Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היה לי לקוח אם אותה תופעה שלבסוף אובחן שחיישן הנקישות היה מזהה רעש מתכתי כאשר הרכב היה חם והיה מאחר את ההצתה מה שהיה גורם לרכב להרגיש עייף בתחילת הנסיעה.

בכדי לאבחן את הבעיה ניתן לפרק את החיישן מהבלוק ולקשור אתו עם אזיקון לסעפת את המינוס גוף ניתן לייצר בעזרת חוט נפרד לגוף החיישן.כאשר מחברים את החיישן בחזרה לבלוק יש להקפיד לסגור במומנט מדוייק של 18 NM .

אני אבדוק איתו היום ונראה מה יקרה.

תודה רבה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אבדוק איתו היום ונראה מה יקרה.

תודה רבה.

במידה וזה לא החיישן נקישות.

הגיע אליי רכב כזה למוסך שכבר חודש וחצי לא סוחב (מאז שקנו אותו) מה שפתר את הבעיה שלו היה הידוק הבנד שתופס את הבית פילטר אויר למצערת(הוא היה פתוח לגמרי), לאחר מכן האוטו נסע כמו שד.

פורסם

משה שלום רב !

קבל את המלצתם של איציק נ., שרותי רכב,חיים יוד, ba323f, וזכריה, בצע אותם, ובעייתך אני סמוך ובטוח שתפתר.

אנא חזור לפורום לעדכון.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
איציק שלום,

אשמח לשמוע כיצד אתה מבצע איבחון מקצועי לחיישן נקישות.

מתקשר איתו ושואל לשלומו (בטלפתיה, כמובן)

:mm_tongue

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ניתן פשוט לנתק את הקונקטור מחיישן הנקישות ולבדו אם הצילצולים נעלמים.

לא מתחילים דיאגנוסטיקה ברכב מודרני על-ידי ניתוק חיישנים ברכב. בשלב ראשון מחברים סורק תקלות ואז ממשיכים הלאה.

זה מזכיר לי המלצות כמו לנתק כבל מינוס בזמן שהמנוע עובד בכדי לבדוק את תקינות האלטרנטור.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, לא תמיד המחשב מציג קוד תקלה, ולא תמיד הקוד תקלה נכון.

בעבר הסברתי והסבירו לך שזו הדרך הטובה לבדוק את תקינות החיישן.

בשביל השיטות האלה צריך ניסיון כדי להבין איך זה עובד.

פורסם

סקנר מראה הכל תקין.

עד עכשיו 3 מוסכים לא הצליחו לעלות על התקלה המוזרה הזאת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לא מתחילים דיאגנוסטיקה ברכב מודרני על-ידי ניתוק חיישנים ברכב. בשלב ראשון מחברים סורק תקלות ואז ממשיכים הלאה.

זה מזכיר לי המלצות כמו לנתק כבל מינוס בזמן שהמנוע עובד בכדי לבדוק את תקינות האלטרנטור.

למה לא? כשאין סורק זה מה שיש.

כשמנתקים חיישן המחשב עובר למוד ברירת מחדל ללא החיישן, ואם יש שיפור בתגובות זה או הרעה בתגובה זה יכול לשלול או לאמת תקלה זו או אחרת בחיישן.

מרק10 אם היית מכונאי שמנסה לפתור תקלה בבית ללא סורק מה היית עושה?

BA323F מנסה לתת פה כיוונים לפתור תקלות בבית מניסיונו האישי ויש לו הרבה.

פורסם
סקנר מראה הכל תקין.

עד עכשיו 3 מוסכים לא הצליחו לעלות על התקלה המוזרה הזאת.

ממתי התחילה הבעיה?

האם חברך נתן במקרה כבלים להנעה מהרכב שלו או היו לו בעיות עם המצבר/אלטרנטור ומאותה נקודה התחילו לו בעיות עם הרכב?

אם התשובה היא כן, אז יש לי חשד כבד שהתוכנה של מחשב הרכב נדפקה לו.

ברכבי אימפרזה משנת 2001 קורה שתוכנת המחשב נדפקת הקריאות מהחיישנים יהיו תקינות אך מי שישים לב בסורק לתיקוני הזרקת הדלק SHORT FUEL TRIM יראה שהתיקונים קיצוניים מדי וזו תהיה אינדקציה לדפקט במחשב.

פורסם
למה לא? כשאין סורק זה מה שיש.

כשמנתקים חיישן המחשב עובר למוד ברירת מחדל ללא החיישן, ואם יש שיפור בתגובות זה או הרעה בתגובה זה יכול לשלול או לאמת תקלה זו או אחרת בחיישן.

מרק10 אם היית מכונאי שמנסה לפתור תקלה בבית ללא סורק מה היית עושה? - אני לא מתחיל שום עבודה על הרכב שברשותיי ללא סורק של VAG-COM

אני שוב פעם חוזר על דבריי שכנראה לא היו מובנים קודם לכן.

חיבור סורק לרכב אינו רק לשם קריאת תקלות אלא גם בדיקת ערכים הקשורים למערכת ההצתה ופליטת מזהמים במקרה וקיים חשד לחיישן נקישות תקול.

במידה והחיישן יצא מכלל פעולה ניתן לזהות במהירות ומקצועיות ערכי זווית הצתה בעזרת סורק שאינם תקינים.

אם פעם תטפל ברכב מסוג אודי A8 המצוייד ב-4 חיישניי נקישות האם גם במקרה זה תתחיל לפרק את 4 החיישנים ? או בגולף עם 2 חיישנים ?

פורסם
אני שוב פעם חוזר על דבריי שכנראה לא היו מובנים קודם לכן.

חיבור סורק לרכב אינו רק לשם קריאת תקלות אלא גם בדיקת ערכים הקשורים למערכת ההצתה ופליטת מזהמים במקרה וקיים חשד לחיישן נקישות תקול.

במידה והחיישן יצא מכלל פעולה ניתן לזהות במהירות ומקצועיות ערכי זווית הצתה בעזרת סורק שאינם תקינים.

אם פעם תטפל ברכב מסוג אודי A8 המצוייד ב-4 חיישניי נקישות האם גם במקרה זה תתחיל לפרק את 4 החיישנים ? או בגולף עם 2 חיישנים ?

תתפלא לדעת שאימפרזה בסרק בסל"ד שבין 650 ל750 מסוגלת לתת לך קריאות בסורק שבין 4 מעלות ל20 מעלות לפני נמ"ע, מה תעשה?

זו אימפרזה בהתייחסות לדבריך זה רכב הרבה פחות מתוחכם מAUDI A8 כך שלפעמים באימפרזה אתה יכול להתבונן על קריאות מחיישנים הכל יראה לך תקין וזה לא יתן לך דבר.

יש בדיקות שיצטרכו להתבצע ללא סורק כמו בדיקה לכיוון של הטיימינג, בדיקת קומפרסיה, בדיקת לחצי דלק וכמו כן בדיקת 4 גזים.

לדעתי התקלה הזו אינה נובעת מחיישן נקישות.

פורסם
הכל נכון רק לא מזרקים!!!

בסובארו לעולם לא מחליפים מזרקים!!!

אבל אף אחד לא אמר שצריך להחליף מזרקים, אני דיברתי על תקלה שנובעת בתוכנה של המחשב שנותן זמן הזרקה נמוך מדי ממה שצריך.

בדיקת לחצי דלק שדיברו עליה לפני נועדה בעיקר לבדוק את משאבת הדלק.

פורסם
תתפלא לדעת שאימפרזה בסרק בסל"ד שבין 650 ל750 מסוגלת לתת לך קריאות בסורק שבין 4 מעלות ל20 מעלות לפני נמ"ע, מה תעשה?

זו אימפרזה בהתייחסות לדבריך זה רכב הרבה פחות מתוחכם מAUDI A8 כך שלפעמים באימפרזה אתה יכול להתבונן על קריאות מחיישנים הכל יראה לך תקין וזה לא יתן לך דבר.

יש בדיקות שיצטרכו להתבצע ללא סורק כמו בדיקה לכיוון של הטיימינג, בדיקת קומפרסיה, בדיקת לחצי דלק וכמו כן בדיקת 4 גזים.

לדעתי התקלה הזו אינה נובעת מחיישן נקישות.

לא ענית על שאלתי. במידה ומגיע אלייך למוסך רכב בעל 4 חיישני נקישות ועלה החשד שהבעיה באחד מחיישני הנקישות, אז לפי מה שאני מבין אתה תתחיל בפירוק החיישנים אחד אחד ?

פורסם

מרק, כמעט בכל אשכול אתה מתייחס מה קורה ברכבי הקבוצה vag, כאן אין קשר לאודי a8 אלא באימפרזה אז אם כבר אתה נותן תשובות תתייחס לרכב המדובר ואל תמשוך את הבעיה לרכבי vag.

• תוכן חדש...