Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, קופסת בידוד למצבר (פריט 25) שמופיעה בתרשים אני לא ראיתי בשום דגם של ברלינגו בארץ.

כנראה זה גם חלק מהמפרט למדינות יותר קרות.

יותר הגיוני שקופסאת הבידוד מיועדת דווקא למדינות חמות יותר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לקיבולת המצבר יש השפעה קטנה על אורך החיים של המצבר לעומת טכנולוגית הייצור של המצבר קרי מצבר חומצת עופרת עם קלציום-קלציום או מצבר קלציום סילבר.

מבחינה טכנית מצברים מסוג קלציום סילבר הם בעלי כושר התנעה גבוה ותר ואורך חיי מדף ארוכים יותר ממצברי קלציום או קלציום-קלציום.

אני הייתי בדוק בספרות הייצרן מהי הטכנולוגיה של המצברים המותקנים בצרפתיות ומתקין מצבר שווה ערך.

כמו שידוע PSA לא מייצר מצברים, רוב המצברים המציידים את תאגיד PSA הם: FIAMM, VARTA, TUDOR ROMBAT טכנולוגי יצור של כל מצבר רשום על הצג של מצבר, VARTA-קלציום סילבר.

פורסם
לא מצויין תקן על המצבר, אבל אני חושב שזה EN.

בכל מקרה, בדקתי בSERVICE BOX של היצרן והם בכלל לא מציינים את הקיבולת הנדרשת, אלא רק זרם התנעה וגודל המצבר.

לפי הטבלה לאקלים חם מספיק 300A (מנוע רלוונטי בשורה תחתונה), אלא אם אני לא מבין משהו נכון.

אם זה ב EN אז זה נשמע לי בסדר גמור

מי יצרן המצבר שרכשת ?

פורסם
כמו שידוע PSA לא מייצר מצברים, רוב המצברים המציידים את תאגיד PSA הם: FIAMM, VARTA, TUDOR ROMBAT טכנולוגי יצור של כל מצבר רשום על הצג של מצבר, VARTA-קלציום סילבר.

זה לא חדש לי.

אני נוטה להאמין כמו שלייצרן הרכב VAG וגם FORD שיש להם מפרט דרישות ברור שלפיו ייצרני הרכב מייצרים עבורו מצברים ככה גם ל-PSA.

האם קיים מסמך רשמי של ייצרן הרכב שבו כתוב שחור על-גבי לבן האם המצבר המקורי בברלינגו של בוקי הוא CA-CA או SILVER-CA ?

פורסם
זה לא חדש לי.

אני נוטה להאמין כמו שלייצרן הרכב VAG וגם FORD שיש להם מפרט דרישות ברור שלפיו ייצרני הרכב מייצרים עבורו מצברים ככה גם ל-PSA.

האם קיים מסמך רשמי של ייצרן הרכב שבו כתוב שחור על-גבי לבן האם המצבר המקורי בברלינגו של בוקי הוא CA-CA או SILVER-CA ?

לא קיים מסמך כזה, כנראה שלא כל כך חשוב לאלטרנטור שמחזיק מעמד, לא כמו בFORD ....

פורסם
current%20norm.PNG

אם זה ב EN אז זה נשמע לי בסדר גמור

מי יצרן המצבר שרכשת ?

שנפ.

לפי ההודעה של סמי רואים שיש לפיז'ו/סיטרואן תקן משלהם. 450 בתקן של פיז'ו שווים ל 720 בתקן EN.

סביר להניח ש 300A מהטבלה שלי הם גם בתקן הזה ובהערכה גסה שלי שווים ל 510 ב EN.

אגב, אני חושב שבברלינגו המיוצרות בטורקיה המצברים המקוריים מסופקים על ידי יצרנים מקומיים. (MULTU אולי?)

פורסם
שנפ.

לפי ההודעה של סמי רואים שיש לפיז'ו/סיטרואן תקן משלהם. 450 בתקן של פיז'ו שווים ל 720 בתקן EN.

אגב, אני חושב שבברלינגו המיוצרות בטורקיה המצברים המקוריים מסופקים על ידי יצרנים מקומיים. (MULTU אולי?)

אתה צודק שכחתי גם "inci aku battery" בא בחשבון.

פורסם
לא קיים מסמך כזה, כנראה שלא כל כך חשוב לאלטרנטור שמחזיק מעמד, לא כמו בFORD ....

זה שלא מצאת זה לא אומר שלא קיים.

לכול ייצרן יש מפרט דרישות כאשר הוא מזמין חלקים מייצרני הרכב ובמיוחד מצברים ונוזלים לרכב.

במפרט יכולים להיות מצויינים דרישות מיוחדות ועמידה בתקנים בינלאומים כמו SAE/ECI/EN/DIN.

פורסם
שנפ.

קשה לי להאמין של-PSA יש תקן נפרד לבדיקת מצברים ואיפיונם בדומה לתקני EN/SAE יותר הגיוני ש-450A זה לפי תקן DIN.

פורסם

או קי, אז כל דגמי פיז'ו למעט ביפר ובוקסר שהם פיאטים ו 4007, 4008 ו ION שהם מיצובישי משתמשים בתקן EN.

אז מה אומר המספר הראשון (450) בדוגמא הנ"ל בסימול מצבר?

פורסם
שנפ.

אם זה מצבר שנפ אז המספר מציין תקן EN גם אם זה לא כתוב מפורשות

פורסם

הזנתי את מספר השילדה של האוטו ב SERVICE BOX.

יצא שצריך מצבר בעל כושר התנעה 300A לפי PSA או 480A לפי EN, קיבלות 50 אמפר שעה.

ז"א המצבר שקניתי - 55 אמפר שעה וכושר התנעה 510A לפי EN - מספיק ואף קצת מעבר.

תודה לכל המגיבים.

111.jpg

• תוכן חדש...