Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שאני הולך להתיעץ עם מהנדס בכיר לא אומר דבר על השכלתי

אני גם מהנדס חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות אנלוגית , אך לא באופן ישיר למגבר קלאס D

לעניין הרעשים לא התיחסתי , ולא יחסתי לזה חשיבות , יחס אות לרעש הוא כהגדרה יחס

ולא משנה מה האות כי זה רק יחס , לא יודע למה נתקעת על זה .

אתה מניח שהיה קליפיגנג אני לא אמרתי את זה , אני אמרתי שהגעתי למצב הנכון שבו אכן המגבר נותן הספק מלא (ושני המגברים שלי חזקים בהרבה ממה שהרמקולים מסוגלים לקבל)

אני אומר שבאות כניסה של 2 וולט , המגבר לא מגיע להספק מלא כי הסאונד לא היה חזק בכלל , והשינוי היחיד שעשיתי הוא החלפת ה HU .

ותסלח שאני אשתמש בביטוי כזה :

אם לא הייתה חשיבות כלל לאות הכניסה (כלומר PRE OUT) שמגיע מ HU , אז לא היו לך מכשירים יקרים מאד שמוציאים 5-6 וולט כולם היו סביב ה 1-2.5 וולט כי לייצר קדם מגבר

זה לא זול , ואם לזה חשיבות לא היו משקיעים בזה , ועוד יותר מזה לא היו נותנים למגברים רגישות כניסה עד ל 6 וולט .

זה לא שחור ולבן , אני טוען במקרה הזה של שני הדגמים המוצאים

ההבדל הוא מהותי מאד

אתה רוצה להוריד את הדיון לרמה אישית - בבקשה

אני נשאר בנושא

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. כיוון נעשה לרמה מקס' ללא קליפינג - לא אמרתי שיהיה קליפינג.

2. אם אתה אכן מהנדס אלק', אתה בוודאי ובוודאי יודע שלהוציא סיגנל מוצא של 2V או 4V

לא ממש מייקר את המע' ומכאן שכול טענה שתציג ותאמר כי מכשיר יוקרתי הינו בעל אות

מוצא חזק דינה להפסל על הסף - ההשקעה נעשית ברמת התכנון שהיא זהה ואולי בעוד

איזה רכיב אחד או מס' בודדים שעלותם מינורית וגם במידה והיצרן יגבה את עלותם

במחיר המכשיר לא יהיה בכך כדי לייקר את המכשיר באופן משמעותי.

3. לאמר שיחס אות לרעש הוא "רק יחס" אין בה כל ממש. רעשים והגורמים להם בסביבת

הרכב יחסית קבועים, כך שעבור סיגנל שונה תקבל גם יחס שונה וזה דבר מאוד מהותי...

פורסם
לדעתי הטעונים שהבאתי הם מחוקי המציאות

ונכון שלא עשיתי ניסוי מדעי , אבל זה היה לא רחוק מזה (שום דבר אחר חוץ מהרדיו לא שונה )

לגבי מה שאתה אומר שמגבר "מסתפק" האות כניסה של 0.5 וולט

קשה לי מאד לקבל את זה

אבל מחר בשעות בוקר אני יעשה עוד בדיקה מול מהנדס אנלוגי מהבכירים שאני מכיר

נראה מה הוא אומר .

אתה צודק.

סיפור לא מדעי, אולם אמיתי שלי:

לקנווד שלי יש 2 יציאות של 700 מיליוולט 0.7 וולט...

למגבר של לנזר יש רגישות מ 200 מיליוולט ועד 4 וולט.

אך הפלא ופלא, בכ"ז יש לי "ליין דרייבר" וזאת משום שהמגבר פשוט לא עבד

חזק...

לפני שרכשתי את הליין דרייבר חיברתי את ה mp3 הראשון של jvc והמגבר

עבד פלאים!

פורסם

לעניין כיוון - כאשר מתח ה-PREOUT נמוך, ניתן להשיג רזולוציה בכיוון של המע' בצורה ממש קלה. עבור סיגנל חזק כמו שאתה אומר הגיין שלך היה פתוח קצת מאוד עד למצב של דחיסה (אם אתה יודע מה זה = קליפינג) בעוד שעבור סיגנל חלש ניתן לשחק הרבה עם הבורר להשגת רמה מקס'. לא שזה כ"כ משנה אך הרי לך עוד יתרון.בקיצור ולעניין - אל תדבר אם אתה לא יודע מה זה GAIN ואל תלך עם האינטאיציות שלך או תרגום יבש של המילה כי הוכחה - אתה פשוט טועה.

אתה עכשיו משנה את כל מה שאמרת

1. כן אמרת

2. ברגע שאתה מתכנן ומייצר משהו שהוא שונה מהסטנדרט (PRE OUT של 4 -5-6 וולט

במקום 1-2 ) זה מייקר מאד את היצור , עובדה . חברות אם היו יכולות היו חוסכות

הסנטים בודדים אז בטח ובטח שבכמה דולרים .

3. אתה אמרת "זה שסיגנל מגיע חזק יותר למגבר - דה.... המצאת את הגלגל... האם יש

לכך השפעה?! במרחקים קצרים לא!!! נכון, החסינות בפני רעשים טובה יותר אבל מאחר

ואתה לא פורש כבל לעשרות מטרים אלה כמה מטרים בודדים אז המשמעות היא קטנה

מאוד" , ואני אמרתי שאני מסכים באופן כללי אומנם בניסוח אחר , פתאום אתה משנה את

מה שאתה אומר \ חושב \ כותב .

אני לא יודע מה אתה רוצה כבר להוכיח

ושוב , לדעתי אתה מדבר על "באופן כללי" שזה קצת קשה יותר כי יש הרבה משתנים

אני מדבר ספציפית על שני הדגמים האלה שאת שניהם אני מכיר טוב .

פורסם

BlackmazdaF סיפורים מהעולם האמיתי לא שווים דבר אם מי שמספר אותם לא מודע לכל המשתנים שיכולים להיות ולא ביצע את ההשוואה בצורה מדעית.

אני יכול להביא לפה אנשים שמהעולם האמיתי כדברייך, שטוענים שיש טוש ירוק שהם שמעו שעושה הבדל כאשר סימנו דיסק, שמו כפתור ווליום מעץ שעושה הבדל, כבלים יקרים ששינו את כל הסאונד, סטנדים וכו' וכו'. לכל אחד מהם יש סיפור מהעולם האמיתי לטענתם, אבל בפועל כל אלו נכשלים להבחין בהבדלים כאשר מדובר במבחן עיוור משמע האוזן שומעת מה שהמוח גורם לה לרצות לשמוע.

דוגמא כמו שלך לא תורמת לדיון שכן זה לא מבחן שנעשה בצורה מדעית, אני לא בא לקטול אותך פשוט להביא דוגמאות מכאן ומכאן זה הכי קל בעולם ולבסס דבר שלם ע"פ דוגמא אחת (או אפילו יותר) זה לא רציני.

מאפיסטו, חברות רוצות לספק את הלקוחות. לקוחות הם בדרך כלל אנשים שמסתכלים על מספרים ולא תמיד יודעים מה הם קוראים אלא מאמינים לכל עבודת השיווק שעושות החברות. להגיד שאם זה לא היה משפיע לא היו עושים את זה זה מצחיק שכן לא חסרים דברים בעולם שמוכרים אותם למרות שהם לא משפיעים. מבחינה טכנית קיים יתרון כמובן וזה מספיק בשביל החברות ללכת על זה שכן כל אחת מנסה להיות טובה מהשניה, אבל מבחינה מעשית כשמדובר על מרחק של 5 מטרים החשיבות קטנה.

הויכוח פה הוא פשוט מאוד - האם סיגנל בעל מתח גבוה נותן לנו יתרונות על סיגנל בעל מתח נמוך (אך לא נמוך מרגישות הכניסה של המגבר). התשובה היא כן, באופן תאורטי הסיגנל יהיה חסין יותר לרעשים.

אם באמת תהיה לנו בעיית רעשים עם סיגנל נמוך, זה הויכוח העיקרי בדרך כלל. ליחס למתח סיגנל כל מיני תכונות סאונד שונות ומשונות זה לא רציני (לא טוען שאתה ספציפית יחסת) שכן לא מתבצע פה שום שינוי של הסיגנל חוץ מהגברתו ועל כן לא צריך להיות הבדל באיכות הסאונד ואם ניקח סיגנל לפני ליין דרייבר ואחרי ונשווה אותם בספקטרום אנלייזר נמצא שהם זהים.

בשינוי בין שני המכשירים לא בדקת באמצעות מכשיר מדידה שהGAIN מכוון בדיוק באותו היחס לסיגנל המתקבל כמו ברדיו דיסק הקודם. לא שמעת מבלי שאתה יודע איזה מכשיר מחובר (כלומר ידעת שהמכשיר השני אמור להישמע טוב יותר). מבחן כזה הוא לא מבחן מדעי, לכן הוא לא קביל.

גם אם יש הבדלים כמו שאתה טוען אתה צריך להוכיח אותם בדרכים מקובלות.

פורסם
BlackmazdaF סיפורים מהעולם האמיתי לא שווים דבר אם מי שמספר אותם לא מודע לכל המשתנים שיכולים להיות ולא ביצע את ההשוואה בצורה מדעית.

אני יכול להביא לפה אנשים שמהעולם האמיתי כדברייך, שטוענים שיש טוש ירוק שהם שמעו שעושה הבדל כאשר סימנו דיסק, שמו כפתור ווליום מעץ שעושה הבדל, כבלים יקרים ששינו את כל הסאונד, סטנדים וכו' וכו'. לכל אחד מהם יש סיפור מהעולם האמיתי לטענתם, אבל בפועל כל אלו נכשלים להבחין בהבדלים כאשר מדובר במבחן עיוור משמע האוזן שומעת מה שהמוח גורם לה לרצות לשמוע.

דוגמא כמו שלך לא תורמת לדיון שכן זה לא מבחן שנעשה בצורה מדעית, אני לא בא לקטול אותך פשוט להביא דוגמאות מכאן ומכאן זה הכי קל בעולם ולבסס דבר שלם ע"פ דוגמא אחת (או אפילו יותר) זה לא רציני.

.

לא באתי להפריך אף עובדה כמובן, אני לא מתיימר להיות מישהו שאני לא.

מבחינה מדעית, יכולים להיות הרבה משתנים שאני איני מכיר :)

הבאתי את הצד שלי בסיפור, ע"מ שיבינו שלעיתים, ישנם דברים שאנו לא

שולטים בהם, כי אני לתומי חשבתי שלא אזדקק לעולם ל- line driver,

אבל הנה... זה קרה... ואני "תקוע" איתו עד שאחליף רדיו דיסק.

רשמתי תקוע במרכאות, כי הוא בהחלט תורם לי רבות, ומאפשר לי לשלוח

אות גבוה יותר לקרוס אובר, ולמגבר.

אילולא הליין דרייבר, המיד באסים שלי היו יותר חזקים מהסאבים שלי.

וברור לי שלא באת לתקוף אותי... :) אני לוקח את זה בכיף :)

פורסם

במקרה שלך יכול להיות הסבר מאוד פשוט לעניין.

אם נרצה או לא נרצה אנשים מכוונים את המגברים לCLIPPING מהעובדה הפשוטה שברמקולים, בדרך כלל בקליפינג ביחס של 1:3 (רגישות כניסה לעומת סיגנל) עדיין לא נשמע עיוותים ברוב סוגי המוסיקה. בסאבים זה מגיע אף ליחס של 1:4 והרווח הוא שהסיגנל מוגבר יותר (זה לא מעלה את היכולת של המגבר אלא פשוט גורם לו להגביר יותר את הסיגנל תוך כדי קטימתו בקצה, מכיוון שיש לנו קטעי מוסיקה שמוקלטים ברמה נמוכה אנחנו נוכל להיות ביחס קליפינג גבוה לפני שתהיה קטימה של הסיגנל שגם כך תקרה רק בחלק מהתדרים ולכן לא נשמע אותה עד יחס קליפינג מסויים - זה רק בקצרה למקרה והעניין לא מובן).

אם לקנווד שלך מוצהר יציאות של 0.7V בפועל זה יכול להיות אפילו פחות מזה, שכן מכשירים יחסית פשוטים או ישנים תמיד הצהירו על מתח סיגנל גבוה יותר וגם היום יש הרבה מכשירים שמצהירים על מתח מסויים ובפועל נותנים פחות. במקרה כזה, היית צריך להיות עם GAIN מכוון על רגישות קרובה למקסימום ולא הייתה לך אפשרות גדולה לקליפינג, נגזרת של קליפינג היא כמובן קבלת הספק גבוה יותר לכן לא יכולת "להוציא" עוד וואטים מהמגבר שלך.

אם היה לך סיגנל למשל של 0.4V זה מינימום רגישות הכניסה של המגבר, לא היית יכול להכניס את המגבר לקליפינג שכן כאשר הGAIN היה על מקסימום, היחס בין הרגישות לסיגנל היה 1:1

זה הסבר הגיוני מאוד למה שקרה אצלך, וגם לי זה קרה בעבר.

פורסם

אז אתה טוען שאין אצלך קליפינג בכלל. אם כך למה שלא תכוון את הליין דרייבר ל3V ובמגבר גם ל3V, כנ"ל ב4V ותאמר לנו (למרות ששוב אתה לא משתמש במכשירי מדידה, אבל לפחות בשביל הספורט) אם יש הבדל. אם יש, אז מה הסיבה שכיוונת את הליין דרייבר רק ל2V?

פורסם

אני לא טוען לכך שאין לי קליפינג כי קשה מאוד לשמוע.

כיוונתי ל-2 כי כך בעצם יצא, וגם בעבר כיוונתי ל-3 ואפילו 4.

ב-4, היה קליפינג (לפי שמיעה) ואני משער שזו הסיבה שהורדתי ל 2.

הלוואי והיה לי מכשיר למדידה, וכך הייתי יכול לאזן.

הבעיה היא שאם אני אכוון, העוצמה בין הבאס למוסיקה תהיה לא

פרופורציונאלית לחלוטין, בעוד שהיום, אני יכול גם לשמוע מוסיקה עם באס

נמוך כשה remote של המגבר עד הסוף למטה.

כבר עייפתי מהכיוונים האלה... :shock::)

פורסם
BlackmazdaF הויכוח פה הוא פשוט מאוד - האם סיגנל בעל מתח גבוה נותן לנו יתרונות על סיגנל בעל מתח נמוך (אך לא נמוך מרגישות הכניסה של המגבר). התשובה היא כן, באופן תאורטי הסיגנל יהיה חסין יותר לרעשים.

אם באמת תהיה לנו בעיית רעשים עם סיגנל נמוך, זה הויכוח העיקרי בדרך כלל. ליחס למתח סיגנל כל מיני תכונות סאונד שונות ומשונות זה לא רציני (לא טוען שאתה ספציפית יחסת) שכן לא מתבצע פה שום שינוי של הסיגנל חוץ מהגברתו ועל כן לא צריך להיות הבדל באיכות הסאונד ואם ניקח סיגנל לפני ליין דרייבר ואחרי ונשווה אותם בספקטרום אנלייזר נמצא שהם זהים.

.

זה לא הויכוח (לפחות לא מה שאני אומר )

אני מדבר ספציפית על שני המכשירים שנתנו פה

ובהם אני טוען שהבדל :1 קיים , 2 מהותי ,3 עקרוני , 4 מצריך קניית ה JVC

על כל השאר באופן כללי אפשר להתוכח הרבה זמן ויש הרבה דעות בעניין

פורסם

אתה טוען שיש הבדל, אין עם זה בעיה. השאלה היא ממה נובע ההבדל. לפי מה שכתבת הבנתי שאתה טוען שהוא בגלל מתח הסיגנל. ההבדל יכול להיות בגלל DAC, בגלל כיוונים מסויימים באקולייזר (אם הוא לא היה FLAT) כיוון ביחס שונה של הGAIN שכן הכיוון לא נעשה במדוייק וכו'.

פורסם

מדובר על FLAT מול FLAT

מגברים לא נגעתי

רק הוחלף HU

חבל שקיקר ופוקו לא כותבים כי הם ראו (יותר נכון שמעו ) את זה איתי

פורסם

זה שפוקו יגיד שזה היה עדיין לא ישכנע אותי מכיוון שלא עשיתם ניסוי מדעי אלא כזה שיש בו מספר משתנים.

לא חסרים אנשים שיגידו שיש הבדלים, אין לי שום בעיה לקבל אותם אבל בתנאי שהבדיקה הייתה כשרה, במקרה הזה היא לא.

• תוכן חדש...