Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות רכב ע"פ GPS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה שמתי לב על הבדל בין מהירות שמוצגת ב(GPS (MIO MOOVלבין מה שספידומטר מראה לי.

ההפרש הוא 5-10 קמ"ש.

מי מהם יותר מדויק?

פורסם

ה GPS מדוייק, לספידומטר ברכב תמיד יש סטיה קלה כלפי מעלה.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

ה-GPS יותר מדויק, אבל יש לו עיכוב בעדכון, כיון שהוא צריך שורת מדידות על מנת לחשב את המהירות. לכן הוא מדוייק רק בעת נסיעה במהירות קבועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני נתקלתי בתופעה במכשיר הצ'יטה.

באתר שלהם נתקלתי ב-FAQ שהתייחס לזה. היה כתוב שיצרני הרכב מכיילים את זה קצת גבוה יותר, אולי כדי למנוע הגזמה מעל המהירות המותרת.

וכן, בזמן תאוצה הספידומטר של הרכב מדויק יותר.

פורסם

השברולטים למינהם (אלו שמגיעים מדטרויט לפחות) דווקא מצוידים בספידומטרים מדויקים, לפחות לפי מליבו אחת ו2 אקווינוקסים שנבדקו אל מול מכשיר של גרמין ומכשיר אחר שמריץ IGO 8.

פורסם

אז אם זה ככה, שנמד מהירות מזייף.

האם גם הקילומטרז מזויף?

עקרוני לפי הנוסחא הפשוטה בפיזיקה

דרך = מהירות X זמן.

אם המהירות כלפי מעלה ב 10 אחוז בממוצע, אז זה אומר גם שהק"מ מזויף בכ10%?

צריך לעשות את הבדיקה הנל בכביש ארוך, לנסוע כמה עשרות ק"מ במהירות קבוע לגמרי, לאפס ק"מ ולבסוף לחשב אם הנתונים זהים.

אם הם זנים אז כנראה שהמד ק"מ יודע להתחשב בסטייה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

ככל הנראה יש במדינות שונות חוקים המחייבים סטיה כלשהי של מד המהירות כלפי מעלה (אאל"ט לפחות באנגליה, אבל אל תתפסו אותי במילה).

שאלה אחרת שהתשובה עליה אינה ברורה לי: כיצד מתחשבים בהפרש בהשפעת סיבובים על מדידת המרחק (והמהירות) - הרי בכל פניה הגלגל הפנימי עושה דרך יותר קצרה מהחיצוני. אמנם סביר שמבחינת מד המרחק פניות ימנה ושמאלה מקזזות זו את זו, אך מה לגבי המהירות הרגעית?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ממש לא נכון. שים לב שזה תלוי בזמן, כלומר כנראה זמן הנסיעה משתנה בהתאם ולכן המכפלה יוצאת שווה.

לא הבנתי.

נגיד שהסקאלה מראה 100 קמ"ש.

100 ק"מ לשעה.

הרכב נוסע על 94 קמש לפי הGPS.

שעה לפי ה GPS מראה 94 ק"מ בשעה נסיעה

שעה לפי הספידומטר אמורה להראות 100 ק"מ בשעה נסיעה.

השאלה שלי אם המד ק"מ לוקח בחשבון את הזיוף של הסקאלה בחישוב ק"מ של הרכב.

צריך לבדוק את זה.

נסיעה בין עירונית הבאה שלי אני מתכוון לאפס את הטריפ ולהפעיל את הGPS על מצב ספירת ק"מ.

נעדכן

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...