Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לאחר בדיקה - מגאן 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני מנסה לברר כמה דברים בשביל חבר.

בתור סטודנט מוגבל בתקציב מבחר הרכבים המתאימים הוא קטן ולכן היום הלכנו לראות רנו מגאן 2003, האצ'בק, אוטומטית (בבעלותי מגאן 2002 ידנית ואני מרוצה, וכן, הזהרתי אותו מתיבות AL4 הידועות לשימצה).

הרכב בעל קילמטראז' ויד נמוכים, יש את מרבית היסטוריית הטיפולים, סה"כ נראה סביר והמחיר נמוך.

עכשיו השאלות:

1. המוכר עשה בדיקה בקומפיוטסט והראה לנו את התוצאות. אני יודע שלא מקובל לסמוך על תוצאות בדיקה שנעשתה ביוזמת המוכר, אבל האם זה כך גם אם היא בוצעה ברשת מוכרת והתוצאות שלה לא הכי מחמיאות?

2. מצורף צילום של דף סיכום הבדיקה ושל העמוד המתיחס לבדיקת השילדה. מה דעתכם לגבי "שלדת מרכב, משמעות שולית: מעיכה בקורת רוחב קדמית"? שימו לב שהוא מוכר כמה אלפים טובים מתחת למחירון (גם אם לא ממש הולכים לפיו ברכבים אלו).

3. מה דעתכם על הרכב באופן כללי? אם יש הערות נוספות לגבי הבדיקה, נשמח לשמוע גם.

תודה.

Summary.jpg

Chassis.jpg

פורסם

מה הק"מ שעבר הרכב (ע"מ שיהיה ניתן לייחס את הממצאים של הבדיקה גם לזה) ?

לטעמי - רכב שסובל מהזנחה (צינורות קרועים, בלמים, פלסטיקה חסרה, קצר חשמלי, החלפת הילוכים לא תקינה - כאן ייתכן כסת"ח).

אבל הצטברות של ליקויים, + מעיכה בקורת רוחב קדמית + היצע רב בשוק = אני מציע חפש רכב אחר.

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב עבר פחות מ-110K ק"מ ולא נראה לי שיהיה קל למצוא רכב עם קילומטראז' כזה.

לגבי הפגמים:

- צינור אוויר קרוע יש כמעט לכל המגאנים. גם את המגאן שלי קניתי עם כזה. כבר כתבתי פה פעם באיזה שירשור שניתן לטפל בבעיה בפחות מ-50 שקל (שלא נדבר על זה שחצי מהאנשים, כולל מוכר בחנות חלפים, אמרו לי לא לטרוח ולנסוע בלי הצינור בכלל).

- לגבי הקצר באיתותים: אחרי הבדיקה הוחלפה ידית האיתות לאחת מפירוק ולא הצלחנו למצוא שום בעיה של קצר עם האורות והאיתותים.

- לגבי השאר אין לי הסברים אבל באופן כללי נראה לי שיש שם הרבה כסת"חים כמו בכל בדיקה. למשל, רצועות טיימינג ואביזרים הוחלפו ב-90K (לפני פחות משנתיים) במוסך מורשה יבואן ועדיין כתוב משהו לגבי רעשים.

ברור שהרכב לא מושלם, השאלה אם ניתן למצוא יותר טוב בסכומים של עד 18K? כמו כן, הוא זקוק לרכב תוך 3 שבועות אז לחפש חודשיים זה לא אופציה.

פורסם

לכל רכב יש מחיר מתאים.

ואם המחיר לרכב הספציפי הזה הוא 18 אלף ש"ח, אני חושב שהמחיר מתאים.

החבר שלך יקבל רכב נוח, בטיחותית ומפנק, שלא נסע הרבה.

רק כדאי להשאיר לו כמה אלפים לתיקון הפתעות.

בכל מיקרה, לא מומלץ לקנות רכב בלחץ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חזרתי לתת קצת יותר פרטים ולדווח תוצאות למקרה שמישהו יסתכל פעם בשרשור הזה.

הרכב היה במגרש טרייד אין בבאר שבע (אני לא אציין את פרטי המקום למקרה שזה עלול לסבך מישהו בצרות). בדרך כלל הייתי מתרחק ממקומות כאלו אבל כאן הייתה המלצה של מכר, שעובד שם, על הרכב הספציפי הזה.

תוצאות הבדיקה שהעלתי בתחילת השרשור היו תוצאות שאותו עובד הראה לנו והם בעצם של הבדיקה שהמקום ביצע (שילם על) בעת קניית הרכב מלקוח. כמו כן, הוא הראה לנו גם את חוזה רכישת הרכב מהלקוח, כאשר הרכב הוצע למכירה באלפיים ש"ח מעל מחיר הקניה (המקום תיקן כמה דברים קטנים והוא גם צריך להרוויח משהו).

המלצתי לחבר שרצה לקנות את הרכב לקחת אותו לפחח שיבדוק את עניין קורת הרוחב ולמוסך שמתמחה ברנו כדי לקבל חוות דעת כללית. לקחתי בחשבון שיתכן שהמגרש לא יאפשר לו לעשות זאת וכתוכנית גיבוי אמרתי לו לקחת את הרכב למכון הטסטים של חבר הפורום ברזילי - מונדיאל טסט.

החבר נסע הבוקר לאזור המוסכים והרבה אנשים שם המליצו לו לקחת את הרכב לאותו מכון הטסטים, לכן הוא ויתר על המוסך ולקח את הרכב ישר למכון. הרכב נבדק והליקוים שעלו היו בערך אותם ליקוים. הבוחן הראה לו בדיוק מה זאת הפגיעה המדוברת בקורת הרוחב ואמר שזה כלום. בנוסף, הוא אמר שלפי תוצאות הבדיקה (שכללה בין השאר נסיעת מבחן ובדיקת קומפרסיה) שהרכב במצב מכאני מעולה ושיהיה מאוד קשה למצוא רכב בכזה מצב.

לאור דברי הבוחן ומחיר הרכב, החבר חתם על זכרון דברים ובשבוע הבא יקנה את הרכב.

בהצלחה לכל קוני הרכבים :).

• תוכן חדש...