Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי C4 שנת 2006

הרכב לפעמים נכבה בעצירה, התנהגות ההילוכים אינה תקינה, והמזגן אינו מקרר כשהאוטו חם.

צריכת דלק משולבת 5.5-6 ק"מ לליטר !!!!

הלכתי למוסך, וע"פ בדיקת מחשב נמצאו חיישנים לא תקינים:

מאני-פול פרשר (או משהו שנשמע ככה)

מד מהירות מנוע (סל"ד)

וממסר מאוררים (המאוררים לא נכנסים למצב שני)

ע"פ המוסך זה תואם את ההתנהגות רכב שדיווחתי

החיישנים הוחלפו לחדשים, והמחשב עדיין מדווח על אותה תקלה

עלות החיישנים כולל עבודה עלה לי 2100 ש"ח ! מאוד מאוד אשמח להתייחסות לגבי המחיר

בלי קשר:

במקביל הסטרטר נתקע מידי פעם (ומשתחרר ע"י דפיקות) והחלטתי להחליפו לחדש.

ראוי לציין שלפני כחודש נשרף לי הפיוז של הסטרטר והוא הוחלף במקום ע"י שגריר.

ראוי לציין 2 - המוסך טוען שמצבר כמעט ריק ויש להחליפו (משנת 09) (נבדק מים)

בנוגע לבעיה הראשונה, המוסך מנסה למצוא מה משותף לשלושת החיישנים שעדיין מדווחים על תקלה, לטענתו צריך לבדוק סעפת פליטה או יניקה, ועוד....

אני מאוד סומך על המקצועיות של המוסכניק שלי

אך ניראה לי שהפעם קשה לו להודות שהוא מתקשה בזיהוי התקלה

אשמח להתייחסות שלכם בנוגע לבעיות

בתודה מראש

טל

פורסם

שלום טל

המוסכניק שלך כנראה איש מאוד אמין ונחמד, אבל כנראה שאינו מכיר את ה C4 טוב ולכן כדאי לתת למי שכן מכיר את האפשרות לפתור לך את התקלה, כי כרגע אתה זורק את כספך על קרן הצבי.

ולעניין התקלה: ב C4 מהמודל שלך, תקלה של MAP יכולה לנבוע כתוצאה מבית מצערת מלוכלך \ לא תקין, או מיניקת אויר שמקורה בשסתום הקניסטר. זה יכול להסביר את העובדה שהרכב כבה לעיתים בעצירה.

בדגם זה, תקלות של חיישן גלגל תנופה מופיעות ברכב שאינו מצליח להניע (אינו מניע כתוצאה מקוד שלא הוקש או כל בעיה אחרת, לידיעתך).

בעניין הממסר מאווררים, יש לבדוק תקינות הממסר ואם הכל תקין לאפס תקלות בלבד.

- לעניין הסטרטר: כאשר הסטרטר "עומד להתקלקל" צריכת הזרם של הסולונואיד שלו גדלה. זאת הסיבה שנשרף לך הפיוז בתיבת הנתיכים. זה היה הסימן הראשון לזה שהסטרטר עומד להתפגר.

לעניינים אחרים:

תקלה משותפת שיכולה להשפיע גם על עניין המאווררים, MAP, וכמובן CANISTER (ואולי גם תקלות אחרות שהופיעו במחשב דיאגנוסטיקה שאינך יודע עליהן) יכולה לנבוע כתוצאה מבעיה בתיבת הנתיכים בתא המנוע. במודל שלך היא מועדת לפורענות ורוב התיבות הללו כבר הוחלפו במשך השנים. לדעתי האישית מדובר בסידרה של תיבות נתיכים כאלה שיצאו לא מוצלחות מהמפעל שמייצר אותן (בעיקר במודלים 2006-2007, אבל פה ושם ראיתי כאלה מתפגרות גם ב 2008-2009). כדאי לבדוק האם התיבה הוחלפה אי-פעם כי אולי חלק מהבעיות מתחילות שם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הערכה גסה (אני לא מעודכן במחירים) היא שכל החלקים עולים בסיבות 1000 שח (כ 600 שח למאפ, 300 שח לחיישן גלגל תנופה ו 100 שח לממסר) וכל היתר הלך על עבודה.

אם אתה מעוניין במק"טים, דבר איתי ואני ישתדל לעזור לך (ככה אולי תוכל לבדוק בעצמך את המחירים במוסך מורשה, כי מה שאני כתבתי זה על סמך זיכרון ולא בדיקה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...