Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניצפתה שברולט משנות ה-50 במצב קשה בראש העין ברחוב הראשי

מיצטער על התמונה הלא ברורה

בעבר דיברתי עם האבא של הבעלים והבנתי שהוא לא מעוניין למכור אבל לדעתי אין לו כוונה לשפץ אותה ןלכן חבל עליה אז כניראה צריך מישהוא רציני שידבר איתו.

בהצלחה

זאת שבי 57 לדעתי לפי הפנסים הכפולים, רכב ראוי בהחלט.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

• תגובות 2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ניצפתה שברולט משנות ה-50 במצב קשה בראש העין ברחוב הראשי

מיצטער על התמונה הלא ברורה

בעבר דיברתי עם האבא של הבעלים והבנתי שהוא לא מעוניין למכור אבל לדעתי אין לו כוונה לשפץ אותה ןלכן חבל עליה אז כניראה צריך מישהוא רציני שידבר איתו.

בהצלחה

התמונה הזו עושה סחרחורת אם מסתכלים יותר מ 10 שניות, אבל זה נראה כשברולט מ 1958. שנה זו יחודית מאחר והאוטו היה מעוגל אך עם זוג פנסים קדמיים בכל צד. בשנים שקדמו לזה היה רק פנס בודד, ובדגמים שאח"כ הגוף היה יותר רבוע ומאורך.

בכל מקרה לא מדובר בדגם כל כך נדיר או מבוקש ( ה 1957 מבוקש בהרבה), מה שהופך את כדאיות השיפוץ לנמוכה.

נמרוד

פורסם
התמונה הזו עושה סחרחורת אם מסתכלים יותר מ 10 שניות, אבל זה נראה כשברולט מ 1958. שנה זו יחודית מאחר והאוטו היה מעוגל אך עם זוג פנסים קדמיים בכל צד. בשנים שקדמו לזה היה רק פנס בודד, ובדגמים שאח"כ הגוף היה יותר רבוע ומאורך.

בכל מקרה לא מדובר בדגם כל כך נדיר או מבוקש ( ה 1957 מבוקש בהרבה), מה שהופך את כדאיות השיפוץ לנמוכה.

נמרוד

אף על פי שהדגם לא נדיר כמו קודמיו, זהו לא סממן השוואתי.

כדאיות השיפוץ אינה נמוכה אף פעם, מפני שכאשר מדובר ברכב קלאסי (גם אם זהו דגם של "סובארו" משנות ה-60, בלי שום זלזול ב"סובארו"...), תמיד ערכו יגדל עם השנים.

אין הצדקה להשוות מודלים כדי להבין האם כדאיות השיפוץ גבוהה או לא.

זה בדיוק אותו דבר: בן-אדם קנה רכב רודסטר, אך הוא צריך רכב משפחתי שישרת אותו ואת כל בני משפחתו, לכן האם עדיפה הקנייה ? (לא ניכנס לפרטים שיכולים להיות שני רכבים ודברים כאלה...)

אותו דבר בנושא השברולט, עצם כך שהרכב הוא לא ה"רודסטר" אלא "המשפחתית", לא אומר שלא תוכל למצוא כדאיות בשיפוץ.

ותסכים איתי לגבי פרט נוסף? לתת לרכב כזה לגסוס עם פיסת החלודה האחרונה או לשפצו ?

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם

לתת לרכב כזה לגסוס עם פיסת החלודה האחרונה או לשפצו ?

:twisted: חולה~הגה :twisted:

הרכב הזה לא גוסס, הוא כבר מת מזמן.

כל רכב אפשר באופן עקרוני לשקם - זה רק ענין של כמות הכסף שנשקיע להשגת המטרה. לא בדקתי את הרכב המטושטש שבתמונה, אבל נצא מתוך הנחה שמצבו מוגדר כמצב "שש". במצב כזה ההגיון הכלכלי אומר ששוה לשפץ רק אם בסוף התהליך יהיה בידינו רכב ששוה יותר מהכסף והזמן שהשקענו בו.

במקרה זה, מדובר בדגם נפוץ יחסית שאפשר לקנות שכמותו בארה"ב במצב "שלוש" בסכומים שנעים סביב ה4-5K$ . כלומר ב 60K ש"ח יש לך אוטו כזה בארץ בלי כל מאמץ השיפוץ, בלי להתעסק עם בעלים לא שפויים, ובלי השקעה כספית שאת סופה אינך יודע. גם ההנחה שלך לגבי עלית ערכם של רכבי אספנות, משוללת יסוד. במיוחד בארץ. אם אתה מחפש השקעה כלכלית - קנה מניות של טבע. אל תשקיע בכלי רכב שדורש השקעה מתמדת נוספת (תחזוקה,איכסון, וביטוח), לא נזיל, ויכול בקלות לאבד חלק גדול מערכו. זו הסיבה שהאדם הסביר לא יתעסק עם אוטו כזה.

תן לפגר הזה לנוח על משכבו בשלום.

נמרוד

פורסם
אם אתה מחפש השקעה כלכלית - קנה מניות של טבע.

נמרוד

אם לשפוט לפי מה שקרה למניות "טבע" בשבועיים האחרונים - לא בטוח :lol:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
זו הסיבה שהאדם הסביר לא יתעסק עם אוטו כזה.

האדם הסביר, אם אכן קיימת חיה כזו - לא יתעסק בכלל בתחביב המוזר והתובעני שנקרא אספנות רכב...

לא יודע, ולדעתי זה עניין שיכול להצדיק שרשור משלו, אבל יש איזה שהוא קסם בשיקום מכונית שבילתה את מיטב שנותיה על כבישיה המשובשים של א"י, קסם שחסר מעט במכוניות אספנות מיובאות. אני מסכים שהתוצאה היא אותה תוצאה, כך שמי שלמי שקונה רכב אספנות על מנת לנסוע בו ולהינות מהחויה שהוא מעניק זה לא ממש רלוונטי - אבל למי שגם השיפוץ עצמו הוא אתגר וחוייה בשבילו, שיקום של מכונית מקומית יהיה מספק הרבה יותר. והלא כבר הסכמנו בעבר שכל הנושא שלשמו אנו כותבים כאן הוא לא ביזנס אלא סיפוק וחוויה. לא?

אז אם יהיה מישהו שרוצה לשקם שבי 58 שהתרוצצה כאן עוד בימי הפדאיון, שגוייסה במלחמות, שהסיעה לבית יולדות עוללים שהם היום כבר אבות לנהגים, שנסעה לפיקניקים בכנרת וחיילים סורים הסתכלו בה במשקפת מהגולן, שהחזירה מילואימניקים עייפים מסיני ושיכול לעצור אותה איזה קשיש ברחוב ולהתרגש כי היא הייתה שלו לפני 40 שנה - אם יקום מישהו כזה, ויעדיף לעשות דווקא את זה - אולי אדם סביר הוא לא, אבל אני בהחלט מסוגל להבין אותו.

פורסם
האדם הסביר, אם אכן קיימת חיה כזו - לא יתעסק בכלל בתחביב המוזר והתובעני שנקרא אספנות רכב...

לא יודע, ולדעתי זה עניין שיכול להצדיק שרשור משלו, אבל יש איזה שהוא קסם בשיקום מכונית שבילתה את מיטב שנותיה על כבישיה המשובשים של א"י, קסם שחסר מעט במכוניות אספנות מיובאות. אני מסכים שהתוצאה היא אותה תוצאה, כך שמי שלמי שקונה רכב אספנות על מנת לנסוע בו ולהינות מהחויה שהוא מעניק זה לא ממש רלוונטי - אבל למי שגם השיפוץ עצמו הוא אתגר וחוייה בשבילו, שיקום של מכונית מקומית יהיה מספק הרבה יותר. והלא כבר הסכמנו בעבר שכל הנושא שלשמו אנו כותבים כאן הוא לא ביזנס אלא סיפוק וחוויה. לא?

אז אם יהיה מישהו שרוצה לשקם שבי 58 שהתרוצצה כאן עוד בימי הפדאיון, שגוייסה במלחמות, שהסיעה לבית יולדות עוללים שהם היום כבר אבות לנהגים, שנסעה לפיקניקים בכנרת וחיילים סורים הסתכלו בה במשקפת מהגולן, שהחזירה מילואימניקים עייפים מסיני ושיכול לעצור אותה איזה קשיש ברחוב ולהתרגש כי היא הייתה שלו לפני 40 שנה - אם יקום מישהו כזה, ויעדיף לעשות דווקא את זה - אולי אדם סביר הוא לא, אבל אני בהחלט מסוגל להבין אותו.

עידן....אני ממש....ני..רגש.. זה כלכך....צובט את הלב... (מוחה דמעה, ומקנח את האף בקול תרועה) :wink: .

לא תמצא הרבה אנשים שחובבים ממורביליה ישראלית יותר ממני. עדיין לשפץ אוטו כזה זה אידיוטי. אם אתה מכיר ספציפית את האוטו והוא היה שלך או של סבא שלך לפני ארבעים שנה - ניחא. אני מחזיק חיפושית שסבתא שלי קנתה חדשה ושנסעתי בה בתור ילד - רק מהסיבה הזו. אבל אוטו זר? בלי שום יחוד?

(ודרך אגב, האוטו הזה היה בכלל של המלך חוסיין עד 1967 - אני מתפלא שאתה לא יודע את זה!)

נמרוד

פורסם
הרכב הזה לא גוסס, הוא כבר מת מזמן.

במקרה זה, מדובר בדגם נפוץ יחסית שאפשר לקנות שכמותו בארה"ב במצב "שלוש" בסכומים שנעים סביב ה4-5K$ . כלומר ב 60K ש"ח יש לך אוטו כזה בארץ בלי כל מאמץ השיפוץ, בלי להתעסק עם בעלים לא שפויים, ובלי השקעה כספית שאת סופה אינך יודע. גם ההנחה שלך לגבי עלית ערכם של רכבי אספנות, משוללת יסוד. במיוחד בארץ. אם אתה מחפש השקעה כלכלית - קנה מניות של טבע. אל תשקיע בכלי רכב שדורש השקעה מתמדת נוספת (תחזוקה,איכסון, וביטוח), לא נזיל, ויכול בקלות לאבד חלק גדול מערכו. זו הסיבה שהאדם הסביר לא יתעסק עם אוטו כזה.

תן לפגר הזה לנוח על משכבו בשלום.

נמרוד

אני ממש לא מסכים. כנראה אני לא אדם סביר, אבל לדעתי השיפוץ זה עיקר הכיף.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
אני ממש לא מסכים. כנראה אני לא אדם סביר, אבל לדעתי השיפוץ זה עיקר הכיף.

אתה ממש דוגמא למה שאני מתכוון - איזה מכונית בחרת לשפץ? מכונית שיש בה יחודיות ונדירות. מכונית שבה ההשקעה הכספית והנפשית יתנו תמורה מלאה.

אני מסכים שהשיפוץ הוא תענוג גדול, אבל אני מניח שלא היית מוכן לעשות את כל ההשקעה הזו לרכב חסר יחוד שיהיה שווה בסוף התהליך הרבה פחות ממה שהשקעת.

נמרוד

פורסם
אתה ממש דוגמא למה שאני מתכוון - איזה מכונית בחרת לשפץ? מכונית שיש בה יחודיות ונדירות. מכונית שבה ההשקעה הכספית והנפשית יתנו תמורה מלאה.

אני מסכים שהשיפוץ הוא תענוג גדול, אבל אני מניח שלא היית מוכן לעשות את כל ההשקעה הזו לרכב חסר יחוד שיהיה שווה בסוף התהליך הרבה פחות ממה שהשקעת.

נמרוד

לדעתי זה תלוי בסכום שמשקיעים.

אם תשקיע 15000 ש"ח בעיצוב מיוחד של פולקסווגן חיפושית סביר שלא תקבל את הסכום שהשקעת בחזרה אבל ההפרש שווה את ההנאה.

אבל בשביל להשקיע 20000 $ על אוטו שלא יהיה שווה 5000 $ כמשופץ, צריך כבר להיות אמיד מאד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לדעתי זה תלוי בסכום שמשקיעים.

אם תשקיע 15000 ש"ח בעיצוב מיוחד של פולקסווגן חיפושית סביר שלא תקבל את הסכום שהשקעת בחזרה אבל ההפרש שווה את ההנאה.

אבל בשביל להשקיע 20000 $ על אוטו שלא יהיה שווה 5000 $ כמשופץ, צריך כבר להיות אמיד מאד...

יש פה כמובן עניין של פרופורציה, וכל אחד יש לו פרופורציה אחרת. כמעט תמיד יעלה יותר לשפץ רכב - וודאי רכב עממי - מהערך הכפי של הרכב עצמו, כך שלמשל לא כדאי לדעתי להוציא המון כסף על שיפוץ פורד אסקורט, במיוחד כאשר עוד אפשר למצוא דוגמאות טובות למדי במחירים סבירים.

גם ברכב יוקרתי חל לרוב אותו עקרון. קראתי כתבה על מישהו שהוציא יותר מ-80,000 ליש"ט על שיפוץ של יגואר XK150, שזה הרבה יותר ממה שהאוטו שווה.

אני אישית לא לקחתי על עצמי את הפרויקט ממטרות רווח, ומצד שני השתדלתי שלא לבזבז סכומים אדירים של כסף. תמיד חיפשתי מציאות ב-eBay למשל. חלקים נדירים יכולים להיות יקרים, אבל מצד שני יש עניין של ביקוש מועט לחלקים של האוטו שלי, במיוחד לחלקים המיוחדים לדגמים המאוחרים יותר, שמרסן את המחירים. לי גם היה מזל שהחלקים המכאניים משותפים ל"ווריאנט", ולכן יש בשפע. העלויות בסוגי מכוניות יותר יוקרתיות יכולות להיות יותר גבוהות בהרבה; אני מניח שידידו בעל הפורשה 356 כבר גילה כמה עולים חלקים לאוטו שלו.

עם השיקולים האלה צריך גם להכניס את עניין ההנאה. הרי מדובר בתחביב, ותחביבים בדרך כלל עולים כסף ולא מכניסים רווחים. לקח לי שלוש שנים בערך להחזיר את האוטו שלי לכביש. עשיתי את כל העבודה חוץ מהבלמים בעצמי. כמה שווה שלוש שנים של כיף ועיסוק בנושא מרתק, שלמדתי ממנו המון, ושבו העברתי המון שעות של עבודה (לרוב) מהנה?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אומנם ישנה חריגה מן הנושא - ואולם, לפי דעתי האישית הדיון בנושא כדאיות השיפוץ הינו מרתק כשלעצמו.

מהדיון הנ"ל ניתן ללמוד הרבה על סוגי הטיפוסים ומגוון הדעות שכוללים משפצים ואספנים של מכוניות ישנות.

כמו כן כאלו שעדיין לא נכנסו לתחום האספנות יכולים ללמוד מכך גם כן.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אומנם ישנה חריגה מן הנושא - ואולם, לפי דעתי האישית הדיון בנושא כדאיות השיפוץ הינו מרתק כשלעצמו.

מהדיון הנ"ל ניתן ללמוד הרבה על סוגי הטיפוסים ומגוון הדעות שכוללים משפצים ואספנים של מכוניות ישנות.

כמו כן כאלו שעדיין לא נכנסו לתחום האספנות יכולים ללמוד מכך גם כן.

מסכים, ובדיוק מהסיבה הזו הצעתי לפצל את הדיון שהתפתח פה לשרשור נפרד עם כותרת עניינית, כך תהיה לעוד אנשים גישה אליו והוא לא יתפוס מקום בשרשור הנוכחי.

ואת הפעולה הזו יכול לעשות רק מנהל הפורום.

פורסם

נצפתה ב*צונזר לבקשת בעל הרכב*:

דודג' דארט סווינגר, 2 דלתות, סוף שנות השישים (המספר מתחיל ב- ***). בודי כמו בתמונה המצ"ב. גיר אוטומטי עם ידית על הרצפה.

מצב סביר, לא נראה שנסעה בתקופה האחרונה.

005.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...