Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מפרסם עבור חבר שיש לו ברלינגו, שנת 2005 דגם מנוע RHY.

הוא קנה את הרכב ורוצה לבצע טיפול שמן ופילטרים.

איזה שמן הוא צריך?

מה המומלץ לרכב הנ"ל?

ולבעלי אוטודטה- כמה ליטר שמן הוא צריך?

כמו כן מהם היצרנים של הפילטרים לרכב?

אני הצעתי לו לקנות פילטרים של MANN ושמן LM+MOS2.

(אגב כמה יעלה טיפול כזה במוסך?)

תודה.

קובי

פורסם

אין בעיה לשים 10W40 חצי סינטטי, להחליף כל שנה או 15K ק"מ (הראשון מבינהם).

כמות השמן - באיזור ה 4.5 ליטר. הוא צריך לקנות מיכל של 5 ליטר ולא גלון של 3.8 ליטר. אין צורך בשום תוסף MOS וכו'.

פילטרים מקוריים לא יקרים וכדאי לשים מקורי ולהקפיד על שטיפה וניקיון מיכל מסנן הסולר בזמן החלפתו.

אם הוא יקפיד לטפל באוטו וינהג בו בתבונה, מדובר בסוס עבודה עם מנוע מצויין ועמיד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוא לא צריך 15W40?

יצרן מומלץ?

אני משתמש ברכב VW שלי בLM ולכן המלצתי עליו, במידה ויש שמן אחר מומלץ יותר אשמח לדעת.

לדעתי תוסף המוס לא גורע ולטיפול של פעם בשנה אפשר לעמוד ב40 ש"ח הבדל במחיר, לא ניסיתי אותו אבל שמעתי שאנשים מרוצים ממנו.

מה זאת אומרת שטיפה וניקיון מיכל הסולר?

יש לך במקרה פרוייקט כזה מצולם?

קובי

פורסם

לי יש C5 דיזל דגם RHZ, מאוד דומה למה שיש לחבר שלך רק עם אינטרקולר, בלוק מנוע זהה לחלוטין.

כמו שכבר איציק כתב לך כמות השמן צריכה להיות 4.5 ליטר ומרווח טיפולים כמצויין בהודעתו.

אני עברתי משמן 10W-40 חצי סינטטי לסינטטי מלא, לפני המעבר לסינטטי ביצעתי פלאשיניג (לא הייתי חייב) בגלל שהשמן היה מאוד שחור, ובעל הרכב הקודם לא החליף אותו תקופה ארוכה, אני לא יודע להגיד לך אם תופעה פסיכולוגית או החלפת השמן אבל המנוע שקט מאוד (כמובן יחסית לדיזל).

פילטר שמן המלצתי מקורי בלבד, המקורי Purflux עלות כ-50 שקלים.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

אני משתמש בשמן Valvoline Duratech 10\40 חצי סינתטי למנוע RFN (בנזין) ומאד מרוצה.

הוא יקר אבל אני מעדיף להשקיע בתחום הזה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתה מתכוון לניקוז אוויר לאחר שנגמר הדלק במיכל ?

אם כן - מפרקים כיסוי פלסטיק מעל המנוע, יש שם משאבת ניפוח ידנית, מנפחים אותה עד שהיא מתקשה, לאחר מכן מנסים להניע את המנוע תוך לחיצה על הגז. אם לא מצליח - אפשר לחזור על הפעולה לאחר המתנה של כמה שניות.

לאחר שהמנע מניע האוויר שעוד נותר מתנקז אוטומטית במהלך הנסיעה הראשונה.

פורסם

הכוונה היא כיצד לנקז אוויר לאחר החלפת הפילטר.

הבנתי שיש מיכל, שהוא מלא בסולר, בתוכו יש פילטר שאני מחליף.

הציעו לנקות את המיכל, אז לאחר מכן אני מניח שאצטרך לנקז אוויר מהמערכת.

וכיצד לנקות את המיכל?

קובי

פורסם

אחרי שסיימת להחליף את הפילטר וסגרת את הטבעת שלו, לחץ כמה לחיצה על המשאבה הידנית ש BUKI הסביר לך עליה, עד שהיא נהיית קשה מאוד ללחיצה - ובא לציון גואל. תניע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי מיטב זיכרוני במנועים עם מסילה משותפת לא קיים משאבה ידנית, והכוונה היא לאותו פומפה שחורה מגומי.

אחרי שמחליפים פילטר סולר ומנקים והמיכל ריק, מה שעושים זה מפעלים סוויטצ' (ללא הנעה של הרכב), ניתן לשמוע את המשאבה החשמלית עובדת לכמה שניות, חוזרים על התהליך 10 פעמים ומניעים, ההנעה הראשונה למעשה מנקזת את האוויר מהמערכת.

כאן אפשר לראות (בצד שמאל) את המשאבה הידנית, אגב המנוע הוא TD מהסוג הישן.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם
לפי מיטב זיכרוני במנועים עם מסילה משותפת לא קיים משאבה ידנית, והכוונה היא לאותו פומפה שחורה מגומי.

אחרי שמחליפים פילטר סולר ומנקים והמיכל ריק, מה שעושים זה מפעלים סוויטצ' (ללא הנעה של הרכב), ניתן לשמוע את המשאבה החשמלית עובדת לכמה שניות, חוזרים על התהליך 10 פעמים ומניעים, ההנעה הראשונה למעשה מנקזת את האוויר מהמערכת.

כאן אפשר לראות (בצד שמאל) את המשאבה הידנית, אגב המנוע הוא TD מהסוג הישן.

אתה מטעה את הבחור - וחבל.

גם במנועי דיזל עם הזרקה בשיטת מסילה משותפת, יש דגמים עם משאבת עזר חשמלית במיכל הדלק ויש משאבות שיונקות בעצמן את הדלק מהמיכל תוך כדי סיבוב\עבודה. בשיטה האחרונה יש פומפה שחורה בנקודה מסויימת במנוע שמטרתה להביא את הסולר מהמיכל עד למשאבת לחץ גבוה.

בדגם זה אין משאבה חשמלית - לכן יש פומפה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...