Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגיד שמנמניאק, מה הדרישות שלך מהרכב?

איזה מרחק אתה מכסה באופן יומיומי? יש משפחה/ילדים?

יכול להיות שיש לי אופציה מעניינת בשבילך שלא עלתה עד עכשיו.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככה.

מכסה מרחק חדרה-נתניה ובחזרה 5-6 פעמים בשבוע, ומדי פעם נסיעות קצרות בעיר (קניות, סידורים וכאלה).

ילדים עד גיל 18 אין. במשפחה יש 3 נפשות (אם סופרים כלב, אז 4) כולל אותי.

כפי שנובע מהכינוי שלי, אני אדם גדול יחסית, כך שבשביל שיהיה לי נוח, הרכב צריך להיות סגמנט C או D.

מה האופציה המעניינת?

נ.ב. עוד פרט על הרכב הנוכחי שיכול להשפיע על כדאיות השיפוץ - הקילומטראז' הוא 273K ק"מ. אאל"ט, המנועים האלה (XU10 או RFX) נועדו להחזיק בערך 250K, כך שהמנוע חי על זמן מושאל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה האופציה המעניינת?

אני מבין שאחרי הצרפתיה זה עשוי להיחשב לירידת מדרגה, אבל תקשיב לי עד הסוף...

הנה האופציה המעניינת שלי:

daihatsu-gran-move004.jpg

קניתי את האוטו הזה בשביל אמא שלי לפני כשלוש שנים ואני רוצה להחליף אותו בביקור הקרוב בארץ.

בשנים שהוא אצלנו הוא הפגין אמינות יפנית, טופל לפי הספר, ונסע בערך 10 ק"מ ביום (בית-עבודה).

רכשתי אותו מאישיות די ידועה בעיתונות הרכב הישראלית, כך שהוא בא מבית טוב. המנוע שלו הוחלף

ע"י הבעלים הקודמים במוסך היבואן ונסע מאז פחות מ-100K (קילומטרז' מצטבר 200+). מעולם

לא ראינו שם בעיות מאזור המנוע או הגיר, היה רק איזה באג בהצתה שסודר ומצבר שהוחלף.

האוטו נראה מאיים, אבל הוא קטן, חמוד וזריז. מושלם לעיר, סוחב מצויין גם בכביש. מזגן עובד והכל.

אנחנו עומדים למכור אותו בקרוב, והמחירים כיום הם זנותיים. הוא שווה בערך 10 אש"ח, אבל הרבה

מעבר לזה, חשוב לי שיגיע לידיים טובות, במיוחד אם זה מישהו מהפורום.

מה אתה אומר, שווה נסיעת מבחן?

פורסם

עוד מחשבה. הרי במחיר של התיקון הנדרש אפשר לקנות קסנטיה נוספת משנתון דומה או אפילו גבוה יותר.

מה אם אקנה קסנטיה/קסרה נוספת, ואשבית אחת מהן?

אם אתה מצליח להיכנס בתוך קסארה, היום בערב ראיתי במקרה את האוטו בקישור הזה - ונראה שמצבו לא רע בכלל.

זה מודל 2002 בצבע כסף ולפי מה שהיה רשום על הפתק שמוצמד לשמשה באוטו - המזגן טופל ועבר חידוש לא מזמן, מצבר חדש ועוד כמה דברים שעשו לאחרונה (בלאי וכו').

על הפתק היה רשום 16K ש"ח אבל במודעה ב YAD2 רשום 13K ש"ח.

האוטו עשה 165K ק"מ, שזה לא רע בכלל לשנת 2002 (10 שנים על הכביש) ובמכוניות האלו בד"כ אין מה לחשוש מהמנוע (אבל הק"מ עלול להיות בעייתי אם לא שמרו על הגיר כמו שצריך).

אגב, אין לי שום קשר לבעלי הרכב ואני לא מכיר את הרכב - במקרה ראיתי אותו היום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

או קיי.

אם כבר, אז כבר (אומנם זה שאלה כבר לפורום הטכני).

כמה יעלה לעלות מנוע 2.0 16V מפירוק, והאם זה בעייתי לשים אותו בקסנטיה 2.0 8V? הגיר הוא גיר ZF 4HP.

המנוע 2000 16V (קוד RFV) וה 8V (קוד RFX) עולים בערך אותו דבר משהו כמו 3500-4000 מפירוק ואולי 4500~ מייבוא.

זה לפי מה שאני זוכר מההתעניינות שלי בנושא.

ממליץ לך להישאר עם ה8V העצלן אך האמין וחסכוני. גם לך תדע איך התיבה תתמודד עם התוספת של 12 סוסים. נכון שלא אמור להשפיע אבל עדיין - לך תדע.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
מה אתה אומר, שווה נסיעת מבחן?

זו אכן ירידה ברמה אחרי קסנטיה (מה גם שהקסנטיה סחבה, ועדיין סוחבת, 270K על מנוע מקורי), ואני חושב שאוותר. תודה על ההצעה בכל מקרה.

האוטו עשה 165K ק"מ, שזה לא רע בכלל לשנת 2002 (10 שנים על הכביש) ובמכוניות האלו בד"כ אין מה לחשוש מהמנוע (אבל הק"מ עלול להיות בעייתי אם לא שמרו על הגיר כמו שצריך).

אכן ק"מ בעייתי. כפי שהבנתי מהמוסכניק שלי, אורך החיים של הAL4 הוא פלוס מינוס 170K ק"מ. אם כבר קסרה, אז אני רוצה אם אוטומט, אז 1.8 MK1 (עם גיר ZF), או ידני.

ממליץ לך להישאר עם ה8V העצלן אך האמין וחסכוני. גם לך תדע איך התיבה תתמודד עם התוספת של 12 סוסים. נכון שלא אמור להשפיע אבל עדיין - לך תדע.

ה8V יותר אמין אתה אומר?

אז אם ככה, עדיף לשפץ את הקיים (כי מנוע מפירוק/ייבוא לך תדע באיזה מצב יהיה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שאתה מתאר זה פראדוקס לשמו, מצד אחד אתה רוצה תיבה אוטומטית ואמינה - אבל מצד שני קונה רכב יותר ישן רק בגלל זה. מה הואילו חכמים... ?

אני מקווה שברור לך שאם אתה רוצה לחסוך בכסף ולהוציא כמה שפחות, עדיף לתקן את מה שלא בסדר כרגע ואם יצוצו דברים אחרים לשקול בהתאם לעלויות הבאות. כל אופציה אחרת (קניה של רכב אחר) פשוט לא תחסוך לך כסף ביחס לתיקון של המנוע באוטו הזה - אתה גם תוציא יותר כסף בשביל לקנות רכב חדיש יותר וטוב יותר, ועדיין תהיה חשוף לתקלות של בלאי כמו בכל רכב אחר.

שים לב שב-YAD2 יש גם מכוניות שעברו שיפוץ גיר בשנה-שנתיים האחרונות (יש איזה קסארה לבנה אחת כזו), אולי זה "ידבר" אליך אם תשקול את העניין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כפי שהבנתי מהמוסכניק שלי, אורך החיים של הAL4 הוא פלוס מינוס 170K ק"מ.

אורך החיים שלו מעולה, באיזשהו שלב צריך להחליף את 2 הממסרים, לרוב כשמתקרבים ל-100K, הבעיה שהמוסכניקים לא יודעים לטפל, והישראלים מושכים את הבעיה.

על יחסי העברה אני לא מדבר.

זה נכון

פורסם

ה8V יותר אמין אתה אומר?

אז אם ככה, עדיף לשפץ את הקיים (כי מנוע מפירוק/ייבוא לך תדע באיזה מצב יהיה).

אבל אמרת ששיפוץ יעלה 6K! מנוע יעלה קצת יותר מחצי מזה..

תמצא לך יבואן מנועים מוכר ואמין, תבקש ממנו RFX במצב טוב, אל תסמוך עליו ותבקש מהמכונאי שיבדוק את המנוע עד כמה שניתן לפני ההתקנה למשל בדיקת פלאגים וויזואלית ושיציץ מתחת למכסה שסתומים לראות שהכל נקי, וקומפרסיה וזיהום אוויר לאחר ההתקנה כי עדיין חשוב שתדע שאין בעיות.

מצד שני יש גם אפשרות לקנות מפירוק - אם המנוע עדיין על האוטו אתה יודע כמה ק"מ הרכב עבר וניתן לבדוק היסטוריית טיפולים במורשה. קרה לי מקרה כזה כבר..

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• תוכן חדש...