול מחנויות חלקי חילוף במשולש או בגליל)

מגן השמש מחומר שקוף התחיל מתריס מפח בשנות בארבעים והגיע לשיא פריחתו כשנהיה שקוף בשנות החמישים והשישים. בסוף שנות השבעים כבר היה בדרך החוצה. בדרך כלל היה גורם לצריכת דלק גדולה יותר אבל נתן צל בתא הנהג שהיה בקיץ גורם נוחות משמעותי בהעדר מזגן.

שלמה דן גדרון

פורסם
מגן השמש מחומר שקוף התחיל מתריס מפח בשנות בארבעים והגיע לשיא פריחתו כשנהיה שקוף בשנות החמישים והשישים. בסוף שנות השבעים כבר היה בדרך החוצה. בדרך כלל היה גורם לצריכת דלק גדולה יותר אבל נתן צל בתא הנהג שהיה בקיץ גורם נוחות משמעותי בהעדר מזגן.

אם אני זוכר אז אריה גגונים היה מפיץ אותם ומרכיב .

פורסם
טיול בוקר שבת.

זה מה שראיתי.

למשוטטי העיר העתיקה בעיר הקודש ,ישנה כזו פיז'ו במצב נדיר של שומר מסורת נחמד אשר תכופות נכנס ויוצא עם סטיישן כזו דרך שער יפו לתוך העתיקה .

לא יצא לי לצלם ,אבל ממש נדירה ומושלמת .

קשה לשכוח את הנדנודים הקלים שהיו לי ב404 שלי שכפי הנראה באו ממבנה הדיפראנציאל במהירות נמוכה מאוד .

פורסם

הקדט E שהוצגה בסוף 84' היתה מכונית טובה פחות מהקדט D אותה החליפה.

אופל הימרו שעיצוב הגולף החדשה (MK2) יהיה נועז ומתקדם יחסית, מה שגרם לאופל להקדים את החלפת הקדט, שתוכננה להמשיך להמכר לפחות עוד שנתיים-שלוש.

עיצובה של הקדט E היה אוונגרדי יחסית בלא שניתקה את הקשר על הקדט D שאותה החליפה.

גם תא הנוסעים הספרטני של הקדט D שודרג משמעותית ונוספו רמות גימור גבוהות יותר כמו GLS, CD ו GT.

ברמות הגימור הגבוהות הוצע איבזור כמו 4 חלונות חשמליים, מראות חשמליות, לוח מחוונים מפורט וריפוד מהודר.

יחידות ההינע נלקחו מהקדט D, למעט החלפת המאייד האמריקאי (רוצ'סטר) בפירבורג גרמני ומערכת ההצתה (דלקו רמי) בגרמנית של בוש, וההספקים נותרו כפי שהיו.

על הכביש, סבלה הקדט E, שהיתה כבדה יותר מזו שהחליפה, מהגה כבד ומסורבל ותת היגוי דומיננטי, ובתחום התנהגות הכביש נפלה משמעותית מהמכונית אותה החליפה.

בנוסף, העיצוב גבה את מחירו בתא נוסעים צפוף וקלאסטרופובי ובשדה ראייה גרוע.

סה"כ זכתה הקדט E להצלחה מסחרית גדולה, ובלטו בהיצע גרסות ה GSI הספורטיביות, ובייחוד גירסת ה 16V שסיפקה 150 כ"ס וביצועים מעולים, שכל זה לווה במרכב צעקני שכלל שלל ספויילרים מכל הסוגים והמינים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הקדט E שהוצגה בסוף 84' היתה מכונית טובה פחות מהקדט D אותה החליפה.

אופל הימרו שעיצוב הגולף החדשה (MK2) יהיה נועז ומתקדם יחסית, מה שגרם לאופל להקדים את החלפת הקדט, שתוכננה להמשיך להמכר לפחות עוד שנתיים-שלוש.

עיצובה של הקדט E היה אוונגרדי יחסית בלא שניתקה את הקשר על הקדט D שאותה החליפה.

גם תא הנוסעים הספרטני של הקדט D שודרג משמעותית ונוספו רמות גימור גבוהות יותר כמו GLS, CD ו GT.

ברמות הגימור הגבוהות הוצע איבזור כמו 4 חלונות חשמליים, מראות חשמליות, לוח מחוונים מפורט וריפוד מהודר.

יחידות ההינע נלקחו מהקדט D, למעט החלפת המאייד האמריקאי (רוצ'סטר) בפירבורג גרמני ומערכת ההצתה (דלקו רמי) בגרמנית של בוש, וההספקים נותרו כפי שהיו.

על הכביש, סבלה הקדט E, שהיתה כבדה יותר מזו שהחליפה, מהגה כבד ומסורבל ותת היגוי דומיננטי, ובתחום התנהגות הכביש נפלה משמעותית מהמכונית אותה החליפה.

בנוסף, העיצוב גבה את מחירו בתא נוסעים צפוף וקלאסטרופובי ובשדה ראייה גרוע.

סה"כ זכתה הקדט E להצלחה מסחרית גדולה, ובלטו בהיצע גרסות ה GSI הספורטיביות, ובייחוד גירסת ה 16V שסיפקה 150 כ"ס וביצועים מעולים, שכל זה לווה במרכב צעקני שכלל שלל ספויילרים מכל הסוגים והמינים.

לא בכל הקדט E הוחלפו מפלגים והצתה לבוש ,בתחילת הדרך השמתמשו הרבה מאוד עדיין בדלקו שהיה מחובר עליו יוניט ואקום ,באזור 89 -91 התחילו להרכיב בוש ,ללא יוניט ואקום ועם מחשבון הצתה של סימנס על הקיר אש ,הוא קיבל חישת סלד ,היה גם חיישן ואקום שהיה מחובר אליו ,החיישן ואקום היה עם הטבעת GM עליו ואין פלא .

ההבדל בין דלקו לבוש היה משמעותי ,בדלקו היו משקולות ,בבוש לא היו והסימנס על הקיר אש קידם את ההצתה .

נכון מאוד הגירים היו זהים TH125 וגם הידניים .

לא זוכר עם שעון אקונומי ואקום היה גם בלוח שעונים של קדט D .

יש עוד כמה הבדלים שזרחו מפרחוני .

תודה על הסקירה הנאה שלך .

פורסם

מד וואקום (אקונומטר) הופיע גם בקדט D בדגמים המהודרים יותר (ברלינה, SR).

הסיבה העיקרית למעבר למחשב הצתה היתה הופעת הממירים הקטליטיים בסוף שנות ה 80' והמעבר להזרקות דלק כפועל יוצא.

ההספקים אמנם היו זהים למנועי המאייד אולם זיהום האוויר היה כמובן נמוך בהרבה וכך גם צריכת הדלק.

לארץ לא יובאו הדגמים המוזרקים והס מלהזכיר את הדגמים הספורטיביים.

גיר ה TH 125 הופיע בהרבה מכוניות מתוצרת GM, החל מהאולדסמוביל אומגה וכלה בפונטיאק סאנבירד וטמפסט עם 140 כ"ס.

העברת הכוח בוצעה באמצעות שרשרת חזקה וככלל הגיר הפגין עמידות ואמינות מצויינים.

פורסם

מדוע אם כבר השקיעו בהצתה המתקדמת לא התקינו ממיר ?

אני מבין שלא הזרקה ,אבל אם בגלל הממירים שהיו כבר מדוע כבר לא התקינו ממיר ?

למי שחווה את ההבדל בתצרוכת הדלק בין ההצתה הרגילה בקדטים השונות לבין ההצתה המתקדמת יותר ,ברור אם יש לו נסיון בכלים הללו ,שהבדל צריכת הדלק היה משמעותי ,אני מדבר על שנים שחרשנו את כל ישראל עם המכוניות הללו משני הסוגים .

אגב דגם D קיבל את מנוע ה SV 1600 ? אני ממש לא זוכר כבר .

פורסם

ממיר קטליטי הופיע בקדט רק בגרסאות המוזרקות ובשל היעדר דלק נטול עופרת הן לא שווקו בארץ.

אגב קדט, המעבר למאייד פירבורג ממאייד ה VARAJET הוריד 8 כ"ס מהספק מנוע ה 1.6, הן בקדט והן באסקונה, מ 90 כ"ס ל 82 כ"ס אבל במקביל שיפר את המומנט.

• תוכן חדש...