Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיוז מהיר בארץ 48 ש"ח ליחדה לפני משלוח ומעמ (אספקה.חודש. משלןח מהיר עוד 200ש"ח ואספקה תוך שבועיים) הוזמן מאנגליה ב 2.5 ש"ח כולל משלוח והגיע תוך שלושה ימים.

יצא לי גם להזמין כלים של ישקר מקפריסין ב 20% יותר זול מבארץ.

מיסבים מיוחדים יותר זולים בחו"ל.

מקדחה מגנטית הוזמנה באנגליה ב 1800 שקל ועוד 150 משלוח כשמחירה בארץ היה כמעט 7000 ש"ח.

יצא לי גם להזמין לא פעם כרטיסי טיסה מאתרים בחו"ל בכ 10% פחות מהמחירים בארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עוזרת בית שעובדת אצלי 6 ימים בשבוע 12 עד 13 שעות ביום

מתנצל על האוף-טופיק, אבל הקטע הזה תמיד סיקרן אותי בהונג קונג.

אני זוכר שכשהוצעה לי עבודה שם לפני כשנתיים, כולם דיברו על עוזרת בית באותה נשימה עם שכ"ד ומסים, בתור עלות שיש לקחת בחשבון.

אז אני אמנם רווק וגר לבד, אבל גם הדירה שלי בברצלונה ממש לא קטנה, ואולי במקרה הטוב אני יכול למצוא במה להעסיק עוזרת פעם בשבוע. אולי.

מה לעזאזל קורה בהונג קונג שכולם שם חייבים עוזרת? האבק כבד יותר? אנשים עובדים שעות ארוכות יותר? מה העניין?

ספציפית במקרה שלכם, אני תוהה - האם גם לפני הילד היה לכם צורך בעוזרת בית שעובדת כ"כ הרבה שעות בשבוע?

אתה לא חייב לענות, אבל אשמח אם תסביר את תופעת הטבע הזאת. תודה מראש.

פורסם

אני אתן את ה2 סנטים שלי לשרשור :

לוס אנג'לס, לא מדבר על ניו יורק שם הכל מכה.

מהרכישות של השבוע... ככה אני זוכר הכי טוב.

פאקט מרלבורו לייט - 36 דולר.

דאורדורנט ספיד סטיק, הקלאסי, הג'ל הירוק, הכחול .... - 99 סנט.

גלון חלב, ז"א 4 ליטר חלב - 2.50 דולר.

מנה של מעורב ירושלמי בצלחת, סלט ערבי, צ'יפס וצלוחית חומוס עם צנוברים ו3 פיתות- 13.99 דולר, הבשר לא היה משהו, החומוס סבבה.

קינוח מלבי - קצת הרסו לי אותו כשמו גם אגוזי מלך - 8 דולר.

קפה שחור של עלית, עם או בלי הל - 2.49 דולר.

מגזין בלייזר - 6 דולר.

50 דיסקים ריקים לצריבה של סוני - 6 דולר.

בקבוק ענקי של ליסטרין, אני מדבר על ליטר וחצי של מי פה - 4 דולר.

רדיו שעון מעורר של סוני עם כיוון שעה אוט' - 11 דולר.

4 בטריות AA אלקליין של סוני - 99 סנט.

דיסקים מקוריים של אלביס, ג'וני קש, אדמה רוח ואש, פט בנטר, ELO, מוצרט, באך ועוד כמה - 99 סנט לחתיכה.

בושם אזארו כרום לג'נד, 125 מ"ל - 24 דולר

זהו בערך.

haters will hate

פורסם
מתנצל על האוף-טופיק, אבל הקטע הזה תמיד סיקרן אותי בהונג קונג.

אני זוכר שכשהוצעה לי עבודה שם לפני כשנתיים, כולם דיברו על עוזרת בית באותה נשימה עם שכ"ד ומסים, בתור עלות שיש לקחת בחשבון.

אז אני אמנם רווק וגר לבד, אבל גם הדירה שלי בברצלונה ממש לא קטנה, ואולי במקרה הטוב אני יכול למצוא במה להעסיק עוזרת פעם בשבוע. אולי.

מה לעזאזל קורה בהונג קונג שכולם שם חייבים עוזרת? האבק כבד יותר? אנשים עובדים שעות ארוכות יותר? מה העניין?

ספציפית במקרה שלכם, אני תוהה - האם גם לפני הילד היה לכם צורך בעוזרת בית שעובדת כ"כ הרבה שעות בשבוע?

אתה לא חייב לענות, אבל אשמח אם תסביר את תופעת הטבע הזאת. תודה מראש.

כולם מדברים על עוזרות הבית בטבעיות כי זה מאוד זול, זה חסר כל בירוקרטיה ומאוד זמין.

לפני שהיה לנו הילד עדיין היתה עוזרת אבל בחצי משרה- 3 פעמים בשבוע, סביב 4-5 שעות בכל פעם.

כשירין ( הבן שלי) הגיח לעולם כבר היינו צריכים עוזרת במשרה מלאה שכן כשאתה גר בחו״ל אי אפשר לשים את הילד אצל הסבתא כשעובדים, אי אפשר לתת לאחיך לשמור עליו כשאתה רוצה לצאת לסרט וכו׳.

העוזרת גם דואגת לנקיונות הבית אבל בראש ובראשונה היא קודם כל דואגת לילד וצמודה אליו כשאנחנו לא בבית, במיוחד עכשיו שהוא כבר מטייל לבד בכל הבית.

עכשיו כשיש לנו רכב היא גם דואגת לנקיונו.

אגב, אין צורך לדאוג לחיי המין, במקור העוזרת אמורה לגור אצלנו בבית, אבל גם אני וגם אישתי רוצים את הפרטיות שלנו ולכן מממנים לה חדר במוטל שהיא בחרה, כך שבכל ערב היא מסיימת עבודה ונוסעת למגורים שלה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המטרה של השרשור היתה דוגמה אישית הכוללת מספרים ופחות אמירות כלליות של "מחשבים של אפל!" / "חלקי חילוף !!" / "כל דבר!!!"

דברים שאתם מביאים מחו"ל במזוודה כי מצאתם את זה שם בשליש מחיר או מזמינים מהאינטרנט ועדין יוצא יותר זול (אבל בלי לתחמן ולרשום על האריזה דולר וחצי למוצר שעולה 100 דולר או זיופים, הזמנה אמיתית כחוק של מוצא מקורי יד ראשונה)

derish, אין לי בעיה עם אוף, גם אני עושה את זה לפעמים והשאלות שלך מעניינות, אם הנושא המקורי מעניין ימשיכו גם אותו אם לא, אולי יתפתח שרשור אחר שמעניין.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שכר מינימום:

בארץ 20.70 ש"ח לשעה.

באנגליה 6.08 ליש"ט לשעה, כלומר 6.08 כפול 5.59 שווה 33.99 ש"ח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
היייתי היום בקניות בשוק:

קילו אבטיח חצי שקל!

קילו עגבניות 2 שקלים.

קילו מלפפונים 2 שקלים.

וכל זה כשאנחנו גרים במדינה קטנה שרובה מדברית עם כ"כ מעט שטחי חקלאות ומשקעים.

איזה פראיירים האירופאים והאמריקאים שמשלמים פי כמה על כל הפירות והירקות האלה :lol:

באמת פראיירים הארופאים, באמת...עד כדי כך שאפשר לקנות בגרמניה, כשהייתי שם לפני חודש , אננס ענק ב 2.5 EU בסופר.

תגיד... הם מגדלים אותם איפה בדיוק? על גדות נהר המיין?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

דוגמא אישית.

יש לי לפטופ acer aspire timeline-x 4820TG

חיפשתי אותו בזאפ ומצאתי חנות אחת שמוכרת אותו.

אבל מה? המפרט שלו נחות יותר

i-core 5 450m, 4 gb ram ddr3, 500 hd, ati Radeon 5470-512m, hd led 14, 3 usb, win 7

http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=797

לעומת (ההבדלים מודגשים)

i-core 5 460m, 4 gb ram ddr3, 640 hd, ati redeon 5650-1024m, hd led 14, 4 usb, hdmi, win 7 64 bit

עלה לי 3000 ש"ח בתאילנד, פה עולה 4600.

פורסם

שכר מינימום:

בארץ 20.70 ש"ח לשעה.

באנגליה 6.08 ליש"ט לשעה, כלומר 6.08 כפול 5.59 שווה 33.99 ש"ח.

שכר המינימום הוא לא 20.7 אלא 22.04 סתם ככה בשביל הדיוק. טיפ טיפה פחות כואב :lol: אגב, באוקטובר 2012 הוא אמור לעלות ל23.1 ש"ח לשעה לערך, שהם 4,300 לחודש.

הוספתי טבלה לגבי שכר המינימום באירופה: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_minimum_wage

ובכלל להשוות אותנו לבריטניה זה קצת לא פייר. לפי הטבלה אנחנו ברמה של ספרד, איסלנד. גם מכובד.

פורסם

בכל מה שקשור לציוד וביגוד ספורט מדובר בכלל בשחיטה, כמה דוגמאות אישיות -

- גופייה 'נושמת' של Adidas לריצה - בארץ 415 ש"ח, מאנגליה כולל משלוח והכל = 150 ש"ח.

- נעלי ריצה Asics cumulus 12 - בארץ 700 ש"ח, מארה"ב 320 ש"ח כולל הכל.

- שעון דופק של Polar - בארץ 550 ש"ח, מארה"ב - 250 שח.

ויש עוד כמה דוגמות לציוד ספורט שהזנתי מחו"ל שבארץ המחיר יקר ביותר מ100%!

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
עוזרת בית שעובדת אצלי 6 ימים בשבוע 12 עד 13 שעות ביום משתכרת 1800 שקלים לחודש ( על זה אני משלם לה עוד 1000 שקלים עבור הדירה בה היא גרה).

מנגד,

קרטון חלב עולה לי 15 שקלים ( לא סגור כמה זה עולה בארץ אבל די בטוח שזול יותר)

חניה עולה לי 500 דולר בחודש

הדירה עולה לי 3000$ וזה עתיד לעלות ל-4000 בקרוב מאוד.

גן ילדים לילד עתיד לעלות לי 3000 שקלים לחודש עבור 3 (!!!) שעות יומיות, 5 ימים בשבוע.

תגיד עידן, איך העוזרת הזו אמורה להתקיים בכלל מהשכר הזה?

לפי מה שאתה כותב המצב אצלנו בארץ טוב עשרות מונים כי אצלנו אדם שעובד כל כך הרבה שעות אפילו בשכר מינימום יביא הביתה קרוב ל 6000 ש"ח נטו כשהדירה, החנייה, הגן והחלב עולים הרבה פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני אתן את ה2 סנטים שלי לשרשור :

לוס אנג'לס, לא מדבר על ניו יורק שם הכל מכה.

מהרכישות של השבוע... ככה אני זוכר הכי טוב.

פאקט מרלבורו לייט - 36 דולר.

דאורדורנט ספיד סטיק, הקלאסי, הג'ל הירוק, הכחול .... - 99 סנט.

גלון חלב, ז"א 4 ליטר חלב - 2.50 דולר.

מנה של מעורב ירושלמי בצלחת, סלט ערבי, צ'יפס וצלוחית חומוס עם צנוברים ו3 פיתות- 13.99 דולר, הבשר לא היה משהו, החומוס סבבה.

קינוח מלבי - קצת הרסו לי אותו כשמו גם אגוזי מלך - 8 דולר.

קפה שחור של עלית, עם או בלי הל - 2.49 דולר.

מגזין בלייזר - 6 דולר.

50 דיסקים ריקים לצריבה של סוני - 6 דולר.

בקבוק ענקי של ליסטרין, אני מדבר על ליטר וחצי של מי פה - 4 דולר.

רדיו שעון מעורר של סוני עם כיוון שעה אוט' - 11 דולר.

4 בטריות AA אלקליין של סוני - 99 סנט.

דיסקים מקוריים של אלביס, ג'וני קש, אדמה רוח ואש, פט בנטר, ELO, מוצרט, באך ועוד כמה - 99 סנט לחתיכה.

בושם אזארו כרום לג'נד, 125 מ"ל - 24 דולר

זהו בערך.

ואצלנו , בישראל בערך icon_lol.gif

מנה של מעורב ירושלמי בצלחת, סלט ערבי, צ'יפס וצלוחית חומוס עם צנוברים ו3 פיתות- 13.99 דולר, הבשר לא היה משהו, החומוס סבבה.- כ 35 ש"ח . ובד"כ טעים ..

קינוח מלבי - קצת הרסו לי אותו כשמו גם אגוזי מלך - 8 דולר.- 12 ש"ח עם קוקוס טחון וסירופ ...

קפה שחור של עלית, עם או בלי הל - 2.49 דולר. - במסעדה 6 ש"ח . ( בצמוד לארוחה )

שווארמה או שיפוד יפה בפיתה - כ 22-25 ש"ח .

בבדיקה מול חברים בקליפורניה ופלורידה - מסעדות בתפריט ישראלי די דומות במחיר עם סטייה של כ 10% לטובת ישראל .

ובישראל באופן כללי המסעדות יותר זולות - ובמיוחד מול אירופה .. ( אשר תאורטית בקשיים כלכליים )

אבל כל השאר - חבל בכלל להשוות , הכל שם יותר זול , בין ל 30-50% לא כולל מבצעים ובחנויות מגוון גדול , ויותר אמין .

מסכי פלאזמה 50 חדשים 3D , פאנסוניק , סמסונג -

פלורידה 1200-1400$ - כ 5000 ש"ח .

ישראל - 7000-12000 ש"ח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תגיד עידן, איך העוזרת הזו אמורה להתקיים בכלל מהשכר הזה?

לפי מה שאתה כותב המצב אצלנו בארץ טוב עשרות מונים כי אצלנו אדם שעובד כל כך הרבה שעות אפילו בשכר מינימום יביא הביתה קרוב ל 6000 ש"ח נטו כשהדירה, החנייה, הגן והחלב עולים הרבה פחות.

אותה עוזרת בית שעובדת אצלי (או עוזרת בית של משפחה אחרת) מגיעה מהפיליפינים, שם היא משתכרת חודשית בערך בעשירית ממה שהיא מקבלת בהונג קונג.

בהונג קונג כאמור היא משתכרת הרבה יותר גבוה, היא מקבלת כלכלה מלאה (המקרר שלי זה המקרר שלה) היא מקבלת את כל ההוצאות (אני משלם לה נסיעות, שכ"ד, 3 ארוחות ביום שהיא מקבלת אצלי בבית או כסף לאוכל), בקיצור- יש לה אפס הוצאות.

אה, כן, גם את הטיסות שלה לפיליפינים לחופשה אני משלם.

את הגנים, חלב וכו' היא לא משלמת פה, היא משלמת בפיליפינים, שם המשפחה שלה גרה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

- גופייה 'נושמת' של Adidas לריצה - בארץ 415 ש"ח, מאנגליה כולל משלוח והכל = 150 ש"ח.

כתובת של האתר בבקשה :-)

בקשר למסעדות דווקא במסעדות הגורמה המחירים בארץ לא סופר גבוהים, ארוחה של 100 יורו בארץ נחשבת מאוד יקרה (לסועד) ובד"כ התמורה לא רעה בכלל (לפי הסולם שלי לפחות) בחו"ל לא נדיר לפגוש מסעדות כאלה ולא תמיד הן מצדיקות את המחיר האמת.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...