Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

היי,

מחפש שמן 10w60 באיזור הצפון. בחנויות ח"ח מסתכלים עליי כעל עב"מ וגם במוסך יבואן (ש"לא נוגעים באלפות") לא מחזיקים.

עדיפות ל-Agip, אבל כל יצרן מכובד ומוכר אחר יתקבל בברכה.

תודה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רק תסביר לי למה חשוב לך שזה יהיה 10 , מילא 60 אני מבין ,אבל אתה לא מניע בפסגת האלפים , נכון ?

לא ברורה לי האובססיה הזו של הספרות הקטנות 5 10 15 .

תוכל להסביר בבקשה ?

רצוי שתעיין ביישומים של ספרות אלו ובטווח הטמפרטורות היעילות שלהם .

פורסם

האובססיה לאותיות הקטנות במקרה הזה מוצדקת.

אחת הבעיות של המנוע הזה היא נושא השימון והובלת השמן. על כן צמיגות נמוכה רצויה.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

בסדר גמור ידידי ,אבל מתי צמיגות נמוכה ,ובמקביל לאיזו טמפרטורה , הבחור מבקש צמיגות 60 בישראל , אם הבנתי.

אז כיצד מתבטאת כאן הספרה 5 ?

פורסם

סליחה, אני אומנם לא מומחה במנועים של אלפא, אבל לרכב בשימוש יום יומי דווקא המספר המייצג את צמיגות השמן בטמפרטורת העבודה (60) נשמע לי כמו אונס אכזרי למנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, תישן בשקט ללא דאגה, כנ''ל אצלי בפונטו hgt ישנו מנוע של אלפא והנחיית היצרן היא למלא שמן בצמיגות 10w60 של סילניה, גם של אגיפ הוא מעולה. הצמיגות הזאת עוזרת לשמור על חיי הוריאטור המאוד יקר(כך הבנתי לפחות מפורום פיאט אנגליה).

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אז זהו, שלא.

השמן הזה צמיג בדרגה 5 (צמיגות נמוכה) ויעיל בעבודה בכל הטווח שבין 5 ל-60.

(בקיצור - עמידות של שמן מאוד צמיג בעוד בפועל הוא לא).

(הבהרה - אינני מומחה לשמנים. זה מה שפעם לימדו אותי...)

פורסם

וליאור,ב-HGT המנוע שלך הוא מנוע פיאט מהסדרה המודולרית (אותה סדרה שמשמשת בפיאט קופה, לדוגמא), לא מנוע אלפא - אבל עדיין - מנוע פנטסטי ! (חוץ מהוריאטור ה*&^%^&*)

פורסם

מהחבר'ה בתלתן הבנתי שזה מנוע של אלפא 147 או משהו כזה עם שינוים קטנים, לא משנה.

ואם כבר בוריאטור עסקינן, אז אחרי הנעה לתת לו דקה שתיים לפעול בסרק ולדאוג לרענן כל 10 אלף שמן ומסנן והוא יחזיק מעמד כמו שצריך, אצלי הוא הוחלף לאחרונה אחרי 90 אלף קילומטר ועדיין לא הגיע למצב טרקטור:-D

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

הצמיגות של השמן לא נמדדת בספרה אחת כי אם בטווח הפעולה.מהיכרות שלי אתה יכול להשיג שמן במיגות של 5W-50W כמעט בכל תחנת דלק סטנדרטית.אם אתה מתעקש על הטווח הזה באיזור הצפון נסה בכביש 85 בתחנת דלק פז הפנימית במגדל כרום,לא זו שעל הכביש אלא מאחוריה שם אתה יכול למצוא שמנים מיוחדים וכן בפז מילואות בשירותי הסיכה אצל מיקי.באיזור חיפה יש בחוואסה.גם בעכו באזהת יש חלקי חילוף ליד מפעל שטראוס שניתן למצוא אצלו.

פורסם

עזוב אותך תחנות דלק, לא תמצא שמן כזה בחיים במקומות כאלה.

אתה יכול לרכוש שמן כזה במוסך פיאט שחר בנתניה או תנסה אופציה להזמין את השמן מסודאי שישלח לך לאזורך.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• אחראי פורום
פורסם

5W50 הוא די נפוץ, בכל מקרה תחנות דלק משחילות במחירים בצורה די מופרעת, כך שהם המפלט האחרון שלי.

מחר המוסכניק שאני מטפל אצלו יברר אצל הספק שלו, נקווה לטוב.

תודה בכל מקרה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...