Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דברי הסבר

כיום שיעור מס הבלו עומד על שיעור של כ-40% ממחיר הבנזין או הסולר בישראל. קרוב לחצי מן המחיר לצרכן הוא המסים המוטלים על הדלק. העלאת מס הבלו מובילה לעליית מחיר הדלק ופוגעת בכל אזרחי המדינה ובעיקר במעמד הביניים ובמעמד הנמוך.

מוצע להגביל את העלאת מס הבלו באמצעות קביעת שיעור מרבי, על פיו שיעור הבלו לא יעלה על 30% ממחיר הדלק חב בלו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ואז ליטר בנזין יעלה 6.70?

מעניין על חשבון מה זה יבוא ואם בכלל יתמכו בזה.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

נשמע יפה מאוד על כל פניו. אך לעומת זאת מדוע שהמדינה תסכים לוותר על הכנסה ממיסים? או במילים אחרות המס על הדלק ומיסים אחרים הם הדרך של המדינה לצבור הון לכיסוי החובות שלה ולתשלומים עבור השירותים שהיא מעניקה לאזרחייה. בישראל ישנו המוסד לביטוח לאומי שמשלם קיצבאות שונות (למרות שאני רוצה, אני לא איכנס לעניין באם הקיצבאות מוצדקות ובאמת מגיעות לאלה שדורשים אותם), ישנה מערכת חינוך ובריאות ציבוריות, ביטחון ועוד כל מיני דברים אחרים שבמדינות אחרות אתה נאלץ לשלם אותם.

זה ברור שעם השנים דברים מתיקרים. לפיכך קיצבה מסויימת או שירות כזה או אחר ששולמו לפני שנים נשחקו עם הזמן. אז בכדי לייעל ולהגדיל את הקיצבה המדינה העלתה את מס הבלו.

אם נתעלם לרגע מכל מיני שחיתויות, אנשים שמקבלים קיצבאות שלא מגיע להם ועוד כל מיני שמרגישים שזה חובתם לדפוק את המערכת אז בעצם העלאת המס על הדלק אמורה להיות לטובתנו. אבל כמו תמיד יש רצוי ויש מצוי.

אני אישית הייתי זועק ומתלונן על דברים אחרים ולאו דווקא על העלאת המס על הדלק. כי בסופו של דבר יותר משנה לאן הכסף שנגבה מאיתנו הולך.

פעם חשבתי שלגור באמריקה יותר טוב כי שם אתה לא משלם מיסים גבוהים על הדלק ולפיכך לא תומך בכל האוכלי חינם אבל בשלב מסויים התברר לי שזה אותה גברת בשינוי אדרת ושאתה יכול לברוח אבל לא להתחבא.

יום טוב שיהיה לכולנו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בכל מדינה יש מסים ישירים ועקיפים. בכל מדינה יש גם אוכלי חינם.

אבל אי אפשר לשאוב את הכסף כל הזמן מאותו כיס.

המס הזה פגע בכל השכבות ומי שיציע להוריד אותו, אם יעשה את זה נכון, יזכה בקולות בבחירות.

המחיר עדיין יהיה מטורף ביחס לכל מדינה מפותחת אחרת, אבל לפחות נרגיש שעשו צעד בשבילנו.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

כאשר נכים מפגינים וחוסמים צמתים ורוצים שיפור בקיצבאות הנכות מאיפה אתה חושב שהמדינה מביאה את התוספת לקיצבאות? כידוע לך אושרה ההצעה של סגן שר הבריאות ליצמן לספק טיפולים שיניים חינם לילדים על גיל 18. מאיפה אתה חושב שהכסף הזה בא? במקרה הזה מסל התרופות. כלומר מספקים שירותי שיניים על חשבון תרופות אחרות.

עכשיו, סגן השר ליצמן בא בעוד הצעה גאונית, לחייב את המדינה לשלם עבור טיפול סיעודי. כלומר המדינה תשלם על פליפינית למי שצריך. מה שהכי מרתיח בהצעה הזו היא שגם מי שלא שילם בעבורה כל ימי חייו גם יקבל את המימון. מאיפה אתה חושב שהכסף יגיע בעבור ההצעה המבריקה הזו? נכון מאוד, על חשבון משרד אחר או בצורת העלאת מיסים.

זה כמו כדור שלג, בכדי לתמוך בשכבות החלשות גובים מיסים. כאשר גובים את המיסים זה גורם לייקור מוצרים שהשכבות החלשות צורכות. לדוגמא, בכדי לסבסד את הלחם, חלק ממוצרי החלב והתחבורה הציבורית המדינה מעלה מיסים אחרים שגורמים להתייקרות של מוצרים אחרים שבסופו של דבר השכבות החלשות גם נפגעות מכך איכשהו. אירוני אך זהו המצב.

כמו שאמרתי יותר מעניין אותי לאן הכסף הולך ונעלם מאשר איך גובים אותו.

תחשוב על זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

כולם חולמים על אמריקה. למה לא? הכל נראה שם טוב. דלק היום עולה בערך בממוצא $3.20 לארבע ליטר פשוט החיים הטובים. האומנם?

קח את מדינת ניו גירזי. כמעט אותו גודל בשטח וכמעט אותו גודל אוכלוסייה כמו בישראל. תספור כמה אנשים הומלסים גרים בישראל וכמה אנשים הומלסים גרים שם? איפה אתה חושב שתמצא יותר אנשים שגרים ברחובות? התשובה היא שם. איך אתה מסביר את זה? באמריקה קל מאוד לאבד את הבית שלך. מספיק שאין לך כסף מסיבה כזו או אחרת לשלם את המיסים שלך והבית ילקח ממך ואתה עלול להיזרק לרחובות. אומנם לא תיכף ומיד וזהו תהליך שלוקח זמן מסוים אבל כן בהחלט. אדם יכול לאבד את ביתו כל אין לו כסף לשלם את המיסים שלו.

15 אחוזים מכלל תושבי ארה"ב אינם יכולים להרשות לעצמם לשלם ביטוח רפואי. כלומר במקרה חירום הם או שיכולים להתפלל לשמיים לרפואה שלמה או שלהיות תלויים בחסדיהם של בתי החולים. 15 אחוזים מ 300 מיליון איש הם 45 מיליון איש ללא ביטוח רפואי. אני לא יודע בדיוק כמה אנשים נמצאים באיזו מדינה אבל בוא ולרגע נדמיין שה 45 מיליון הללו מתחלקים שווה בשווה בכל ה 50 מדינות. מה יוצא לנו? 900 אלף איש בכל מדינה נמצאים במצב שאין להם שום כיסוי רפואי כלל וכלל.

תראה לי אזרח ישראלי אחד בישראל שאין לו כיסוי רפואי. שוב פעם, איך אתה מסביר את זה?

מה המסקנה? אם יוצא לך לעיות עני ולחיות על תמיכה ממשלתית עדיף להיות עני בישראל ולא באמריקה. אם ככה מדוע השכבות החלשות זועקות כל הזמן?

פורסם

הצעת חוק כזאת באם תעבור, מה שלא סביר בשום תסריט נראה לעין.

אבל עדיין אין אפשרות לקצץ במס אחד בלי לקחת אחד אחר במקומו. השאלה מאיפה לקחת ואיפה לקצץ.

פורסם

אני שמח\מצטער לבשר לך שזה כבר לא רעיון אלא הצעת חוק.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4021209,00.html

זה לא פנטזיה של סגן שר הבריאות ליצמן זה כבר אושר על ידי הממשלה כבר בינואר השנה. שר האוצר שטייניץ הסכים לעניין לאחר שרוב בכנסת אישר את ההצעה. כמובן שהייתה הסכמה גורפת בכנסת. איזה שר יתנגד לרעיון שהרי זו עזרה לחלשים וזה נראה יפה מאוד מבחינה פוליטית. כולם רוצים להיות רובין הוד משרווד שעוזר לחלשים ואף אחד לא רוצה להיות האיש הרע בסיפור.

מילא, ניחא, אדם שילם כל החיים שלו מיסים ורצה הגורל וקפצה עליו הזיקנה והוא צריך עזרה סיעודית. בסדר גמור מקובל לחלוטין. מי שנתן, תרם ושילם כל החיים שלו מיסים בהחלט מגיע לו עזרה כאשר הוא צריך אותה. אבל מה לגבי מי שלא תרם, לא נתן ולא שילם מיסים. למה שהוא יקבל את זה? אהה כן, בכדי לממן את ההצעה הזו מס הביטוח בריאות שמורידים לנו אותו כל חודש בתלוש יעלה.

פורסם

ראשית תיקון טעות: המיסים על הדלק הם כמעט 60%. בנוסף ל מס הבלו יש גם מע"מ ופערי תיווך של חברות הדלק.

שנית, אני לא יודע אם לצחוק או לבכות לנוכח חלק מהתגובות. רצוי שתעברו שוב על השרשור הארוך על המחאה להורדת מחירי הדלק.

אני לא יודע אם מדובר פה בתמימות מצד חלק מהכותבים פה, או סתם כי הם מתעצלים לקרוא.

אני אחזור על עצמי בפעם האלף כמו תוכי.

בשנת 2010 נגבו עודפי מיסים מהציבור בסה"כ 12.3 מילארד שקל. אלה הם כספים עודפים שאינם כלולים בתקציב הדו שנתי, וממילא לא נכללו בתקציב לכיסוי הגרעון.

מאות מליוני שקלים מתוך העודפים הללו הלכו לתוספות שונות ומשונות למשרדי הממשלה מבלי שנערך עליהם כל דיון כזה או אחר.

מליונים תוספת ללשכת הנשיא האנס קצב, מליונים תוספת ללשכת הנשיא פרס, תקציב הקניות של משרד ראש הממשלה יקפץ מ 53 מליון ל 110 מיליון ועוד כהנה וכהנה. פשוט צוחקים לנו בפנים ויש אנשים שעוד מאמינים לשקרים.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3509088,00.html

מי שכותב שאם יקצצו במחיר הדלק זה יבוא על חשבון משהו אחר, פשוט לא מכיר או מסרב להכיר את העובדות ואת השחיתות שמתנהלת מתחת לאפינו. בינואר האחרון בלבד נגבו 4.3 מילארד שקל עודפים מהציבור. מיליונים מתבזבזים בשנה ע"י חברי הכנסת בתקציב מיוחד הנקרא " קשר עם הציבור" הכולל אתרי אינטרנט, מיחשוב ועוד. לפי הסכומים המופיעים באתר הרשמי של הכנסת, אפשר לחשוב שחלק מחברי הכנסת הצטיידו במחשבי על. האם מישהו מהם חשב לעצור רגע ולא להצטייד בפינוק הזה שנקרא אייפד, על חשבוננו.

אם עד היום לא ראיתם את הסרט " שיטת השקשוקה" של מיקי רוזנטל, קחו לעצמכם פסק זמן ותצפו בו. כך מתנהלת מדינת ישראל. כך מתנהלים קשרי ההון - שלטון בארץ. כך 8% של משפחות טייקונים מחזיקים כ 70% מנכסי המדינה.

אגב, הסרט הנ"ל שנחשב לחומר נפץ - לא פחות - לא שודר באף ערוץ טלויזיה בגלל הפחד מאותן משפחות הון.

על הדרך תקראו כמה אגרות אנחנו משלמים כאן:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000627312

ועל הדרך, כדאי שתראו את נושא ניהול משק המים בישראל. " מי אמר שאין מים ? " ושוב, איך לא, הנושא נגוע בקשרי הון שלטון ומשפחות טייקונים. גם את מחירי המים העלו לנו בגלל שקרים, אוזלת יד ותאוות בצע.

http://shezaf.net/%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95/%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95/%D7%9E%D7%99-%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%99%D7%9D.html

פורסם

הבעיה הגדולה היא שמתוך עזרה לשכבות החלשות - אנשים משכבות הביניים הופכים לשכבות חלשות בעצמם.

וכשמעמד הביניים נחלש אז אנשים שפעם היו אלה שמכניסים כסף לקופת המדינה הופכים בעצמם לנזקקים שבסופו של דבר יצטרכו לקבל כסף מהקופה הזאת.

הצעות החוק ההזויות של ליצמן זה דוגמא לחלק מהבעיה.

אני חושב שבהצעה כמו זאת המדינה מתחילה להבין שצריך לחזק את מעמד הביניים כדי שהכתפיים שלו יהיו מספיק חזקות כדי לסחוב עליהן את העניים והעשירים, אחרת הכל יקרוס. זה צעד אחד בכיוון הנכון.

עריכה:

קיימים עודפים כמו שאתה אומר, אבל גם העודפים זה לא לנצח. זה במקרה כי יש עכשיו הרבה.

צריך לדאוג שההכנסה ממסים תהיה הגיונית ביחס לתקציב, אחרת יחסלו את העודפים עכשיו - ועוד שנתיים זה יתפוצץ לנו בפרצוף.

הצמרת שלנו לא מתפקדת טוב במצבי לחץ, עדיף לא להכניס אותה לשם.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

הצעת החוק בעניין הבלו פופוליסטית ומטומטמת.

1. אין שום סיכוי שתעבור בגלל העלות התקציבית כיום.

2. בטווח הארוך לא כדאי לנו בכלל שהבלו יהיה באחוזים ממחיר הדלק. מס קבוע בשקלים לליטר הרבה יותר טוב כי:

א. הוא ממתן תנודות במחירי הנפט. כשהנפט מטפס ב8% הדלק אצלנו עולה רק ב4%, ולהיפך. אם הבלו יהיה פרופורציונלי למחיר הדלק נרגיש כל תנודה במחירי הנפט במלואה.

ב. הכיוון ארוך הטווח של מחירי הנפט הוא אך ורק כלפי מעלה. להצמיד את הבלו למחיר הנפט רק יגרום לו לעלות עוד ועוד באופן אוטומטי כל חודש בו הנפט מתייקר.

ואגב, יותם - מחיר הדלק בארץ ממש לא מטורף ביחס למדינות אחרות.

המחיר די דומה למחירים באירופה.

הכעס שלכם הוא על הדבר הלא נכון. מחירי דלק גבוהים זו מציאות שאין מה לעשות איתה.

מה שדפוק במדינה שלנו הוא היעדר תחבורה ציבורית נורמלית.

אין לי בעיה שהדלק יעלה גם 10 ש"ח לליטר אם תהיה תחבורה ציבורית שתביא אותי לעבודה באותו זמן כמו הרכב הפרטי. בכל המדינות הנורמליות זה קיים. אצלנו לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יורידו כאן יעלו במשהו אחר, לא ממש ביג דיל..

חוץ מזה שהמחירים של הדלק במגת עליה, הם לא טיפשים.

כרגע זה 40 אחוז, אם התחזיות יתממשו ויגיעו ל 200 דולר לחבית.

אז גם אם זה יהיה 30 אחוז, עדיין זה בעצם יהיה יותר כסף.

לדעתי צריך להגביל את זה לשקלים ולא לאחוזים.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

מחיר קבוע לדלק זה אידיאלי והלוואי שייושם, אבל כבר שמענו בתקשורת ע"י בכיר שאני לא זוכר כרגע את תפקידו שמדינת ישראל לא יכולה להפחית מסים כל פעם שמחיר הנפט עולה. זה מן הסתם נכון, אז בתור רע במיעוטו לפחות שיפקחו על גובה המס.

מחיר הדלק אולי לא יקר יותר מאשר באירופה מבחינה אבסולוטית, אבל ביחס לרמת ההכנסה בארץ הוא גבוה מאוד. בפעם האחרונה שעצרתי בתחנת דלק יצאתי מהרכב להסתכל מקרוב על המשאבה של הדיזל כשלא האמנתי שהמחיר שם היה מעל 13 שקלים (!)

בתור אזרח אני מקבל בהבנה את זה שהדלק עולה לי יותר כי הוא עולה יותר בכל העולם.

בתור אזרח אני *לא* מקבל בהבנה את זה שהדלק עולה יותר רק כאן כי רוצים לתקצב משהו אחר על חשבון אותו כיס.

הציבור של מחזיקי הרכב הפרטי נחלב כל הזמן, מעל 100% מס קניה, אגרה שנתית של מאות שקלים ו-60% מס על דלק באמת שאפשר במצפון נקי להגיד "הפעם, תקחו ממקור אחר".

תחבורה ציבורית היא פתרון נגד תדלוק רכב פרטי, אבל לא פותרת את הבעיה של עליית כל המחירים האחרים בגלל עלויות הובלה.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

יותם, אני אדם ממוצע. לא רופא ולא מהנדס. חייתי בארה"ב קרוב ל 10 שנים. דיברת על המיסוי של המכוניות. קח לדוגמה מרצדס E 350 חדשה. עולה בארה"ב כ 55 אלף דולר לפני מיסים. בישראל אם אינני טועה היא עולה מעל חצי מיליון שקל. אתה חושב שבתור אב משפחה עם נגיד 3 ילדים זה מעניין לי איזה חלק בגוף בזה שאני חוסך הון תועפות על המיסוי ויכול לקנות כזו מרצדס "רק" ב 55 אלף דולר במקום מעל 100 אלף דולר שהיא עולה בישראל? אתה חושב שזה עושה לי טוב על הנשמה לדעת שמשפחה עם 3 נפשות משלמת כל חודש בחודשו 1200 דולר בעבור ביטוח רפואי? מה היית מעדיף? ליטר בנזין שיעלה לך 80 סנט בערך אבל כל חודש קורעים אותך עם 500 דולר ליחיד או 1200 דולר למשפחה עם 3 נפשות בעבור ביטוח בריאות? או לשלם 7.30 שקלים לליטר בנזין ולשלם כל חודש פרוטות ביחס למה שהאמריקאים משלמים ומוציאים על בריאות?

תאמין או לא המחייה בישראל היא יותר זולה. תאמין או לא יותר קל לגדר 4 ילדים בישראל מאשר בארה"ב. עובדה שלא תראה משפחה ממוצעת אם יותר 2 ילדים מקסימום 3 וזה לא ממש נפוץ. לך לסופר שם עם 50 דולר ולא תגיע ממש רחוק. לך בישראל עם 50 דולר ותאמין לי שאתה קונה הרבה יותר. עובדה ששם אנשים קונים פירות וירקות ביחידות ולא בקילגרמים כמונו.

אז אין מה לעשות, מקבלים שירותים וזכויות שעולות הון תועפות במדינות אחרות וזה המחיר שאנחנו צריכים לשלם. כמו שאמרתי אם כבר נוצר מצב שאדם הוא עני אז עדיף להיות עני כאן ולא עני שם.

פורסם

קודם כל לא אמרתי שבארה"ב הכל דבש.

בשנתיים האחרונות רק כדי להגיע לעבודה הוצאתי מעל 1200 שקל לחודש על דלק, ברכב חסכוני ונהיגה סופר חסכונית. (גר בירושלים, עובד במרכז).

ועוד כמה אלפי שקלים בשנה לביטוחים+אגרות+תיקונים+טיפולים+ירקות, שהם אחוז נכבד מאוד מהמשכורת.

בארץ רכב פרטי הוא לא מותרות ויש נטייה להתייחס אליו ככזה.

"אם כבר נוצר מצב שאדם הוא עני אז עדיף להיות עני כאן ולא עני שם"

בתור עני? ברור שעדיף. בתור "מעמד ביניים" עדיין עדיף?

אני בטוח שאתה צודק בזה שהמחייה בישראל זולה יותר אבל מה הפרשי ההכנסה למשפחה בין ישראל לארה"ב?

לגבי פירות וירקות - יש לנו גידולים מקומיים זולים שלא דורשים ייבוא יקר. רואים את זה גם באירופה. בזה, באמת, התברכנו (אמן :-D)

עריכה:

תרשה להיות קצת אגואיסט - כשיהיו לי ילדים זה יהיה באחריותי לדאוג לבריאות השיניים שלהם.

היום אני חייל משוחרר ורווק ואני לא מעוניין לממן טיפולי שיניים לאף ילד של אף אחד, בלי קשר לגיל דת מין וצבע.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

• תוכן חדש...