Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

כבר לא מעט זמן קורץ לי לרכוש איזשהו טנדר סוסיתא.

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת אור ולנדב מידע בעיקר על המנוע - "הילמן", שלטענת המוכר הינו טוב יותר מאשר מנוע הפורד...

האם ניתן להשיג לו חלפים כגון סט אטמים וכו'?

כמובן שגישה לאיביי יש.

צירפתי כמה תמונות...

img1126px.jpg

img1127jc.jpg

img1125cc.jpg

img1124rj.jpg

תודה

אורי

פיאסטה - ההצלחה שלי.

פורסם

אני עונה בלי יותר מדי ידע בנושא,אבל זוכר כשהייתי צעיר היה מנוע פורד מועדף,

ומההילמן היו מתרחקים.

יתכן ומשהוא השתנה בנושא מאז ואולי זה הזיכרון שכבר מקרטע אצלי.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

יש לך עכשיו כאן את און, שמשפץ אחד כזה- אני לא חושב שתמצא מישהו שיוכל לענות לך יותר טוב על כל השאלות! חכה שיכנס לשרשור!8):-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לי הייתה "רגילה" עם מנוע של פורד- אחלה אוטו! לדבריו של און- יש חלקים גם למנוע הילמן, והוא לא יותר בעייתי מפורד אם מטפלים בו כמו שצריך!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שלום.

אני מקווה, בתור מי שמשפץ כזה טנדר, אוכל לסייע.

בשנה שאני עוסק בשיפוץ למדתי שעדיין ניתן להשיג כמעט הכל לרכב הזה. לא אפרט כאן את הכל, אז אתה מוזמן לבדוק את שרשור השיפוץ שאני עושה, יש שם את כל המידע. אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לסייע.

לגבי שאלתך על המנוע: בארץ יצא למנוע הזה שם פחות טוב מאשר למנוע פורד שקדם לו וממש לא בצדק. המנוע עצמו אמין, פשוט ההתאמה שלו לשלדה לא הייתה מוצלחת כמו של יחידת הכוח של פורד וזה מה שיצר את התדמית.

באנגליה עדיין משמש המנוע, בגרסת 1.6 ליטר, למירוצי ראלי קלאסיות והוא נחשב לאמין ועדיין ניתן להשיג עבורו את כל החלקים הדרושים ומאוד בזול.

מה שטרם מצאתי, תמיד מתקלק בארץ בגלל נוזל קירור לא מתאים, אבל בר תיקון, הוא מכסה הטיימינג שמשמש גם כבית משאבת המים. מכלול זה עשוי מאלומיניום ונאכל. כאמור, ניתן לשפץ אותו וטרם נתקלתי במנוע הילמן בו חלק זה היה תקין.

עוד נקודה שווה לבדיקה היא חלודה וסדקים על השלדה. אם מצב החלודה לא סופני, היא קלה לאיתור ותיקון. סדקים יש לחפש על החלק הקדמי של השלדה, מנקודת הפרדה של השלדה מהשאסי ועד הגשר הרוחבי.

אם אזכר במשהו נוסף, אכתוב שוב.

בסך הכל מדובר בטנדר קטן וחביב שאם מטופל, הוא אפילו יסע לא רע בכלל, ותמיד יהיה מחזה נדיר על הכביש, כי בודדים נשארו במצב נסיעה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

סתם, בשביל לסבר את האוזן: באי ביי נמכרו לאחרונה עבור המנוע הזה:

סט אטמים בשישה שקלים,

קרבורטור חדש בפחות ממאה שקלים,

משאבת דלק בעשרים,

משאבת מים בשמונה שקלים!

ספר רכב בשקל...

בקיצור, הבנת את הרעיון.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

היי און,

תודה רבה על המידע והנכונות לעזור.

מצב החלודות בשלדה אינו רע בכלל, איכשהו נזילות השמן מהגיר עשו טוב לשלדה לאורך זמן!

מבחינת סדקים - אוכל לבדוק זאת בבור ממש בקרוב

עכשיו בנוגע למנוע - תוכל לתת לי מילות חיפוש לאיביי כגון שמו של המנוע\דגם או כינוי? אפילו נפח מנוע איני יודע..

פיאסטה - ההצלחה שלי.

פורסם

הי.

ראשית - תיקון קל. המדובר ברום כרמל ולא סוסיתא. זה כמו לקרוא לשברולט דייהו, שבעצם זה אותו הדבר, אבל עם שם יותר ״מכובד״...

מנוע שייך להילמן אוונג׳ר, אבל הוא הגיע גם בגרסות של טלבוט וסאנבים לאותו אוטו. במקור בנפח 1.25 ו-1.5 ליטר. משנת 1973 שונה הנפח ל-1.3 ו-1.6 ליטר. אנו קיבלנו מנועי 1.3 ליטר, מסדרה שיוצרה בסוף שנת 1975 ושכבה שלוש שנים ללא שימוש.

אגב, בברזיל נמכרה המכונית עם אותו תצורת מנוע, רק בנפח 1.8 ליטר.

קח קישור לאתר שסורק אתרי אי ביי מקומיים בחיפוש אחר חלקים לאוטו עצמו. שם תמצא הכל. מה שיפה באתר הזה הוא שאם תשנה את מילת החיפוש לכל מכונית אחרת, הוא יעשה את אותו החיפוש. נחמד.

http://www.oldclassiccar.co.uk/ebay.htm?ebaylink=Hillman Avenger

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...