Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי כמה שאלות בקשר לצורת נהיגה שפוגעת באוטו.

1. נסיעה ברכב אוטומט ושימוש בהילוכי הכוח (S L) ע"מ להעביר הילוכים. אמרו לי שזה שהרבה העברות בין הילוכים אלו גורמת לבלאי והורסת את הגיר. זה נכון או שאין בעיה לנסוע ולהשתמש בהילוכים אלו? (מנסה כמה שיותר להרגיש ידני :lol:)

2. נסיעה בטורים גבוהים/קיקים. נסיעה על טורים גבוהים לעיתים תכופות הורסת את המנוע? או שזה בלאי רגיל כמו כל דבר?

3. LC - החזקת הברקס ולחיצה על הגז עד לאיזור ה-4000 סל"ד ושחרור הברקס? (בהילוך L כמובן). נזק גדול לברקסים ולגיר או גם כן בלאי רגיל?

תודה רבה לעוזרים! :-)

פורסם

באיזה רכב מדובר? מהו "S" - אני מניח שהכוונה למצב "ספורט" אשר מושך את העברת ההילוכים לסל"ד גבוה יותר.

רכב אוטומטי נועד לשימוש ככזה, לא כידני (יוצא מכלל זה טיפטרוניק). נסיעה מיותרת בהגבלה להילוכים נמוכים עלולה לגרום להתחממות תיבת ההילוכים. בכלל - תן לתיבה לעשות את העבודה, היא אמורה להיות מכויילת לניצול אופטימלי של יכולות הרכב. הגבל הילוכים רק כאשר אתה זקוק לבלימה בירידה באמצעות המנוע.

אני בכלל לא מבין מה הרעיון שלך בהאצת מנוע בעת עמידה. כל מה שתשיג הוא זיהום סביבתי (עש וזיהום אויר) בלי להרויח שום דבר ביציאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזדה לנטיס לדוגמא.

ו-S זה לא ספורט, זה הילוך כוח שמגביל את האוטו להילוך 3 מקסימום. (L ל-2)

ולא התכוונתי להאצה במקום, התכוונתי שנותנים גז עם ברקס ואז משחררים את הברקס ("פתיחה").

פורסם

חידשת לי עכשיו, אני מכיר באופל את ההילוכים L ,2 , ומצב האוברדרייב אוף. כולם מגבילים את הרכב עד הילוך מסויים, לעומת זאת הS הקיימת לא מגבילה שום הילוך היא פשוט גורמת לרכב למשוך כל הילוך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אני רציתי לדעת אם זה בסדר כאשר האוטו משחק לי בעלייה בין הילוך שני לשלישי לקבע אותו על הילוך 2 ואז כאשר אני מסיים את העלייה להחזיר בחזרה לD (בזמן הנסיעה),לא פוגם את התיבה?

פורסם

בוודאי שמשחק ידני ומיותר עם ידית ההילוכים האוטומטית גורמת לבלאי. מצד שני, גם הנעת הרכב גורמת לבלאי רציני למנוע ובכל זאת אני לא רואה אף אחד חושב פעמיים לפני שהוא מניע את הלאנטיס שלו בדרך לסופר. זה עניין של עלות מול תועלת. במקרה של ירידה תלולה בוודאי שכדאי לשלב את הגיר האוטומטי להילוך נמוך, גם אם מדובר בעוד 0.000007% של בלאי לגיר, ולא לחמם את הבלמים ולאבד כושר בלימה. פתיחות ברמזור זה כבר משהו אחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפק, אל תנסה את הלנטיס בדברים שהוא לא מיועד להם.

כולו רכב רגיל, טוב יותר או פחות. זו לא מכונית ספורט, אין לה שום יומרות כאלו, וגם אם תעקוף את הפרארי לידך ברמזור זה לא בגלל שהרכב שלך זריז יותר ואתה נהג טוב יותר אלא שמי שברכב השני עסוק במשהו, או מישהי, אחרים.

אל תשכח שהאוטו שלך לא הכי חדש וככל שתנהג בצורה מתונה ורגילה - ככה תגיע בבטחה, תשמר על הרכב ותחסך בהוצאות.

השימוש הידני או הדבלת הילוך נועדו, ברכב כזה, לירידות ועליות ארוכות. אולי לבוץ ודרכי עפר קשות, אל תגיע לשם בלי נסיון קודם.

כדי להשיג תוצאות טובות יותר - לא לוחצים על הדוושה: הולכים ללמוד בקורסים מתאימים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לאחר עריכת הכותרת התשובה (לכותרת) היא: בהחלט!

סעיף 3 נשמע לי מתכון בטוח להחלפת הגיר בקרוב! (זה לרוב המכלול היקר ביותר באוטו, אגב)

נסיעה מבוקרת בסל"ד גבוה (ע"י פתיחה מוגברת של המצערת) לא בהכרח גורמת נזק למכלולים, אבל בהחלט גורמת נזק לסביבה וצורכת דלק רב יותר! (בתנאי שהמפלסים בטווח והמערכות תקינות כמובן, אבל זה לא קשור לשאלה)

סעיף 2, כמאמר הרמב"ם - כל דבר במידה! ( או כמאמר הרמב"ש: אל תהיה חמור! :) )

פורסם

1.לא יותר פשוט לקנות גיר רגיל?

וכן זה יוצר בלאי מואץ שבסופו של דבר יגרום לכשל בגיר,הילוכים אלו מיועדים למצבים מסויימים(ירידה,עליה וכדומה).

2.אתה מבין איך עובד מנוע?בוכנות שנעות בתוך צילינדר- עכשיו תחשוב על התנועה ב1000 סל"ד וב5000 סל"ד,איפה תהיה יותר שחיקה?צדקת ב5000 סל"ד,ודרך אגב, טורים גבוהים גם גורמים לבלאי בתיבת ההילוכים(גם שם יש חלקים נעים..).

3.נזק לברקסים?לא בטוח,נזק לגיר בהחלט - ממצב של חוסר תנועה, פתאום יש תנועה של 4000 סל"ד במכה - שחיקה מוגברת של חלקים שונים בגיר.

זה בגדול

פורסם

רוב מנועי הבנזין לא בנויים לעבוד ב1000 סל"ד בנסיעה (רק בסרק וחלק מהגירים האוטומטיים גם בירידות)

5000 סל"ד אחרי שהמנוע הגיע במלואו לטמפ' עבודה (לא רק נוזל קרור) לא אמור לגרום נזק משמעותי למנוע (תלוי כמובן בגבולות המנוע) אבל גורם נזקים אחרים, לא פחות משמעותיים, כפי שציינתי.

פורסם

אתה מבין איך עובד מנוע?בוכנות שנעות בתוך צילינדר- עכשיו תחשוב על התנועה ב1000 סל"ד וב5000 סל"ד,איפה תהיה יותר שחיקה?צדקת ב5000 סל"ד,ודרך אגב, טורים גבוהים גם גורמים לבלאי בתיבת ההילוכים(גם שם יש חלקים נעים..).

ואת זה על סמך מה אתה קובע?

אין כמעט שחיקה למנוע שהגיע לטמפ' העבודה שלו ושנמצא בסל"ד גבוה - להפך. אני מקפיד להעלות את המנוע מידי פעם לקו האדום ולו רק כדי לנקות אותו מהפיח שהצטבר בו.

עד היום מכרתי מספר כלי רכב שעברו אצלי הרצה קפדנית, אבל אח"כ קיבלו סל"ד גבוה ותתפלא מצבם תמיד היה משובח - כולל המנוע.

קח קצת חומר למחשבה, מה מזיק יותר למנוע שנמצא במאמץ (נגיד עלייה מתמשכת) סל"ד גבוה שבו המנוע מאוזן יותר, המומנט נמוך יותר מה שמקטין עומס על המיסבי הקרנק, משאבת השמן מעלה לחץ בשל הסל"ד וגם משאבת המים מסחררת אותם מהר יותר ומאפשרת צינון טוב יותר?

או סל"ד נמוך (לפותרים נכונה יוענק פרס... :-D)?

פורסם

הכוונה לא הייתה שיהיה נזק בבוכנות וכד אלא ברכיבים נעים אחרים(רק דוגמא לא טובה),אבל מה כאשר המנוע קר והרכב יצא לסיבוב "פוזה" - גם אז אין שחיקה בסל"ד גבוה?

דבר שני רכב שכל הזמן יהיה בו משחקי סל"ד לסל"ד גבוה יהיה בו נזק גם ברכיבים אלה,

דבר שלישי יש הבדל בין לנסוע בעליה בסל"ד גבוה וקבוע לבין קיקים ומשחקי סל"ד כמו שפותח השרשור כתב,דבר שגורם לבלאי גבוה במגוון רכיבים הן במנוע והן בתיבת ההילוכים.

• תוכן חדש...