Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב - נראה לי שהשתכנעתי שאני צריך להחליף את הרמקולים בפוקוס...

אז ככה, מבחינת HU אני לוקח את ה-Alpine 9827, ואז לזה אני רוצה להוסיף רביעיית רמקולים שתכנס לי בדלתות. לפי הבירורים שעשיתי ב-focusfanatics.com, בדלתות של הפוקוס אפשר להכניס 5x7 או 6x8, אז הלכתי לחפש רמקולים 6x8, אני עוד אצטרך לבדוק אם יש עם זה בעיות (למישהו יש מושג אם יש בעיה להכניס 6x8 לפוקוס?)

בכל מקרה, אני רוצה לקנות 4 רמקולים, ואני לא רוצה לחרוג יותר מדי מה-100$, אז מצאתי פה כמה אפשרויות שנראות לי מעניינות, ורציתי חוות דעת - כשבשלב הראשון הם יהיו מחוברים ישירות ל-HU, ואח"כ אני אולי אוסיף גם מגבר Alpine 307

- סרווין ווגה, 3ווי, 100וואט מקסימום, 50 וואט RMS.

http://www.etronics.com/product.asp?stk_code=cerhed1683&store=&catid=359

- רוקפורד פוסגייט, 2ווי, 120וואט מקסימום, 60 ואטט RMS

http://www.etronics.com/product.asp?stk_code=rocfrc3268&store=&catid=359

- פיוניר, 2ווי, 220וואט מקסימום, 50 ואט RMS

http://www.etronics.com/product.asp?stk_code=piotsa6870r&store=&catid=359

- אינפיניטי, 180וואט מקסימום, 60 וואט RMS

http://www.etronics.com/product.asp?stk_code=inf5752cf&store=&catid=359

ועוד שאלה - האם כדאי לקנות 4 זהים, או שני זוגות שונים?

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

כולם פה יגידו לך להשקיע יותר בקדמיים ופחות באחוריים אבל אני

חושב שישמעו יותר יפה במידה וארבעת הרמקולים יהיו זהים....

במקומך היית הולך על 4 אינפיניטי(יש להם צליל מטורף....)

פורסם

אחי לי יש את ה Pioneer 330W אמממ ואני יגיד לך דווקא מאוד נהנה מהסאונד...

אממ אבל יש יותר טובים שזה Pioneer 300W שהסאונד יותר נקי :roll:

פורסם

מבין המבחר האחר?

על פניו, בלי לשמוע, הייתי אומר ש-Cerwin Vega אמורים לתת את הסאונד הכי טוב? אבל מצד שני זה 3-ווי, מה שאומר שזה פונה לקהל יעד שמחפש מספרים יותר ממה שהוא מחפש איכות...

בכל מקרה - אשמח לשמוע דעות גם למספר שתיים, למרות שאני אעשה מאמץ להכניס רביעיית אינפיניטי לתקציב...

עופר.

---

פורסם

אני יודע שמדובר בליסינג אבל...

הבנתי כבר שאתה מחפש איכות, והבנתי שאתה בונה את המערכת בשלבים (כל פעם תוסיף משהו, בשאיפה).

אם הבנתי נכון, אני חושב שעדיף לך ללכת על קומפוננט 5.25 בשלב זה, שבתקציב של 100$ תוכל להביא משהו מכובד של קיקר או רוקפורד (תציץ באי-טרוניקס), יש גם אודיו-באן באיזה 60$ נראה לי, ככה שאם תתאמץ תוכל לדחוס אפילו שני זוגות קומפוננטים (למרות שזה מיותר לטעמי. תידחק וקח את ה FNX של רוקפורד ב 110$ בערך.

מיד 5.25 יכנס יופי עם פלטת תיאום מעץ במקום של ה 6*8 ולא תצטרך לחתוך ולא כלום.

איכות יותר גבוהה מאשר רמקול קואקסיאלי רגיל זה בטוח ייתן. לדעתי - עדיף

פורסם

המשכתי להסתכל קצת, והתחלתי להסתכל על דברים בתקציב טיפה יותר גבוה.

בתקציב הזה, אני יכול לקנות את ה-Infinity Kappa 572.5cf, שלפי מה שהבנתי הוא רמקול טוב בהרבה מה-Reference (מה גם שלפי אחד האתרים האמריקאיים, יש בעיית התאמה של ה-6802 לדלתות הקדמיות...).

ה-Kappa הוא בעל הספק של 100W RMS (ו-300 במקסימום), והוא מגיע עם קרוסאובר, וטווח תדרים של 40 עד 21קילו הרץ.

הבעיה העיקרית (מעבר לעלויות :)), זה שהנצילות שלו נמוכה בהרבה - 92dB לעומת 90dB בדגם הזול יותר. השאלה היא, האם בשלב הראשון, שבו אני מדבר על להשתמש במגבר של המערכת בלבד (18 RMS לערוץ), הנצילות הזאת לא תהיה בעייתית?

מעבר לזה - השאלה היא האם לקנות את הזוג היקר יותר (תוספת של 30$ לזוג), רק עבור הרמקולים הקדמיים, או שכדאי לי להוסיף באחוריים. מצד אחד, הקדמיים יותר חשובים (וגם שם יש בעיית תאימות), מצד שני, אחורה דווקא רוצים יותר בס, והזולים לא חזקים במיוחד בבסים...

אופציה שלישית היא כמובן לקחת את האינפיניטי היקר מקדימה, ולחפש משהו אחר לגמרי עם צליל פחות טוב, אבל עם יותר באסים בשביל הזוג האחורי...

(ולגבי ההמלצות של קומפוננט - אני לא מעוניין להתחיל להתעסק עם זה - בפוקוס אין מקום לטוייטרים, וזה לא רכב שלי, ואני לא רוצה להתחיל להפוך עולמות. אני רוצה ארבעה רמקולים 6x8 שיכנסו לי בקלות לרכב. ובכל מקרה, נראה לי שהאיכות של האינפיניטי עם הקרוסאוברים לא תהיה פחותה משמעותית מזה של קומפוננט..., אלא אם אני ממש מפספס...)

---

פורסם

ידידי - אם אתה לא חושב על מגבר - Infinity Ref יתנו לך תמורה מעולה ותחסוך את ה-30$ מתנה לאישה...

אם יהיה מגבר - לך על ה-KAPPA, רמקולים פשוט מצויינים - מאוד מדוייקים.

בכול מקרה מאחר ואתה לא מתכוון לשים מגבר בהתחלה (ולדעתי כך גם המצב ישאר) שים רמקלים גם מאחורה רק בשביל קצת באס. רמקול סביר, 2 אלמנטים יעשה את הטריק. גם פה הייתי הולך על ה-REF. אך זהו טעמי האישי...

• תוכן חדש...