Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה כללית לגבי מסנני שמן מנוע -מקורי מול תחליפי

adz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום.

השאלה היא,האם מעבר לכך שאיכות קרב הסינון בפילטר מקורי אמורה להיות טובה יותר מאשר בתחליפי מיצרן עלום שם ברמה נמוכה, המסננים המקוריים מתוכננים לספיקות ולחצים מסויימים של המשאבת שמן מנוע ברכב של היצרן ומסנן חליפי,אפילו מיצרן איכותי,לא יהיה מתאים בגלל שאינו מותאם ללחצים ולספיקות של המנוע למרות שאיכות קרב הסינון היא טובה.

בתודה מראש,

ADZ

עריכה: כמובן שבמקרה של חליפי הוא יהיה זהה מבחינת התבריג ובמידה ושסתום הביטחון במקורי נמצא בפילטר אז גם בתחליפי הוא יהיה בפילטר.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רק נייר הסינון משמעותי במסנן שמן, גם תיפקוד השסתום עוקף, שסתום אלחוזר ובכלל גודל הנייר, מספר הקיפולים של מסננים מקורים רב יותר מהחליפים, ניתקלתי בזה במסנני אויר תחליפיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רק נייר הסינון משמעותי במסנן שמן, גם תיפקוד השסתום עוקף, שסתום אלחוזר ובכלל גודל הנייר, מספר הקיפולים של מסננים מקורים רב יותר מהחליפים, ניתקלתי בזה במסנני אויר תחליפיים.

אנא הבא דוגמא לתחליפיים שנתקלת בהם !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב !

זהו הפריט האחרון שהייתי חושב לחסוך בו, ובעקבות כל הפרמטרים שצויינו החברים מעלי, הייתי הולך על מקורי, ללא שום היסוס !! אני מניח שמדובר על רנו מאגן 99, למרות שציינת במפורש ,ששאלתך כללית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנא הבא דוגמא לתחליפיים שנתקלת בהם !

תחליפיים זבל לא חסר ומכוון שרוב החלקים האלו אני מפרק מרכבים אני לא יודע מה שם המותג, לא רשום על המסנן כלום. אני אצלי במוסך בו אני עובד מרכיבים רק מקורי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צביקה שלום.

אכן הרכב שלי הוא כפי שציינת - מגאן 99 ובטיפול הקרוב יותקן מסנן מקורי,אבל עדיין השאלה היא כללית מקצועית - האם צריך לחשוש/לבדוק שמסנן שמן,אפילו יוצר ע"י יצרן מוכר ומחומרים איכותיים,עלול שלא להתאים למנוע מסוים מבחינת ספיקות,לחצים,לחצי פתיחה/סגירה שונים מהדרוש של שסתום הבטחון במידה וקיים,ועוד,עד כדי גרימת נזק למנוע.

כמובן שלא מדובר על מסנן חלופי מחברה מוכרת שמפרסמת באופן גלוי בקטלוגים שלה שמסנן מסוים מתאים למנוע מסוים כמו שלדוגמא MANN מפרסמת טבלת התאמה בין רכבים למסננים,אלא מסננים של חברות מוכרות שלא פורסם לגביהם טבלאות התאמה,כגון DONALDSON,RABBIT ועוד.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני השוותי מסנן אוויר של mann למסנן עלום שם וישר רואים את ההבדל.

המסנן של mann פשוט מרגיש יותר איכותי, הרבה יותר קיפולים וגם כולל חתיכת אלומיניום כזה עם חורים בפנים הפילטר

שלא היה קיים כלל במסנן עלום השם. לא הייתי חושש לקנות חליפיים של mann שיש להם טבלאות ואתה יודע שזה מותאם בול לרכב,

אבל לקנות ככה בלי לדעת בוודאות שזה מתאים - יש בזה סיכון מסויים לדעתי, למרות שפחות סביר שיגרם נזק אם המוצר מחברה

מוכרת וזהה מבחינת הגודל והצורה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנדסאות מכונות, מלמדים שעיקר השוני בין מקורי לתחליפי הוא איכות החומר וכמותו, ז"א שאם תיקח מסנן אוויר\שמן מקורי מול תחליפי, תפתח אותם ותמתח את החומר הסופג ממצב מקופל למצב ישר, תראה ישר שהמקורי הרבה יותר ארוך יחסית לתחליפי, וכמובן בסוג החומר. בניסוי עומסים שונים שעשינו, ראינו שהחומר התחליפי נקרע הרבה יותר מהר מהמקורי.

כתוצאה מ2 הגורמים האלו המסנן (שמן לדוגמא) נסתם הרבה יותר מהר מהתחליפי בגלל כמות חומר מופחתת ומסנן אוויר לדוגמא, לא יסנן את כל מה שיסנן המקורי, בגלל החומר הפחות איכותי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחליפיים זבל לא חסר ומכוון שרוב החלקים האלו אני מפרק מרכבים אני לא יודע מה שם המותג, לא רשום על המסנן כלום. אני אצלי במוסך בו אני עובד מרכיבים רק מקורי.

אנא הבא דוגמא לתחליפיים זבל,אנא הבא שמות,רשום על החלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף למה ש cartman2005 רשם, אומר שיש שיקולים שיצרן הרכב לקח בחשבון ואינם ידועים לנו ולכן אני ממליץ להשתמש רק בפילטרים מקוריים וגם לא בחליפיים איכותיים. אפילו מסנן האוויר הפשוט לכאורה עלול להיות בעל כושר סינון של 0.01 מיקרון בעוד היצרן דורש כושר סינון של 0.005 מיקרון.

כנ"ל לגבי השמן. ההבדלים לא מסתכמים בשסתום אל חזור, יש חשיבות לנפח הפילטר וכושר הסינון, התנגדות לזרימה וכו'.

בשורה התחתונה, ההבדל בין פילטר מקורי לתחליפי איכותי זניח. אין שום סיבה לחסוך בזה, עוד כמה עשרות שקלים בשנה לא יהרגו אף אחד שיש ברשותו הממון לתחזק רכב בצורה סבירה ובתמורה הוא מבטיח את הטוב ביותר לרכבו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איתמר סיכם יפה, מחירי מסננים מקוריים פשוט לא מצדיק רכישת חלקים תחליפים, שתאימותם עומדת בספק, לשימוש פרטי.

הנושא הזה נפתח בעבר לאורך ולרוחב ואני לא מוצא טעם להמשיך את הדיון החוזר הזה שוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...