Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חדש בעסק ומקווה שתוכלו לעזור.

לאחרונה רכשתי ניסאן טרנו 2003 טורבו דיזל בנפח 3.0 ל'.

אתמול נדלקה לי בנסיעה נורת בלם היד (נורה אדומה עם סימן קריאה בסוגריים) ומאז נשארת דולקת קבוע.

בדקתי נוזל בלמים ואכן היה חסר - הוספתי.

עדיין ללא שינוי.

האם יש למישהו רעיון?

פורסם

ניסן שלום,

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

ניסיתי לשחק עם המתג ידנית - ללא שינוי.

ניסיתי לנתק את הקונקטור ולחבר שנית - עדיין דולקת (דרך אגב, ניתוק הקונקטור אמור לכבות את הנורה או דווקא להדליק אותה?)

אם מיכל נוזל הבלמים מלא כעת עד למעלה הנורה צריכה להכבות מייד?

האם הנורה מעידה על בעייה נוספת מלבד חוסר במיכל נוזל הבלמים? (אולי משהו במנוע?)

שבת שלום

פורסם

אני יודע שבחלק מהרכבים כאשר הרפידות בלם כבר שחוקות זה מדליק את הנורה,אגב תבדוק למה היה חסר נוזל,יכול להיות שיש נזילה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדקתי אתמול בערב, התקלה נעלמה.

בכל מקרה אני פונה למוסך כי עם בלמים לא משחקים.

תודה לכל מי שניסה לעזור, באמת פורום מועיל - יישר כח!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לכל מי שמתעניין,

פניתי למוסך ולאחר בדיקה שיפצו לי את משאבת הבלם המרכזית ותיקנו עוד שתי נזילות בצנרת.

סה"כ נזק של 3,000 ש"ח בערך אבל כאמור עם בלמים לא משחקים...

שוב תודה למי שניסה לעזור בפורום

פורסם

אם התקלה נעלמה ולא חזרה כניראה שהיית פזיז מידי בעניין הטיפול היוקרתי הזה. העניין שמילאת שמן ברקס שהיה חסר והתקלה לא נעלמה ורק לאחר מיכן היא נעלמה כניראה הצביע על בעיה במצוף שאולי לא עלה מייד עם מילוי החוסר וזה מה שלא העלים את הנורה ואז אחרי נסיעה או 2 הוא הישתחרר והנורה כבתה. שוב זה רק בגדר השערה. לגבי משאבת הבלם ששופצה - האם הרגשת איזה שינוי ריגשי ברגל בעת לחיצה על הדוושה של הברקס לפני השיפוץ? האם הדוושה שקעה? האם נהייתה קשה כמו אבן בלחיצה עליה? תופעות מעין אלה מצביעות דיי בוודאות על בעיה במשאבת הבלם אלא אם כן המשאבה הזו נוזלת.

:)
פורסם

כנראה זה המחיר של לא להבין במכונאות.:wink:

האוטו נקנה לא מזמן כך שאין לי יכולת לדעת אם התחושה השתנתה לאורך הזמן.

האמת היא שגם לאחר השיפוץ הבלימה מרגישה לי אותו הדבר, ובכל זאת אין לי ברירה אלה לסמוך על החברים במוסך שבאמת זיהו נזילה ותיקנו אותה.

פורסם
כנראה זה המחיר של לא להבין במכונאות.:wink:

האוטו נקנה לא מזמן כך שאין לי יכולת לדעת אם התחושה השתנתה לאורך הזמן.

האמת היא שגם לאחר השיפוץ הבלימה מרגישה לי אותו הדבר, ובכל זאת אין לי ברירה אלה לסמוך על החברים במוסך שבאמת זיהו נזילה ותיקנו אותה.

תרשה לי רק לתת לך הצעת ייעול להבא:

שמדובר במחירי תיקון שכאלה פשוט בצע חוות דעת נוספות במקומות אחרים על מנת לאמת את הבעיה ולאמת את המחיר. לא דובר פה על 100-200 ש"ח וזה בהחלט עצוב לכיס אם זו לא הייתה הבעיה במיוחד לאור העובדה שציינת שהבלימה לדעתך לא הרגישה שונה. למרות שכרגע זה לא הכי משנה כי זה נעשה והעיקר שהרכב מתפקד כמו שצריך. סע בזהירות זה הכי חשוב.

:)
פורסם
אם התקלה נעלמה ולא חזרה כניראה שהיית פזיז מידי בעניין הטיפול היוקרתי הזה. העניין שמילאת שמן ברקס שהיה חסר והתקלה לא נעלמה ורק לאחר מיכן היא נעלמה כניראה הצביע על בעיה במצוף שאולי לא עלה מייד עם מילוי החוסר וזה מה שלא העלים את הנורה ואז אחרי נסיעה או 2 הוא הישתחרר והנורה כבתה. שוב זה רק בגדר השערה. לגבי משאבת הבלם ששופצה - האם הרגשת איזה שינוי ריגשי ברגל בעת לחיצה על הדוושה של הברקס לפני השיפוץ? האם הדוושה שקעה? האם נהייתה קשה כמו אבן בלחיצה עליה? תופעות מעין אלה מצביעות דיי בוודאות על בעיה במשאבת הבלם אלא אם כן המשאבה הזו נוזלת.
שום פזיז ושום גרביים

בדרך כלל לא מרגישים בבלימה או בלחיצה על הפאדל שיש נזילות חיצונית של משאבות ושמים לב לזה רק כשנורה של חוסר שמן ברקס דולקת

• תוכן חדש...