Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש רכבים שבהם פילטרים פתוחים עלולים לגרום לתקלות בחיישן החמצן.

יותר מכך, יש פילטרים מסויימים שיעבדו מעולה ברכב X, ופילטר אחר ברכב הזה יגרום לבעיה.

פורסם

אם מחליפים פילטר, מערכת ההזרקה עלולה "להשתגע". לכן יש אפשרות להחליף את הצ'יפ של מחשב ההזרקה עבור סטינגס שונים. אבל שינוי כזה חייב להיות מקיף.

פילטר אויר, סעפת פליטה ודוד שונה.

בקיצור, בשביל מה לך ?

מחברים חשמליים איכותיים לרכב, 12V מוגני מים

שאל אותי בפרטי.

פורסם

ישנו חיישן שממוקם לפני/ע"ג קופסת האויר שמתקידו לבדוק את כמות האויר הניכנסת ולהעביר את האנפורמציה למחשב הניהול,אם חיישן זה מקבל יותר אויר ,מחשב הניהול מורה להכניס יותר דלק במקביל.

לכן לא צריכה להיות שום בעיה בנדון ועובדה שאין ,ישנם המון רכבים הנוסעים בכבישי הארץ/עולם עם פילטר פתוח ללא כל בעיה ,ההפך הוא הנכון , אויר+דלק נוספים=תוספת הספק. :twisted:

פורסם

מתי תבינו שפילטר אויר לא גורם ליותר אויר להיכנס !!!

למה שיכנס יותר אויר ????

יש מי ששואב אותו יותר ???

פילטר אויר מקל על יניקת האויר..וככה לא ניכנס יורת אויר אלא ניכנס אותו אויר אבל בקלות יותר גדולה

ומה זה עושה זה מעלה את ה"אפישנסי" שבתירגום מאינגליש זה "יעולות" ...המנוע עובד בצורה יותר יעוילה ולכן יפיק יותר הספק ממה שהפיק מיקודם בכל טווח עבודה

היעילות הזו באה ליידי ביטוי זצורה מיזערית מאוד..1%-2%...

אבל יש מנועים שצריכים היתנגדות ביניקה (ויש שצריכים 0חות ויש שצריכים יותר) וזו היתנגדות כמו שצריך באגזוז..

אז לי פעמים המנוע יכול לזייף או לא להגיב כמו שצריך

או לא להגיב טוב בסלד נמוך ולהגיד יותר טוב בגבוהה

או שפשוט הוא ניכבה בכל עצירה..

יש גם רכבים שהחיישן שלהם רגיש ביותר לליכלוך ופילטר פתוח הוא לא מסנן כמו ה BOX

יש גם רכבים שהחיישן רגיש לחום..אז אם הפילטר הפתוח ממוקם בתא המנוע במקום חמים אז הולך החיישן

יש גם רכבים שלא הולך בהם החיישן אבל פיתאום הם לא מגיבים טוב לאותו חום שיש בתא מנוע ועכשיו נישאב לפילטר

אז פילטר אוי לא מכניס יותר אויר ולא נותן יותר דלק ולא אוכל יותר דלק

ואם זה כן אוכל יותר דלק אז הוא אוכל כי אתם כל הזמן לוחצים גז כדי לישמוע את רעש היניקה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
ישנו חיישן שממוקם לפני/ע"ג קופסת האויר שמתקידו לבדוק את כמות האויר הניכנסת ולהעביר את האנפורמציה למחשב הניהול,אם חיישן זה מקבל יותר אויר ,מחשב הניהול מורה להכניס יותר דלק במקביל.

לכן לא צריכה להיות שום בעיה בנדון ועובדה שאין ,ישנם המון רכבים הנוסעים בכבישי הארץ/עולם עם פילטר פתוח ללא כל בעיה ,ההפך הוא הנכון , אויר+דלק נוספים=תוספת הספק. :twisted:

בוא נעזוב לרגע את הפילטר, כי העלת פה נושא שאני חושב עליו כבר הרבה זמן.

(ד"א, כמו שהבחור אמר - פילטר לא מכניס יותר אוויר למנוע, אלא האוויר ביותר קלות)

לפי מה שהבנתי (ובבקשה, אם אני טועה - תקנו אותי !) אם אנחנו מכניסים יותר אוויר למנוע, ע"י מגדש למשל, אז צריך גם למצא דרך להכניס יותר דלק בהתאם, אחרת תהיה לנו תערובת העשירה מידי באוויר. הכנסת יתר של אוויר לא תעזור לנו לבד, צריכים בהתאם להוסיף צ'יפ, או אפילו מזרקים גדולים יותר, על מנת שיהיה יותר דלק עם האוויר.

האם אני צודק ?

או שלא בכל גדישה צריך למצא פתרונות לדלק, ובגדישה נמוכה המחשב מזהה את עודף האוויר ע"י החישן בפילטר, ומזריק יותר דלק בהתאם ?

פורסם

אכן אם מכניסים יותר אויר (או מאפשרים כניסה טובה וחלקה יותר של אויר) צריכים לדאוג גם לתוספת דלק וזה נכון לרכבי טורבו .

ברכבים אטמוספריים לא מדובר על תוספת כה גדולה של אויר והחיישן המדובר קורא את התוספת הברוכה ומחשב ההזרקה מורה להכניס עוד דלק.

פורסם

שוב...עפ פילטר לא ניכנס יותר אויר אז גם המחשב לא נותן יותר דלק...

אם אתה נגיד בונה טורבו על רכב אטמוספרי אז כן המחשב יודע לזהות שניכנס יותר אויר והוא יתן דלק..

אבל כמובן מאחר שזה מחשב של אטמוספרי וגם המזרקים בטח מוגבלים פיזית (קטנים יותר) אז יותר מתוספת כח של 25% תיצטרך מזרקים אחרים או לתת לחץ דלק גבוהה יותר ולא בטוח שהמחשב יתמודד עם קריאות אויר כאלו גדולות יחסית..

אבל בכל רכב זה שונה...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...