Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מרכיב מערכת ונסגרתי כבר על רמקולים שאני הולך לבחון השבוע ועל מגבר וסאב. נשאר רק הר"ד ואשמח לקצת עזרה לגבי ר"ד שאני חושב לרכוש. כמו שאחד הותיקים אמר כאן באחת ההודעות, אני שייך לרוב הגדול של הרוכשים שמעבר לכיוון הראשוני במעמד ההתקנה, לא משחק יותר מדי בפונקציות השונות ולא מתעסק יותר מדי עם הכיוונים. אני הולך להתקין אצל אחד המתקינים המומלצים כאן, כך שמבחינת כיוון המערכת אני לא מודאג. אני מציין זאת פשוט כי אין לי צורך בר"ד משוכלל מדי, עם יותר מדי פונקציות שאין לי מושג מה הן, וסתם יעשו לי נזק בסאונד.

הדרישות שלי מהר"ד וחשוב לי מאוד: USB בפרונט בלבד, איכות (ודיוק) סאונד טובה ככל האפשר בהתאם לתקציב, נוחות תפעול מבחינת כפתורים על המכשיר עצמו (חובה כפתורי מס' לרדיו) ונוחות תפעול בתיקיות של הUSB, אפשרויות חיתוך סאונד בסיסיות (LPF/HPF) ואקולייזר נחמד. חשוב לציין - חוץ ממגבר אחד לא מתכוון לחבר עוד, אין לי צורך ביותר מיציאה אחת למגבר.

לא קריטי לי בר"ד: AUX, מלא פונקציות שאני לא מבין בהן ולא משתמש בהן, דולפינים ומרוצי מכוניות, לזכות בתחרות עיצוב של ר"ד.

לגבי שלט: לא אתנגד לכזה, אשמח לשמוע כמה אתם משתמשים בו וכמה הוא עוזר לכם בזמן נהיגה לתפעל את הר"ד בקלות.

תקציב - עד 1000 ש"ח, לא חובה להשתמש בכל התקציב.

חשבתי על הדגמים מהסדרות הנמוכות של אלפיין או קלריון, עקב בעיית התקציב, ועקב הרצון שלי באיכות סאונד טובה ככל האפשר שאני יכול לסחוט מהתקציב הזה.

בין הדגמים שחשבתי עליהם, ואני אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שיש להם אותם/ שמעו אצל חברים/ בדקו בחנויות או בעלי ידע והבנה בדגמים הללו ויודעים לתרגם את הנתונים לאיכות הר"ד והתאמתו לצרכיי:

1. הכי יקר אבל הכי נראה לי גם: CZ309A של קלריון. הועדף על פני ה-200 כי יש לו USB בפרונט והוא נראה לי יותר נוח מבחינת שליטה ותפעול. 1000 ש"ח.

2. האופציה הזולה של הקלריון: עולה 250 ש"ח פחות מהראשון, השאלה אם יש ממש הבדל בין שני הר"ד שמצדיק את הפער, ואם לא שווה פשוט ללכת על זה, שיתן לי את אותה האיכות.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=455282

3. אלפיין - 800 ש"ח. השאלה אם הוא יתן לי איכות של אלפיין ברמה טובה (לא מצפה להיי אנד, כן?).

http://www.tomcar.co.il/index.php?PHPSESSID=0dc2457ce8888110f2345bc50153a8a9&productid=525

4. אלפיין 100EUB - עד כמה שהבנתי מגיע בלי שלט, שוב, השאלה כמה זה נוח וקריטי? יש אותו במבצע ב-600 ש"ח באוטו בדיפו. נשמע מציאה, אם הוא מפיק סאונד איכותי בסיסי.

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=2748

אני נוטה יותר לכיוון הקלריון (גם העניין של השלט), אני אשמח לדעת מי מהדגמים הללו יענה על הדרישות שלי הכי טוב?

תודה לעונים.

פורסם

אכן ראיתי שהוא עולה אצלם 900. אז אתה אומר שביחס תמורה למחיר הוא הכי כדאי לי מביניהם? אני בטוח שאני לא אתבעס עליו כי הוא נראה הכי מדוגם ויחסית יש בו יותר פונקציות מאחרים, רק רוצה להיות בטוח שאחרים לא יתנו לי את אותה התמורה בפחות מחיר.

פורסם

תרד ממכשרי הכניסה של אלפין וקלריון לא שווים את הכסף, בסכום כזה ניתן להביא מכשירים יותר איכותים עם יותר פונקצויות.

כמו זה, ממליץ מאוד יש אותו לחבר אם ציוד מהפשוטים ביותר והוא נשמע מדהים:

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=DEHP5150UB&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=408&aff=Zap&lang=he

כמו זה:

http://www.autos-sound.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=291

פורסם

מסכים עם יוני ,אם יש לך תקציב של 1000 ואתה מעוניין לעבוד

רוב הזמן עם חיבור ה-USB הפיוניר מציגים את התמורה הטובה ביותר לכסף

בנוסף ממשק ה-USB שלהם הכי איכותי ונוח לתפעול.

ממליץ על הרדיודיסק הנ"ל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=750608

פורסם

מבחינת איכות סאונד, יתן לי יותר או דומה לקלריון והאלפיין?

ממה שאני מבין אין על הר"ד כפתורי רדיו, איך נוחות התפעול שלו? אפשר להיכנס לתפריטים ותיקיות דרך הפאנל עצמו או רק דרך השלט?

פורסם

ב- 1000 שקל, הפיוניר מסדרה 7 עדיף עליהם.

ב- 1100 אתה כבר יכול לקחת את הקלריון 509, שהוא מעולה.

גם אחיו הקטן, ה- CZ200 מציג איכות מעולה של סאונד, אך הזילות ניכרת עליו, כפתורים שצריך ללחוץ עליהם לפעמים בנקודות מסוימות כדי שיעבדו, פונקציות שעובדות רק בחלק מיישומי העבודה. לעומת זאת, אחיו הגדול טוב ממנו בהרבה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

כל הר"ד שהצעתם לא בעלי USB קדמי. חשבתי גם על הקלריון 200 ופסלתי אותו בעיקר בגלל שאין לו USB קדמי. גם החלטתי להשקיע קצת יותר ולקבל קצת יותר.

הקלריון 509 עולה קרוב יותר ל-2000 מאשר ל-1000 על פי זאפ, וגם לו אין USB קדמי. לפי מה שאתם אומרים, האח הקטן מפיק איכות טובה, האח הגדול מעולה, אז למה את האח הבינוני - 309 - אתם לא מוצאים כאיכותי?

בין הפיוניר אני מתלבט בין 2 דגמים:

5252SD

7252SD

שוב אני מזכיר מה חשוב לי בר"ד: נוחות תפעול ואיכות סאונד. לא רוצה לכוון כל פעם הנחתות, לחסום תדרים וכו' ולא מחפש תצוגות בפאנל.

פורסם

הסיבה הפשוטה שלא הגבתי לגבי הCZ300 זה כי לא התנסיתי איתו עדיין.

אני משער שהוא לא נופל באיכות הסאונד מה CZ200, וזה מספיק טוב כנראה.

מה שכן, מבחינת נוחות תפעול- הפיוניר לוקח.

ההבדל במחיר בין ה 7250 ל- 5250 הוא קטן מאוד, ואתה מקבל שם הרבה יותר, גם אם אתה לא תשתמש בזה היום- עם האוכל בא התיאבון :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

זה גוון סאונד שונה לחלוטין.

לגבי האיכות הפיוניר יותר טוב, יש לו יותר פיצ'רים להגיע לסאונד הרבה יותר טוב מהקלריון בסדרות הנמוכות האלה.

פורסם

אני שומע רוק בעיקר וקצת טראנס (יותר אירופאי, דגש על סאונדים ופחות אומצה אומצה). מתכוון להביא קומפוננט של פוקל (אקסיס או V1) או ריינבו 265 דלוקס (אלו בעיקרון הדגמים שהמליצו לי פה, ביחס עם ההרץ אנרג'י). מגבר סטנדרטי 100 וואט לערוץ ומגבר בסיסי כמו הקיקר C12. כמו שאתה רואה, אני לא הולך להרים מערכת SQ והיא די בסיסית, על גבול הבינוני.

איזה ר"ד יתאים יותר מבחינת הסאונד למערכת כזו? איזה גוון יש לקלריון ואיזה לפיוניר? אני מחפש יותר דיוק וצליל נקי, פחות עוצמה. אל תשכח שהוא צריך להתמודד עם מוזיקה לא קלה לשחזור כמו רוק (גראנג', גלאם מטאל, סקורפיונס, צ'ילי פפרס ושות') ולכן אני מחפש ר"ד שיתן לי כמה שיותר איכות, בתקציב הצנוע שאני יכול להרשות לעצמי.

פורסם

מניסיון עם כמה מכשירי 100UB - מכשרי מצויין שווה כל אגורה - כל מי שאני מכיר ויש לו נהנה מכל רגע.

איכות סאונד מצויינת ועדיפה על מכשירים יותר יקרים גם.

פורסם

אתה מתכוון בטח לאלפיין, ראיתי גם את הר"ד הזה במבצע של אוטו דיפו ב-600.

אני אשמח לדעת מה ההבדל בסאונד בין הר"ד האלה - אלפיין, קלריון ופיוניר, בדגמים שציינתי שהם למעט הפיוניר, מכשירי פתיחה.

איזה מהם יתאים יותר לסגנון שאני שומע ויעזור לי להגיע לסאונד יותר טוב עם רוק וקצת אלקטרוני?

פורסם

תשמע, שלא יהיו אי הבנות - זה לא הבדל של שמיים וארץ.

בעיקרון קלריון ואלפיין מוציאים צליל טוב יותר לטעמי ממכשירים אחרים ברמת מחיר כזאת.

והיתרון הגדול של האלפיין זה שהוא במחיר מצויין - לך על זה.

• תוכן חדש...