Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, אבל שים לך שאתה לא מגזים עם הגיין במגבר, מומלץ לא לעבור את ה- 3/4 עוצמה.

תלוי כמה RMS ולא "וואט" המגבר של מוציא והרמקול מסוגל לספוג.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

השאלה הזו עלתה פעמים רבות בעבר.

אז שוב - לא. בכיוון נכון של הגיין (קרא כאן ב-faq כיצד) אין שום חשש גם אם מדובר בהספק כפול.

בכיוון לא נכון כל מגבר יכול לחסל רמקולים. בניגוד למה שאנו נוטים לחשוב, עם מגבר חזק (אבל לא חזק מדי) יש סיכוי נמוך יותר לפגיעה ברמקולים מאשר עם מגבר חלש (אנחנו מוציאים מהמשוואה את אלמנט העיוות).

ישנה אפילו נוסחה מתמטית שקובעת האם המגבר חזק מדי או שבטוח לעבוד איתו. הנוסחה נותנת לנו את הבדלי העוצמה בין המגבר לרמקולים ב-db, כאשר כל הפרש קטן מ-3db יהיה בטוח לעבודה. אם תרצו אני יכול לחפור קצת ולמצוא את הנוסחה המדוייקת.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

Ctzvi יפה אמרת ++++1

הגיע הזמן שבאמת ההבנה הזו תחלחל לראש של האנשים

מה ששורף רמקולים זה מגבר חלש ואו כיוון גרוע

דרור

פורסם

ולי יש מגבר 150וואט ליציאה ואני מגביר קומפוננט של 80 וואט :D

כמו שאמרו, הכל תלוי בכיוון

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

כשאתם אומרים כיוון נכון, אתם מתכוונים שלהוריד את הוואט מ100 ל90?

כי אני מתכנן לשים מגבר JBL 1004 עם רמקולים מורל טמפו 5x7 מקדימה שהם 90וואט וטמפו על מגש 6x9 מאחורה שהם 110וואט. אני מחבר למערכת מקורית עם מנחית. יעבוד טוב?

פורסם

לא חושב שאני ארגיש בהבדל שמצדיק פער מחירים כזה, אני חושב שמשלמים יותר בגלל השם.

איך הבחירה של המגבר והרמקולים? טובה? יהיו באסים?

פורסם
כמו שרמתי 700 שקל +- למנחת איכותי. אפשר לרכוש ב250 בערך אבל לא של גנס'יס או אודיסון.

אם אתם מדברים על מה שאני חושב שאתם מדברים, אני בדיוק מרכיב כזה מרכיבים שעולים לי 35 ש"ח. או שאפשר לקנות באיביי מוכן ב כ 20$. כולה שנאי סיגנל קטן שעובד בתדרים הנכונים, ושני נגדים\פוטנציומטר. ולא, אין שום סיבה בעולם שהאיכות תהיה פחותה מכזה שעולה 700:shock:

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

יש לך סכמות?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זו דוגמא עבור מגבר ביתי שעובד במתחים 25V\70V

אני מתכוון לסכמה העליונה, UNBALANCED

http://www.jensen-transformers.com/as/as068.pdf

החברה מעלה מוכרת שנאים כאלו אבל פלצניים, יקרים. קניתי 2 שנאים מתאימים ב 35 ש"ח באיביי:

http://cgi.ebay.com/1pc-EI-14-Audio-Transformer-2-4k-2-4K-600-600-ohms-/150630794816?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23124b8640

בנוסף הנחתה באמצעות L-PAD לפני השנאי וזהו. עלות הנגדים זניחה.

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...