Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה שהיום קרתה לי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קרתה לי תאונה, אפשר לומר שזאת התאונה הראשונה שלי. הרכב הוא לנטרה 95 ידנית.

נסעתי בכביש שני נתיבים, כשאני בנתיב הימני, ובמקביל אליי בנתיב השמאלי נוסעת משאית.

לפתע, פונה המשאית ימינה (או במילים אחרות- עליי), אל תוך תחנת דלק.

אני בולם בלימת חירום בתקווה שהמשאית תצליח להכנס לתחנה מבלי לפגוע בי, אך לאחר כשניה שמעתי את הבום :cry:

חשוב לציין- לא ביצעתי עקיפה, נסעתי רגוע בנתיב שלי, ונהג המשאית לא הפעיל איתות.

נהג המשאית לא רצה להחליף פרטים בכלל, אך לאחר שיחה שלו עם הבוס שלו בטלפון הוא נתן לי את פרטי הרשיון שלו אבל לא ידע שום דבר על ביטוח- אני הייתי זה שצריך לחפש בין כל הניירת שלו את הביטוח, אבל מצאתי רק ביטוח חובה.

התפניתי לביה"ח על אמבולנס, והאורטופד אמר שהכאבים נובעים מהשריר ואין סימן לבעיות אורטופדיות. יש לחזור לביקורת בעוד 5 ימים.

הנזק לא ידוע, אבל נראה ממש לא זול- מצ"ב תמונות, כמו כן אני מצרף תרשים של התאונה.

פניתי לסוכן הביטוח שלי, אבל בגלל שעכשיו חג העניין קצת מוקפא.

מה עליי לעשות, מה התהליך שאני הולך לעבור, מה הצפי מבחינה כלכלית (אין לי ביטוח מקיף- רק חובה וג')?

מה יקרה אם לנהג הפוגע אין ביטוח מקיף\ג'?

אם מצב הרכב הוא אובדן להלכה\ כללי, האם אני אמור לקבל מחירון? כמו כן, זאת נחשבת תאונה עם נפגעים? לא הוזמנה משטרה למקום, רק אמבולנס. האם יש סיכוי שישלל לי הרישיון בעקבות תאונה זו (נהג חדש)? זה משנה אם אני אשם או לא?

ועוד שאלה תאורטית שעלתה לי, מה היה קורה אם תאונה כזאת היתה נגרמת כשלי אין טסט?

במקרה זה אני מאמין שאני לא האשם, אז האם הביטוח אמור לנסות להתנער? כי הבנתי שמקרה שאני האשם אז כן, הם ינסו לעשות הכל ע"מ לא לשלם אך מה במקרה שאני לא האשם?

תודה רבה למי שיענה על השאלות, מצטער על הכמות.

חג שמח לכולם :-)

DSC00497.jpg

DSC00498.jpg

DSC00499.jpg

פורסם

אני אענה לפי מיטב ידיעתי, ואין באמור תחליף לייעוץ מקצועי.

1. במידה ואין לרכב טסט - ביטוח על הרכב אינו תקף (זה אחד התנאים בביטוח אגב).

2. בסה"כ פעלת כמו שצריך, דיווחת ישר לחברת הביטוח.

3. ברגע שמישהו פונה לבי"ח - תאונת הדרכים מוגדרת כתאונה עם נפגעים (שוב, לפי ניסיוני וידיעתי, אני מסייג את דבריי).

4. ייתכן ותזומן לבירור - אבל לא נראה לי שיהיה משהו מעבר.

5. במידה ולנהג השני אין שום ביטוח אז המצב לא משהו (אני חושב שזאת עבירה פלילית - ולכן זאת בעיה מבחינת הנהג/בעל המשאית).

6. יש אפשרות להוציא את הכסף מביטוח החובה של הנהג (פעם אחת מניסיון בעבר, על מכה בפח הרכב, סוכן הביטוח שלי הצליח להחזיר לי את הכסף, כמה מאות שקלים והוא תבע את החברה בביטוח החובה).

7. מבחינה כלכלית - בדוק את ההוצאות מאחר ואין לך מקיף, ייתכן שתצטרך לשלם את הכל מכיסך (אלא אם כן חברת הביטוח שלך תובעת את חברת הביטוח שלו.... וזה לוקח כמה זמן... ולא בטוח שזה נסגר כמצופה, צריך הרבה אורך רוח).

מאחל לך בריאות טובה, וזה העיקר.

וחג שמח, ככל שניתן.

(נ.ב לצערי אני הייתי מעורב גם ב"נשיקה" של הרכב שלי עם רכב אחר...מבאס כשהאוטו חדש דנדש - אבל אלה החיים).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא הבנתי דבר אחד, אמרת שהמשאית פנתה ימינה ואתה בניסיון לברוח ממנה בלמת, בתמונות אני רואה שהמכה היא בחלק האחורי של הרכב אז איך תכננת לברוח ע"י בלימה? אם כבר האצה.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה עם הנושא.

פורסם

הכוונה שלי היתה לעצור, ובכך להשאיר מספיק מקום למשאית לעבור גם מבלי לפגוע בי (למנוע מצב של צוואר בקבוק בכניסה), אך היה מאוחר מדי והמשאית פגעה בי וגררה אותי קצת איתה.

SAAR5555, תודה על התשובות, ואכן לא נעים, כואב לראות את הפגיעות שעל רכב, במיוחד חדש.

פורסם
עדיין קשה להבין איך נפגעת בחלק האחורי.. היית אמור להיפגע בכנף שמאל או בצד הרכב

כנראה שהוא שבר את ההגה ימינה כדי לברוח מהמשאית ויצא מצב שהחלק האחורי שלו (הפינה) נפגע מהמשאית ,מוזר בהחלט אבל הגיוני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
עדיין קשה להבין איך נפגעת בחלק האחורי.. היית אמור להיפגע בכנף שמאל או בצד הרכב

הנה החלק של המשאית שפגע בי, בצד האחורי. כמו כן, חשוב לציין שלמשאית לא נגרם שום נזק.

VVVVVVVVVVVV.jpg

פורסם

מצתרף, על ידי האצה היה ניתן לברוח במקום לבלום, מקווה שהכל יסתדר,והעיקר הבריאות.

תחשוב כמה הרכב חשוב לך כי לי נראה שמחיר עלות התיקן מתקרב להשבתה (לפחות אני הייתי מנסה שיישביתו)

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
אני עדיין לא מבין למה בלמת?? אם רצית "לברוח" ממנה, הייתה צריך להאיץ.

לפעמים כשמשאית כמעט עולה עליך אז האינסטינקט הוא לבלום אני מניחה, גם אם המעשה הנכון היה להאיץ ולברוח ממנה.

תכלס אין דבר יותר מפחיד ממשאית שלא רואה אותך וכמעט עולה עליך לגמרי, יחסית לזה נראה שיצאת מזה די בזול, למרות הבאסה הברורה.

אם הוא אשם בתאונה ומן הסתם הוא אשם בתאונה אז אין לך מה לדאוג לדעתי.

פורסם

אני חייב לציין שזה משהו שלפי דעתי לא בסדר, שהרבה מורי נהיגה מלמדים אותו- במצב חירום, תמיד לעצור.

כמו שאמרו לך במקרה הזה, אם היית מאיץ, ככול הניראה לא היה קורה כלום.

בכול מקרה תרגיש את עצמך בר מזל, בהרבה מקרים הכלי הזה פשוט ימחץ את הרכב שלך מבלי להרגיש בכלל

פורסם

תברך הגומל, מזל שלא נכנסת מתחת לעגלה של המשאית.אתה היית בשטח מת של הנהג במקרה הזה היה עדיף לתת גז ולברוח קדימה.

• תוכן חדש...