Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RUNX 2007 לקנות או יקר מדי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תביא לי פוקוס 2007 הצ'בק שלא עברה בליסינג ב55K. אין כאלה דברים.

בשביל אחת יד 1 עם ק"מ נמוך מאוד וברמת הגימור לא הבסיסית של הליסינג, אתה תצטרך להפרד מסכום של כ75-80 אלף ש"ח.

אי אפשר להשוות רכב עם נתונים כאלה לרכבי ליסינג ב50K ש"ח שפרמו להם את הצורה...

דרך אגב, אם אתה לא רוכש את הרכב בסוף - אשמח אם תעביר לי את הפרטים, יש לי מישהי שמוכנה לקחת אותה בסכום הנדרש.

דרך אגב2, אתה שואל מה אני הייתי עושה בסכום הזה? ב85K לוקח גולף דור 5 מודל 2008 1.6 אוטומט ברמת גימור טרנדליין או אחת מעליה. אם אתה בכל זאת רוצה את הRUNX, קח אותה לבדיקה ותוריד למוכר איזה 2000 ש"ח על מה שימצאו שם - ובטוח ימצאו שם.

בכל הכבוד, מדובר בפער עצום של כ-35K ש"ח (40%). אני מוכן "לספוג" נסיעה ברכב שעבר בליסינג (לאחר בדיקה שהכל תקין) בשביל פער מחיר אדיר שכזה. אגב, מה ההבדל בין פוקוס ברמת גימור ליסינג לזה ברמת גימור גבוהה יותר (לא דגם 2.0 ליטר)? נראה לי שרק בקרת אקלים וגלגלי מגנזיום. לא ממש עקרוני.

העניין הוא שב-90K ש"ח אפשר לרכוש רכבים טובים ומפנקים בהרבה מהקורולה 2007 (שהוא רכב חביב בפני עצמו, אך בשום פנים ואופן לא שווה את המחירון שלו). אגב, יש עוד כמה רכבים שמתומחרים באופן שאינו משקף את המוצר - סיוויק, גולף ועוד.

מצד שני, ברור לי שהקורולה RUNX תשמור על המחירון שלה לא רע, אז זה גם שיקול.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כפי שאמרתי - אני אישית לא הייתי בוחר בקורולה כי אני שייך לקהל יעד שונה.

מצד שני אם נסתכל אובייקטיבית מנקודת מבט של נהג ממוצע- מדובר ברכב עם שילוב מנוע-גיר טוב מאוד יחסית לקטגוריה, אמין , מאובזר לא רע (וברמת גימור LUXURY אפילו מאובזר ברמה גבוהה) ,איכות הרכבה טובה, התנהגות ניטרלית ובטוחה , עלויות אחזקה לא גבוהות.

לרוב הציבור מדובר בקניה טובה.

דבר אחד בטוח - הרכב הזה וכמוהו גם שאר הגרסאות הפרטיות של רכבים שפופולאריים בליסינג לא מיועד למחפשי מציאות כלומר כאלה שמחפשים שנתון מסויים בכמה שפחות כסף או מקסימום שנתון לסכום כסף נתון - בשבילם יש רכבים שעברו בליסינג.

ועוד משהו בקשר לליסינג: רכבים בשנתונים האלה כבר לא קיימים בחברות הליסינג, הם כבר עברו עוד יד בדרך. היום בליסינג הכי ישן שתמצא זה 2008 וגם זה במבצעים כדי להעיף אותם הלאה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
צודק. בישביל לרכוש בכ-90K רכב בן 4 צריך להיות נעולים רק על טויטה ובקטע חולני כבר. ברור שהרכבים טובים, וברור שהרכב במצב מעולה - אבל שוב, הוא ממש לא חדש, אין אחריות יצרן ולא כלום. במחיר הזה (אפילו אם לא הולכים על חדש) אתה יכול למצוא רכבים חדשים וטובים משמעותית

1+

פוקוס פרטית מאותו שנתון זולה משמעותית.

פורסם

מניסיוני עם הרכב הנ"ל (שנתון 2005), מדובר ברכב אמין מאד, זריז וחסכוני ביחס לקטגוריה. כמו כן, ניתן לאמר שהרכב משעמם - לטובה ולרעה. לטובה- אין הרפתקאות ברמת השוטפת, פעם בשנה טיפול ותו לא. ברמת חווית הנהיגה- לא תמצא בה משהוא לא שגרתי ו/או מתקרב להתנהגות ספורטיבית, אלא רכב לנסיעות מ- א' ל- ב'.

לגבי הרכב הספיצפי שלגביו שאלת, RUNX מאופיינת בביקוש מאד מאד גבוה, בו אני נתקל כמעט מידי יום כאשר אנשים משאירים פתקים על הרכב ושואלים האם הוא למכירה. כפועל יוצא לביקוש:

1. אין הרבה במצב טוב המוצעות למכירה.

2. המחיר גבוה וברב המקרים מעל המחירון.

3. אקזמפלרים במצב טוב, נחטפים מאד מהר.

אלו הנתונים, ועכשיו לשאלה אם כדי לך או לא- בהתאם לדרישות שלך מהרכב. אם דרישותך עונות על מה שתיארתי וזה הרכב שאתה מחפש- חד משמעית, קח את הרכב לבדיקה במכון ותנסה לקזז את הריג'קטים מהמחיר שנדרש- אל תחשוש ממחיר גבוה שתשלם עכשיו מהסיבה הפשוטה- שילמת יקר וסביר להניח שתמכור ביקר.

במידה ותחליט שאתה הולך לכיוון אחר, במחיר הנ"ל ישנן אופציות חדשות יותר, טובות עם תמורה שאינה בהכרח נופלת מהתמורה שתקבל מה- RUNX

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני לא הייתי משלם 90 אלף על רכב שכבר 4 שנים על הכביש,

כשאני יכול לרכוש פאביה חדשה אוטומטית עם מנוע 1.2TSI בתוספת של עוד 9 אלף.

אבל זה רק אני.:lol:

פורסם

ב-90 אלף שקלים אפשר לקנות מאזדה 3 האצ'בק מנוע 2 ליטר משנת 2008 או יונדאי I30 בדיוק באותה התצורה.

היונדאי מודרנית יותר וחזקה, מצויידת יותר מבחינה בטיחותית וגם בעלת 5 כוכבים.

המאזדה בגירסה הזאת גם כן חזקה ומאובזרת יותר ומציעה חווית נהיגה שונה.

אני חושב ששיגעון הקורולה הזה על דגמי 2007 הוא פשוט בדיחה. או קיי אז הדגם שהגיע אחריו היה לא משהו בלשון המעטה.

אבל למה דווקא טויוטה? יש הרבה דגמים אחרים כמו שאני ציינתי והזכירו גם את הגולף והם מציעים תמורה עדיפה למחיר כמעט מכל הבחינות ללא "ההילה" של טויוטה.

פורסם

היונדאי בעלת גימור זול שמאוד יאכזב מי שמשקיע סכום כזה, כמו כן מבחינת התנהגות כביש והגה היא לא מספיק טובה.

לבחור עם הפאביה: למה לקנות פאביה אם אפשר בעוד 4K לקנות פולו?

אין לזה סוף...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הגימור הוא ממש לא זול, בטח שלא בדגמים המאובזרים יותר.

והתנהגות כביש? זה מה שמחפש מי שקונה קורולה?

בכל מקרה, צר לי לאכזב אותך אך גם בתחום הזה היונדאי עדיפה. ואת היתרונות בנושא איבזור, תמורה למחיר ובטיחות כבר מניתי בהודעה הקודמת.

פורסם

ועוד משהו בקשר לליסינג: רכבים בשנתונים האלה כבר לא קיימים בחברות הליסינג, הם כבר עברו עוד יד בדרך. היום בליסינג הכי ישן שתמצא זה 2008 וגם זה במבצעים כדי להעיף אותם הלאה.

לא ממש מדויק, יש אצלנו מספר לא מבוטל רכבים משנתון 2006 ו2007 שנשארו בגלל הקפאה ורק בקרוב יוחזרו.

אני מכיר עוד מספר מקומות עם אותה מתכונת הקפאה, אין מה לעשות המיתון מגיע לכולם:-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ודאי שאפשר יותר.

אבל זאת לא הנקודה, הנקודה שלקנות רכב שנמצא 4 שנים על הכביש על פני רכב חדש לחלוטין זה טמטום במקרה הטוב.

ואנחנו לא מדברים על "משומשת או ספארק/I10/בימבה חדשה?"

אלא על רכבים שלא נופלים ואולי עולים על הRUNX. (מלבד אולי מרווח ובגאז', מבלי לבדוק).

פורסם

יש לי קצת יותר ניסיון עם הרכב.

בידוד הרעשים בקורולה או במאזדה 3 לא יותר טוב וגם לא איכות הפלסטיק שם או כמותו.

איכות ההרכבה מצויינת ולא שמעתי אפילו ציוץ אחד ברכבים שעבדו דיי קשה ואני לא מדבר רק על אלה שאני אישית השתמשתי בהם.

פורסם
ודאי שאפשר יותר.

אבל זאת לא הנקודה, הנקודה שלקנות רכב שנמצא 4 שנים על הכביש על פני רכב חדש לחלוטין זה טמטום במקרה הטוב.

ואנחנו לא מדברים על "משומשת או ספארק/I10/בימבה חדשה?"

אלא על רכבים שלא נופלים ואולי עולים על הRUNX. (מלבד אולי מרווח ובגאז', מבלי לבדוק).

איזו משפחתית קומפקטית חדשה אתה יכול לקנות ב90K?

לא לכל אחד מספיקה סופר מיני, לא כולם מסתפקים במנוע חלש יחסית.

בקשר לליסינג, זה אינטרס של חברות הליסינג לתת לך רכבים חדשים ולמכור את הישנים כשעוד נשארו להם חודשיים-שלושה של אחריות. בהרבה מקומות החברות החליפו לאנשים לרכבים חדשים יותר מיוזמתן כדי שלא ישאר להן בצי הרכב רכבים מהשנתונים הללו.

מייק,

אני יכול לומר לך בוודאות שהיונדאי נופלת מול הקורולה דור קודם בכל מה שקשור לאיכות הרכבה ופלסטיקה ואף בידוד רעשים.

אני בכל מקרה לא הייתי קונה לא את זו ולא את זו.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זו דעתך האישית.

במשפחה שלי הייתה קורולה מודל 2004 ויצא לי לנהוג עליה לא מעט. לעומת זאת נהגתי ביונדאי I30 במצטבר 100 אלף קילומטר בשני רכבים שונים והיא טובה יותר מהקורולה. כמובן שזו גם כן דעתי האישית שלי ואתה לא חייב להסכים איתה.

אני פורש לישון, לילה טוב.

• תוכן חדש...