Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני בן 18 והגיוס שלי רק בדצמבר שזה אומר עוד יותר מחצי שנה ,

כרגע אני עובד ומרוויח את כספי בכבוד ,

השאלה אם שווה לי בכלל לקנות לי איזה אוטו קטן בזול משהו ב10K אם יש חיה כזאת בכלל שלא תעשה לי יותר מידי בעיות ומהי ?

או שבכלל שווה לי לקנות איזה 50 סמ"ק חמוד לתקופה הזאת .

אני ממש מתלבט כי כרגע אני בלי רכב בכלל.

פורסם

רכב.

יתרונות: נסיעה נוחה יותר, בטוחה יותר, אפשרות לנסיעות בין-עירוניות, הסעת נוסעים (חברים\משפחה\חברה\ועוד יצורים :D )

חסרונות: טיפולים יקרים יותר מב50 סמ"ק, הוצאות דלק גדולות הרבה יותר, תקלות, בנוגע לביטוח - לא יודע.

50 סמ"ק - תהפוך את האפשרויות... :wink:

חפש בפורום אילו רכבים ניתן לקנות ב10K... ותחליט...

שיהיה בכיף!

פורסם

זה פשוט מאוד - אם אתה הולך להיות כל יום בבית בזמן השרות הצבאי שלך - רכב (בתנאי שאתה יכול להחזיק אותו) הוא האופציה הטובה ביותר. אם אתה הולך להיות רחוק מהבית אין שום סיבה שתקנה רכב בשביל חצי שנה, לדעתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה ,

ובקיצור הבנתי שבשביל חצי שנה לא שווה לי להחזיק כל רכב מסוג שהוא .

נמשיך לסוע באוטובוסים ומדי פעם באוטו של ההורים ...

פורסם

עדיף לך לחסוך את הכסף מהעבודה שלך שישמש אותך בתקופת הצבא ולאחר הצבא יהייה לך ממה לקנות רכב. חבל שתוציא את כל המשכורת על טיפולים ביטוח ודלק. כפי שכתבתה אוטובס, חברים והאוטו של ההורים הפתרון האדיאלי בשבילך(אני מדבר מתוך ניסיון ואני שמח שבזמנו עשיתי את הבחירה לא לקנות אוטו).

פורסם

אחי מצד אחד זה גם מה שאני חושב , אבל מצד שני מה זה בא לי אוטו משלי ...

ואני עובד ומרוויח יפה וכיאלו למה המשכורת סתם שוכבת בבנק

פורסם
אחי מצד אחד זה גם מה שאני חושב , אבל מצד שני מה זה בא לי אוטו משלי ...

ואני עובד ומרוויח יפה וכיאלו למה המשכורת סתם שוכבת בבנק

ברור שבא לך. אבל אם הוא ישב כמעט ללא תזוזה במשך 3 שנים אתה תפסיד הרבה כסף סתם. כסף שתוכל לחסוך בשביל אוטו יותר טוב כשתשתחרר.

לפעמים זה טוב שהמשכורת יושבת בבנק, צוברת קצת ריבית. מי יודע מתי תצטרך כסף, ותאמין לי שתעדיף שיהיה לך אותו כשתשתחרר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מנסיון אישי שלי לא היתי מייעץ לך לקנות אוטו.

אני בשנה גדול ממך וקניתי אוטו ב 7 אלף (פורד אריקה 1.3) שבמשך שנה שהחזקתי אותו הוצאתי קרוב ל 15 אלף על דלק ביטוח תיקונים וכו....

מכרתי את האוטו לפני הגיוס ולבסוף אני ג'ובניק שיכל להיות עם 22 אלף שקל.

כשאתה חייל יש לכסף הרבה יותר משמעות.

שורה תחתונה - תמשיך לחסוך.

פורסם

ברשותכם אני אוסיף לגבי השאלה המקורית:

אם יש לך רישיון 50 סמ"ק, חפש וקנה כלי בסביבות ה 5000 ש"ח.

קטנוע ירגיע את החשק לרכב משלך, יאפשר לך יותר עצמאות בתנועה ("אמא, אפשר את האוטו היום ? לאן ??? עד מתי ??? עם מי ???").

אחזקה של כלי כזה לחצי שנה לא תהיה גבוהה באופן יחסי לרכב, ובנוסף, גם אם תשרת רחוק ותיסע בו פעם בשבוע/שבועיים כשתהיה בצבא עדיין האחזקה שלו תהיה זולה, ולא תפסיד עליו כמו על אוטו.

אם חשבה לך העצמאות בתנועה אז קנה 50 סמ"ק, אבל אוטו לא כדאי לך.

פורסם

אני כבר הייתי ממליץ לו ללכת על אופנוע כביש 250 סמ''ק

שהוא יוכל גם לצאת איתו מחוץ לעיר.

רק אל תשכח שאופנועי שטח האמינות שלהם בריצפה ואתה תשב רוב הזמן לתקן אותם...

אז עדיף אופנוע כביש.

בנוסף אם יש לך אופנוע ברוב המקרים כשתהיה בצבא ירשו לך להחנות אותו בתוך הבסיס

מחשש לגנבה או לפגיעה באופנוע מפני שיותר קל לגנוב אותו ככה תהיה בראש שקט...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אוקיי הבנתי חברים,

אז איזה קטנוע 50 סמ"ק אפשר למצוא ב5000 ש"ח שלא יתפרק לי,

וכמה כסף יעלה לי להוציא רישיון ל500 או ל50 סמ"ק, כי כרגע יש לי רק רישיון לרכב פרטי אבל ממש אין לי בעיה להוציא על קטנוע .

תודה לכם

פורסם

במידה ואין לך רישיון ל 50 (הנחתי שיש) אז כבר עדיף לך מבחינה כספית ללכת ישר על 500.

רישיון לאופנוע יעלה בערך 2500 ש"ח. כל שיעור זה 95 בערך, 18 שיעורים לפחות, זה כבר מגיע ל 1800 כמעט, עוד אגרות ואיזה טסט שניים (שכוללים גם שיעור לפני הטסט בד"כ), אתה יכול בקלות להגיע ל 2500.

הבעיה העיקרית - 2500 ש"ח על הרישיון, חפש כלי נורמלי גדול יותר מ 50 - זה יעלה יותר מ 5000, הביטוח עליו יהיה יותר יקר ככה שבמיידי הגעת (או אפילו עברת) לתקציב שהגדרת בהתחלה (10K) ולא נשאר לך אקסטרא לטיפולים אם וכשיבואו.

לכן כשהצעתי 50 סמ"ק, הצעתי את זה בהנחה שרישיון כבר יש לך.

• תוכן חדש...