Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפומפה זה מספר 5 בתמונה, כאמור צריך לפרק את כיסוי הפלסטיק מעל המנוע - חצי סיבוב של הנועלים המסומנים ב A.

1.JPG

פורסם

בוקי תודה רבה.

אפשר לדעת מהיכן התמונה?

אפשר לשטוף את המיכל עם ספרי קרבורטור? למרות שאני יודע שזה עלול להיות מסוכן להכניס ספרי קרבורטור למנוע דיזל.

קובי

פורסם

התמונה הקודמת היא מספר רכב של ברלינגו

התמונות הבאות מראות איך מחליפים את הפילטר.

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

פורסם

בוקר טוב

פילטר "נורמלי"\מקורי תמיד בא עם אטם חדש, זה לא משהו שצריך לרכוש במיוחד.

בעניין שטיפת\ניקיון מיכל מסנן הסולר, פשוט לנקות אותו עם...סולר. בתחתית שלו מצטבר ליכלוך (שחק) של המערכת וזה בא לידי ביטוי בחלקיקים מאוד מאוד קטנים של מתכת, שאם מסתכלים פנימה לאחר פירוק המסנן החוצה - רואים אותם.

בתחתית המיכל הקטן הזה יש פקק שמטרתו לנקז מים (במקרים בהם יש סולר במערכת, הוא נעצר במיכל הזה). אתה לוקח כלי פלסטיק שאינך צריך או בקבוק קטן ופותח את הפקק הזה לרווחה ומנקז את כל הסולר לתוכו. במקביל אתה יכול להוציא קצת סולר מהרכב (ע"י לחיצה על הפומפה ואגירת הסולר במיכל נוסף) ולהמשיך לשפוך ידנית סולר לתוך המיכל עד שכל הליכלוך מלמטה יוצא החוצה מחור הניקוז. להשלמת הניקיון יש להעזר במטלית נקיה (סמרטוט או בגד סופג שאינך צריך, כזה שאינו מותיר סיבי בד אחריו) ולנקות את כל חלקו הפנימי של המיכל הזה.

בהצלחה אבאל'ה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה רבה לכם.

היום בדקתי לגבי הפילטרים, עליות וכדו'.

בין היתר שאלתי במורשה כמה יעלה אצלם הטיפול, קיבלתי הצעה של 1200 ש"ח.

הגיוני המחיר הזה?

מחיר הפילטרים:

סולר- 92

שמן - 56

אוויר- 60

אני מנסה להבין, כמה הם לוקחים על העבודה?

חבל שלא שאלתי כמה עולה השמן.

קובי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכון:

אכן יש משאבה ידנית(פומפה) לניקוז אוויר ברכב הנ"ל.

הטיפול בוצע ביום חמישי האחרון, עבר בהצלחה חוץ מפתיחת בית פילטר הסולר.

על בית הפילטר ישנם 2 סימונים בצהוב של MIN וMAX, הכוונה היא לסגירה כי גם על המכסה ישנו סימון צהוב תואם.

ניסיתי לפתוח את המכסה בכוח היד ולא הצלחתי, ניסיתי שוב ושוב ללא הצלחה, פירקתי את המיכל וראיתי שמי שסגר פעם קודמת הידק מעבר לסימן הMAX(בערך רבע סיבוב).

לאחר שהבית פילטר היה תפוס במלחצים, תפסתי את המכסה בעזרת פלייר משאבות גדול במיוחד והמכסה נפתח.

ראיתי שמי שביצע את ההחלפה בפעם הקודמת לא שם את האטם, לכן הוא יכל לסגור את המכסה בעוד רבע סיבוב.

ניקיתי את המיכל, והרכבתי בתוכו את הפילטר החדש, הנחתי את האטם במקומו וסגרתי, הפעם כשהגעתי לסימון הMIN כבר היה קשה לסגור, עם מעט מאמץ סגרתי אותו באמצע בין הMIN לMAX.

מספר פימפומים במשאבה, 2-3 סטארטרים והרכב הניע.

לאחר יום(ביום שישי) חבר שלי אמר לי שהוא נסע עם הרכב, ופתאום הוא הרגיש שהרכב נחנק, לא סוחב ותקוע על 2.5 סל"ד.

לאחר כיבוי, המתנה של מספר שניות והנעה חוזרת הרכב חזר לתפקד כרגיל.

ממה יכולה הבעיה הנ"ל לנבוע?

האם יש קשר בין הטיפול לבין הבעיה?

אני חושב שמדובר במשאבת הסולר, אך אני לא נגעתי בה כלל במהלך הטיפול.

אשמח לקבל את עזרתכם, ותודה רבה לכם על העזרה!

קובי

פורסם

שים לב:

במידה והחלפתם פילטר אויר או "שיחקתם" עם צנרת האויר שלו, יש מעין אקורדיון מגומי שמחבר בין הבית-מסנן-אויר לצינור יניקה של המנוע. לעיתים קורה שהאקורדיון הזה משתחרר (אמור להיות שם בנד פלסטיק) וזה עלול לעשות בעיות (כמו להכניס את הרכב למצב חירום- קרי: נסיעה עד 2500-3000 סל"ד) עד לכיבוי והנעה מחדש של האוטו (זה בגלל שמערכת ה EGR לא מתפקדת בצורה תקינה עקב קריאה לקויה של כמות האויר הנכנסת למנוע).

גם אם בדקת ומצאת שהאקורדיון במקומו ב-2 הקצוות, וודא שיש בשני הצדדים באנד פלסטיק שסוגר אותם היטב (ואם אין - השלם אותו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה רבה, עכשיו שאמרת זאת הזכרת לי שכשהרכבתי את הפילטר אוויר, פירקתי את הצינור ולא הבנתי למה אין שם שום בנד.

אני אומר לו לקנות בנד ולסגור את הצינור הנ"ל.

יש אולי עוד רעיונות לבעיה?

אגב, אני חייב לציין שהמוסך המרכזי שביצע את הטיפול הקודם חיפף מאוד בכל הטיפול.

איך שהרמתי את הכיסוי העליון ראיתי נזילת שמן רצינית מכיון מכסה השס', אשר כוסה בשכבה של סיליקון על מנת לעצור אותה.

הבית של הפילטר אוויר, צריך להיסגר בעזרת נועלים קפיציים, אבל המוסך סגר את הבית בעזרת ברגים(שאגב ראשם אכול לגמרי, נפתחו בעזרת פלאייר).

קובי

• תוכן חדש...