Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתוך תא המנוע קיימת קופסת פיוזים אם קיים אצלך פיוז F5 20A תבדוק אותו.

שבת שלום חברים.

ברשותי גולף 5 שנת 06 מנוע 2.0 .

היום במהלך נסיעה שגרתית ניסיתי לצפור לאיזו אישה עצלה אשר התעקשה להוריד נוסעים באמצע הכביש (ממש עשתה פקק)

ולתדהמתי לא נשמע דבר.

שאני לוחץ על הצופר ישנו מין תקתוק כזה כמו צליל של איתות אך צופר אין.

בחיפוש בספר הרכב הסתכלתי על הנתיך הרלוונטי בתא המנוע אך הוא נראה תקין.

מישהו יודע מה הסיפור ומה הנזק? איך אני יכול להחזיר לחיים את הצופר? מה העלות? הרכב מוצע למכירה, וקצת מבעס לשפוך כסף ועוד על צופר חח.

נ.ב מהאיור בספר הרכב עולה שחסרים לי הרבה נתיכים כי באיור ישנם כל הנתיכים ואצלי בפועל לא כך הדבר.

אשמח לתגובות,

תודה ושבת שלום.

במידה והפיוז היה שרוף מערכת הבקרה לא הייתה שולחת אות לממסר אשר מפעיל את הצופרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

קצת בעייה מרק בהתחשב בזה שאני גר בדרום "לקפוץ" לרון אבל תודה בכל אופן על כל העזרה כנראה אני יכנס למורשה ויבדוק באמצעות הסורק.

mosa1001 הסתכלתי בקופסת הפיוזים בתוך תא המנוע (f5) אך הנתיך שאתה מציין לא מאוייש כלל אין שם נתיך ולפי דעתי גם לא היה. ביום חמישי שבוע שעבר הצופר היה תקין, ואף אחד לא פירק או הסיר את תא הפיוזים יכול פשוט להיות ששני הצופרים הלכו בו זמנית..מוזר.

פורסם

אז איזה פיוז בדקת בהודעה הראשונה שלך באשכול ?

בכול מקרה תמתין עד מחר ואני אבדוק אצלי ברכב את נושא הפיוזים בתא המנוע.

בכול מקרה תמתין גם לתגובתו של לחבר הפורום רון שמכיר את הרכב ומזהה תקלות בעיניים עצומות.

פורסם

היי מרק.

בספר הרכב הקיים אצלי מפנים לנתיך מס f17 15A שהוא נבדק ונמצא תקין שזהו הצופר, ולא f5.

רציתי לקפוץ עכשיו למורשה לצורך סריקת תקלות, אך אשמע בעצתך ואמתין למחר.

אשמח אם רון יגיב גם כן לשרשור.

תודה על העזרה.

• ספונסר פורום
פורסם

ברוב המקרים התקלה הינה בצופר עצמו .

צופר מקורי עולה כ 300 שח לפני מעמ

אם אתה בסביבה שלנו ניתן לבצע את הבדיקה בקלות וללא עלות עיי חיבור צופר

תקין ובדיקת הציפצוף .

יש לנו גם כאלו משומשים בחצי מחיר של חדש .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון שלום.

בנוגע לצופר המחיר הוא לצופר יחיד? למה הבנתי שיש ברכבי 2 צופרים.

ומדובר בצופר מקורי או חלופי?

כעקרון אני מוכר את הרכב והוצאה של למעלה מ 600 ש"ח על צופר (בהנחה שמדובר במחיר לאחד) קצת כבדה לי.

מצד שני אני לא רוצה לשים ברכב משהו זול כדי שהבחור שיהנה מהרכב לא "ידפק" בהחלפת צופר חדש לאחר זמן מה.

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

לא בכל הרכבים מותקנים שני צופרים ,בעיקרון אם יום אחד הצופר פתאום

הפסיק אז יתכן שאצלך קים רק צופר אחד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום חברים עדכון לגבי הצופרים.

ברכבי התברר שיש 2 צופרים (מיקומם מאחורי פנסי הערפל) כאשר אחד מהם היה תקול מזה זמן ולא ידעתי והשני שבק כאמור לפני מספר ימים.

בבדיקה שנערכה הצופר לא היה תקין ולכן הוחלפו 2 הצופרים בחדשים בעלות של 150 ש"ח כולל עבודה. (לא מקוריים)

המחיר הינו סביר ביותר בהתחשב בעובדה שאני מוכר את האוטו מה גם שצליל הצופרים החדשים זהים להפליא לצופר המקורי.

ישנה בעיה אחת, כאשר אני לוחץ על הצופר אני עדיין שומע את תיקתוק המימסר (רק בלחיצה עצמה)

שאלתי היא: האם זה היה ככה תמיד ולא שמתי לב (כבר התרגלתי בימים האחרונים ללא צופר והייתי שומע את התקתוק כל פעם שהייתי בטעות לוחץ:lol:) או שמה הדבר אינו תקין עקב התקנת "הצופרים הלא מקוריים"?

אשמח לתגובות.

פורסם

אתה לא אמור לשמוע את התקתוק.

נראה לי שעשו קומבינה רצינית עם צופרים לא מקוריים. הצופר המקורי מחובר בעזרת קונקטור זכר/נקבה של 4 או 2 פינים אטום למים וכנראה חתכו את הקונקטור המקורי ועשו קומבינה.

מוסך רון הציע לך כנראה צופר שווה ערך למקורי תוצרת HELLA או BOSCH שמגיעים עם קונקטור מקורי.

חבל ואסור לעשות קומבינות ברכב שכול מערכות החשמל מקבלות פיקוד ממחשב זה או אחר.

אתה שואל מה עושים ? חוזרים למוסך מבקשים לתקן.

1. דרך אגב הגישה שלך לפי דעתי פסולה. אתה מתכוון למכור את הרכב (כמו רבים אחרים) אבל בפועל קורה שהזמן שחולף מהיום שהחלטת למכור את הרכב עד המכירה עשוי להיות חודש או שנה או בכלל לא לפעמים ובזמן הזה ייתכן מאוד שתצטרך להחליף שוב פעם את הצופרים או לתקן את החיווט החשמלאי שעלול לגרום לצרות אחרות ברכב.

2. למה שקונה הרכב לא 'ירוויח' רכב שטופל בצורה מסורה בלי קומבינות ? בגלל ההבדל בין 150 שקלים ל-500 שקלים ?

פורסם

מרק, אתה צודק בהחלט לגבי העניין שיש ליבדוק את עניין התיקתוק שאולי נעשה שם קומבינה למרות שגם אצלי ברכב הקודם נישמע התיקתוק הנ"ל ולא הייתה עם זה שום בעיה (שמתי שם צופר חלופי).

לגבי הפרשי המחירים עליהם אתה מדבר זה בהחלט הפרש משמעותי שגם אני לא הייתי שם אותו בשביל צופר מקורי כאשר החלופי עושה עבודה מצויינת במיוחד אם הרכב הולך להימכר. יש אנשים ש-350 ש"ח זה יום עבודה ויש שזה 2 ימי עבודה ואני לא רואה סיבה לזרוק אותם על צופר, sorry...

:)
פורסם

על איזה רכב את מדבר ?

אני לא נכנס לכיס של אחרים, אבל רכב שעלה לי 150K חדש מהחברה בשנת 2006 אני לא מתכוון לחסוך 200-300 שקלים כאשר אני יודע כמעט בוודאות שצופר ב-30 שקלים לא מגיע עם חיווט מקורי הווה אומר שימוש בנעלי כבל או איזורליבנד= פתח לצרות בעיקר בחורף כאשר מים יגיעו לחיבור המאולתר.

תראה אני לא חולה על הרכב שלי ואני לא משקיע אגורה שחוקה מעבר לדרוש.

גם אני רוכש חלקים תחליפיים אבל תחליפיים של יצרני OEM בחצי מחיר מחלק מקורי.

מה שאתה חוסך בחלקים סיניים היום אתה עלול לשלם ביוקר בעתיד ולשמחתי הגישה שלי הוכיחה את עצמה לאורך שנים רבות בכול רכב שהיה ברשותיי.

מה לגבי הזמן המבוזבז של פותח האשכול שצריך לחזור למוסך ולבזבז עוד כמה שעות על בדיקה ותיקון ?

ניתן לרכוש צופר תחליפי שווה ערך למקורי אצל גל אור בת"א.

במחשבה נוספת

ייתכן שהחשמלאי שביצע את החלפת הצופרים התקין ממסר נפרד והפיקוד לא עובר דרך הממסר המקורי לכן הממסר המקורי מקבל גם פיקוד ולכן הוא מתקתק.

• תוכן חדש...