Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה כעת להחליף את הרכב. יש לי לצורך העניין 250K זמינים .

אני קונה רק SUV בגלל מוגבלות גופנית.

השאלה שלי וההתלבטות היא :

האם לקנות רכב ב 250K , חדש מהניילונים, עם אחריות, מפנק ונוח, (יש לי לפחות אחד על הכוונת),

או שמא להשקיע עוד עד 100K (שאין לי-הלוואה מן הסתם) ולקנות SUV יוקרתי יותר (ML , X5 , LEXUX , INFINITY ודומיהם) לא חדש , אך יד שנייה במצב טוב בידיעה שאולי כבר אין אחריות, והתחזוקה יקרה יותר.

אני חובב נהיגה.

ההתלבטות היא בין רכב ללא התחייבות שייקח אותי ממקום למקום באופן שגרתי ביותר, או רכב עם התחייבות ושאר כאבי ראש עם עם חווית נהיגה אחרת.

אני מקווה שניסחתי את ההתלבטות כמו שצריך.

מה דעתכם?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי זה טעות ענקית לקנות רכב שאתה לא יכול להרשות לעצמך. אתה יכול למצוא את עצמך בכזה בור בגלל תיקונים או עליות לא צפויות והדרך היחידה שלך לצאת ממנו תהיה למכור את הרכב בהפסד עוד יותר גדול ממה שציפית. בקיצור - לא.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

טעות לקנות רכב יוקרה ועוד ממותגים יקרים כגון מרצדס ובמוו ללא יכולת ממשית לתחזק דבר כזה, אם אתה צריך 100 אלף עוד לקחת בהלוואה בשביל לקנות אחד כזה, אתה תצטרך עוד הלוואה לביטוח ולכל טיפול.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

+1

רק רכב חדש עם אחריות ושקט נפשי - על אחת כמה וכמה אם יש לך מוגבלות כלשהי, ולכן אתה לא יכול להרשות לעצמך להשכיב את הרכב לישון במוסך מפעם לפעם ולהסתדר בלעדיו.

אל תוציא כסף שאין לך אם אתה לא חייב.

פורסם

ירידת הערך המאסיבית שרכב סופג הינה בשנתיים - שלוש הראשונות שלו על הכביש.

אני אישית בדיעה, שאם קונים רכב שאמינותו ידועה מראש, והוא ספציפית טופל ונשמר כראוי (עם תיעוד מלא!), הסיכוי לחטוף "לימון" פוחת.

ז"א - במקום לקנות רכב חדש מהניילונים, אפשר לקנות ב- 30%-40% פחות במחיר רכב בן שנתיים, עדיין עם אחריות,

וגם אם תהיה תקלה של 10,000 ש"ח נניח, עדיין יצאת ברווח של כמה עשרות אלפים בסיכום הכללי.

הסיכוי שתהיה תקלה כזו, שלא צצה מעולם בשנתיים הראשונות, אינה גבוהה במיוחד, למרות שלעולם אין לדעת.

אם יש תקלה - שילמת חלק מהסכום ועדיין הרווחת. אם אין תקלה - הרווחת את מלוא הסכום שחסכת.

זו הדיעה האישית שלי, בכל אופן, עד היום עבד בסדר גמור.

דרך אגב, מצטרך לדיעה שלא לקנות רכב "מעל לפופיק", אלא אם מדובר במשהו שתוך חודש - חודשיים אתה מכסה.

אם מדובר בהלוואות לשנה - שנתיים, ממש לא כדאי, כי התקלה הרצינית הראשונה תשאיר אותך בלי מזומנים בשוטף,

ואני מניח שרכב זו לא ההוצאה היחידה שיש לך בחיים... כך שאם אתה לא רוצה לקחת סיכון בכלל, עדיף כבר לקנות חדש בסכום שיש לך ולא מעבר לכך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בתור חוק, לעצמך, ולא רק במקרה הזה, אל תקפוץ מעל הפופיק. יש לך את הכסף לחדש? מצויין! אתה תיהנה מזה. האופציה השנייה גוררת ים של הוצאות שכנראה אין לך בדיוק כרגע בכיס... הוצאות שאתה יכול לצפות ובטוח הרבה כאלה שיכולות לבוא בהפתעה... אני יודע, מתוך נסיון רע (לא אישי שלי) אל תיכנס לזה בכלל

גם אני חובב נהיגה.

את חוויית הנהיגה על היוקרתיים תשמור לאירועים מיוחדים...ליומיומי מפנק ונוח זה סבבה

וכמו שאתה רואה כולנו בדעה אחת

פורסם

אני מצטרף לדעות של קודמיי ולא מציע לקפוץ מעל הפופיק. במיוחד ברכבים כאלה,

במקרה של בעיה או תקלה, תצטרך את המזומן העודף בצד, כי תמיד צץ משהו.

אאל"ט שאלת בעבר שאלה דומה, ועניתי שאם יש לך את האפשרות "לשים" עוד 100K

אז אל תהסס, כי חווית הנהיגה, הנוחות והתחושה, יהיו שונות בהרבה.

אבל אם אותם 100K אינם בנמצא, הייתי ממליץ או לרדת שנתיים שלוש בשנתון הרכב,

או לקנות חדש אבל לא ג'יפ יוקרה.

פורסם

וואוו...איזו תמימות דעים. כולם מאוחדים בדיעה ותוך זמן כלכך קצר..

קודם כל תודה לכולם.

כמובן שאני לא ממהר לקפוץ ולזרוק כל מה שיש לי,

ואושרי אתה צודק ואתה רואה שאני עדיין בהתלבטות והסיבה היא

שאני מחליף את הרכב פעם ב 3.5 שנים (נכה) ואני לא רוצה שיקרה לי שוב מה שקרה לי בפעם הקודמת -

קניתי טוסון כי אז זה היה רכב שעמד בתקציב והיה נחמד מאד (לתקופה) אבל מהר מאדדד השתעממתי ממנו.

אני עושה 100-150 ק"מ ליום ואתם יכולים להבין את התחושה שבחוץ מ 4 גלגלים שלוקחים אותך ממקום למקום אתה לא נהנה.

יש לי עד סוף החודש להתלבטות (3 שבועות) ואז אני צריך להזמין.

אני אבדוק אם אפשר בכל זאת לצמצם בעלויות הקנייה (ייבוא אישי, לחרוש על האינטרנט כדי למצוא באמת מציאה וכו')

ואם לא יתאפשר- כנראה שבאמת אחזור שוב לשגרה...

פורסם

עזוב אותך מ"מציאות".אגב, אומרים שהחיפוש זה החלק הכי מהנה ברכישה, אז תיהנה מהחיפוש. בהצלחה, רכישה חכמה 8)

פורסם

אני הייתי מחפש רכב שהובא לכאן ביבוא אישי, ועכשיו מוצע למכירה אחרי שנה(אם קיצרו לו את

זמן ההמתנה) או שנתיים. המחיר אמור להיות נמוך בהרבה.

הלוחות לדעתי קצת מנותקים מהמציאות, ויש יותר מידי "חכמים" שרוצים למכור רכב במחיר

קרוב למחירון, גם אם הוא הגיע ביבוא אישי, מה שלדעתי קצת תלוש מהמציאות, כי במחיר הזה

אתה מייבא ארצה רכב חדש יותר ביבוא אישי.

אולי תנסה לעבור קצת במגרשים כמו אוטודיל/אלפא מוטורס/בואריין מוטורס וכד'.

שב איתם, תראה להם שאתה רציני, ודבר איתם לעניין, מנסיוני, פתאום יורדים סכומים

לא קטנים מהמחיר המוצהר של הרכב.

פורסם

חבר יקר אני ממליץ לך מכל הלב! בתור אחד שלמד מהטעויות שלו ומקורב לאנשים כאלה שקפצו מעל הפופיק, אל תעשה את זה לעצמך.

רכב זה לא השקעה! זה הוצאה בלבד.

מילא אם היית לוקח מימון על משפחתומטית של 100~150 אלף ש''ח ולוקח הלוואה של 100 אלף הייתי מבין, כי אין הרבה הוצאות בתחום הזה, חלפים יותר זולים, טיפולים הרבה יותר זולים, ביטוחים וכו'.

אבל ברגע שאתה משקיע סכום כשל 250 אלף ש''ח ועוד לוקח הלוואה של 100 (במקרה הטוב), ב350 אלף היום אפשר להביא פאג'רו או לנד קרוזר ולא X5 ידידי זה רק כדרך אגב (כחדש אני לא מדבר על יד שנייה).

עזוב עכשיו את הביטוחים הנורא יקרים לרכבים כמו X5, יש לך מושג כמה עולה טיפול קטן של X5? תכפיל ב6 ממה ששילמת עד היום.

יש לך מושג כמה עולה כל תיקון של דבר קטן הכי קטן שקורה? אני מבטיח לך שלא תצא מהמוסך עם חשבונית של פחות מ5XXX

חלק מהדברים נאמרו בהגזמה כדי להדגיש שאחזקה של רכבים כאלה היא יקרה אז לא לקפוץ עליי עם מספרים מדויקים וכו'

אתה לא צריך לחיות ולעבוד בשביל האוטו, אלא האוטו צריך לשרת אותך, אם הלוואה של 100 אלף זה משהו שאתה יכול לעמוד בו ולכסות תוך כמה חודשים, לך על זה אך תעשה שוב חושבים אם זה שווה לך.

כי אתה פשוט תהיה פקוק מכל כיוון ללא כסף נזיל במקרה כזה, וזה עוד לפני שמדברים על דלק שהמפלצות האלה צורכות בכמויות =).

יום טוב מאחל לך שתגיע להחלטה הנכונה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
אם ההנאה שלך מנהיגה כוללת גם ירידה לשטח אז יש ג'יפים בתקציב שלך שעושים את זה יותר טוב מהג'יפים היוקרתיים.

חשבתי גם על זה (היה לי גם בעבר) ,

אבל כיום נוחות הכביש חשובה לי יותר משטח שאליו אני לא יורד בכלל.

בשביל זה יש לי טרקטורון..

פורסם
אני הייתי מחפש רכב שהובא לכאן ביבוא אישי, ועכשיו מוצע למכירה אחרי שנה(אם קיצרו לו את

זמן ההמתנה) או שנתיים. המחיר אמור להיות נמוך בהרבה

גם זה משהו שחשבתי עליו , אבל אני נוהג כיום על מודל 2008 ולהחליף לאותו שנתון או אפילו פחות מזה לא בא לי.

אמנם הרכב נחשב יותר יוקרתי...אבל גם יותר ישן.

פורסם

אם אתה עדיין מחזיק טוסון, אז דגמי במוו מסוף שנות השמונים מרגישות ונראות יותר איכותיות בפנים הרכב.

בנוגע לקניה שלך-

250 אל"ש, שתמורתם אתה מקבל רכב חדש, אחראיות, ולמעט טיפולים תקופתיים לא תוציא עליו שקל.

350 אל"ש ובתמורה אתה מקבל רכב עם אחראיות לשנה במקרה הטוב, אגרת רישוי יותר יקרה, במקרים מסויימים יותר כוח ואיכות חומרים טובה יותר, טיפולים וישור קו (החל מגומיות ונורות ועד מכות פח שכאמור לא זולות ברכבי יוקרה), ואפילו החלפת סט צמיגים שכאמור לא זול.

תשחק עם הקלפים שיש לך.

• תוכן חדש...