Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ניסאן אלמרה פרפקט 1800 שנת ייצור 2002. אוטומט.יד ראשונה. 95000 ק"מ מאז ומתמיד מטופל אצל קרסו.

הבעיה היא שלעיתים די קרובות הרכב נתקע על הילוך ראשון ולא מסוגל לעבור לשני. הדבר קורה בתחילת נסיעה כמובן. אם הרכב כן הצליח לעבור לשני הוא מתפקד מצויין ללא דופי. מעולם לא קרה שנתקע במעבר בין שני לשלישי או שלישי לרביעי.

במצב כזה כלום לא עוזר ונדרשת עצירה וכיבוי מנוע והוצאת מפתח...או אז הכל בסדר.

מיותר לציין שמצב זה מסוכן ביותר ביחוד בכבישים מהירים.

אצל קרסו , שהוא מוסך היבואן אין פתרון. בחיבור למחשב הם לא מקבלים שום תקלה. הם מבקשים שאגיע אליהם כשיש את הבעיה אבל זה כמובן לא אפשרי כי אי אפשר לנהוג ברכב במצב שהוא נתקע.

יש ימים ולפעמים שבועות שלמים שהרכב תקין לחלוטין ואין שום בעיה. המצב הזה נמשך כבר שנה שלמה ואני חסר אונים ממש. אצל קרסו אומרים שהם לא יודעים מה התקלה , וגם במקרה של החלפת גיר ייתכן והבעיה תמשך .

מה אפשר לעשות ? מחפש מומחה לדבר. אני מאמין שהתקלה חשמלית או באיזה חיישן ולא מכנית בגיר שכן הוא עובד בחלק מהזמן ללא דופי.

פורסם
הרכב ניסאן אלמרה פרפקט 1800 שנת ייצור 2002. אוטומט.יד ראשונה. 95000 ק"מ מאז ומתמיד מטופל אצל קרסו.

הבעיה היא שלעיתים די קרובות הרכב נתקע על הילוך ראשון ולא מסוגל לעבור לשני. הדבר קורה בתחילת נסיעה כמובן. אם הרכב כן הצליח לעבור לשני הוא מתפקד מצויין ללא דופי. מעולם לא קרה שנתקע במעבר בין שני לשלישי או שלישי לרביעי.

במצב כזה כלום לא עוזר ונדרשת עצירה וכיבוי מנוע והוצאת מפתח...או אז הכל בסדר.

מיותר לציין שמצב זה מסוכן ביותר ביחוד בכבישים מהירים.

אצל קרסו , שהוא מוסך היבואן אין פתרון. בחיבור למחשב הם לא מקבלים שום תקלה. הם מבקשים שאגיע אליהם כשיש את הבעיה אבל זה כמובן לא אפשרי כי אי אפשר לנהוג ברכב במצב שהוא נתקע.

יש ימים ולפעמים שבועות שלמים שהרכב תקין לחלוטין ואין שום בעיה. המצב הזה נמשך כבר שנה שלמה ואני חסר אונים ממש. אצל קרסו אומרים שהם לא יודעים מה התקלה , וגם במקרה של החלפת גיר ייתכן והבעיה תמשך .

מה אפשר לעשות ? מחפש מומחה לדבר. אני מאמין שהתקלה חשמלית או באיזה חיישן ולא מכנית בגיר שכן הוא עובד בחלק מהזמן ללא דופי.

יש לי השערה, למרות שזה לא כל כך סביר אבל בכל זאת.

יש מצב שהחיבור לחיישן VSS (חיישן מהירות הנסיעה) מתנתק לסירוגין או שיש עליו קורוזיה, ובמקרה כזה הגיר יתקע על הילוך מספר 1 ולא יעבור בשום מצב עד שזה יתוקן.

אולי בזמן שאתה מכבה ומניע שוב ישנם ויברציות והוא חוזר או שבמקרה של קורוזיה זרם יעבור אחרי נסיון נוסף..

שווה בדיקה

יום טוב

איך שלא תסתובב התחת שלך מאחורה, שמור עליו..

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אכן התקלה היתה בחיישן מהירות /חיישן גיר אוטומטי .....תקלה די נדירה לאלמרה פרפקט שנחשבת באופן כללי לרכב אמין ובייחוד הגיר שלה.....זאת הסיבה שהמוסך לא ידע להתמודד עם הבעיה .

ראו גם כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=295363

פורסם

שלום כרמל דוכס. אני בעל רכב זהה לשלך, האם הייתה או קיימת אצלך התופעה כאשר הרכב קר, יש דפיקה/קפיצה בין המעבר מהילוך ראשון להילוך שני? ד״א את ההחלפה של החיישן עשית על סמך מה שכתבו לך בפורום? או שלחת את הרכב לאבחון לפני? אם כן אשמח לדעת היכן?. תודה ולילה טוב.

פורסם
שלום כרמל דוכס. אני בעל רכב זהה לשלך, האם הייתה או קיימת אצלך התופעה כאשר הרכב קר, יש דפיקה/קפיצה בין המעבר מהילוך ראשון להילוך שני? ד״א את ההחלפה של החיישן עשית על סמך מה שכתבו לך בפורום? או שלחת את הרכב לאבחון לפני? אם כן אשמח לדעת היכן?. תודה ולילה טוב.

התופעה התרחשה רק כאשר חום המנוע הגיע לטמפ' עבודה ולעולם לא כאשר היה במצב קר בתחילת נסיעה.

לא היו דפיקות או קפיצות בין מהלכי הילוכים ולמעשה בתשעים אחוז מהזמן הרכב והגיר היו ללא דופי , אך בזמן האחרון לא היתה נסיעה שהתופעה לא קרתה. לי היה ברור שהתקלה היא לא מכנית אלה חשמלית כי ברגע שכיבתי סוויץ היה מעין ריסט והאוטו חזר לנורמל.

הפורום בהחלט עזר מאוד לפתרון התקלה וזאת הסיבה שחזרתי לדווח לטובת מי שיתקל בבעיה דומה בעתיד.

מוסך יבואן קרסו לא ידע לפתור את הבעיה במשך שנים , מכיוון שהרכב שייך לאבי שהוא אדם מבוגר הם מרחו אותו במשך שנים והוא מצדו לא היה מספיק נבון כדי לעבור למוסך אחר.

כאשר הגיעו מים עד נפש ( לא היה ניתן יותר להשתמש ברכב ) המוסך טען שעדיין לא יודעים מה התקלה , אך יש שתי אפשרויות: או שיפוץ מוח הגיר או החלפת חיישן מהירות. מכיוון שהחלפת החיישן הרבה יותר זולה ופשוטה הוחלט שזה מה שיעשה תחילה. הומלץ לי להתפלל שזו אכן התקלה. לטענתם מחשב הרכב בשנתון כזה לא מספיק מתוחכם ולכן אין שם תיעוד של התקלה.

מה שבטוח הוא שלעולם לא אכנס יותר למוסך הזה ושלעולם לא אקנה יותר ניסן .

פורסם

לא צריך להגזים שלעולם לא תקנה יותר ניסן בגלל איזה מוסך שלא יודע לאבחן תקלה. בסך הכל ניסן חברה טובה וידוע בשמה ובאמינותה הטוב.

אתה זוכר אולי בכמה הציעו לך לשפץ את הגיר?

והיכן ביצעת את העבודה?

תודה!

• תוכן חדש...