Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

07.6.2004 עמירם כהן/TeMarker

האם קיימת הנחה במחיר שאינו קיים? בתחנות הדלק בישראל קיים הפרדוקס הזה. כמעט שאין תחנת דלק אשר אינה מפרסמת בשלט מאיר עיניים את ה"הנחה" שהיא מעניקה במחיר הסולר, "הנחה" שנעה בין 80 ל-125 אגורות לליטר. יש בעלי תחנות, בעיקר בפריפריה, שאף מציעים "הנחה" גדולה יותר, של 1.5 שקלים לליטר.

הפיקוח על מחיר הסולר בתחנות הדלק בוטל בראשית שנות ה-90, ומאז אין מחיר מרבי לסולר. כל בעל תחנה קובע את המחיר על פי שיקוליו העסקיים. אם אין מחיר מרבי, גם לא יכולה להיות הנחה במחיר שאינו קיים. לכן ההנחה במחיר הסולר אינה אלא עבודה בעיניים, הבאה להציג מחיר תחרותי שאותו קבע לעצמו בעל התחנה כ"הנחה" המוענקת לצרכן.

אלא ששילוט זה עשוי להיות כרוך בדבר חמור בהרבה מהתחכמות הבאה להציג מחיר תחרותי כהנחה. שילוט זה רומז על כך שבעל התחנה יודע שהצרכן יודע, שעל אף ביטול הפיקוח על מחיר הסולר, מתקיים בתחנות הדלק מחיר אחיד לסולר שממנו נגזרות הוזלות המוצגות כהנחות. וראו זה פלא, כמעט בכל 950 תחנות הדלק בישראל מחיר הסולר לפני ה"הנחה" כמעט זהה (4.36-4.32 שקלים לליטר). על הרשות להגבלים עסקיים לקבוע אם אין מדובר בקרטל, תיאום מחירים בעברית.

בעבר אישרו חברות הדלק כי בכל עת שמחירי הדלק התעדכנו, הן המליצו לבעלי תחנות הדלק על המחיר לסולר. "המחיר המומלץ", בלשון בעלי התחנות. גם אם כיום, כטענת החברות, כבר אין "מחיר מומלץ", בשטח זה נראה אחרת. גם אם נקבל את הטענה של חברות הדלק כי "המחיר המומלץ" אינו חשוב, אלא המחיר שלאחר ה"הנחה", כל העניין מריח כמו התחכמות ומצג שווא, ועל משרדי התשתיות והאוצר להפעיל את הכלים החוקיים שבידיהם ולקבוע תקנות כדי למנוע פרסום מצגי שווא בתחנות הדלק.

ומשהו על הבנזין. הצרכן שנדרש לשלם כיום מחיר מרבי של 5.14 שקלים לליטר בנזין 95 אוקטן, ישמח לדעת ששיעור תחנות הדלק בישראל המציעות בנזין במחיר נמוך מהמחיר המרבי כבר מגיע ליותר מרבע. אמנם מרבית תחנות אלה מצויות בפריפריה, אבל גם במרכז מספרן מתרבה מדי חודש. מרבית התחנות האלה פועלות בשירות עצמי, אך לא רק. בתחנות הדלק של כמה מהחברות הקטנות תקבלו בנזין ב-15-10 אגורות לליטר פחות מהמחיר המרבי, כולל שירות מלא, וללא גביית דמי שירות בלילות, שבתות וחגים.

על אף ששיעור ההוזלה המקובל הוא 3%-2% בלבד, כבר קיימות תחנות לא מעטות המציעות בנזין בהוזלה של 20-17 אג' לליטר ואף יותר. בכניסה למושב נחלה מצפון לקרית גת (על כביש תל אביב-באר שבע) מצאנו תחנת דלק המוכרת בשירות מלא בנזין 95 בהוזלה של 30 אג' לליטר - חיסכון של 12 שקל למכל דלק בנפח של 40 ליטר - וגם לא גובים דמי שירות. בעלי התחנה הוכיחו כי ניתן לוותר לטובת הצרכן על 50% ממרווח השיווק (הוצאות שיווק ועמלה) ועדיין להרוויח.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

והשאלה המתבקשת היא לא אחוז ההנחה על אחוז המים בדלק

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

עמית, הקטע האחרון עניין אותי כי אני מקרית גת. אם הבנתי נכון, לפי הסתכלות במפה, אז התחנה נמצאת בפניה למושב סגולה, הצמוד למנוחה. אם באמת מדובר בתחנה הזאת, אז בכלל חשבתי שזאת תחנה פיראטית ופחדתי לתדלק שם. יש שם כשתי משאבות ובקושי יש סככה. אבל עכשיו שאני יודע שזאת תחנה חוקית, עם פיקוח על איכות הדלק, אז נצתרך לבדוק את העניין.

תודה על המידע

פורסם

בתור מנהל של תחנת דלק מהגדולות בארץ ברצוני לדייק:

דווקא במחיר הסולר יש תחרות פרועה שממנה רק הצרכן מרוויח

לראייה:אני מחוייב ע"י החברה שאני מנהל עבורה את התחנה(כעצמאי יש לציין) לנהל מעקב שבועי ולבדוק מה קורה אצל המתחרים באזור שלי , את הממצאים להעביר דרך המחשב למטה החברה , וכך עושות מדי שבוע עוד מעל ל-200 תחנות בארץ!

בעקבות המעקב אני העלתי את הנחת הסולר בתחנה שלי פעמיים במשך השנה האחרונה!

כך שהצרכן מרוויח מהתחרות!

לעומת זאת דווקא מחירי הבנזין שנמצאים בפיקוח לא "משתוללים" ודי יציבים עם הנחות לא משמעותיות!

יש לציין שחוקק חוק שמחייב את כל תחנות הדלק בארץ להעביר אחוזים מסויימים מפיות התדלוק לשרות עצמי עם הנחה, התהליך מתבצע לפי לו"ז ויסתיים ב-2007 אם אני לא טועה.

רק כדי לסבר את האוזן - דווקא ההיענות לתדלוק עצמי אינה גבוהה-לא כל "חתיכונת" עם נעלי עקב ובגדים יפים רוצה ריח של דלק על גופה גם במחיר של 10 ש"ח למיכל :D

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

עבור בנזין באוקטן 98 בתחנת הדלק בבית חנן לכיון צות בית עובד. ומוד מרוצה לחסוך יותר מ 20 ש"ח כל פעם

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

שלא תבינו לרגע אחד לא נכון

אני בעד מחירים נמוכים!

בתחנה שלי עדיין אין שרות עצמי אז...אני מתדלק בתחנה אחרת בהנחה!!!

אבל זה לא אומר שכולם ואפילו לא רובם כמונו :lol:

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
עבור בנזין באוקטן 98 בתחנת הדלק בבית חנן לכיון צות בית עובד. ומוד מרוצה לחסוך יותר מ 20 ש"ח כל פעם

על 98 כמו על סולר- אין פיקוח.

יש כבר הרבה תחנות - בעיקר של סונול שנותנות הנחה של 50 אג', לפחות באזור רעננה

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
והשאלה המתבקשת היא לא אחוז ההנחה על אחוז המים בדלק

אני תמיד מתדלק בתחנות שירות עצמי... או תחנות עם הנחה... ולעולם לא היו לי צלצולים בעקבות תדלוק בתחנות אלו (3 תחנות קבועות באיזור מגורי)

לעומת זאת.. לפני כשבוע מלאתי דלק באיזור המרכז בתחנה עם שירות ומחיר מלא (נתקעתי.. והייתי צריך לחזור לדרום) ודווקא משם התחילו צלצולים... כמובן שאחרי שסיימתי מיכל (עד המינימום כמעט) שמתי דלק מהתחנה המוכרת והצלצולים נעלמו כלא היו...

בד"כ אומרים שאין מתנות חינם... אבל כאן זו תחרות ולא מתנה... אז אל תדאג... ותהנה מהתחרות ומההנחות!

שיהיה בכיף!

פורסם

אולי כדאי להכין טבלה של תחנות חריגות המעניקות יותר מ-15 אג' הנחה על בנזין 95 ויותר מ-110 אג' הנחה על סולר ובעיקר על דלק 98 שיעשה טוב לכולנו?

אשמח לשמוע, באופן אישי, על תחנות באזור רמלה ודרומה לכיוון צומת ראם.

אני מוכן להתנדב להכין טבלה אם מנהלי הפורום יארגנו שרשור מסודר בנוגע לתחנות, ההנחות ומיקומן. :idea:

פורסם

סתם, בשביל לסבר את האוזן, בכמה קונה תחנת הדלק את הסולר?

כשתיין סולר כבד יחסית, מענינת אותי מאוד משמעות "ההנחה". כמה מרוויחה התחנה, אם היא יכולה לוותר בקלות על 25% ממחיר הסולר?

אני, דרך אגב, לא מתרשם מגובה ההנחה המצוין על השלט, אלא מהמחיר בפועל במשאבה. "ההנחה" הזו היא אחיזת עינים, והרבה פעמים מגלים שאצל אחד שההנחה היא רק נניח 105 אגורות, המחיר הסופי נמוך מאחר אצלו ההנחה היא דווקא 110 אג'...

נמרוד

פורסם
סתם, בשביל לסבר את האוזן, בכמה קונה תחנת הדלק את הסולר?

נמרוד

מידע ממקור ראשון לפני כחצי שנה.

עסק שקונה הרבה ליטרים בחודש מקבל את הסולר ב 1.15 לליטר! ( אצלנו לפחות ) כמובן שהוא מתדלק בסולר הרגיל של 4 ומשהו שקל, אבל בסוף החודש מקבל את ההנחה לפי הליטרים. בקיצור 1.15ש"ח עולה לבעל עסק בינוני ומעלה סולר לליטר.

8)

פורסם

שאלה המתבקשת היא איפה יש עוד תחנות שנותנות הנחה על 95או 96 שהרבה מתדלקים.

כמו שאמרו פה גם אני מוכן להכין טבלה זאת לא אמורה להיות בעיה לאף אחד.

אשמח לשמע אם משהו מכיר עוד תחנות במרכז ומה לגבי התחנה בנחלה,סגולה האם היא פיראטית אפשר לסמוך עליה?

צביקה

פורסם

ידוע לי שבבני ציון לדוגמא המשקים וכמה חברות עפר קנו מיכל של 10000 סולר כל אחד ומקבלים סולר בהנחה של 1.45 , יש חובה להזמין כזאת כמות על בסיס חודשים (מחיר סולר נוכחי בסביות ה 3 שקלים לליטר).

מיכלי בנזין חובה להתקין מתחת לקרקע ולכן כרגע יש בעיה לקנות מיכל גדול ובכמות רצינית.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...