Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Talbot Solara

נמרוד רחמימוב
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסולרה שבממונה היא בעלת מנוע 1.3.ה 1.6 היתה בין המכוניות הראשונות בארץ שהיה להן מחשב בקרת מסלול וארבע משענות ראש(וחלונות חשמל,נעילה מרכזית והגה כוח).היה לה מנוע 1.6 בעל הספק מכובד של 94 כ"ס,רק חבל שהן נעלמו מהכבישים,היא היתה מכונית נוחה עם ביצועים טובים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הסולרה שבממונה היא בעלת מנוע 1.3.ה 1.6 היתה בין המכוניות הראשונות בארץ שהיה להן מחשב בקרת מסלול וארבע משענות ראש(וחלונות חשמל,נעילה מרכזית והגה כוח).היה לה מנוע 1.6 בעל הספק מכובד של 94 כ"ס,רק חבל שהן נעלמו מהכבישים,היא היתה מכונית נוחה עם ביצועים טובים.

באמת? וואו!! 94 כ"ס ל-1600 מעולם לא היה מכובד (ע"ע פיאט 132, אלפטא, לנצ'יה

בטא ועוד כמה וכמה דוגמאות מצידו השני של ה- 100 כ"ס).

הברירה הטבעית פועלת היטב גם בתחום הרכב. מכוניות שלא שורדות פשוט לא ראויות

לשרוד... הסולרה, ואחותה ההוריזן היו מכוניות כבדות, חלושות, מתנדנדות כמו שיכורות

על מתלים רכים מדי, ובעלות אמינות צרפתית של היום (כלומר העדר אמינות...).

מנסיון אישי, וחוסר געגועים מוחלט.

:turn-l:
פורסם

אתה צודק,ולא צודק.קודם כל הספק של 94 כ"ס היה מכובד מאד בתחילת שנות ה 80,והוא לא רע גם במונחים של היום.תיזכר במכוניות של שנות ה 80,איזה הספקים היו להם:פורד קורטינה,אודי 80 75,כ"ס,סובארו 1.6 70 כ"ס,וולבו 1.8 80 כ"ס ועוד.אורך חיים של מכונית ממצועת הוא כ 20 שנה(בארץ)ואוב המכוניות מתחילת שנות ה 80 פשוט נעלמו מהכביש,למעט וולבו כמובן.אולי תזכיר לי איפה כל הלנצ'ייה בטא וטרווי,פיאט 132 וארג'נטה,אלפטות ועוד?זה טבע העולם,וגם גדולות מהסולרה נעלמו ברבות השנים.אגב,בעיתונות הזרה,הסולרה תמיד הגיעה למקומות הראשונים במבחני דרכים,כך שלתקופתה היא היתה מכונית די טובה.

פורסם

באמת? וואו!! 94 כ"ס ל-1600 מעולם לא היה מכובד (ע"ע פיאט 132, אלפטא, לנצ'יה

בטא ועוד כמה וכמה דוגמאות מצידו השני של ה- 100 כ"ס).

הברירה הטבעית פועלת היטב גם בתחום הרכב. מכוניות שלא שורדות פשוט לא ראויות

לשרוד... הסולרה, ואחותה ההוריזן היו מכוניות כבדות, חלושות, מתנדנדות כמו שיכורות

על מתלים רכים מדי, ובעלות אמינות צרפתית של היום (כלומר העדר אמינות...).

מנסיון אישי, וחוסר געגועים מוחלט.

יפה באמת שאתה משווה את הספק המנוע לזה של מכוניות ספורטיביות מאותה תקופה, ואז מזכיר שהסולרה לא ממש היתה כזאת. תשווה לצרפתיות אחרות מאותה תקופה (למשל פיג'ו 504 עם 80 כ"ס ממנוע 1,800 סמ"ק) ולגרמניות (90 כ"ס מ-1,800 בפולקסווגן, אודי וב-מ-וו) ופתאום הסולרה לא נראית כזאת עגלה.

האיבזור שלה היה מאוד יחודי וחלקו אינו תקני גם במשפחתיות של היום - נדמה לי שהיה לה אפילו קרוז קונטרול. לאבי היתה כזאת חדשה, מודל 1981, ואני זוכר שהוא היה מאוד מרוצה ממנה. אפילו מחשב הדרך היה יחסית מדויק, ולמי עוד בכלל היה אז כזה דבר.

"לא שרדה כי לא היתה ראויה"?! חרטא. קשה לראות היום סולרות כי הן לא נמכרו במספרים גדולים, כי מדובר במותג מת וכי אני מניח שלא ממש קל למצוא לה חלפים.

עד היום, בכל פעם שאני רואה ברחוב פיג'ו 309 אני נזכר שהייא היתה אמורה להיות מחליפת הסולרה, אבל תוך כדי הפיתוח החליטו הצרפתים לגנוז את מותג טלבוט (צריך בעצם לבטא טלבו) למרות ההיסטוריה הארוכה שלו.

פורסם

הפיג'ו 309,שנקראה גם פרוייקט LC28,היתה אמורה להחליף את ההורייזן ולא את הסולרה.דגמי הבסיס שלה צויידו במנועי ה 1118 סמ"ק ו 1294 סמ"ק שהיו גם בהורייזן,ומקורם בסימקה 1000\1100 של שנות השישים.לא רק זאת,ה 309 הורכבה במפעל טלבו בפוייסי,שבו הורכבו דגמי סימקה וטלבו.בשנת 85-6 ביצעה פיג'ו "ניקוי אורוות"רציני,כשדגמים כמו ה 604 הכושלת והטלבו טגורה וסולרה,הוצאו מהמבחר,ה LN של סיטרואן והסמבה כנ"ל,עקב הצלחת ה 205 החדשה וה 305 הוותיקה יותר.כנראה שבשלב הזה פיג'ו החליטו לוותר על השם טלבו,והמכונית נקראה פשוט פיג'ו 309.הלוגו של טלבו המשיך עוד תקופה לא מבוטלת לעטר את דפי החברה הרישמיים.

• תוכן חדש...