Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שהיה בדילמה דומה לפני שנתיים לערך החלטתי להחליף מנוע (ועל הדרך קלאצ') ולנהוג באוטו עד שיגסס ובנתיים אחסוך כמה שאפשר כך שגם אם אצטרך השלמה לרכב חדש יותר ההחזר היה קטן/קצר יותר.

מאז חלפו שנתיים, היא עדיין נוסעת (15K בשנה האחרונה) אבל כבר חושב על היום הנורא אחרי 11 שנים.

לדעתי אם אתה מסוגל לחסוך בנתיים "כאילו" זהו ההחזר החודשי בהלוואה מלאה, לך על החלפת מנוע שאר הרכיבים באוטו אתה מכיר ויודע את מצבם.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע, אני הייתי אם אותה דילמה לפני כמה חודשים עם הרכב השני אצלנו בבית.

עקב בעיית טרמוסטט שנתקע ויוניט חום השאיר את המדיד על האמצע בדיוק, המנוע רתח, איתו הראש מנוע ואיתו גם הרינגים וכו'.

וגם פה, הרכב שנת 97, ועם 190Kק"מ.

אבל,את הרכב הזה אני מכיר, יודע בדיוק מה היה ויש לו, ושום רכב אחר שהייתי קונה במקום לא היה מקנה לי שקט מבחינת תקלות ותיקונים כמו הרכב הזה.

וגם היה מצריך תוספת כספית בעלות הרבה יותר גבוהה מהתיקון.

ולכן, הוחלט על אוברול, ועכשיו עם המנוע לאחר אוברול מלא, וכל מה שהיה עתיד להיות בעייתי כמו משאבת מים ורדיאטור וכו' שהוחלפו אפשר לעשות עם הרכב הזה עוד 190Kק"מ בשקט.

under construction..

פורסם

אני מצטרף למה שהזכיר שלומי: קנה מגאן 2008 מקרסו טרייד אין, מקדמה קטנה והשאר בתשלומים של פחות מ-1000 ש"ח לחודש. יש לך אחריות מלאה ל-3 שנים = שקט נפשי, רכב חדיש, חסכוני יותר מהנוכחי, נוח רק מעט פחות, ומרווח מאוד. הבעיה: ק"מ גבוה בד"כ, מה שכמעט יכריח אותך לבצע אצלם טרייד אין לקראת סוף האחריות..

פורסם
רכב לא קונים בכסף שאין, כך אני מאמין וכך פעלתי כל השנים.

לא לעיסקת ליסינג ולא להלוואה כלשהי.

סע במה שהכיס מרשה לך ואל תשעבד את העתיד שלך לרכישת מוצר שמאבד מערכו בצורה הסטרית.

תחליף מנוע וסע לשלום, גם אם יבואו תיקונים נוספים - הם יהיו זולים יותר מעלות הביטוח ואבדן הערך שברכב שתרכוש.

מסכים איתך ב100 אחוז.

ככה תמיד אני נוהג.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני מצטרף למה שהזכיר שלומי: קנה מגאן 2008 מקרסו טרייד אין, מקדמה קטנה והשאר בתשלומים של פחות מ-1000 ש"ח לחודש. יש לך אחריות מלאה ל-3 שנים = שקט נפשי, רכב חדיש, חסכוני יותר מהנוכחי, נוח רק מעט פחות, ומרווח מאוד. הבעיה: ק"מ גבוה בד"כ, מה שכמעט יכריח אותך לבצע אצלם טרייד אין לקראת סוף האחריות..

מהפח את הפחת... דווקא מגאן לא כ"כ בא לי, במיוחד לא טורקית. לא בא לי לקחת סיכונים.

אגב, ראיתי מבצע של אופרייט ליס על לנסר 2008, 1099 ש"ח ב-50 תשלומים. האם כדאי?

יש להם גם קורולה רובוטית 08 עם מקדמה של 5500 ו1099 ש"ח על 50 תשלומים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מתי עשו לו שיפוץ גיר?

מה כמות התקלות הממוצע לשנה?

אם התשובות הן שהגיר צפוי לשרוד ושהאוטו לא עושה צרות אולי שווה להשקיע. אם לא אז אפשר לקנות בסכום הזה רכב אחר בסביבות אותו הגיל אבל יותר עמיד (אני למשל לקחתי לאשתי בלאנו מודל 97' אוטומטית ומאובזרת בפחות מ 13K. היא כבר נוסעת 5 חודשים בלי שום תקלה. הבאלנו החליפה ס. לאנסר אוטומטית מודל 96 ששירתה אותה 4 שנים בלי שום תקלה עד שמת הגיר בגלל צינור שמן שנקרע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הגיר תקין. הבעיה כרגע זה המנוע וחשש מתקלות עתידיות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חשש מתקלות עתידיות יש בכל רכב, זו לא סיבה לשעבד בצורה מאסיבית את העתיד.

אתה תרגיש איום ונורא אם תצטרך לשלם את יתרת התשלומים עבור רכב שרכשת ב- 50 תשלומים, כשהרכב כבר מזמן לא יהיה ברשותך.

אל תעשה את זה !

פורסם

או קיי.

אם כבר, אז כבר (אומנם זה שאלה כבר לפורום הטכני).

כמה יעלה לעלות מנוע 2.0 16V מפירוק, והאם זה בעייתי לשים אותו בקסנטיה 2.0 8V? הגיר הוא גיר ZF 4HP.

פורסם

לא יודע מאיפה אתה בארץ, אבל דבר עם אורן שירותי רכב או שאפט, ככה תוכל לדעת גם מה אפשרי וגם כמה כולל הכל יעלה לך.

משכנתא זה קל

פורסם
מסכים עם dorki ואייל.

האופציה הזולה ביותר היא להישאר עם מה שיש.

אני איתם, קונים למי המצוי.

הייתי מחפש רכב מפירוק, וכך גם משאיר חלפים לבעיות עתידיות.

זה נכון

פורסם

עוד מחשבה. הרי במחיר של התיקון הנדרש אפשר לקנות קסנטיה נוספת משנתון דומה או אפילו גבוה יותר.

מה אם אקנה קסנטיה/קסרה נוספת, ואשבית אחת מהן?

פורסם

ותשאר עם רכב שידוע כבעייתי (קסנטיה) ושאתה לא מכיר, בניגוד לרכב שלך שאתה כן מכיר?

לא הגיוני...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הבעיה כאן היא אחת ויחידה. והיא זאת שמונעת מכל מי שיש לו רכב קצת יותר ישן להחזיק עוד 4 כאלו לחלקי חילוף:

איפה תאכסן את המושבתת?

אם יש לך מקום. אז לגמרי אני מסכים איתך.

תקנה עוד אחת ואם היא במצב עדיף משלך אז מקסימום שלך תהיה לחלקים.

• תוכן חדש...