Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרישות:

בעל מראה טוב וצעיר

אמין

300 ק"מ בשבוע.

ידני

תקציב כ10,000 עוד לא סגור על עצמי לגביו.

בינתיים יש לי כמה חביבות:

מגאן דיזל 1.9

פיגו 306 1400 סמ"ק 97-01

פונטו ספייס 1300

מה דעתכם מה יהיה עדיף?

פורסם

אני לא גורו ברכבים אבל רק מהחיפושים שלי, ולפי מה שאתה מחפש, הפונטו אחלה פיתרון

אני בעצמי רק מתלבט בין שנת 2001 ל2004 אוטו'

התקציב שלך יספיק לידני אני מאמין

פורסם
דרישות:

בעל מראה טוב וצעיר

אמין

300 ק"מ בשבוע.

ידני

תקציב כ10,000 עוד לא סגור על עצמי לגביו.

כיוון שאתה סטודנט אני מניח שתוכל בקלות להפעיל תוכנת Excel ולעשות קצת חשבון. לפני שאתה קובע לעצמך את התקציב, ובוחר באיזו מכונית כדאי להשקיע, אני מציע שתעשה לעצמך את חשבון העלויות מעכשיו ועד שתעזוב את קהילת התפרנים בסוף הלימודים. נניח שמחיר המכירה של הרכב בסוף התקופה לא ממש מעניין, כי אז כבר יהיה לך כסף ומה שישאר מההשקעה שלך כרגע הוא זניח, ולכן אתה יכול להתעלם מהפחת על הרכב. אבל את שאר ההוצאות צריך לקחת בחשבון, והן עשויות להיות מאוד שונות בין רכב למישנהו:

1. עלות הרכב

2. עלות טיפולים רגילים

3. עלות ממוצעת של תקלות (זה הפירוש המספרי העיקרי של המונח "אמינות"). צריך לקחת בחשבון שבתקציב שלך מדובר ברכב שברוב העולם כבר נגרס כגרוטאה או נמכר למדינות עולם שלישי, ולכן סביר להניח שיהיו לו לא מעט תקלות. כדאי להבטיח שיש הרבה רכבים מסוג זה בשוק, כדי שתוכל להשיג חלפים בפירוקיות (אותם מגרשים בהם מפרקים רכב שירד מהכביש לחלפים), אחרת חלפים יעלו לך הרבה. יש גם רכבים שמתקלקלים הרבה פחות מאחרים (רמז: רובם יפנים), והמשמעות יכולה להיות אלפי ש"ח בשנה.

4. ביטוח - בביטוח חובה אין הרבה מקום למשחק, אבל אם יש לך משהו בין האוזניים כנראה שתוסיף לכך לפחות ביטוח צד ג' ושירותי גרירה\חילוץ (ברמות המחירים של הרכב שלך ביטוח מקיף נראה קצת בזבזני). כדאי להתעניין אצל סוכן ביטוח מה המשמעות של רכבים שונים מבחינה זו.

5. דלק - את צריכת הדלק תוכל לברר בנתוני היצרן או כאן בפורום ואת החשבון תוכל לעשות בהתאם לקילומטרז' שלך.

תעשה את החשבון הכולל על כל התקופה, ואז תדע כמה זה באמת הולך לעלות לך (התעלמתי גם מהוצאות שסוג המכונית אינו משפיע עליהן (חוץ מאשר במקרה של דיזל), כגון הוצאות טסט שנתי, וצריך לזכור שגם אלו קיימות). עכשיו, אחרי שיהיו בידיך כל הנתונים המספריים, תוכל לגשת ולבחון מה עוד אתה רוצה מהרכב (אם בכלל), כגון מראה צעיר ושובב (האם זה באמת חשוב?), ביצועים, נוחות או בטיחות (לדעתי, הכי חשובה).

לגבי הבטיחות יש לי עוד הערה קטנה, ותסלח לי עליה - אני לא יודע מה מצבך מבחינת מקורות הוריים, אבל להערכתי ההורה הממוצע שיבין את המשמעות ישמח להעניק לילדו הסטודנט "מענק בטיחות" מכובד, כדי שיקנה רכב יותר בטיחותי ואבא ואמא יוכלו לישון קצת יותר בשקט. אני יודע שכשאני הייתי במצבך הורי ממש עמדו על-כך שארכוש את הרכב הכי בטיחותי שסביר לרכוש, ולא ממש דגדג להם כמה זה יעלה.

בהצלחה :-)

• תוכן חדש...