Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט וברשותי דייהטסו שרייד 1.3 שנת 99(5 דלתות)

בדר"כ מרוצה מאוד מהרכב,רק שמאוד לא נוח לנסוע איתו במיוחד בעיר,

כל בור/מהמורה הכי קטנה בכביש לא רק שמורגשת מאוד,אלא גם נגרם רעש של דפיקות בברזל,

לאחר התייעצות עם בעל מוסך נאמר לי שיש צורך בהחלפת 4 הבולמים של הרכב.

לאחר בירור מחירים כל בולם עולה בסביבות 450-400 ש"ח(בולמים של KYB)

הבעיה היא שבתור סטודנט קצת לחוץ לי כרגע להשקיע משהו כמו 2200-2500,ואפילו יותר אם זה יכלול הרכבה וכיוון פרונט.

*האם מישהו כאן מכיר אופציות נוספות?

*האם בכלל בטוח שצריך להחליף את הבולמים?יכול להיות שזה הקפיצים בכלל?

תודה מראש :-)

פורסם

תרים את המכסה מנוע תראה מה המצב של הגומיות שנמצאות בין הבולם לשילדה, יכול להיות שהן נקרעו \ במצב גרוע. יכול להיות שלהחליף רק אותן ישפר את איכות הנסיעה, למרות שרכב שנמצא על הכביש 12 שנה, כנראה באמת צריך החלפה של המתלים. אם יש לך כוח, אתה יכול לייבא לבד, אבל זה די כאב ראש ואני לא בטוח שתחסוך כל כך הרבה. בלי קשר אני לא בטוח שכדאי להשקיע ברכב כזה. מה המחירון שלו, 10? זה 25%, מהערך שלו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הגומיות במצב טוב(לא מזמן החלפתי אחת קרועה)

והמחירון הוא 16,

ולא מזמן החלפתי לו 4 תושבות מנוע(היו גמורות),שמנים,מצבר חדש,תפוח גלגל קדמי,מיסב גלגל אחורי(הרעיש),

בקיצור הרכב נמצא אצלי במשפחה כבר שנים,והוא שמור מאוד.

פורסם

אה ושכחתי לציין שלפני כמה שנים החלפנו את כל ארבעת הבולמים,

לא יודע למה בכלל צריך להחליף אותם שוב(יכול להיות שהחליפו לי למשהו זול)

• ספונסר פורום
פורסם

באופן עקרוני בולמי זעזועים אמורים להחזיק כמה עשרות אלפי קילומטרים, ולא אמורים להתקלקל תוך מספר שנים מועט. אם אתה חושש שהתקלה נובעת ממקום אחר אז אולי כדאי שתיגש להתיעצות עם בעל מקצוע נוסף. כמובן שצריך לזכור ששרייד היא לא מכונית מאוד נוחה ואף פעם לא הצטיינה בנסיעה רכה.

פורסם
באופן עקרוני בולמי זעזועים אמורים להחזיק כמה עשרות אלפי קילומטרים, ולא אמורים להתקלקל תוך מספר שנים מועט. אם אתה חושש שהתקלה נובעת ממקום אחר אז אולי כדאי שתיגש להתיעצות עם בעל מקצוע נוסף. כמובן שצריך לזכור ששרייד היא לא מכונית מאוד נוחה ואף פעם לא הצטיינה בנסיעה רכה.

אני יודע שבולם אמור להחזיק מספר רב של ק"מ,

יכול להיות שהם היו סיניים,ולכן נשחקו מהר מדיי.

ואני לא חושב שיש מקור אחר לבעיית הבולמים.

פורסם

קח בחשבון שאם תלך לקנות בולמים לבד זה יעלה לך באיזור ה-250 ש"ח לבולם

קח את כולם לאיזה מוסך ותבקש הצעת מחיר לעבודה

לדעתי לא תגיע ליותר מ-1500 ש"ח

ואני מדבר על בולמי PREMIUM של KYB

(חוץ מזה שאני הייתי מתחיל עם זוג בולמים קדמיים, ואז ממשיך לאחוריים)

פורסם

גבי, אשמח אם תוכל להגיד איפה ניתן למצא בולמים KYB במחיר שציינת.

הכי זול ששאלתי עד היום עבור בולם לשרייד מהשנתון הנ"ל היה כ 400 ש"ח.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

בדקתי עם מוסכניק שהוא דוד של חבר,והוא אמר לי בוודאות שזה הבולמים,

המחיר שהוא קונה כל בולם הוא 400-מדובר בKYB,

אתה בטוח שראית ב250?

פורסם

אין הרבה ברירות כאן. זה חלק מהעניין ברכב ישן.

אם אתה רואה עתיד עם הרכב הזה, תשקיע 2000 ש"ח ברביעייה איכותית. הרבה נוחות לא תהייה לך מהרכב וגם לא הייתה מעולם, כנראה שעכשיו זה בטח בלתי נסבל.

לגבי השחיקה - תוואי הנסיעה שלך הוא המשפיע ביותר על מצב הבולמים. נסיעה קבועה מדי יום בכביש בין עירוני תהייה סלחנית יותר מנסיעה קבועה מדי יום בתוך עיר על פסי האטה ובורות בכבישים.

אם הבולמים במצב מחפיר, נסה לבדוק בפירוקיות האם יש שרייד 99 עם בולמים במצב תקין, ואז אולי תוזיל עלויות. זה תקף בעיקר כאשר יש בולם נוזל שלא עובר טסט.

פורסם

בוא נעשה סדר.

בניגוד למקובל לחשוב, הדבר היחידי שבולמים עושים זה לשכך את תנודות הקפיץ וכתוצאה מכך את תנודות הרכב. בולמים לא אחראיים על גובה הרכב או קשיחותו.

אם יש לך רעשי נקישות אז ככל הנראה כריות הבולמים גמורות או שהקפיצים עייפים (נפוץ מאוד ברכבים יפניים של שנות ה 90), מה שגורם לסגירת מהלך הבולם וכתוצאה מכך רעש מתכתי.

אני מציע לך לגשת למכון המתמחה בכיווני פרונט, שם יוכלו לאבחן מה הבעייה ויציעו לך פתרון. אם אתה מאיזור המרכז אני ממליץ בחום על "המעבדה לרכב" בחולון. עידן וצוות העובדים שלו הם מהמקצועיים בענף והוגנים מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סגירת מהלך בולם לא אמורה לגרום לרעש מתכתי מכוון שיש מגן גומי שאמור לעצור את המכה כאשר מהלך המתלה נסגר. רעש מתכתי יכול להגיע מהרבה מקומות במתלה ויש לבדוק את זה ביסודיות כאשר יש לקחת בחזבון שבמרבית המקרים של רעשי מתלה, הבולם לא אחראי להן.

בכל מקרה, בולמים לא יעזרו לשפר בהרבה את נוחות הנסיעה, שגם כך נוראית ברכב הזה.

• תוכן חדש...