Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למשוטטי העיר העתיקה בעיר הקודש ,ישנה כזו פיז'ו במצב נדיר של שומר מסורת נחמד אשר תכופות נכנס ויוצא עם סטיישן כזו דרך שער יפו לתוך העתיקה .

לא יצא לי לצלם ,אבל ממש נדירה ומושלמת .

קשה לשכוח את הנדנודים הקלים שהיו לי ב404 שלי שכפי הנראה באו ממבנה הדיפראנציאל במהירות נמוכה מאוד .

זו הפיג'ו?

94189755.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ל'

פפי.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 409
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זו הפיג'ו?

94189755.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ל'

איזו ענקית את !

זו המכונית ,אכן זו היא ,מסקרן היכן צולמה .

אני כבר פגשתי אותה מספר פעמים בקניותי בעתיקה ותמיד אין עליי מצלמה ,הנייד שלי הוא אספנות ואין לו מצלמה .

זה הרכב !

כל הכבוד ,שיחקת אותה .

פורסם

צולמה לפני מספר חודשים בכותל.

ראיתי אותה מספר פעמים ברחבי ירושלים אבל לא הצלחתי לצלם דרך שמשת החלון באוטובוס,

עד אשר לבסוף נלכדה במצלמה שלי.

: )

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
איזו ענקית את !

זו המכונית ,אכן זו היא ,מסקרן היכן צולמה .

אני כבר פגשתי אותה מספר פעמים בקניותי בעתיקה ותמיד אין עליי מצלמה ,הנייד שלי הוא אספנות ואין לו מצלמה .

זה הרכב !

כל הכבוד ,שיחקת אותה .

מכיר את הבעלים יד ראשונה והוא חונה בדרך כלל באותו חניון המקום שמור ומבוטח

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

פורסם
הקדט E שהוצגה בסוף 84' היתה מכונית טובה פחות מהקדט D אותה החליפה.

אופל הימרו שעיצוב הגולף החדשה (MK2) יהיה נועז ומתקדם יחסית, מה שגרם לאופל להקדים את החלפת הקדט, שתוכננה להמשיך להמכר לפחות עוד שנתיים-שלוש.

עיצובה של הקדט E היה אוונגרדי יחסית בלא שניתקה את הקשר על הקדט D שאותה החליפה.

גם תא הנוסעים הספרטני של הקדט D שודרג משמעותית ונוספו רמות גימור גבוהות יותר כמו GLS, CD ו GT.

ברמות הגימור הגבוהות הוצע איבזור כמו 4 חלונות חשמליים, מראות חשמליות, לוח מחוונים מפורט וריפוד מהודר.

יחידות ההינע נלקחו מהקדט D, למעט החלפת המאייד האמריקאי (רוצ'סטר) בפירבורג גרמני ומערכת ההצתה (דלקו רמי) בגרמנית של בוש, וההספקים נותרו כפי שהיו.

על הכביש, סבלה הקדט E, שהיתה כבדה יותר מזו שהחליפה, מהגה כבד ומסורבל ותת היגוי דומיננטי, ובתחום התנהגות הכביש נפלה משמעותית מהמכונית אותה החליפה.

בנוסף, העיצוב גבה את מחירו בתא נוסעים צפוף וקלאסטרופובי ובשדה ראייה גרוע.

סה"כ זכתה הקדט E להצלחה מסחרית גדולה, ובלטו בהיצע גרסות ה GSI הספורטיביות, ובייחוד גירסת ה 16V שסיפקה 150 כ"ס וביצועים מעולים, שכל זה לווה במרכב צעקני שכלל שלל ספויילרים מכל הסוגים והמינים.

כמה תיקונים/תוספות.

ברור שהמכלולים הגיעו מקדט D, הרי רק בשנת 79-80 הדגם תוכנן מדף חלק, עקב מעבר להנעה קידמית. וברור שזה לא כלכלי לפתח מכלולים חדשים אחרי 4 שנים בלבד.

מבחינת מרכב - המרכב המוזר שהיה בחלק מדגמי קדט D - הצ'בק 4 דלתות עם שמשה אחורית קבועה - בוטל.

אני גם לא חושב שהרכב היה צפוף ובעל שדה ראיה מוגבל, אבל אולי אני לא אובייקטיבי ואין לי בסיס טוב להשוואה.

מבחר הגירסאות היה עשיר במיוחד: 8 (!) גירסאות מרכב:

הצ'בק 3 דלתות

הצ'בק 5 דלתות

סדאן 4 דלתות

סטיישן 5 דלתות

סטיישן 3 דלתות

סטיישן מסחרי ללא חלונות

קבריאולט (יוצרה עד 1993, כל שאר הדגמים עד 1991)

טנדר

לגבי מנועים -

בתחילת הדרך הוצע בקדט E גם מנוע 1.2 עם גל זיזים תחתון, במקביל למנועי 1.3 ו 1.6 המודרניים יותר.

בדגמים מוקדמים ( 84-88 ) היתה מערכת הצתה של AC DELCO.

בשלב מאוחר יותר, באיזור שנת 88-89 הוצג מנוע 1.4 עם הזרקה, המנוע הזה המשיך לדגמים החדשים של אסטרה וקורסה.

באותה תקופה בוצעה גם מתיחת פנים קלה, שינוי בפגוש קידמי, וכנראה גם מעבר למערכת הצתה אחרת, שהוזכרה.

היה כמובן גם דגם דיזל 1.7, רבים כאלה שימשו כמוניות בארץ עד אמצע שנות ה 90.

ואיך אפשר לא להזכיר את זה: הדגם יוצר החל משנת 87 ועד שנת 95 גם במפעלי DAEWOO, ולמעשה יש עוד לפחות מפעל אחד (UZ DAEWOO) באוזבקסטן, שמייצר דייהוי נקסיה (סופר רייס אצלינו) עד היום.

פורסם
מכיר את הבעלים יד ראשונה והוא חונה בדרך כלל באותו חניון המקום שמור ומבוטח

לא מפתיע אבל גם ה-404 סטיישן תכלת , שצולמה ליד הדודג' דארט , היא יד ראשונה.

וחלילה לשאול אותו אם הוא מוכר :twisted:

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
לא מפתיע אבל גם ה-404 סטיישן תכלת , שצולמה ליד הדודג' דארט , היא יד ראשונה.

וחלילה לשאול אותו אם הוא מוכר :twisted:

ישי

ירושלמי לא מוכר בכלל.

הם שמורים עליהם ונוסעים איתם יום יומי

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

פורסם
כמה תיקונים/תוספות.

ברור שהמכלולים הגיעו מקדט D, הרי רק בשנת 79-80 הדגם תוכנן מדף חלק, עקב מעבר להנעה קידמית. וברור שזה לא כלכלי לפתח מכלולים חדשים אחרי 4 שנים בלבד.

מבחינת מרכב - המרכב המוזר שהיה בחלק מדגמי קדט D - הצ'בק 4 דלתות עם שמשה אחורית קבועה - בוטל.

אני גם לא חושב שהרכב היה צפוף ובעל שדה ראיה מוגבל, אבל אולי אני לא אובייקטיבי ואין לי בסיס טוב להשוואה.

מבחר הגירסאות היה עשיר במיוחד: 8 (!) גירסאות מרכב:

הצ'בק 3 דלתות

הצ'בק 5 דלתות

סדאן 4 דלתות

סטיישן 5 דלתות

סטיישן 3 דלתות

סטיישן מסחרי ללא חלונות

קבריאולט (יוצרה עד 1993, כל שאר הדגמים עד 1991)

טנדר

לגבי מנועים -

בתחילת הדרך הוצע בקדט E גם מנוע 1.2 עם גל זיזים תחתון, במקביל למנועי 1.3 ו 1.6 המודרניים יותר.

בדגמים מוקדמים ( 84-88 ) היתה מערכת הצתה של AC DELCO.

בשלב מאוחר יותר, באיזור שנת 88-89 הוצג מנוע 1.4 עם הזרקה, המנוע הזה המשיך לדגמים החדשים של אסטרה וקורסה.

באותה תקופה בוצעה גם מתיחת פנים קלה, שינוי בפגוש קידמי, וכנראה גם מעבר למערכת הצתה אחרת, שהוזכרה.

היה כמובן גם דגם דיזל 1.7, רבים כאלה שימשו כמוניות בארץ עד אמצע שנות ה 90.

ואיך אפשר לא להזכיר את זה: הדגם יוצר החל משנת 87 ועד שנת 95 גם במפעלי DAEWOO, ולמעשה יש עוד לפחות מפעל אחד (UZ DAEWOO) באוזבקסטן, שמייצר דייהוי נקסיה (סופר רייס אצלינו) עד היום.

שלום בוקי

סוגי המנועים שצרפת והסברת נמצאים בקובץ שצרפתי למעלה ,למי שמעניין להרחיב .

דבר נוסף ,מנועי 1400 היו גם עם קרבורטור ,גם באסטרות וגם בקורסות ,אם אני זוכר נכון ,המנוע C14NZ היה גם במסחרית הקומבו הידועה שיובאה לארץ ומככבת באנגלייה גם כווקסהול .

כעת יש לי שאלה אליך כמומחה

פגשתי קדט 5 דלתות

פגשתי קדט סדאן 4 דלתות

וכעת שאלה ,מדוע קוטר הסיבוב בין שניהם שונה משמעותית ,מדע בסדאן מורכב בולם רעידות על המסרק ? מה שאין ב5 דלתות .

והסיומת שלך הדייהו ,למי שיש קדטים לא צריך להיות מודאג מחלפים ,ממנגנוני חלונות ,פנסים ,משולשים ,בולמים ,בויל ג'וינטים ,קפיצים ,ועוד שפע חלקים זהים .

ואם למישהו מתחשק להרכיב הגה כח בקדט ישנה ,ממש לא בעייה המערכת זהה במידות בצנרת ובמשאבת ההגה המורכבת על הטיימינג ,אז אם מתחשק לכם ,נותר רק לקנות דייהו ישן ב200 שקל ולהעביר מכאן לשם .

גם ללאנוס ולנקסיה (סופר רייסר)הרבה חלקים זהים ,גם לדייהו האוזבקיסטני ,גם לקוריאני ואני חושב שגם להולדן האוסטרלי .

פורסם

פגשתי קדט 5 דלתות

פגשתי קדט סדאן 4 דלתות

וכעת שאלה ,מדוע קוטר הסיבוב בין שניהם שונה משמעותית ,מדע בסדאן מורכב בולם רעידות על המסרק ? מה שאין ב5 דלתות .

משכך היגוי הורכב בחלק מהדגמים, ורק באלו שלא צויידו בהגה כוח. כנראה בעיקר ברמות האיבזור היותר גבוהות.

למה קוטר הסיבוב שונה והאם יש קשר לקיום משכך היגוי אני לא יודע.

• תוכן חדש...