Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות הרפורמה בשוק הליסינג החלטתי להפסיק להשתמש בליסינג ולרכוש רכב פרטי. עד עכשיו היו לי מליסינג פוקוס (כבדה ועם מזגן חלש אבל מאוד מרווחת) ולאחרונה הונדה סיוויק 4 דלתות (נוחה, מאוד מהנה לנהיגה אבל תא מטען קטן). אבל כל זה לא רלוונטי כי איני מתכוון להמשיך לפרנס את משרד האוצר עם המיסוי השערורייתי.

הרכב ישמש כרכב עיקרי במשפחה (יש גם קטנוע) . שני מבוגרים, שני פעוטות.

נסועה כ- 25K בשנה. הרוב עירוני, עם גיחות בינעירוניות לטיולים וכו' אחת למספר שבועות.

דרישות, על פי סדר חשיבות:

1. בטיחות
  2. תא מטען - צריכות להיכנס שתי עגלות, תיקים וכו'
  3. עלות כוללת. בסעיף זה נכנסים:
    • צריכת דלק
    • אמינות ועלות חלפים ותיקונים
    • עלות ביטוח
    • ירידת ערך

[*]נוחות ישיבה ונהיגה

התקציב עליו חשבתי הוא 70-80K, כאשר ההנחה היתה לקנות רכב משפחתי בן 3-4 שנים, אולי מחברת ליסינג.

אפשר להגמיש את התקציב אם תהיה סיבה טובה לעשות זאת.

ההתלבטות העיקרית היא בין מזדה3 לקורולה בשנתונים 2007~, להערכתי שתי המכוניות האלה די דומות אחת לשניה.

אבל אני תוהה גם לגבי פריוס (בגלל העדיפות לצריכת הדלק) ולגבי מזדה6 (יותר נוחה).

אשמח לקבל המלצות. איך הפריוס למול הדרישות שהוזכרו? ואיך מזדה 6? האם עלויות אחזקת מזדה6 דומות לשל מזדה3?

תודה.

נ.ב. ההודעה נשלחה לאחר חיפוש מעמיק בפורום.

פורסם

דעתי:

דבר ראשון על הפריוס אני חושב שאתה יכול לוותר, בגלל תא מטען קטן יחסית. אם אתה רוצה לוודא את זה, אתה יכול ללכת לבדוק בסוכנות (מן הסתם לא תקנה מהסוכנות, אבל הם לא צריכים לדעת את זה). גם אם הדגם שתקנה (אם וכאשר) יהיה אחד אחורה, תא המטען די זהה, ולדעתי לא יספק אותך.

אני רוצה להוסיף לך דווקא עוד איזה אפשרות או שתיים להתלבטות - אולי כדאי שתנסה לפזול לכיוון של מכוניות סטיישן שהתחילו להיות פופולאריות יותר מבעבר לפני כמה שנים, ויתנו לך המון מקום הטענה. רכב טוב לחפש יכול להיות היונדאי i30CW שיכולה להתאים בול ולהיות יחסית זמינה, פורד פוקוס שכמו שאמרת היא די עגלה, אבל חוץ מזה היא מצוינת מכל הבחינות, או ללכת לכיוון קצת אחר עם משהו בסגנון סקודה רומסטר, סיטרואן C4 פיקאסו או רנו סניק. לדעתי רכבים מהסגנונות האלה (סטיישן, או משפחתיות "מגודלות") יכולים להתאים בול לצרכים גם מבחינת מחיר עבור שנתון ספציפי, וגם מבחינת שימושיות.

פורסם

אם בטיחות זה הדבר הראשון שרשמת עדיף שתרד מקורולה (רכב מאוד לא יציב גרסה רובוטית גרועה)

והמאזדה 3 (שכבר הוכיחה בטיחות ברמה נמוכה)

המגאן בשנתונים המצוינים מגיעה במחיר יותר זול עם בקרת יציבות בדגם הבסיסי ביותר ובטיחות ברמה הגבוה ביותר לדעתי לרכבי משפחתי.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

עם נסועה כשלך בדוק שוב את התחשיבים - סביר שתגיע למסקנה שהליסינג עדיף, וגם אם הוא מעט יותר יקר הוא מבטיח לך רכב חדש מדי 3 שנים וראש שקט מהטיפולים, גם זה שווה לא מעט כסף. מצד שני, נסועה של 25,000 ק"מ בשנה כרוכה הן בריבוי טיפולים שוטפים והן בירידת ערך גבוהה יחסית (הירידה המוצעת מחושבת לפי 15,000-18,000 ק"מ בשנה. כמוכן - עליך לבדוק מהי החלופה שתקבל מהמעסיק, לא בטוח שהיא באמת עדיפה כיון שגם עליה תשלם מס ולא בטוח שתקבל זכיויות סוציאליות.

מבחינת מקום ברכב - אני מכיר את המאזדה 3 בגרסתה החדשה (2010, ליסינג, 1600 סמ"ק) - ומדובר ברכב צפוף, בעל מושבים לא נוחים, עם תא מטען יחסית קטן ובמיוחד עם פתח לא נוח, צריכת דלק לא קטנה (אצלי 8 ק"מ לליטר, רוב הנסועה עירונית-הררית), וגם מבחינת הסחיבה בעליות יש מקום לשיפור.

אם בכל זאת אתה מתעקש לוותר על הליסיג הייתי בודק פוקוס מליסינג שסביר שתוכל לרכוש תמורת סביב 65K לרכב בן כ-3 שנים עם קילומטראז' סביר.

עוד רכב שהכרתי, מרווח מאוד (במיוחד תא מטען ענק) ואמין היה הסוזוקי ליאנה. החסרון העיקרי שלו הוא חוסר זריזות, המכונית מגיבה קצת באיטיות, אם כי לא חסרת כוח - הסתדרה מצויין עם העליות של חיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי מגאן, הייתה לי מכונית כזו בליסינג בעבר. חוויתי תקלות חוזרות במערכת החשמל (למשל מגבים שמחליטים לפעול כשמאותתים). זה לא נורא כשהרכב לא שלך ואפשר להעיף אותו לחברת הליסינג לתיקון, אבל אני לא מתכוון לקחת את הסיכון ברכב פרטי.

היונדאי I30CW היא אופציה מעניינת, אבל חסר לי מידע לגבי האמינות שלה לטווח ארוך.

בשוק הקטנועים (אותו אני מכיר טוב...) אף אחד לא מצפה ממנוע קוריאני לעבור את ה 60,000 ק"מ, בעוד שמנועים יפניים שטופלו כהלכה חיים לנצח.

יש למישהו מידע לגבי אמינות של ה i30CW? לא כ"כ מתחשק לי להחליף מנוע ב 100K ק"מ.

פורסם

למה אתה מחפש דווקא משפחטומטיות? הן לא הכי שימושיות בתצורת הסדאן, עגלתיות ולא חסכוניות.

אני ממליץ לך לחפש פביה סטיישן (כינוי מסחרי פביה ספייס). יש לה תא מטען ע-נ-ק (480 ל' ללא קיפול) סופר שימושי (שתי עגלות...) והיא מאד מרווחת (בציר האורך), יותר ממזדה 3. המכונית אמנם צרה יחסית ול-3 מבוגרים יהיה צפוף (בציר הרוחב), אך למשפחה כמו שלכם היא מתאימה כמו כפפה ליד.

המכונית שווקה עם מנוע 1.4 (86 כ"ס) וגיר ידני ובגרסת 1.6 (105 כ"ס) עם גיר אוט' 6 מהיריויות. גרסת 1.4 זריזה למדי (יותר זריזה מרב המשפחטומטיות) ווצרכת כ-14 ק"מ/ל' שזה חסכוני למדי. מודל 2008 צריכה לעלות בסביבות 64K-71K ש"ח (תלוי בחודש העלייה לכביש), בתקציב שלך אולי תמצא מודל 2009. עלויות הביטוח זולות למדי ועלויות התחזוקה הכוללת נמוכות.

גרסת ה-1.6 האוט/ עולה יותר וצורכת כ-11 ק"מ/ל' בתנאים דומים (60/40 עירוני/בין-עירוני). המכונית מאד נוחה ודי מהנה ומנסיוני מציעה אלטרנטיבה עדיפה הן מבחינת עלויות, ביצועים ושימושיות (זאת הייתה הבחירה שלי לפני יותר משנתיים לאחר החזרת ליסינג).

דגמי ה-Ambiente (גרסת הגימור הזולה יותר) שווקו עם 4 כ"א, 4 ח"ח, מראות חשמליות מחוממות ובקרת יציבות (ESP).

דגמי ה-Elegance הוסיפו 2 כ"א (סה"כ 6) וריפודים מהודרים עם גלגלי סגסוגת קלה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הסקודה היא אופציה. האם יש לסקודה בשנתונים 2007~ ESP?

תיבת הילוכים ידנית לא תתאים לאשתי, וסובייקטיבית אני הייתי הולך על ה Elegance רק בגלל שתי כריות האויר הנוספות.

אז עכשיו, בהינתן גרסת ה 1.6 Elegance, אשמח אם תשווה אותה ל I30CW - האם עדיין מנצחת ?

מעבר לכך, אשמח לשמוע חוו"ד על המזדה 6 שגם היא אופציה.

פורסם

ב-2007 שווקה הפביה מהדגם הקודם ואני לא חושב שהיא כללה ESP.

ה-i30CW (סטיישן) עדיפה על הפביה 1.6 אוט', אך היא שווקה החל מ-2009 וכמדומני מחוץ לתקציבך.

אופציה נוספת - הרומסטר שמציעה תא סופר מרווח וורסטילי (ניתן לשנות את סידור הכסאות, זוויות המסעד וכד' + תא מטען גדול ושימושי). מצויידת באותו מנוע 1.6 (עד ספטמבר 2010) והגיר אוט' 6 מהירויות של הפביה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אתה רוצה לחסוך כסף או להוציא יותר? עם כל הכבוד למה שכתבו בעיתונים - בדקת היטב שבתנאים האישיים שלך הליסינג לא יוצר יותר זול? עם נסועה כשלך גם ההוצאות השוטפות וגם ירידת הערך של רכב פרטי יהיו יותר גבוהות מהממוצע, כך שכלל לא בטוח שרכב פרטי יהיה יותר זול מרכב ליסינג. משפחתית גדולה תהיה יקרה משמעותית מסטנדרטית, אם כי אני מתקשה לומר לך בכמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Sperial היקר, האמן לי שבדקתי גם בדקתי - בציציות.

לא אפרט פה את כל הפרמטרים הפרטיים שלי, אבל בשורה התחתונה אם אני מוותר על הליסינג (שלי) וקונה רכב משמש בשווי של 80K ש"ח עם ירידת ערך ממוצעת, אני חוסך בין 1000 ל1500 ש"ח לחודש (!).

לכן, אני יכול לרכוש רכב שעלותו החודשית הממוצעת תהיה יותר יקרה במעט ממשפחתומטית יפנית. אם ההבדל הוא 200 ש"ח לחודש, זה שווה לי את התוספת בנוחות.

אז מה שאני מנסה לברר זה בכמה תגדל האחזקה החודשית במקרה של רכב כמו מזדה 6.

אשמח לקבל תשובות ענייניות...

שבוע טוב :-)

פורסם

שלום רב,

לא הייתי פוסל את המגאן על הסף.

מנסיון של שנתיים ו - 90000 ק"מ במגן 2007 זהו הרכב שהכי נהנתי ממנו.

לא היו לא שום בעיות (חוץ מנורות קדמיות שנשרפו לעתים).

תא מטען ענקי, מרווחת, בטיחותית ומהנה לנהיגה.

צריך פשוט לחפש רנו כזו מיד פרטית, מטופלת בזמן ולבדוק טוב את ההיסטוריה.

בהצלחה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

1. לגבי המגאן (בתור בוגר 8 שנים של אחזקת מכוניות רנו בבעלותי הפרטית) המכונית אכן זולה לקניה ולביטוח. הטיפולים והתיקונים לעומת זאת לא זולים כ"כ, במיוחד כאשר יש תקלות שמצריכות החלפת חלקים שאינם מוחלפים בד"כ בתחזוקה הסדירה.

2. קשה מאוד להעריך את ירידת האמיתית שתהיה לכל רכב שתקנה, ואני בכלל לא בטוח שמאזדה 6 תהיה נוחה יותר מקורולה 2007, אם כבר להשתדרג הונדה סיוויק תהיה שדרוג נאות (מה גם שאתה כבר מכיר אותה)

3. מכל המכוניות שהזכרת, נראה לי שהייתי הולך על קורולה 2007 (אני עוד מתעגע לקורולה 2004 שהיתה לי בליסינג...) גם המאזדה 3 הינה בחירה ראויה וטובה, ובתקציב שלך תוכל לקנות כזאת מודל 2008 עם עודף.

4. אגב, האם קניה של הרכב בו אתה נוהג באה בחשבון? ואם לא - אולי סיוויק אחרת?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני - בדיוק כמו OTAL.

מה שהיה לך עם הרנו בליסינג - היה. עובדים איתי כאלו שהתחייבו לא לקנות רנו/יונדאי/סובארו ומה לא - בגלל בעיה שהיתה להם עם רכב ליסינג. כבר לא מעט שנים אני עם סניק, נהנה מהרכב, האיבזור, ושקט מאוד עם הבטיחות. גם הדור הצעיר מבסוט ומצטרף בחדווה גם לנסיעות ארוכות. תא המטעם גדול ושימושי. הכנס לאחת כזו ותראה. לא מבחוץ, מבפנים.

מומלץ לא גרסת ליסינג שנחותה משמעותית באבזור ואולי גם במיפרט הבטיחות. לא שווה את החסכון.

אם תמצא רכב פרטי שמור ומטופל - לא צפויות לך בעיות תחזוקה משמעותיות, אלא אם יש סיפור חריג, וזה כבר בחסדי שמיים.

פתאם תגלה רכבים עם איבזור עשיר ומיפרט בטיחות עדיף פי כמה מזה שבליסינג. לדעתי החשבון שלך נכון, עם כ-20K נסיעה בשנה תחסך לפחות 1000 שח ממחיר הליסינג, גם אם תשריין 1500-2000 שח לטיפולים.

אם ננעלת על ה-6 - תהנה. אבל תתגבר על הנטיה (שנראית לי בין השורות) לחסוך בעלות ולא לקבל בטיחות,שימושיות ונוחות.

גמני חושב שכדאי לבדוק את האוקטביה ואולי C5. ב-3 יהיה מאוד לא נוח עם שני מושבי בטיחות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

עלות אחזקה של מכונית מנהלים גבוהה בהרבה מעלות אחזקה של משפחתית רגילה. וזה לא רק 200 ש"ח.

רק עלות הדלק:

צריכת דלק של משפחתית היא בין 1:9-1:10, בתנאים עירוניים. מכונית מנהלים משיגה 1:7-1:8.

בפועל זה אומר מבחינתך, בתור אחד שנוסע 2000 ק"מ בחודש, הפרש של 50 ליטר בחודש רק על דלק!

במספרים - 363 ש"ח רק על דלק.

זה לפני ביטוח (שהוא סובייקטיבי לכל אחד, אולי הפרש של שקל, אולי מאות שקלים), לפני הפרשי אגרה וכמובן עוד נעלם:

הפרשי מחיר בטיפולים שוטפים ולא שוטפים.

אין דין רדיאטור למנוע 2000 של מאזדה 6 כדין רדיאטור למנוע 1600 של מאזדה 3, וכנ"ל גם לגבי כל חלק וחלק.

• תוכן חדש...