Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף מנוע בקולט 97 לאחד חזק יותר חשבתי על ה-1.8 של הלנסר החדשה האם זה חוקי להכניס לרכב שלי מנוע שכזה?

ואם כן מה העלויות של החלפת המנוע (בלי המחיר של המנוע) ומהם החלקים הנוספים שאני צריך לקנות לטובת ההסבה הזו??

ועוד שאלה קטנה אם המנוע מהלנסר היה משודך לגיר אוטומטי הוא יוכל להתאים לגיר ידני? ואם כן אז לגיר הקיים אצלי ברכב או שגם אותו צריך להחליף?

אני מבקש בלי הערות כמו "תחליף רכב", "למה לעשות את זה" וכדומה.

תודה רבה לעוזרים.

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

דווקא יש אפשרות להרכיב לקולט מנוע 1.8 אבל לא החדש אלא הדגם שהיה בגלנט 4G93 בלי הרבה התאמות מיוחדות.

יש כמה סופר לנסרים וקולטים בארץ שנוסעים עם המנוע הנ"ל, ונוסעים חזק מאוד.

מבחינת חוקיות לא נירא לי שזה חוקי אבל אתה מוזמן לבדוק ולעדכן גם אותנו.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכי פשוט לשאול את המחלקה הטכנית של היבואן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דבר ראשון תודה רבה שהגבתם.

מקס, אתה יכול לפרט קצת יותר למה התכוונת שרשמת בלי יותר מיד התאמות מיוחדות?

מתן, בארה"ב הרכב קיים תחת השם מיראג' והוא מגיע בתצורה של 1.5 ל' 1.6 ל' ו1.8 ל' אז זה אומר שאני יכול להתקין מנוע 1.8ל' ??

SLOWRIDE, אני פשוט ניגש למוסך מורשה של מיציבושי או שצריך ללכת ליבואן עצמו?

תודה וערב טוב

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה פונה בטלפון ליבואן של מיצובישי. חברת כלמוביל אם אני לא טועה. אתה מציג בפניהם את השאלה שלך והם יבקשו ממך לשלוח פקס עם רשיון הרכב. הם בודקים את הבקשה ויחזרו אליך עם תשובה. זאת הדרך החוקית היחידה (שאני מכיר).

אבל לדעתי לא כדאי לך לפתח ציפיות.

פורסם

ערכתי חיפוש יותר מעמיק לגבי סוגי מנועים שהגיעו עם הרכב וגיליתי שיש מנוע 1.6 ל' המפיק 172 סוסים שזה קצת הרבה ממה שיש אצלי כרגע השאלה היא האם אני יכול להכניס מנוע שהוא בעל נפח זהה ומשתייך לאותה חברה רק חזק יותר מהקיים?

זה הקישור למה שמצאתי:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Colt

וזה קישור המסביר קצת יותר על המנוע:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_4G9_engine

תודה לעוזרים

פורסם
אתה פונה בטלפון ליבואן של מיצובישי. חברת כלמוביל אם אני לא טועה. אתה מציג בפניהם את השאלה שלך והם יבקשו ממך לשלוח פקס עם רשיון הרכב. הם בודקים את הבקשה ויחזרו אליך עם תשובה. זאת הדרך החוקית היחידה (שאני מכיר).

אבל לדעתי לא כדאי לך לפתח ציפיות.

בפעם האחרונה שהתקשרתי ליבואן (מאיר במקרה שלי) קיבלתי תשובה מאוד מפורטת, שהונדה העולמית לא מאשרת הגדלת מידת צמיגים ברכבים שלה בכל העולם, ורק למס' מסוים של רכבי וולבו מותר להגדיל מידת צמיגים.

הבנתי שאני חסר אונים מול מערכת כל כך אטומה ומפגרת.

פותח השרשור, אני מציע לך לבדוק בעצמך ובכל דרך כל מקום אפשרי שיוכל להביא לך אישור להשתיל חזק יותר מהמקורי, ולעדכן אותנו בממצאים.

אני לפחות מאוד אשמח לדעת מה אפשר לעשות.

מלבד זאת, בקשר למנוע הספציפי שהעלת, קודם כל בדוק חוקיות, לאחר מכן מה ניתן להשתיל בפועל.

יתכן שאין בכלל אנשים בארץ שמתעסקים עם המנוע הנ"ל, ועדיף ללכת על משהו יותר עממי, כמו מנוע גלנט.

Honda civic EJ6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה שכדי שזה יהיה חוקי הוא חייב אישור מהיבואן.

אף אחד אחר לא יכול לתת אישור לכזה דבר, ואם כן אני מאד אשמח לדעת!

גם אני התעניינתי בדבר דומה מול צ'מפיון וקיבלתי תגובה סתומה כמו שקיבלת אלכס.

פורסם
הבעיה שכדי שזה יהיה חוקי הוא חייב אישור מהיבואן.

אף אחד אחר לא יכול לתת אישור לכזה דבר, ואם כן אני מאד אשמח לדעת!

גם אני התעניינתי בדבר דומה מול צ'מפיון וקיבלתי תגובה סתומה כמו שקיבלת אלכס.

לפי מה שאני יודע לא חייב מהיבואן אפשר גם מהיצרן...

Detailer.gif
פורסם

המנוע שאתה מדבר עליו הוא של mirage.

מנוע באמת מפלצתי. אני חושב שרק להזמין אותו, להכניס לארץ, עבודה וכל המסביב, יעבר בהרבה את העשירייה. ולכן אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מוכן להכנס לזה.

אגב לא בטוח שיאשרו לך אפילו להרכיב אותו על הרכב, למרות שבד"כ איכפת להם רק מהנפח ושהמנוע הזה שייך ליצרן

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

ואגב, ה172 האלה מתקבלים באוקטן מאוד גבוהה שלא קיים בארץ (נדמה לי 101) וזה מדוד בקראנק (הדינו מחובר יש למנוע) ולא בגלגל (שבגלגל יש הפסדי כוח בגלל כל המכלולים שהוא מזיז בדרך).

בגלגל עם דלק נורמלי המנוע הזה מפיק 140 כ"ס ברוב הדיינוים.

וכל זה רשום בויקיפדיה :)

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם, משתתף פעיל חדש בפורום.

SlowRide, רשמת שכבר פנית לצ'מפיון, האם זה היה במטרה להחליף את מנוע ה- MK2 ?

אם כן, אתה יכול לומר לי אילו מנועים ניתן להתקין בגולף? ומאיזה שנים?

תודה

פורסם

לא נראה לי חוקי כל העסק אבל הבני דודים משתילים גם מנוע גאלנט 2 ליטר וחורטים מספרים בגלל שהמנועים מאד זהים בצורתם החיצונית כמעט ואין להם בעיות!!

תחשוב טוב אם אתה רוצה להסתכן ולשים משקולת כזאת מקדימה עם 137 סוסים שהיו לו פעם בסך הכל אצלך 90 שם 137 נגיד במקרה הטוב נשאר לו 130 פחות כ20% במעבר לגלגלים ואתה מקבל כ 100 סוסים בגלגל במקום כ70 היום

בעבור להסתכן בהורדה מהכביש כנסות ותשלום של כ15 אלף ש"ח על העבודה אולי גם יותר.

לא יודע למה דווקא קולט נשמע לי פרויקט נחמד יחד עם צנרת מחשב ניהול קאמשפטים אחרים ופורטינג, אתה תסע כמו משוגע

בגלל יחס הספק משקל מאד טוב

• חברי המעגל הראשון
פורסם
שלום לכולם, משתתף פעיל חדש בפורום.

SlowRide, רשמת שכבר פנית לצ'מפיון, האם זה היה במטרה להחליף את מנוע ה- MK2 ?

אם כן, אתה יכול לומר לי אילו מנועים ניתן להתקין בגולף? ומאיזה שנים?

תודה

תלוי איזה מנוע יש לך.

יש משתמש בפורום עם MK2 1.6 שקיבל אישור מהם להחליף ל 1.8 קרבורטור 90 כ"ס.

לי יש 1.3, ולא נתנו לי אישור להחליף, גם לא ל1.6. קיים מנוע כמו שלי אבל מוזרק (אאל"ט 75 כ"ס במקום 55 ) וכרגע אני בודק אם גם אותו אסור לי לפי החוק לשים.

• תוכן חדש...