Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

0-100 - אוקטביה 1.6TSI VS 1.2TSI

xtract1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואו חבר'ה, מה עובר עליכם?

אתה באמת לא רואה את הסתירה?

ולשאלתך - כן אני סופר רציני, המומנט חייב להשפיע גם בהאצה ל- 100.

ברור שהוא "חייב" להשפיע, כמו שכל דבר אחר משפיע, אבל ההשפעה היא קטנה מאוד ביחס להספק.

אם אנחנו מאיצים תוך כדי בחישת הילוכים(לא "ROLL ON") ונשארים כמה שיותר קרוב לסל"ד בו מתקבל שיא ההספק אז כמובן שאין משמעות למומנט לבדו, כי אם להספק

בדיוק מה שהתכוונתי.

GUYST

בהחלט מסכים איתך ואחדד את זה עוד יותר, במנועים בעלי מומנט שונה והספק זהה - הנקודה היחידה שהם יהיו שקולים אחד לשני היא בנקודת שיא ההספק.

בכל נקודה אחרת על ציר הסל"ד המומנט ישפיע, כשהשפעה זו תלך ותפחת ככול שמתקרבים לנקודת שיא ההספק.

נו, אז אתה מסכים איתו, ואיתי. מה לא בסדר? שאני כתבתי שהמומנט "לא משחק תפקיד", כשבעצם הייתי צריך לכתוב "משחק תפקיד קטן בלבד"? עשה לי טובה...

אי שם, ניוטון מתהפך בקברו.

כל הכבוד על ההסבר המפורט. אנא האמן לי שיכולתי לכתוב את ההסבר הזה בעצמי, גם בלי שניוטון יתהפך בקברו. רק שעקב חוסר מורכבות התשובה שעניתי (כי לא היה לי זמן להרחיב, וכי לא נראה לי שזה באמת נחוץ), צמצמתי את העניין לקביעה פשטנית יחסית.

לענייננו, וכדי שאולי תפסיקו עם העליהום - תפקיד המומנט בהאצה מאפס למאה במצערת מלאה במרבית תיבות ההילוכים המודרניות הוא נמוך משמעותית ביחס לתפקיד ההספק. הדבר נובע גם מכך שתחת כוח מלא המנוע נמצא סביב שיא ההספק לאורך מרבית ההאצה. אי לכך ובהתאם לזאת, הבדל משמעותי במומנט יתן הבדל פחות משמעותי ביכולת התאוצה במצב כזה.

עכשיו בסדר? :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שיקבע מי תאיץ יותר מהר זה-

הכוח בגלגלים, לחלק במשקל הרכב, בכל רגע ורגע של המיאוץ מ 0 ל 100

דבר נוסף- כוח זה הספק מחולק במהירות הרכב. לכן מנוע שפועל בשיא ההספק במשך כל המיאוץ, יתן דחיפה חזקה בהתחלה, ודחיפה הולכת וקטנה ככל שהמהירות עולה.

כדי לסבך עוד, אף אחד לא מבטיח לנו שהמנוע יתן את שיא ההספק שלו במשך כל זמן המיאוץ.

אם המנוע מגיע לשיא ההספק שלו בטווח גדול של סל"דים (למשל 3500-4300 בדיזל, או 4500-5500 בבנזין), הרי שיתכן מצב בו בזמן שמתחלף הילוך ההילוך הבא יביא את המנוע לסל"ד נמוך יותר אך עדיין בתחום ההספק המרבי. זה הדבר האופטימלי.

אם למנוע יש נקודת שיא הספק, הרי שכל העברת הילוך תרחיק אותו מנקודה זו, לסל"ד גבוה מדי ואז בהילוך הבא לסל"ד נמוך מדי. לכן התאוצה תיפגע מעט. ניתן להקטין את הבעיה על ידי גיר בעל הרבה הילוכים צפופים. ה DSG 7 הוא צפוף למדי.

כמו כן לשני המנועים האלו יש טווח סל"ד יפה של הספק מרבי, או הספק-כמעט-מרבי.

לגבי המומנט-

יש לו השפעה בהילוך ראשון בלבד. כלומר הזמן מרגע הזינוק ועד שהמנוע עולה לסל"ד כזה בו הוא באמת מוציא את מה שהוא יודע לתת. בתיבה ידנית או במצב "זינוק" מיוחד, אפשר להרים סל"ד לפני הזינוק כדי לשפר אותו.

דבר נוסף שיכול לבטל לגמרי את יתרון המומנט שאמור להיות לדיזל (בהילוך הראשון, אח"כ ההספק קובע), זה אחיזת הכביש של הצמיגים. אם הם לא מסוגלים להעביר 25 ק"גמ בהילוך ראשון החזק גם ככה, לא תרגיש את היתרון.

פורסם

רוני, טעויות ופליטות קולמוס יכולות לקרות לכולנו.

תקרא שוב את השרשור, טעית ועדיין אתה מנסה לסובב את זה עלינו, לכתוב טעיתי היה - לדעתי - מכובד יותר.

אבל גם כך, מודה ועוזב - ירוחם.

פורסם

אתה עוד חוזר על זה!

אין דבר כזה "תפקיד המומנט בהאצה מאפס למאה במצערת מלאה במרבית תיבות ההילוכים המודרניות הוא נמוך משמעותית ביחס לתפקיד ההספק".

ההספק נקבע על ידי המומנט (והסל"ד), אלו לא נתונים בלתי תלוים, אלא הקשר בניהם הוא ישיר.

מומנט = כוח * רדיוס

עבודה = כוח * מרחק

הספק = עבודה \ זמן

או אם אתה מעדיף נוסחא מדוייקת:

HP = Torque x RPM ÷ 5252

"Do you want your engine to make HORSEPOWER or TORQUE?"

And the question is usually asked in a tone which strongly suggests that these experts believe power and torque are somehow mutually exclusive.

In fact, the opposite is true, and you should be clear on these facts:
  1. POWER (the rate of doing WORK) is dependent on TORQUE and RPM.
  2. TORQUE and RPM are the MEASURED quantities of engine output.
  3. POWER is CALCULATED from torque and RPM, by the following equation:

HP = Torque x RPM ÷ 5252

http://www.epi-eng.com/piston_engine_technology/power_and_torque.htm

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

שיא הפשטות: ה1.2 יגיע מ0 ל100 מהר יותר מה1.6 דיזל, אבל מ100 (אל תתפוס אותי על ה100, יכול להיות גם 90 ויכול להיות גם 120) והלאה הדיזל יקח. לפחות ככה זה אמור להיות עד 170 +-

פורסם
רוני, טעויות ופליטות קולמוס יכולות לקרות לכולנו.

תקרא שוב את השרשור, טעית ועדיין אתה מנסה לסובב את זה עלינו לכתוב טעיתי היה - לדעתי - מכובד יותר.

אבל גם כך, מודה ועוזב - ירוחם.

אתה מתעקש להתעקש (ולי דווקא אין בעיה להודות בטעויות). אז הנה, קבל.

כתבתי:

המומנט לא משחק תפקיד בהאצה מאפס למאה, רק בהאצות ביניים.

כשבעצם הייתי צריך לכתוב:

המומנט משחק תפקיד קטן בהאצה מאפס למאה, וגדול רק בהאצות ביניים.

אני בטוח שאתה מרגיש הרבה יותר טוב עכשיו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - עזוב פיזיקה בצד, בוא ואנסה להציג את השגיאה בטיעון שלך מזוית אחרת:

טענת שהמומנט משפיע מעט בהאצה ל- 100 והרבה בהאצות ביניים, זה בלתי אפשרי כי בוא נחלק את התאוצה ל- 100 לשתי האצות נפרדות, האחת 0-80 ששם לדבריך יש למומנט השפעה מועטה ועוד האצת ביניים מ- 80 ל- 100 שכאן (לשיטתך) המומנט בהחלט משפיע. לכן בשיטת ההאצה הזו המומנט ועוד איך משנה.

אבל - בשני המיקרים מדובר על אותה התאוצה בדיוק וההבדל הוא סמנטי.

איך הבדל סמנטי יכול ליצור הבדל פיזיקלי? זה בלתי אפשרי בדיוק כמו הטיעון שהעלת.

פורסם

ההבדל טמון בהגדרה של תאוצת ביניים. לשיטתך מדובר בהורדת הילוך. לשיטתי, ה"ביניים" שבביטוי לא מתייחס רק לתחום האמצעי של המהירות, אלא גם לתחום האמצעי של הסל"ד. כמובן שבהורדת הילוך והגעה לשיא ההספק, מה שמשחק תפקיד הוא ההספק, אבל ללא הורדת הילוך, הסל"ד הוא סל"ד ביניים והמומנט הוא השחקן העיקרי. זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא, אין ערך "מקובל". האצת ביניים משמעותה כל האצה ממהירות שאינה אפס, למהירות גבוהה יותר, ויש המוסיפים - ללא העברת הילוך. כאן בא לידי ביטוי המומנט, כיוון שהסל"ד לא נע בקרבת המקסימום (כמו בהאצה מהמקום) אלא סביב ערך ביניים כלשהו. מכונית עם מומנט גבוה בסל"ד נמוך תוכל להאיץ בקלות ובמהירות רבה יותר במצב כזה.

רוני

כשהמאסטרו מגדיר, אני מקבל... :roll:

פורסם
אתה עוד חוזר על זה!

אין דבר כזה "תפקיד המומנט בהאצה מאפס למאה במצערת מלאה במרבית תיבות ההילוכים המודרניות הוא נמוך משמעותית ביחס לתפקיד ההספק".

ההספק נקבע על ידי המומנט (והסל"ד), אלו לא נתונים בלתי תלוים, אלא הקשר בניהם הוא ישיר.

מומנט = כוח * רדיוס

עבודה = כוח * מרחק

הספק = עבודה \ זמן

או אם אתה מעדיף נוסחא מדוייקת:

HP = Torque x RPM ÷ 5252

http://www.epi-eng.com/piston_engine_technology/power_and_torque.htm

אתה נובח על העץ הלא נכון

חברים, ROLLON! אין כמו מוטו

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
נהיה פה הפורום להוכחות לוגיות באינדוקציה על שם הצדיק אבשלום קור :roll:

לא אשמתי שאנשים נתפסים לקטנות.

כשהמאסטרו מגדיר, אני מקבל... :roll:

ראה למעלה :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני יכול להדחף לוויכוח של המבוגרים?

למרות שבהתחלה, כשראיתי

בנוסף המומנט לא משחק תפקיד בהאצה מאפס למאה, רק בהאצות ביניים.

נראיתי

:shock:

לקראת סוף השרשור הבנתי למה רוני מתכוון.

במיאוץ הרכב נמצא כל הזמן בטווח הסל"ד היעיל שלו, וע"כ זמינות הכח בסל"ד נמוך משחקת תפקיד שולי.

וזה נכון :)

ודורקי, אתה גם צודק כמובן. כי בואו נהיה פיזיקאיים ונקח מקרה קיצון, מנוע ללא מומנט לא ישאיר רכבות לאף אחד.

B.D.B - אתה יודע שאתה צודק.

ועכשיו השאלה האמיתית.

אני צודק? או שכל הניתוח הפסאודופסיכולגי הזה מתגלה במערומיו כחירטוט?

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...