Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לגבי נוזל קירור משומש? מישהו מכיר מקום למחזור? במוסך שם אני מרוקן שמן אמרו לי שהם לא מחזיקים מיכל לנוזל קירור משומש.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן. זה לא הכי ברור. ומה אז לגבי החנויות שמוכרות לנו את השמן?

המידע מפה.

https://he.m.wikisource.org/wiki/תקנות_מניעת_מפגעים_(שמן_משומש)

ופה יש עוד

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/HazardousMaterials/Permit/Pages/Used-Oil.aspx

דרך אגב. הציבו במרינה גם מיכל לאיסוף מצברים.

-אני לא מוצא התנייה של המחוקק שמחייבת רכישה ממוכר השמן. אני מסכים שהניסוח של התקנה יכל להיות יותר ברור, אבל להבנתי יש חובה של מוכר השמן לאפשר לצרכן שמן לפנות אליו את השמן (לא מופיעה התניה של רכישה).

כאשר הגדרת צרכן שמן (שכוללת לרוב משתמשים ביתיים), סעיף 1 (3) :

"צרכן שמן בכמויות של עד 20 ליטרים בחודש והמבצע החלפת שמן עצמית (להלן – צרכן שמן); "

מוסכים מוגדרים כמוכר שמן ,בסעיף 1 (1), תחת ההגדרה של מחליף שמנים:

"מוסך או תחנת סיכה (להלן – מוכר שמן);"

החובה של מחליף שמנים לאפשר לצרכן שמן לרוקן שמן בצובר שברשותו, סעיף 3 (ג) :

"מוכר שמן יאפשר לצרכן שמן המבקש לסלק שמן משומש, לסלקו למיתקן האיסוף שברשותו."

החובה של משתמש שמן לרוקן את השמן במתקן, סעיף 4 (2):

"צרכן שמן – למיתקן איסוף שברשות מוכר שמן או למיתקן מיחזור."

כלומר צרכן שמן שלא מרוקן את השמן במקום מוסדר מבצע עבירה, ומוכר שמן שלא מאפשר לצרכן שמן לרוקן במתקן שברשותו שמן, אף הוא עובר עברה.

- למרות זאת, ההרגשה האישית שלי היא שהתקנות האלו חוקקו בחופזה כדי "לסגור פינה" ולצאת ידיי חובה. מפילים כאן את האחריות על מוסכים לפינוי השמן במקום לחייב רשויות מקומיות להחזיק מתקן לפינוי שמן. יש כאן חוסר הגינות לטעמי כלפי המוסכים שמחויבים לבצע את "העבודה השחורה" של הרשויות.

- האם המרינה בהרצליה נופלת תחת הקטגוריה של "מוכר שמן"?, אני לא יודע. אבל אם כבר לחייב מקום כזה לאפשר פינוי שמן של צרכן שמן, נראה לי באופן אישי יותר הגיוני.

פורסם
לא נתקלתי עד כה במוסך שסרב לקבל את השמן.

תתפלא. המוסך אצלנו ייעץ לי עצת אחיתופל לשפוך לצפרדע השכונתית. מאז אני ממלא בג'ריקנים חתומים היטב ונוסע לירושלים "להזדכות" על השמנים והנוזלים למיניהם. לאו דווקא שמן מנוע, אלא גם שמן של הקומפרסור (1/2 ליטר אמנם, אבל עדיין מזהם).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
ברחוב אורט ישראל באזור תעשייה בת ים יש צובר ענקי ברחוב לשימוש המוסכים באזור.

אני משתמש בו.

נשמע טוב, שים לנו מפה בבקשה

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...