Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה שבועות קניתי פאסאט שנת 99 טורבו בנזין ממגרש, ושם המליצו לי על מוסך שהמנהל שם היה מנהל את המורשה בעיר שלי(טבריה) נכנסתי למוסך לעשות יישור קו+תיקון פאקים קטנים

עשיתי טיפול גדול לאוטו פליטר דלק אויר ושמן, החליפו את כל השמן, הייתה בעית לחץ שמן נמוך,צינורות דלק,רפידות בלמים+בלמים אחוריים, פנסים אחוריים שרופים,בדיקת מצב הטיימינג והגיר. סך הכל יצא לי 2000 שקל והאוטו היה מסודר יצאתי מרוצה.

לפני יומיים נסעתי לתל אביב הכל היה טוב ויפה נסע כמו שצריך בדרך חזרה בכביש החוף נדלקה לי מנורת המים אדומה מהבהבת,מיד עצרתי בצד וכיביתי את האוטו והזמנתי גרר למוסך, מסתבר שהיו 2 צינורות קרועים- תיקן לי אותם לקח לי 80 שקל. נסעתי למשוך כסף לשלם לו, שהגעתי למוסך שוב נדלקה מנורה של המים בזמן שיצאתי מהמוסך עם מיכל מים מלא לא ידעתי מה קורה כי תיקן לי את הנזילות, המצב הוא כזה-שלחו את הראש מנוע לבדיקה בלחץ ובינתיים אמר לי שהוא רואה פירצה באטם ראש

עכשיו השאלה היא כזאת-האם היה אפשר בטיפול שעשיתי יישור קו לעלות על זה? כי אמרתי לו לבדוק את הכל כדי שלא אצטרך לחזור, שלמתי 2000 מזומן וזה המון בשבילי(חייל) ועכשיו יכול להיות שצריך שיפוץ ראש ואני חושב שהוא ידע או הכין את זה כדי שאחזור אליו

לא בא לי להפרד מעוד 1000 2000 שקל

מה דעתכם? לא הלכתי למורשה כי המחירים שם בשמיים

פורסם

זה מאוד תלוי איזה צינור בדיוק נפגע ועד כמה הוא נגיש לבדיקה בזמן שהרכב היה בטיפול במוסך.

שנית, משנה גם למה בדיוק הרכב נכנס להמוסך, האם לביצוע ביקורת וטיפול כללי? או המוסך קיבל רשימה רג'קטים ופעולות לביצוע ועל פי זה עבד?

פורסם

הצינור שנקרע היה ליד הטורבו שם והמכסה מיכל נוזל קירור שהיה תקול ,

האוטו נכנס למוסך לביקורת כללית שיסתכל על כל האוטו כי לא הכל ראיתי, הדברים שראיתי ציינתי שיתקן, אבל אחזור שוב-אמרתי שיבדוק הכל מהכל

פורסם

דבר מאוד חשוב שצריך לבצע אחרי תיקון כל שהוא במערכת הקירור זה בדיקת לחץ למערכת וזה כניראה מה שהוא לא עשה בסוף. אם היה עושה כך היה מגלה כי יש בריחת נוזל ולהיכן היא בורחת, מה שהיה נותן את התשובה הודאית על ראש מנוע אכול ואטם ראש פרוץ. כמו כן בדר"כ שראש מנוע פגוע ישנה חדירת קומפרסיה למערכת הקירור וגם בזאת אפשר להבחין ע"י בדיקה פשוטה. אבל את כל זה אתה צריך לשאול כבר את המוסך עצמו אם כל הבדיקות הנ"ל נעשו כמו שצריך.

:)
פורסם
דבר מאוד חשוב שצריך לבצע אחרי תיקון כל שהוא במערכת הקירור זה בדיקת לחץ למערכת וזה כניראה מה שהוא לא עשה בסוף. אם היה עושה כך היה מגלה כי יש בריחת נוזל ולהיכן היא בורחת, מה שהיה נותן את התשובה הודאית על ראש מנוע אכול ואטם ראש פרוץ. כמו כן בדר"כ שראש מנוע פגוע ישנה חדירת קומפרסיה למערכת הקירור וגם בזאת אפשר להבחין ע"י בדיקה פשוטה. אבל את כל זה אתה צריך לשאול כבר את המוסך עצמו אם כל הבדיקות הנ"ל נעשו כמו שצריך.

ביום שהאוטו נגרר למוסך הוא אמר לי שהוא יעשה בדיקה בלחץ לפני שיתקן משו אחרי זה יחליף מה שצריך והוא מצא את הצינור והפקק של מיכל נוזל קירור , אני פשוט לא יודע מה לעשות לא פייר ששלמתי לו המון כסף והאוטו עדיין יצא דפוק מהמוסף

פורסם

אז אולי פספסו את זה, בעל מקרה זה היתרון במוסך מורשה או מוסך שמכיר את דגם הרכב ויודע להתמקד בנקודות תורפה של הרכב.

מצד שני, מאוד תלוי איזה נזק יש לצינור ואם בכל היה אפשר לאתר את זה בקלות ומה לעשות, זה הסיכון הקיים שקונים רכב ישן .

בכל מקרה, אם הראש מנוע נפגע, תאלץ להפרד מיותר מ 2000 שקלים ולכן אני מציע לפנות למנהל המוסך ולהתעמת איתו בנושא.

פורסם
אז אולי פספסו את זה, בעל מקרה זה היתרון במוסך מורשה או מוסך שמכיר את דגם הרכב ויודע להתמקד בנקודות טורפה של הרכב.

מצד שני, מאוד תלוי איזה נזק יש לצינור ואם בכל היה אפשר לאתר את זה בקלות ומה לעשות, זה הסיכון הקיים שקונים רכב ישן .

זה מוסך שמתמחה ברכבים גרמניים, תמיד שאני בא לשם רק תוצרת גרמניה אני רואה שם, חוץ מיזה שהמנהל מוסך הזה היה מנהל מורשה פולקסווגן סקודה של צ'מפיון בעבר אז יש לו את הניסיון שצריך לפי דעתי,

אין פה קלף שיכול לשחק לטובתי בגלל שהוא לא איתר את התקלה קודם לכן?

פורסם
תעלה תמונות של הצינורות שנפגעו ואיפה הם מורכבים על המנוע ואולי נוכל לכוון אותך טוב יותר.

האוטו במוסך, ביום שישי נשלח הראש מנוע לבדיקה בלחץ לראות אם צריך שיפוץ, בינתיים ידוע שיש פירצה באטם ראש

• תוכן חדש...