Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילוי מי קירור ב-BMW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש ברשותי מי קירור מקוריים של BMW.

למיטב ידיעתי יש לשים 50% מהנוזל הנ"ל ו-50% מים.

שאלתי היא כזו:

האם צריך לשים 50% מי ברז או 50% מים מזוקקים?

תודה!

פורסם

תמיד עדיף לשים מים מזוקקים.

במי ברז יש הרבה משקעים ומינרלים שיכולים לעושת צרות במערכת הקרור.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

גם אני זוכר שלא מומלץ למלא מים מזוקקים. באחד מאלפי הדיונים שהיו בפורום גם ניתן הנימוק לכך, לצערי אני לא זוכר (אולי משהו שקשור למוליכות חשמלית ועיכול המתכת?).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז הברירה הטבעית היא...מי ברז? אין בעיה של אבנית וחיות אחרות?

(דרך אגב, מדוע לא שמים רק מי קירור? מדוע יש לערב מים?)

דרך אגב, באתרים בחו"ל כתוב שצריך: Distilled water.

פורסם

בהוראות של BMW כתוב:

1. אם אין לך מדד לאיכות מי הברז, השתמש במים מזוקקים.

2. היחס בין כמות המים לנוזל BMW נקבע על פי נקודת הקיפאון שאתה רוצה להשיג, יש טבלה על הבקבוק שמפרטת איזה יחס נותן איזה נקודת קפיאה. לארצינו הקטנה אני משתמש ביחס של 1:2, נדמה לי שזה נותן נקודת קפיאה של מינוס 25 צלזיוס. אני בודק את איכות התערובת על ידי מכשיר שמאשר לי את נקודת הקפיאה של הנוזל.

יחס 1:1 כמו שאתה מתכוון לשים יתן לך נקודת קפיאה של מינוס 40.

הנוזל של BMW מיועד לעירבוב עם מים וכך צריכים להשתמש בו. יש מוצרים של יצרנים אחרים שלא זקוקים למהילה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בהוראות של BMW כתוב:

1. אם אין לך מדד לאיכות מי הברז, השתמש במים מזוקקים.

2. היחס בין כמות המים לנוזל BMW נקבע על פי נקודת הקיפאון שאתה רוצה להשיג, יש טבלה על הבקבוק שמפרטת איזה יחס נותן איזה נקודת קפיאה. לארצינו הקטנה אני משתמש ביחס של 1:2, נדמה לי שזה נותן נקודת קפיאה של מינוס 25 צלזיוס. אני בודק את איכות התערובת על ידי מכשיר שמאשר לי את נקודת הקפיאה של הנוזל.

יחס 1:1 כמו שאתה מתכוון לשים יתן לך נקודת קפיאה של מינוס 40.

הנוזל של BMW מיועד לעירבוב עם מים וכך צריכים להשתמש בו. יש מוצרים של יצרנים אחרים שלא זקוקים למהילה.

עמוס, תודה על התגובה.

מתשובתך לא הבנתי האם אתה משתמש במים מזוקקים או מי ברז (אלא רק מודד את נקודת הקיפאון עם מכשיר מיוחד).

מכיון שלמיטב ידיעתי המים בישראל מלאים באבנית ומשקעים אחרים, אני לא רואה אלטנטיבה אחרת למים מזוקקים (אני טועה?)

לאחר שיטוט ברשת, אכן יחס של 1:2 (קרי: 50/50%) הוא היחס המומלץ.

פורסם

דוגמה מהחיים עם רכב שרגיש מאוד בכול הקשור למערכת הקירור :דייהטסו אפלאוז שעברה בזמן שהייתה ברשותי 90K ונמכרה עם 245K ...

בוצע שימוש במים מזוקקים שנרכשו באוטודיפו ( 10 NIS לליטר ) .

יש לציין שלאחר שביצעתי שטיפה מלאה של המערכת ב220K הופעתי לגלות עד כמה היא במצב טוב ... אני די בטוח שבמידה והייתי משתמש במים מהברז ... המצב היה שונה ... כמו ברכב הנוכחי שלי ( אסטרה ) הבעלים הקודמים השתמשו במים מהברז (50:50).

לשיקולך

פורסם
עמוס, תודה על התגובה.

מתשובתך לא הבנתי האם אתה משתמש במים מזוקקים או מי ברז (אלא רק מודד את נקודת הקיפאון עם מכשיר מיוחד).

מכיון שלמיטב ידיעתי המים בישראל מלאים באבנית ומשקעים אחרים, אני לא רואה אלטנטיבה אחרת למים מזוקקים (אני טועה?)

לאחר שיטוט ברשת, אכן יחס של 1:2 (קרי: 50/50%) הוא היחס המומלץ.

יחס של 50/50 הוא 1:1 ולא 1:2.

ההמלצה של היצרנים היא להשתמש במים נטולי מינרלים.

אלטרנטיבה בטוחה למי ברז היא מי עיבוי (מי מזגן) או מים מסוננים על ידי מסנן אבנית ביתי.

פורסם

בנוסף ליוני מינרלים שמצויים באופן טבעי במי ברז , ישנם גם משקעים כמו חול וכלור שמוסף שאני לא בטוח שהם כל כך בריאים למנוע.

הכי בטוח זה להשתמש במים מזוקקים מחברה ידועה שה PH שלהם קרוב ל7.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
מאיפה אתה מביא את זה?!?!?

מכאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=52482&pp=15&highlight=%EE%E4%E9%EC%E4+%F7%E9%F8%E5%F8&page=3

קרא את תגובה מספר 44.

היום התייעצתי עם מהנדס המתמחה בתחום המנועים..

להלן הסברים ותשובות שאולי יעשו סדר חד-פעמי אצל כל חברי הפורום המבולבלים בנושא:

הסיטואציה היא כזאת- רכישה של נוזל קירור "פרסטון" לא מהול ולא מוכן לשימוש..

השאלות הם:

1)איזה מים לא מומלצים לצורך עירבוב ומהילה?

2)איזה מים כן מומלצים למהילה?

3)מהו אופן המהילה באחוזים?

1) המים שאינם לא מומלצים למהילה הם:

-מים מזוקקים: אסורים בשל רמת החומצה הספוגה בתוכם, אותה חומצה שמזקקת אותם בתהליך של הוצאת כל היסודות שאינם H2O.

-מים מינרלים: אסורים לשימוש גם כן.

-מים רגילים מהברז שבגינה/בית: איכות רמת המים בארץ ירודה והמים מלאים באבנית.

2) חומצת כלוריד, מולקולות סידן וסוגי מלחים שונים הם הרכיבים שצריכים להיות מופרדים מהמים כדי למנוע אבנית וקורוזיה.

לכן, מים המומלצים לשימוש הם:

-מי מזגן: קשים להשגה במיוחד בכמות רבה.

-מים שעברו ניקוי בתהליך כימי: אילו מים שעוברים דרך חומר כימי שסופח לתוכו את המלחים השונים, ניתן למצוא אותו במפעלים גדולים המתעסקים ברכיבים מכניים.קשה להשגה.

-מים מרותחים: פשוט מאוד, מים שעוברים רתיחה בקומקום הבייתי שלכם יאבדו את האבנית והסידן.

פשוט להרתיח, לקרר ולשפוך לרדיאטור במהילה עם הנוזל.

3)תחום המהילה צריל להיות בין מינימום 25% נוזל קירור לבין מקסימום 70% נוזל קירור.

מהילה של 50/50 מים ונוזל יהוו בזבוז חומר והולכת החום תהיה נמוכה.

מהילה של 30-70 היא היעילה ביותר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...