Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה ימים שחסר מים במיכל של הרכב של אמא שלי, מאזדה 6 שנת 2006 מנוע 2000,

לפני שלוש ימים רוקנתי את כל המערכת ושמתי מים ירוקים חדשים, הם החזיקו יפה כמה נסיעות ולא היה טפטופים מלטה והנזילה היא לא קריטית בכלל, אבל היום בבוקר כשפתחתי מכסה מנוע חצי מהמיכל היה ריק אבל עדיין לא הגיע למינימום (כמעט הגיע)

החלטתי לקחת אותו למוסך מורשה, ההורים שלי דקדקנים בטיפול הרכב ולא מתפשרים בכל הנוגע לעלויות, זה כאב ראש מבחינתם לתקן במוסכים "לא מסודרים" אז הלכתי בדרכם,

במורשה חיברו שעו לחץ לרכב, לא נראה על פניו שיש נזילה אז בהחלטה זריזה מנהל השירות החליט שמחליפים רדיאטור ותרמוסטט כנראה כי אלו האופציות היחידות שנשארו לו, אני הייתי סקפטי אבל לא הייתה לי ברירה מלבד להסכים ולתקן מה שצריך, בסה"כ אמרתי למנהל המוסך שאם התקלה לא תפתר מבחינתי שיפרקו את הרדיאטור ויחזירו את הכסף אבל שלא יערבבו אותי לאחר מכן שיש תקלה נוספת.

כשפירקו את הרדיאטור הראו לי מעין נקודה על החלק שנראה כמו חלת דבש שכביכול ממנו הנזילה, רואים נקודה ירוקה ירוקה בצבע של המים וכתם של מים שנשפכים משם והשאירו צבע,

האם הגיוני שכך נראית נזילה ברדיאטור?

בכל אופן העלות הסתכמה ב3500 שקלים, נראה לכם שסתם תפרו אותי או שבאמת היה צורך להחליף תרמוסטט? (הרכב לא הגיע למצב של התחממות) והאם נראה לכם לפי התיאור שיתכן שבאמת הייתה נזילה מהרדיאטור?

פורסם

שלום רב !

כתבת שלפני שלושה ימים, רוקנת את מערכת הקירור והחלפת למי קירור ירוקים חדשים.

כן ציינת בפרוש שלפני החלפת מי הקירור גילית שקיים מחסור כלשהו של מי קירור במערכת הקירור.

השאלה שנשאלת מדוע החלטת בצעד לא שקול להחליף מי קירור ברכב שבפרוש ציינת שהוא מגלה אובדן כלשהו של מי קירור, מה הטעם למלא מי קירור ברכב לפני שמטפלים תחילה בנזילה, האם מי קירור חדשים עוצרים נזילה קיימת, מדוע לא פנית למכון רדיאטורים תחילה לשם בדיקת הסיבות לאיבוד מי הקירור?

באם כבר פנית למוסך לשם בדיקת ואבחון הנזילה, לאחר שהתגלה מחסור ניכר יותר של מי קירור( יתכן והיה קיים כיס אוויר במערכת שלא נוקז, משום שלא המתנת לפתיחת התרמוסטט, מלאת מי קירור חדשים, והסיבות לחוסר למחרת זהו כיס האוויר שנוצר לאחר פתיחת התרמוסטט!!).ועמדת על יד הרכב וראית שעל פניו לא נתגלתה נזילה, למה אשרת החלפת רדיאטור, ולמה לא שאלת את עלות הרדיאטור והתרמוסטט, מראש לפני ההחלפה, ואני מניח ששוב חויבת בוודאי גם על מי קירור חדשים!!

במקרה של אבחון של רדיאטור , להבא פנה למכון רדיאטורים, אני מניח ששם היית מגלה להפתעתך שתיקון קל של הרדיאטור היה אפשרי או החלפתו בחדש היתה זולה יותר.

מכיוון שאין מחירון בפורום, לגבי המחיר פנה לברור מכון רדיאטרים או למוסך פרטי מורשה מזדה.

אותי מעניין מה יקרה אם במהלך השבוע הקרוב, תגלה שקים שוב מחסור במי קירור למי תפנה הפעם בהסברים?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נמחק ציטוט מיותר

אתה צודק ב100 אחוז, לא קיוויתי שהחלפת נוזל הקירור תפתור את הבעיה אבל החלפתי כי אבא שלי מילא בעקביות כל בוקר מים עד שנוצר מצב בו כל המים בערכת היו מי ברז, החלטתי לרוקן את המערכת על מנת שבפעם הבאה שתהיה נזילה אוכל לזהות אותה לפי צבע המים על חלקי הרכב השונים, ייתכן מחסור כה גדול במים עקב כיס אוויר?

ובאמת הייתי צריך ללכת למכון רדיאטורים ולא למורשה להחליף לחדש,עכשיו יש לי נקיפות מצפון על ההחלטה הפזיזה והכסף שבזבזתי להוריי. נקווה לפחות שהתקלה לא תחזור, אם כן אגש אליהם להחליף לרדיאטור הישן.

• תוכן חדש...