Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החישוב הנכון הוא 22.5% ולא 20 זה המון בדרך כלל זה גג 15% אחוז ,

דבר נוסף טרם מלאו לרכב שנה בסך הכול 10 חודשים טיפה פחות ,

אני לא רוצה לחשוב כמה המחירון יהיה עוד חודשיים .

יוסי

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חן לא מסכים אתך ,

ואני אתן דוגמה : אבי מכר בשבוע האחרון את הרכב שלו הונדה ג'אז ידנית 1200 סמ"ק ,

נקנתה באוגוסט 2010 במחיר של 99 אלף שקל ,הרכב נמכר עם 8990 ק"מ לאחר 10 חודשים ,

המכירה לא הייתה מתוכננת פשוט אבי קיבל רכב ממקום העבודה .

מחיר המחירון המשוקלל לפני חודש 89500 ולאחר הורדת המחירים שלו המחיר צנח ל81000 משוקלל אני מדגיש בכוונה ,

כי לא משוקלל זה 77000 אלף שקל ,זה פשוט לא הגיוני !

רכב בין 10 חודשים צנח מ99 ל77 > 22 אלף שקל אין בזה שום הגיון !

כשפנינו לסוכנות ממנה קנינו את הרכב נמסר לי כי מצבנו עוד טוב והסיווק ירדה יותר באחוזים ,

וכי הם בדיון לגבי שליחת מכתב ללוי יצחק ,אני באמת לא יודע אם זה נשלח או לא כי מבחינתנו הנזק כבר נגרם .

הרכב נמכר בסופו של דבר ב82500 אומנם 1500 שקל מעל המחירון המשוקלל אבל המחירון שווה לת@ת !

יוסי

אם היה הפרש קטן מזה הרכב לא היה נמכר, הרי אם הגעתי נניח ל-85K, לא אתאמץ עוד קצת לקראת החדש והיבואן לא יתאמץ קצת לכיווני כדי שאקנה חדש ממנו במקום משומש ממך?

לטעמי ההפרש הגיוני, זה תמונת שוק.

יש המון רכבים בשוק ובתאכלס קיבלתם מחיר מצוין, שאפו על המכירה הזו! :mm_yeah:

בזמן האחרון כשאני שומע שמכוניות משפחתיות סטאנדרטיות נמכרות ב-38 ו-40K כשהן בנות שלוש אחרי ליסינג, אני לא מוצע טעם להוציא יותר מזה על מכונית רגילה שניתן להשיג מהם, ולא אכפת לי מה יגיד איזה מחירון שלא יהיה.

כשזה מגיע לרכבים מיוחדים שהליסינג לא מתערב בהם, אז שם כבר כוחות שוק אחר פועלים.

מה לא הגיוני ב 20% הפרש בין רכב חדש לרכב בן שנה?

בדיוק.

אגב, יש קישור לצפות בזה כי לא ראיתי.

אופנוען

פורסם
חן לא מסכים אתך ,

מחיר המחירון המשוקלל לפני חודש 89500 ולאחר הורדת המחירים שלו המחיר צנח ל81000 משוקלל אני מדגיש בכוונה ,

הגיוני באבוהה.

אם לא ייתקיים פער מחיר משמעותי בין מחירו של רכב משומש כמעט חדש לבין מחיר רכב חדש מהסוכנות, אף אחד לא ירכוש את המשומש אלא ייכנס ישר לסוכנות - דבר שבתורו יפחית בהכרח את מחיר המשומש כתלות בצורך במזומנים של בעל הרכב.

להגיש לך את האמת - אילו אני הייתי הרוכש הייתי דורש פרמיה גבוהה יותר (משמע מחיר קניה נמוך יותר) בעבור הסיכון שמי יודע איך נהגו ברכב, אולי עבר תאונה, למה מוכרים, השריטות הקטנות פה ושם שכמעט בוודאות כבר הופיעו ובעבור זה שהרכב כבר לא חדש יותר ואני יד שנייה ונשוי לו קטולית למשך כמה שנים (כי אף אחד כבר לא יקנה אותו כיד שלישית בלי שיעבור מספיק זמן).

מהסיבה הזו צריך להתייחס אל רכב חדש כאל מסך טלוויזיה, קנית - הוא אצלך וערך הגרט שלו נמוך.

וזו הסיבה מדוע אני רוכש מכוניות חדשות בלי לחסוך במחירן והרכב נמצא אצלי לתקופה ארוכה בהרבה מהמקובל.

כשקניתי את שרצית - אין מוטיבציה להחליף.

פורסם
הגיוני באבוהה.

אם לא ייתקיים פער מחיר משמעותי בין מחירו של רכב משומש כמעט חדש לבין מחיר רכב חדש מהסוכנות, אף אחד לא ירכוש את המשומש אלא ייכנס ישר לסוכנות - דבר שבתורו יפחית בהכרח את מחיר המשומש כתלות בצורך במזומנים של בעל הרכב.

להגיש לך את האמת - אילו אני הייתי הרוכש הייתי דורש פרמיה גבוהה יותר (משמע מחיר קניה נמוך יותר) בעבור הסיכון שמי יודע איך נהגו ברכב, אולי עבר תאונה, למה מוכרים, השריטות הקטנות פה ושם שכמעט בוודאות כבר הופיעו ובעבור זה שהרכב כבר לא חדש יותר ואני יד שנייה ונשוי לו קטולית למשך כמה שנים (כי אף אחד כבר לא יקנה אותו כיד שלישית בלי שיעבור מספיק זמן).

מהסיבה הזו צריך להתייחס אל רכב חדש כאל מסך טלוויזיה, קנית - הוא אצלך וערך הגרט שלו נמוך.

וזו הסיבה מדוע אני רוכש מכוניות חדשות בלי לחסוך במחירן והרכב נמצא אצלי לתקופה ארוכה בהרבה מהמקובל.

כשקניתי את שרצית - אין מוטיבציה להחליף.

jalaad dorki

אני מסכים שחייב להיות הפרש אבל לא כזה עד עכשיו רכב עד שנה היה מאבד 15% ולא יותר בסה"כ ב 3שנים ראשונות הרכב

היה מאבד מערכו בין 35 ל40 % ,מסכים שרכב חדש צריכים להחזיק לפחות 3 שנים אבל קורה מצב שצריך למכור לפני ,

לגבי הרכבים שמוצפים בשוק אני יכול להבין יש הציע גדול אבל לרכב הזה לא היה ,וקיבלנו עשרות טלפונים ביום הרכב נמכר בפחות משבוע .מחיר מחירון היינו לרכב מתוקתק ללא שריטות מכות או כל מיניי פגמים וגם הרכב הזה נמכר כך נקי לחלוטין .

מה שהכי מעצבן זה שביד 2 המחיר של הרכב עלה בכלל בגלל היצע נמוך וביקוש גדול .

ובכלל לא פתחתי את הקישור לגבי מה עשו לי תראו איך דפקו אותי אלא להבין איך המותג הזה לוי יצחק עובד הוא עושה מה שבא לו !

יוסי

פורסם
חן לא מסכים אתך ,

כשפנינו לסוכנות ממנה קנינו את הרכב נמסר לי כי מצבנו עוד טוב והסיווק ירדה יותר באחוזים ,

וכי הם בדיון לגבי שליחת מכתב ללוי יצחק ,אני באמת לא יודע אם זה נשלח או לא כי מבחינתנו הנזק כבר נגרם .

הרכב נמכר בסופו של דבר ב82500 אומנם 1500 שקל מעל המחירון המשוקלל אבל המחירון שווה לת@ת !

יוסי

בהחלט מעט מוזר לראות רכב עם דימוי של שמירת ערך גבוהה נמכר במחיר שכזה, מצד אחד ולראות מכוניות עם דימוי קצת פחות איתן בתחום הזה כמו סיאט לאון למשל עליה מבקשים בלוחות מחיר קרוב מאוד למחיר אוטו חדש שכזה, עם ותק וקילומטראז' דומה או אף גבוה מזה של הג'אז עליה אתה כותב. האם זו תוצאת המבצעים התכופים שעורכי המחירונים לא ממש עוקבים אחריהם, או שמא יש מהפך בכל הנוגע למיתוסים הללו של שמירת ערך יפנית מובהקת למול קריסה טוטאלית של כל מה שמגיע מאירופה.

פורסם
jalaad dorki

אני מסכים שחייב להיות הפרש אבל לא כזה עד עכשיו רכב עד שנה היה מאבד 15% ולא יותר בסה"כ ב 3שנים ראשונות הרכב

היה מאבד מערכו בין 35 ל40 % ,

זה כי אתה מותבונן על העניין מהפוזיציה של המוכר.

תקרא את הצגת הפוזיציה של הקונה שרשמתי לך - ותראה שמצאת קונה מצוין, אני אם הייתי מחפש לא הייתי רוכש רכב יד שנייה בנתונים כאלה ומחיר כזה.

פורסם

יונדאי אקסנט עם מנוע 1.4 אוטומט, מכונית שמתאימה כמו כפפה ליד לרוב רוכשי הרכב בישראל - דהיינו אמינה מאוד ומובילה מנקודה א' לנקודה ב' - עולה 45K לרכב עם 80K, בן 3.

במציאות כזו - השוק הפרטי הוא שוק של קונים בלבד, לא מוכרים - וצריך להתגמש בהתאם.

אין סיבה לרכוש קורולה בת 10 ב-30K שבתוספת זעומה אפשר לרכוש רכב בן 3. פשוט לא כדאי.

פורסם

למי שרוצה קצת להשתעשע בחישובים ולא רוצה לסמוך על שום מחירון.

בוא נגדיר אורך חיי מכונית 20 שנים. בתום 20 שנים ערך הרכב יהיה 3 אלפים ש''ח – תמורה עבור גריטה. נניח שכל שנה הרכב מאבד מערכו אחוז קבוע, כלומר אחרי כל שנת שימוש ערך הרכב שווה ערך הרכב בתחילת השנה פחות X אחוז. בוא נחשב מה הוא ה"X". נניח הערך ההתחלתי של הרכב הוא A אלפי שקלים.

A*(1-X/100)^20=3

עבור רכב בשווי 100K מקבלים ירידת ערך של 16.08%, אם שווי הרכב 200K אז 18.94%.

אלה ערכים אבסולוטיים. מפה יכולים כוחות שוק להוריד או להעלות את הערך לפי היצע/ביקוש ומצב רכב.

אולי השיטה הנכונה היא לפרסם לא את המחירון שהוא אבסולוטי, אלא תיקונים אליו המבוססים על מצב השוק, כלומר הפרסום יהיה בצורה כזאת: ביוני 2011 מאזדה 3 2009 שווה 50% אחוז פחות מהמחירון האבסולוטי. כך גם יהיה יותר נוח לחשב ירידת ערך במקרה של פגיעה ברכב.

להנאתכם,

ולדי

פורסם
בכל מקרה חברות הביטוח צריכות לבטח מכוניות לפי ערך מסויים.

ומי יקבע את ערכן ?

אם לא לוי יצחק זה יהיה גורם אחר.

ההגיון אומר שסקר שוק מקיף אמור לתת מידע אמין ומדוייק לגבי ערכה של מכונית, אבל אם כולם יבקשו מחיר מחירון, אז חזרנו לאותה נקודת מוצא..

המפקח על הביטוח!

זה לא ברור?

פורסם

הוא סתם מאכר שהחזיק מדינה שלמה בביצים,כיום יותר ויותר אנשים לא מסתמכים עליו אלה מחפשים ערוצים אחרים.

פורסם
jalaad dorki

היה מאבד מערכו בין 35 ל40 % ,מסכים שרכב חדש צריכים להחזיק לפחות 3 שנים אבל קורה מצב שצריך למכור לפני ,

לגבי הרכבים שמוצפים בשוק אני יכול להבין יש הציע גדול אבל לרכב הזה לא היה ,וקיבלנו עשרות טלפונים ביום הרכב נמכר בפחות משבוע .מחיר מחירון היינו לרכב מתוקתק ללא שריטות מכות או כל מיניי פגמים וגם הרכב הזה נמכר כך נקי לחלוטין .

מה שהכי מעצבן זה שביד 2 המחיר של הרכב עלה בכלל בגלל היצע נמוך וביקוש גדול .

ובכלל לא פתחתי את הקישור לגבי מה עשו לי תראו איך דפקו אותי אלא להבין איך המותג הזה לוי יצחק עובד הוא עושה מה שבא לו !

יוסי

אז למה מכרת במחיר שמכרת?

אם תוך כמה ימים היו עשרות טלפונים אז כנראה שהיית יכול בקלות למכור בכמה אלפים טובים יותר, ואז אין לך להלין אלא על עצמך שמכרת בזול.

אם אתה חושב שלא היית יכול להשיג מעל המחיר שקיבלת, אז ברגע זה הוכחת שלוי יצחק נתן שמאות נכונה ומדוייקת לרכב הנ"ל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אף אחד לא מתגלגל אחרי אף אחד.

במצב אידאלי, מבחינתו כמובן, כל המכוניות היו מחליפות ידיים בדיוק במחיר המחירון הנקוב.

אבל מאחר וכיום הסיכוי לקבל מחיר מחירון מלא על מכונית מגיע לסיכוי שתהיה לי בלורית, המחירון הופך לחסר כל ערך.

ועוד משהו - מי שחושב שהבנקים המממנים את חברות הליסינג פרייארים, טעות בידו.

גם הם יודעים מצויין שמחיר המחירון הרשמי הוא רק פיקציה חסרת ערך, ולכן הם מחשבים את שווי הצי בהרבה פחות ממחיר המחירון.

אני תמיד מכרתי את הרכב שלי מעל המחירון (שלוש פעמים).

הבנק מחשב את ערך הרכב נמוך יותר כי כשאדם לא עומד בתשלומי הרכב הבנק ירצה למכור את הרכב וכמה שיותר מהר (משמע זול).

זאת הסיבה שמחשבים נמוך בטח לא בגלל מחירון.

פורסם

אולי השיטה הנכונה היא לפרסם לא את המחירון שהוא אבסולוטי, אלא תיקונים אליו המבוססים על מצב השוק, כלומר הפרסום יהיה בצורה כזאת: ביוני 2011 מאזדה 3 2009 שווה 50% אחוז פחות מהמחירון האבסולוטי. כך גם יהיה יותר נוח לחשב ירידת ערך במקרה של פגיעה ברכב.

להנאתכם,

ולדי

+1

אהבתי !

הוא סתם מאכר שהחזיק מדינה שלמה בביצים,כיום יותר ויותר אנשים לא מסתמכים עליו אלה מחפשים ערוצים אחרים.

הוא לא סתם מאכר, הוא שמאי שהצליח לבסס שוק שלם על השמאות שלו ועל זה מגיע לו כבוד.

במשך השנים היו לא מעט נסיונות לקרוא תיגר על ההגמוניה שלו, איש עד היום לא הצליח.

אז אולי בכל זאת יש בו משהו?

פורסם
עכשיו הוא אומר מי שרוצה לקנות רכב זה החודש ומי שרוצה למכור עדיף בחודש הבא ,

איך הוא לא מתבייש קרע את המחירונים החודש באחוזים מטורפים ובחודש הבא הוא רוצה להחזיר .

לא יאומן שהכול מתנהל על פי אדם אחד .

יוסי

לא יאומן שעד היום אף אחד לא שובר את המונופול שלו על כל התחום.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אז למה מכרת במחיר שמכרת?

אם תוך כמה ימים היו עשרות טלפונים אז כנראה שהיית יכול בקלות למכור בכמה אלפים טובים יותר, ואז אין לך להלין אלא על עצמך שמכרת בזול.

אם אתה חושב שלא היית יכול להשיג מעל המחיר שקיבלת, אז ברגע זה הוכחת שלוי יצחק נתן שמאות נכונה ומדוייקת לרכב הנ"ל.

אני מאמין שאם היינו מתעקשים היינו מקבלים יותר וזה לא העניין ,שקונה בא לקנות הוא בא עם מחירון של לוי יצחק ולא משנה מה,

אני בתור מוכר לא יכול לדרוש 10000 מעל מה שלוי יצחק ציין וזאת הבעיה ,אני יכול להראות לקונה כי המחיר ביד 2 דווקא עלה ושלו ירד ,אבל מה זה מעניין אותו בכלל הוא רוצה לשלם כמה שפחות .

שוב אני חוזר אני לא מדבר על המכירה הספציפית הזאת שלי אלא כללי .

אני חושב שדווקא מחירונים כמו יד 2 הם חישוב יותר הגיוני החישוב נעשה לפי מכירה בפועל בהתאם להיצע וביקוש ויותר חשוב מזה כמה זמן הרכב היה למכירה ותוך כמה זמן נמכר בפועל .

יוסי

• תוכן חדש...