Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש חוו"ד על מכללת רמת גן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

המצב הוא שאני רוצה ללמוד ראיית חשבון.

הפסיכומטרי שלי עומד על 644 (147 בכמותי, החלק של אנגלית הפיל אותי) והסכם שלי עומד על כ-595.

מה שאומר שלבן גוריון, האוניברסיטה שרציתי ללמוד בה לא קיבלה אותי (דורשים סכם 680).

אני מאוד מעוניין ללמוד ולא מוכן להתפשר על תואר שהוא לא אונבירסיטאי, זה אומר שיכלתי להרשם למכללות כמו" ספיר" או "מכון לב", ואפילו בשכר אוניברסיטאי אבל התואר הוא של מכללה.

כרגע אני בהתלבטות בין:

1) מכללת רמת גן, תואר של האוניברסיטה הפתוחה, לטענתם זה לימודים כמו של מכללה, אבל עדין אני רוצה ללמוד במקום מסודר שתהיה לי בה מערכת שעות וזמן לימודים מסודר, אני לא רוצה להגיע למצב שאני מורח את התואר ביותר מ-4 שנים, גם השכר הלימוד הוא לפי כל סמסטר ולא מוגדר מראש, אבל זה להגיע לשכר לימוד של כ-18,000 שקלים בשנה.

2) אופציה שניה, היא השלוחה של בן גוריון באילת, הוא דורשים סכם 630, או פסיכומטרי 630 וסכם 610, הם דחו את הבקשה שלי להרשם השנה, בגלל הממוצע בגרויות שלי, השכר הוא אוניברסיטאי ושנה שלישית עוברים ללמוד בבאר שבע.

מה שאני יכול לעשות, זה לעשות מכינה במכללת אחווה (שקרובה מאוד לבית שלי) בחינם, לשפר בגרויות אבל אז יש צורך בלדחות שנה, וכבר דחיתי שנה אחת (אני משוחרר כשנה ותשעה חודשים מהצבא), אבל לפחות בשנה שדחיתי חסכתי כסף וטסתי לחופשה בתאילנד אז ככה שלא כל כך שרפתי אותה, אגב ממה שידוע לי בן גוריון בלימודי חשבונאות נחשבת למעולה, וגם המחייה בבאר שבע יותר זולה מהמרכז, תוסיפו את זה שאני גר בקריית גת ויש לי קוי אוטובוס מקריית גת כל 5-10 דקות, ו-40 דקות נסיעה ואני כבר באוניברסיטה.

האם יש מישהו שלמד ברמת גן ויודע את התנאי לימודים שם והאופי?

האם שווה לי לחסוך את ה-28000 שקלים ב-4 שנים האלה וללמוד באילת, לגבי מגורים אין לי מה לדאוג כי יש באילת מעונות חדשים של הסטודנטים ברמת גבוהה, ב-1000 שקלים לחודש בלבד וזה חדר רק לזוג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הי,

אני לומד שנה שלישית במסלול בחשבונאות במכללת ר"ג,אני יכול להגיד רק דברים טובים.

התגבורים שהמכללה מציבה עוזרים מאד והמרצים בגדול די טובים.

הרישום לקורסים הוא פר סמסטר ,אין לך תוכנית מובנית מראש המסלול די גמוש מבחינת הלו"ז (חוץ מהקורסים שמוגבלים בקורסים מקדימים) בגדול אם לא תמרח את זה תוך 4 שנים אתה מסיים את הלימודים ואז יש לך שנת השלמה במהלכה אתה עובד ועובר את בחינות המועצה.

אם יש לך עוד שאלות בכיף

נ.ב תתכונן לקריעת תחת רצינית בתואר הזה :lol:

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

איציק,

אני רו"ח, בוגר האוניברסיטה העברית. אני גם עובד כמתרגל (לא פרונטלי) כבר שנתיים ברופין ובאוניברסיטה העברית.

אני חייב להגיד לך שבחינת מרצים במכללות, גם במכללות הפחות נחשבות, אין ממש הבדל למרצים מהאוניברסיטאות. כמעט אותם מרצים. זה קורה מכיוון שמרצים רוצים להתפרנס ממה שהמכללות משלמות (פי 3-4 מאוניברסיטאות).

יחד עם זאת, לגבי רמת יכולת הלמידה של הסטודנטים, קיימים הבדלים מסוימים בין האוניברסיטאות למכללות. ההבדלים לא קיצוניים כמו ההבדלים בדרישות הקבלה, אבל קיימים. זה מצבטא בעיקר בכמות הסטודנטים הבינוניים-גרועים שלא באמת מבינים מה הם לומדים תוך כדי הסמסטר ורק לומדים למבחנים פתרונות של תריגילים כמו טכנאים, מתוך תקווה שיהיה משהו דומה במבחן שיעשו.

מצד שני, כשאתה חושב כמה שנים קדימה, יותר ויותר מקומות עבודה מבקשים לגייס בוגרי אוניברסיטאות (או המכללה למנהל). גם המשרדים הגדולים היום נאלצים להתמודד עם ביקוש עצום של מתמחים שמעוניינים לעבוד אצלהם. הפקס והמגרסה במחלקות משאבי האנוש מעולם לא היו קרובים כמו היום, בין היתר בגלל הצפת השוק בבוגרי מכללות שכל דרישות הקבלה אליהן זה דופק ותשלום של שלושים אלף שקל בשנה.

תעשה את השיקולים שלך לגבי תזמון תחילת הלימודים. הייתי עושה מאמץ ומנסה להתקבל בכל זאת, בכל דרך אפשרית לאוניברסיטה או למכללה למנהל (המכללה היחידה שנחשבת כמו אוניברסיטה ומצדיקה איכשהו שכר לימוד של 30 אלף בשנה). אם אתה ממן את הלימודים בעצמך, הפרש של 40-60 אלף שקל בעלות התואר זה ה-מ-ו-ן.

נ.ב. כמו שיוסי אמר - תכין מאגר של קופסאות וזלין לתואר וצי מיכליות וזלין לשנת ההשלמה. זה מסלול קשה, ארוך ומשמים, שאת פירותיו מתחילים לקצור בערך 5.5 שנים אחרי תחילתו.

פורסם
והסכם שלי עומד על כ-595.

אני חושב שפה הבעיה.

אתה יכול לשפר בגרויות ב-0 עלות, וזה יזניק לך את הסכם מעלה. סה"כ תדחה בסמסטר, וזה זמן שכדאי "לאבד" במקום ללמוד במכללת סמי ובניו ושות'.

משכנתא זה קל

פורסם

אני לא משלה את עצמי שהתואר יהיה קל.

אגב התקבלה החלטה, רוב הסיכויים שאני עושה מכינה במכללת אחווה ומשפר את הממוצע בגרויות.

אני שוב לא מתפשר על תואר אוניברסיטאי, ולמכללה למנהל לצערי הרב אין לי כסף.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...