Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שמי אבי יעקוב אני 17.5 אני חדש כאן בפורום... זה הולך להיות קצת ארוך אני מודה מראש לכל מי שיקרא ויעזור לי להחליט. אז ככה זה מתחיל מהיום שאני זוכר את עצמי תמיד רציתי רכב ישן וקלאסי. אחריי המון חשיבה בחרתי בסוסיתא... נשמע מוזר שילד כמוני מתעניין ברכבים כאלה נכון? הדבר היחיד שעוצר אותי הוא ההתנגדות של הורי בנושא, מהסיבה שהם טוענים שתיהיה לי בעיה קשה מאוד לתחזק את האוטו למרות שאני עובד... ובגלל זה הגעתי לכאן! ויש לי מספר שאלות:

1. זמינות חלקי חילוף, האם ניתן להשיג חלקים מכאניים חדשים ואיפה.

2. איזה דגם עדיף מבין כולם? קוביה, כרמל דוכס, רום כרמל?

3. יש לי שאלה שתשמע אולי קצת טיפשית... לגבי הפיברלאס והגמלים זה באמת נכון או שזה סתם שקר?

4. הבנתי שיש כל מיני מנועים מיצרנים שונים כגון: הילמן פורד, קרייזלר יש עוד מנועים? ואיזה מביניהם הוא הכי אמין.

5. בגלל שמדובר ברכב אספנות אמרו לי שיש הגבלות בשעות הנסיעה, באיזה שעות ביום מותר לנסוע?

6. שאלה זאת במיוחד לכל בעלי הסוסיתות האם יש מוסכים שמוכנים לטפל ברכב הזה?

אם תוכלו לתת לי קצת רקע, מידע על הרכב אני יודע לכם מאוד.. אני חדש בתחום הרכב אני רק מתחיל עכשיו... אני מקווה שאתקבל פה בתור בחור רציני ולא בתור סתם עוד ילד שלא מבין כלום מהחיים שלו.. למרות גילי הצעיר! שוב תודה רבה לעוזרים.אני מקווה שתוכלו לעזור לי... כי ההורים שלי מכניסים אותי לפחדים מכל הרכבים הישנים ובמיוחד מהסוסיתא.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אתה משועמם או מה?

אין אפשרות לתחזק סוסיתא כרכב נסיעה יומיומי ומספיק שיקרוס רכיב אחד כדי שתשבית את הרכב לשבועות רבים.

רוצה רכב זול לתחזוק ומתאים כרכב ראשון, קנה לך סובארו ג'אסטי. פשוט, אמין וחסכוני.

פורסם
שלום שמי אבי יעקוב אני 17.5 אני חדש כאן בפורום... זה הולך להיות קצת ארוך אני מודה מראש לכל מי שיקרא ויעזור לי להחליט. אז ככה זה מתחיל מהיום שאני זוכר את עצמי תמיד רציתי רכב ישן וקלאסי. אחריי המון חשיבה בחרתי בסוסיתא... נשמע מוזר שילד כמוני מתעניין ברכבים כאלה נכון? הדבר היחיד שעוצר אותי הוא ההתנגדות של הורי בנושא, מהסיבה שהם טוענים שתיהיה לי בעיה קשה מאוד לתחזק את האוטו למרות שאני עובד... ובגלל זה הגעתי לכאן! ויש לי מספר שאלות:

1. זמינות חלקי חילוף, האם ניתן להשיג חלקים מכאניים חדשים ואיפה.

2. איזה דגם עדיף מבין כולם? קוביה, כרמל דוכס, רום כרמל?

3. יש לי שאלה שתשמע אולי קצת טיפשית... לגבי הפיברלאס והגמלים זה באמת נכון או שזה סתם שקר?

4. הבנתי שיש כל מיני מנועים מיצרנים שונים כגון: הילמן פורד, קרייזלר יש עוד מנועים? ואיזה מביניהם הוא הכי אמין.

5. בגלל שמדובר ברכב אספנות אמרו לי שיש הגבלות בשעות הנסיעה, באיזה שעות ביום מותר לנסוע?

6. שאלה זאת במיוחד לכל בעלי הסוסיתות האם יש מוסכים שמוכנים לטפל ברכב הזה?

אם תוכלו לתת לי קצת רקע, מידע על הרכב אני יודע לכם מאוד.. אני חדש בתחום הרכב אני רק מתחיל עכשיו... אני מקווה שאתקבל פה בתור בחור רציני ולא בתור סתם עוד ילד שלא מבין כלום מהחיים שלו.. למרות גילי הצעיר! שוב תודה רבה לעוזרים.אני מקווה שתוכלו לעזור לי... כי ההורים שלי מכניסים אותי לפחדים מכל הרכבים הישנים ובמיוחד מהסוסיתא.

עריכה: לא מדובר בשימוש יומיומי של הרכב. ומדובר ברכב המיועד לשיפוץ...

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אתה יכול לממש את החלום שלך להיות בעלים של רכב קלאסי, ועדיין לקבל אמינות סבירה, חלקים זמינים ויכולת (מוגבלת) לשימוש יומיומי, ועלויות אחזקה שפויות, אם תוותר על הסוסיתא ותבחר ברכב המוני ונפוץ, שיחידות רבות ממנו שרדו עד היום : וולוו 144/240, חיפושית, סובארו ישנה.

פורסם
ובקשר למציאת הרכב מצאתי כמה סוסיתות באתר יד 2... תתפלא לשמוע שלא ממש חסר סוסיתות במיוחד במושבים אבל לצערי רובם ללא רישיונות..

אאל"ט, יש צורך להעביר רכב שרשיונו הוקפא בדיקת מעבדה של הטכניון כדי לקבל רשיון חדש. סיפור יקר מאוד.

פורסם

כמו שהומלץ כאן, עבור לפורום רכבי אספנות.

לנוחותם של כלל המעיינים כאן.

בסוסיתות/כרמל היו שלושה סוגי מנועים:

פורד 1000 סמ"ק ו 1200 סמ"ק ו 1300 סמ"ק- אלה הכי אמינים והכי פשוטים

ליילנד טריומף 1200 סמ"ק (הכי גרוע מכולם) 1300 סמ"ק ו 1500 סמ"ק(גם הכי גרוע...)

קרייזלר הילמן 1300 סמ"ק בשנתונים האחרונים (שנקראו רום כרמל).

אם נלך באמינות

אז הכי אמינה היא סוסיתא 12 שנוצרה באמצע שנות הששים. זה הדגם שהחליף את הקוביה.

השניה הכי אמינה היא רום 1300 מהשנים 1979 - 1978. גם להן היה מנוע 1300 של פורד.

עוד אמינה היא הכרמל דוכס והסוסיתא 13/60 עם מנוע ליילנד טריומף, הן יוצרו בתחילת -אמצע שנות השבעים.

עם היתר רק תסתבך. הקוביה גם אמינה אבל נדרשים כישורי נהיגה מאד מסויימים כדי לנהוג בה...

לגבי הגמלים, ראית פעם יונק שאוכל פלסטיק מבלי למות מיד מהרעלה? הגמלים יודעים את זה...

רכב אספנות אסור בנסיעה בימי חול בין השעות 07:00 - 09:00

חלקים חדשים כבר אין. אולי באנגליה. חלקי פיברגלס בונים מחדש.

הצעתי, שמע בעצת הוריך ורד מזה. חכה עוד 10 שנים.

רוצה מאד רכב אספנות? הציעו לך וולוו, אז "פעם וולוו, תמיד וולוו"

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...